Венеция-3-та тема

• 71 066
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
...
Искам да попитам,като пристигнем на автогарата може ли да стигнем до хотела пеша,намира се около сан марко хотел LUX или трябва да ползваме воден транспорт?Ако някой може да ми помогне да ми каже кой номер вапоеро  и на колко спирки е от хотела?Благодаря предварително.

Ето един примерен маршрут за ходене пеша - дава ходене около 33 минути, но според мен е малко повече
http://maps.google.bg/maps?saddr=Ponte+della+Libert%C3%A0&da … mp;z=15&via=1

Можете да отидете и с вапорета
Ето карта на вапоретите http://www.actv.it/pdf/navigazione/Mappa_linee_2nov.pdf
За вашият хотел можете да хванете вапорета 1 до спирка S.MARCO -S.ZACCARIA.

# 586
...
Искам да попитам,като пристигнем на автогарата може ли да стигнем до хотела пеша,намира се около сан марко хотел LUX или трябва да ползваме воден транспорт?Ако някой може да ми помогне да ми каже кой номер вапоеро  и на колко спирки е от хотела?Благодаря предварително.

Ето един примерен маршрут за ходене пеша - дава ходене около 33 минути, но според мен е малко повече
http://maps.google.bg/maps?saddr=Ponte+della+Libert%C3%A0&da … mp;z=15&via=1

Можете да отидете и с вапорета
Ето карта на вапоретите http://www.actv.it/pdf/navigazione/Mappa_linee_2nov.pdf
За вашият хотел можете да хванете вапорета 1 до спирка S.MARCO -S.ZACCARIA.
                                                                                                                                                           Благодаря ти Simple Smile       

# 587
Спокойно може да отидете пеша ако нямате много багаж. Ако не се мотаете по магазините даже сигурно ще ви е по-бързо, отколкото с вапорето.

# 588
  • Milano
Poliesa, те моми4етата са ти казали, 4е може и по двата на4ина зависи дали предпо4иташ да минеш по Канал Гранде с вапоретто н.1 или да се разходиш по вътрешните ули4ки. Навсякъде има стрелки, следвай RIALTO, SAN MARCO.

Аз обикновено като ходя правя така (слизам от влака на гарата), разхождам се пеша до Сан Марко от едната страна на канала, после се връщам от другата. Ако нямам време за влака хващам от Сан Марко вапореттото до гарата.

Хубаво е да се разходиш и с вапореттото по Канал Гранде, защото се виждат неща, които не можеш да видиш ако си пеша.

Приятно изкарване ти пожелавам.

# 589
Poliesa, те моми4етата са ти казали, 4е може и по двата на4ина зависи дали предпо4иташ да минеш по Канал Гранде с вапоретто н.1 или да се разходиш по вътрешните ули4ки. Навсякъде има стрелки, следвай RIALTO, SAN MARCO.

Аз обикновено като ходя правя така (слизам от влака на гарата), разхождам се пеша до Сан Марко от едната страна на канала, после се връщам от другата. Ако нямам време за влака хващам от Сан Марко вапореттото до гарата.

Хубаво е да се разходиш и с вапореттото по Канал Гранде, защото се виждат неща, които не можеш да видиш ако си пеша.

Приятно изкарване ти пожелавам.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Благодаря ти,дано да изкараме добре все пак имам рожден ден тогава Simple Smile.Ами предполагам на идване от автогарата ще отидем пеша ,а пък на връщане вапорето или обратно.Искам да питам за островите Мурано и Бурано кой номер вапорето се взима?От автогарата и трябва или от Сан Марко може? EmbarassedИ пак ще питам за времето ,като наближи  Simple Smile

# 590
...Искам да питам за островите Мурано и Бурано кой номер вапорето се взима?От автогарата и трябва или от Сан Марко може? EmbarassedИ пак ще питам за времето ,като наближи  Simple Smile

От "вашата" спирка S.ZACCARIA можеш да вземеш вапорета №7 до остров Мурано. От Мурано до Бурано отива вапорета №12.
На картата, която ти пуснах са дадени всички линии и техните маршрути.

