Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 072
  • 702
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Марте, не мисля, че има от какво да се притесняваш, първо, килограмите на Магито не са чак толкова много, второ - тя е на кърма, не е като да я тъпчеш с някакви празни калории. Според мен това с мастните клетки не е вярно, кърмата нали се усвоява бързо newsm78. Килограмите на по-късен етап по мое мнение зависят от гена и от начина на живот - ако се храни здравословно и спортува, няма да е пълна.

Зазка, много стиснати палци и от мен, герой е малката принцеса, вярвам, че ще се справи Peace.

Бубе, за сестрата си права, по принцип и аз не си мълча на такива, ама в случая не виждам смисъл - ще влезем в спор, от който нито аз ще я убедя в моите виждания, нито тя в нейните, а напоследък гледам да не си образувам излишно нерви, че и без това последните дни и други неприятности имам на главата Close.

И много ме дразни всички като почнат "Вие сега четете в нета и си мислите, че много знаете". Аз по принцип не съм привърженик на това да се водя по прочетено в нета, вместо по лекар, учил години наред за това, не претендирам, че знам повече от едно медицинско лице, но пък отказвам да следвам съвети относно захранването, за които липсват логични аргументи. Досега никой не ми е дал логично обяснение за ранното захранване, защо нас така рано са ни тъпкали със сокове, на майка ми например обяснението е "Няма логика, просто така трябва" Rolling Eyes. Някой има ли идея защо така се е процедирало в миналото newsm78, много ми е любопитно?

Не мога да си го обясня защо педиатърът е такъв льохман, днес с мъжа ми се чудехме да не би да са майка и син /макар че са с различни фамилии/...

Лека нощ от мен, че имам малко работа да свърша и ще лягам, че знам ли колко пъти ще се буди диването. Снощи пак се буди в 1 и в 4, аз обаче не му дадох да яде, а залъгвах с биберона, няма сега да го уча да яде нощем, след като от самото начало не го правеше  Whistling. В 4 часа не искаше да спи, мислеше, че е време за игра, защото си бърбореше, но го оставих пак да си бърбори и той към 5 заспа и се събуди чак в 8 /съответно гърдите ми бяха станали бомбастични, защото са свикнали да яде в 6 Laughing/. Според мен се буди заради газовете от неакането, защото дните, в които е акал, не се е будил...

# 151
  • София
elfi4ka, добре, няма да бъда снизходителна:  newsm10 smile3501 smile3556 omm newsm20  Hands Clap Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap
Тортата е просто невероятна!!!! Изглежда супер професионална! БРАВО!!! (а за лъскавото, дето пишеше БУБА, в един форум, четох, че се прави с алкохол)

# 152
Ха здравейте и от мен! Най- накрая успях да прочета темата до тук и се записвам да не изпусна края отново. Предната ще я дочитам впоследствие.
Елфи, Буба те момичетата са ви го казали, но и аз да потвърдя- страхотни сте и ми потекоха лигите.  newsm18Майсторки!Майсторки! newsm18 Нито ткава торта ще направя някога, нито такива мекици ще мога да извъртя, така че отивам да 'рупам ябълки- никак не ме бива в кухнята  Blush

Зазка- и от мен стиснати палчета.

Хера, Хоупи и другите работещи момичета- кураж, сигурно сте кaто шесторъкия Шива, ще издържите, вижда му се края!

Сега каквото успях да запомня, че се коментираше
За нощното будене- Габчо се буди в 4.30 неизменно и независимо от това в колко е ял. Не ми пречи, даже се радвам, защото толкова не яде това дете, че съм щастлива на всякакви признаци на глад.

За захранването
- нещо ми понамаля кърмата и почнах да се изкушавам сериозно. Утре сме на консултация и ще видим какво ще каже докторката. Мисля да се помъчим още две седмици и когато твърдо удвои теглото си да почваме. И без друго първоначално ще е само колкото да опита. Може би ще е с пюре от моркови- страх ме е, че оризовата каша запича, а ние не сме от най-акащите.

За столчето за хранене
- търся още. Чудя се дали да е ново безмарково или втора ръка марково.

Писъците ги има и при нас, а доскоро беше едно кротко усмихнато бебе. Сега нещо почна да го тормози, но венците не са подути. 

За обръщането по корем
- с много зор и само на надясно, наляво не иска. За сметка на това са едни напъни да става, едни коремни преси....много е доволен, когато го държа седнал, така че тежестта му да е поета от моите ръце, а не от дупето му.

Страшно хубави снимки и на бебоци, и на мами Simple Smile Аз понеже още съм прасе, гледам да не ме фотографират много-много. Дано един ден детето да не помисли, че само баща му и баби са го гледали.... Rolling Eyes Ще отслабна де...някой ден.

За бебефоните- засега моят слух няма грешка, дори преди да е издал звук аз съм там...така че за момента ще е без.
Не се сещам какво исках да пиша и спирам дотук, че станах много дълга- ще ме извините, ама ми липсвахте.  Hug

Луси- толкова е хубав Венцулин, жалко че съм дърта, женена и с дете. Иначе и аз щях да се кандидатирам за сна'а. Добре е детето, не знам защо го заклеймявайте така, те снимките не лъжат Wink.   

P.S. ядох истерично семки и една малка обелка се е забила под буквата "А".  Blush Ако някъде съм я изпуснала, да знаете защо е.

