Венеция-3-та тема

• 71 116
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Peace

До островите се отива с картата за вапоретите, нали? Няма нужда от допълнителни билети?

За Верона предварително ли си бяхте купили билетите за влака или на място?

# 556
Здравейте и от мен и ние се завърнахме благополучно от Венеция и мога да кажа със сигурност , е Венеция ми остана на сърцето.Спахме в Спинеа на 2 км от Местре или по точно на поредната спирка. Избрах хотела от трипадвайзор  заради прекрасните отзиви и не останах излъгана.Хазяите се оказаха разкошни хора.Стаята беше доста голяма със санитарен възел , телевизор и климатик .(50 евро със закуска двойната стая)Много по впечатлена останах от Джовани , нашия домакин.Взе ни от гарата в Местре  , оказа ни по важните маршрути , закара ни единия ден до гарата за да хванем влака за Верона , до шопинг центъра и др. Закуската ни я приготвяше той както и неговата майка. Прекалено обилна и италианска.   Едната вечер ни поканиха на гости заедно с техни приятели .Бяха приготвили най различни италиански ястия и напитки. Доста се повеселиха след предното различно италианско питие , което всички трябваше да опитат заради нас ,стана голяма веселба. Те ми помогнха да усетя истинската Италия , невероятни хора. Резервирах го този хотел само заради отзивите , които всички бяха оставили за него. http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1477765-d1138625-Review … pinea_Veneto.html
А колкото до Венеция съм силно впечатлена , тя трябва да се види , на думи е трудно да се опише. Чувството което те връхлита докато обикаляш всички малки улички , множеството малки магазинчета ,малките площади изникващи от нищото е невероятно.Храната е раькошна , има множество слдакарници с неверпояно вкусни неща . които следва да опитате.Не забравяйте да опитате каноли , типично италиански десерт , ужасно вкусен , сладолед покрит с лимончело, паста , или морски дарове. На пазара на Реалто има наредени маси една до друга където продават на крак различни панирани морски дарове гарнирани с чаша шампанско. Между другото повече ми хареса пастата отколкото пиците в самата Венеция . Има множество малки барове където можеш  да хапнеш и пийнеш нещо на крак. Например тримизини и сприц. Сприц е напитка която варира от оранжево до червено на цвят и представлява смес от вино , сода и аперол.В момента повечето млади хора го пият.Много е приятно.Предполагам че вече всички са писали , ако поръчаш от бара цената е една , ако поръчаш седнал цените се вдигат с около евро на артикул , различно е , но винаги има сервиз.Цените по заведенията са доста разл;ични , така че четете първо менюто.Ние вечеряхме предимно в Спинеа в пицарии и тратории , но цените там са доста различни - например пица или паста са порядъка за 5 евро и като сложиш и вино и всичко отива на 20 евро , което е повече от добре. За забележителностите доста е изписано затова няма да влизам в подробности , освен че съм възхитена от Сан марко, музея на Доджите и от самия площад. Но Венеция не е само това има разкошни квартали за разходка - Канареджио и района около Академика. Островите са прекрасни , особено Бурано. Верона е прекрасна , влюбих се в нея. Посетете на всяка цена базиликата Света Анастасия. Билетите купихме директно на гарата половин час преди тръгване - еднопосочен е 7 евро но на регионалния , има и експресен на доста по висока цена . Между другото ако смятате да обикаляте доста музеи и галерии първо отидете до музея на доджите и си купете комбинирана карта за повечето забележителности.Доколкото си спомням даже беше с давност 6 месеца , но да не Ви объркам.