# 591
...Искам да питам за островите Мурано и Бурано кой номер вапорето се взима?От автогарата и трябва или от Сан Марко може? EmbarassedИ пак ще питам за времето ,като наближи  Simple Smile

От "вашата" спирка S.ZACCARIA можеш да вземеш вапорета №7 до остров Мурано. От Мурано до Бурано отива вапорета №12.
На картата, която ти пуснах са дадени всички линии и техните маршрути.
                                                                                                                                                              bouquet

# 592
Момичета на мъжа ми са казали ,че от летището в Тревизо можело да се вземе вапорето директно до Сан Марко.Това не съм го прочела никъде ,май са се объркали.Вие знаете ли нещо? Confused

# 593
 poliesa, това е невъзможно. От летище Тревизо няма как да се стигне по вода до Венеция, то е доста навътре в континенталната част на областта. Вероятно са имали предвид летище Марко Поло.

Това са сайтовете на двете летища:

http://www.trevisoairport.it/tsf/index.jsp;jsessionid=RUWQBP0WBB … 8&language=en

http://www.veniceairport.it/core/index.jsp;jsessionid=HDVI3RLQYA … 8&language=en

На всеки е добре обяснено как да се стигне до тях и какъв транспорт може да се вземе от тях в друга посока.

# 594
  • Milano
Момичета на мъжа ми са казали ,че от летището в Тревизо можело да се вземе вапорето директно до Сан Марко.Това не съм го прочела никъде ,май са се объркали.Вие знаете ли нещо? Confused

Joy

Е,е как ще стане?
Тревизо е друг град, на 50 мин от Венеция и при това без море и канали.
Правилно е казала Водно кон4е, за Марко Поло става въпрос. Май вапореттото до Мурано отиваше после до летището М.Поло, но не съм сигурна

# 595
 Grinning

Joy

Е,е как ще стане?
Тревизо е друг град, на 50 мин от Венеция и при това без море и канали.
Правилно е казала Водно кон4е, за Марко Поло става въпрос. Май вапореттото до Мурано отиваше после до летището М.Поло, но не съм сигурна

# 596
Сега ще му покажа Grinning

# 597
  • Milano
Poliesa, май ще стигнеш до хотела с вапоретто-то.  Laughing
Цяла седмица е прекрасно време, уикенда пак се разваля. Особено в неделя сутринта се о4акват силни дъждове в твоята зона. Но до ве4ерта би трябвало да спре. Другите два дни би трябвало да е хубаво.

# 598
 Sad
Poliesa, май ще стигнеш до хотела с вапоретто-то.  Laughing
Цяла седмица е прекрасно време, уикенда пак се разваля. Особено в неделя сутринта се о4акват силни дъждове в твоята зона. Но до ве4ерта би трябвало да спре. Другите два дни би трябвало да е хубаво.
CryМай ще си ходя с гумени ботуши.Вапорето от Piazzale Roma се взима,там където слизаме с автобуса нали?Благодаря за информацията.Такъв ми е късмета.

# 599
миналата събота бях във венеция,  никога не съм виждала толкова много хора накуп(не е за първи път да съм там),предимно азиатци и италианци ,другите нации бяха незначителни като присъствие като че ли, но тук имаше дълъг уикенд заради празника 1 ноем може би заради това.

за вечеря нямаше място никъде дори за втория тур чакащи пред ресторантите,по някакво чудо намерихме една сбутана масичка след дълго търсене.

Венеция е уникална,жалко че е заприличала на един голям базар -бараките са навсякъде с неизменните фалшиви сувенири made in china ,надявах се да са поразчистили но няма такава надежда явно,жалко,след много години ,вероятно пак ще отида да видя дали не са цопнала някоя голяма барака в канал гранде като остров и на него  неаполитанска пицeрия made in china

Общи условия

Активация на акаунт