# 557
  Прииска ми се и на мен да разкажа някои неща за нашето мъничко пътешествие Simple Smile Пък дано не досадя  Embarassed
  Бяхме във Венеция за 4 дни, като решихме да отделим цялото време на нея, без да се ходи до съседните острови. Сигурно и 10 пъти по толкова да имахме не биха ми стигнали  Embarassed Като живееща в голям, шумен и мръсен град, се чувствах невероятно сред чистотата и спокойствието във Венеция (бяхме там в предпоследната седмица на октомври, което май се води края на high season).
Въпреки неспирния поток от туристи, е някак кокетен, кара те да се чувстваш уютно. Хората, живеещи там, са чудесни. Положителни, ведри и красиви  Simple Smile
 Благодарна съм за съветите тук да се отседне на самия остров, а не на континента. Така се случи, че разликата с хотелите там беше в рамките на 10-20 евро на нощувка за двама. Преценихме, че ще ги прежалим и това се оказа едно от най-добрите ни решения. За нищо на света не бих заменила разходките много рано сутрин по кейовете срещу Ca'Doro и цветно колоритния пазар на Риалто. А най-хубавото ни изживяване се оказа случайно попадане много късно вечер на един от мостовете преди Моста на въздишките. Първо погледът ни се спря на очарователна млада двойка, които невъзмутимо се прегръщаха и целуваха на малко мостче с ковано желязо. Точно в този момент под тях мина група в няколко гондоли, спряха и започнаха да ги закачат  Laughing После преминаха под нашето мостче и се запътиха към Canale grande. Tочно в този момент запя един много възрастен гондолиер. Не мога да ви опиша колко прекрасно беше при проблясващи светлини от фенери и музиката в гласа на този човек.
  Тъй като не бяхме сигурни дали някога ще имаме възможност отново да отидем във Венеция, решихме да пообиколим част от музеите. Взехме си Museum pass от сайта на Venice connected за по 18 евро на човек. За пътуващите с деца препоръчвам задължително да отидат до Museum of natural history - ще им хареса  Simple Smile
  Едно малко откритие се оказа  шоколатерията "Vizio Virtu" - невероятен ръчно направен шоколад!
http://www.viziovirtu.com/

# 558
Момичета, някоя да се е престрашила за кафе Флориан? Вътре на бара? Ценички, нещо Grinning

А в църквите влизахте ли? С отделни билетчета или с общ пас?

# 559
 Флориан - не  Grinning Предпочитам по-закътаните местенца.
 За църквите - има и такива без вход, но повечето са със, макар и доста символичен. На мен ми бяха от полза като информация за тях тези линкове:

http://www.chorusvenezia.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://www.chorusvenezia.org/index.php?option=com_content&ta … id=37&Itemid=
http://www.churchesofvenice.co.uk/

# 560
  • София
tina78, много приятно сте изкарали с домакините си Simple Smile Хубави хора са италианците!
А как се придвижвахте до Венеция от Спинеа?

# 561
С автобус на всеки 20 мин , с картата която си е за Венеция. Той е една спирка след Местре.

# 562
А някой ходил ли е от Местре или Венеция до Милано? Ако - да, моля да сподели с какъв превоз е най- бързо? Аз заминавам в неделя и мисля, че ще се разхождам из Венеция с рибарски ботуши  doh
Дано спре да вали вече  newsm20

# 563
  • Milano
А някой ходил ли е от Местре или Венеция до Милано? Ако - да, моля да сподели с какъв превоз е най- бързо? Аз заминавам в неделя и мисля, че ще се разхождам из Венеция с рибарски ботуши  doh

Аз Grinning.
Като ходя до Венеция...после се връщам в Милано(с влак).
То спря да вали ве4е...но в събота и неделя пак Mr. Green

# 564
С автобус на всеки 20 мин , с картата която си е за Венеция. Той е една спирка след Местре.
Старите теми

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391362.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476551.0

п.с по-късно ще кача снимка и прочие на първия пост, сега малко набързо само да почнем  Whistling

# 565
Цитат
А някой ходил ли е от Местре или Венеция до Милано? Ако - да, моля да сподели с какъв превоз е най- бързо? Аз заминавам в неделя и мисля, че ще се разхождам из Венеция с рибарски ботуши  doh
Дано спре да вали вече  newsm20
Момичета много се притеснявам за това време,летим на 11ноември за 3дни сме там.Моля някой ако има информация ,дали ще газим във вода да ми каже.

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 15:34 от poliesa

# 566
Цитат
Момичета много се притеснявам за това време,летим на 11ноември за 3дни сме там.Моля някой ако има информация ,дали ще газим във вода да ми каже.Искам също да попитам да си носим ли дъждобрани и ботуши или там да си купим?Как е по добре?

# 567
  • Milano
Poliesa, oще е рано да се каже за след 10 дни. За момента за твоите дати дават дъжд само за датата на пристигането, после само слънце, като наближи питай пак.
За ботушите...няма смисъл. Те слагат дървени пешеходни пътеки, за да може да се ходи.
Ето такива:
http://www.google.it/imgres?q=passerelle+in+legno+venezia&hl … p;ved=1t:429,i:84

# 568
  • срещу двата комина :)))
мен ако ме питаш има смисъл  Joy такива пътеки има само на по-големите улички. Когато аз бях там , валя единия ден и се намокрих доста прилично, само завиждах на хората около мен, които бяха с гумени ботуши  Blush

# 569
  • Milano
Е, то не се залива целия град, само най-ниската 4аст, пък и не е казано, 4е ще има прилив или ще вали когато те ще ходят.

Общи условия

Активация на акаунт