# 153
  • София
Добро утро и от нас!
Зазка   Hug Praynig стискам ви палци , дано всичко мине леко и бързо да се възстановите
Бубе много хубава торта , личи си по снимката колко е бил щастлив Габ   Laughing Heart Eyes
 За мекиците.... ми по добре да не ги беше показвала  eat newsm66
Елфи уникална красота си сътворила, сигурна съм , че дядо ти ще се разтопи от кеф  Wink
Нещо ме запалихте с тези торти  и се чудя дали да не се пробвам и аз скоро  Thinking . Скоро, скоро  - когато Елена започне да се държи малко по човечно.
За возилото на Ралфи , просто нямам думи..... жестоко е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Нанди , Моника е страхотна , токова е пухкава , прилича ми на малко сладко шарпейче с тези гънки ( казвам го в добрия смисъл , надявам се да не те обидих  Praynig)
 Страхотни бебета и мами видях  последните страници  smile3521  love001
За столчето за хранене- нашето е такова :

Доволна съм от него, с две табли е , има няколко позиции на  облегалката ( може детето да е полулегнало) , регулира се на височина и като се махне таблата може да се доближи  до масата и детето да се храни с вас, има кош за играчки отдолу.  Ние също го ползвахме много за рисуване , а както се вижда на снимката и за спане  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Последно да кажа,  на Cangaroo е. Сега имат подобен модел  , но с други картинки .
За бебефоните нямам и не ми трябва . Така или иначе Елена си е все до мен. А съм мръднала на 2 метра започва да крещи и реве. Вече нищо не мога да свърша от нея  Tired. Готвя и чистя когато мъжа ми се прибере.
За захранването и ние още не сме. Ще започнем от другия месец  към 15 мисля  Thinking

# 154
Добро утро!

Вчера забравих да кажа,че май ,за да е лъскава тортата трябва да се намаже със кайсиево сладко смесено с вода.На много места съм чела,че дава гланц и стяга.Ама явно не трябва да се използва плода.Имам аз два-три любими кулинарни блога,ама са абсолютни майсторки момичетата там.

За каляската на Ралфи-още като бях в Германия се влюбих в този вид возила за деца,ама пусто тук няма никакви условия за велосипедисти. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 11:56 от desi_shisha

# 155
Добро утро!   Grinning

Мацки,много ме почеткахте и мен,срам ме е чак,ама е МНОУ ЯКО да си призная  Mr. Green
Благодаря ви за милите думи,много ви обичам  Hug
Но по принцип да ви кажа,че съм доста сакатичка в ръцете и готвенето,та ако не бях щеше да е далеееч по-хубава  Laughing Умея да правя детайли и заврънгулки,но пък в основните ястия хич не ме бива  Laughing Обикновено е или пресолено или безсолно  ooooh! По-често е пресолено и постоянно ме мъмрят вкъщи,понеже обичам соленичко  Laughing

Иначе ние сме добре.Рая е добре,всичко е наред.Яде и спи,или яде и гледа  Laughing Започнала е и от около месец да си приказва някакви неща.Много е сладко.Направо по цял час си приказва  Heart Eyes
Но все още не може да се обръща по корем  Thinking

За захранването....аз ви казах,ама пак да кажа.На 6 м. ще и дам зеленчуково пюре,че сега хич не ми се занимава и с това  Laughing Каши няма да давам,че тя и без това не е от най-слабите,а пък яде и по много,та ще пропусна кашите.

Нелили....запрятах и ти ръкави.Много е гот да правиш торти.Но по-добре цялата украса/ако имаш захарна/ си я направи предварително и я съхранявай в найлоново фолио и кутия в хладилника.Хем да си си съхне,хем да не се занимаваш наведнъж,защото е много трудоемко.
Иначе разбиването на кремовете,сглобяването на тортата,обличането и във фондан и украсата накрая си отнемат един цял следобед.Аз я правих от 12:00 до 17 :00 с едночасовото стягане в хладилника и то при все,че нямаше кой знае какви украси по нея.

Иначе за рожденния ден на Клавдия/2 ноември/ пак аз ще я правя тортата,но украсата/цветя,фигурки/ ще си правя цял месец по-малко,за да имам много и да са ми подготвени  Peace

# 156
Привет и от нас!
Върнахме се от консултация. На точно 5м. Алейна тежи 6,700 кг и е висока 62,5 см. На мама толумбичката  Heart Eyes
Имахме малко пререкание с педиатърката, как така не съм я захранила още, нали в 6-ти месец ще въвеждаме месо?
От утре да започвам с ябълков сок (разреден с вода, сутрин), после зеленчуково пюре, а следобед - каша. Кашата няма нужа да се дава постепенно, направо да и направя 100 гр #Crazy залащи ме, че ще спре да и се развива мозъка (?!!?) и няма да иска да се захрани, ако изчакам още.
Аз само кимах, пък ще си  Whistling Whistling Whistling и ще си правя каквото аз си знам. Обаче се ядосах, че мъжът ми и се върза и ме пита НАИСТИНА ли ще чакаме още.  ooooh!
Иначе детето е в отлично здраве, да чакаме зъбче, венците са по-подучти от предния път.
Хайде усмихнат ден!

# 157
Току-що получих много готино щъркелче...моя много близка приятелка роди своя първороден син Давид с чудесните мерки 3400 и 51см. Heart Eyes Много съм щастлива,това бебе го чакаме от 16.09,а днес е 29.09 все пак Mr. Green Но поне е на моята дата Heart Eyes Не се научиха да изчисляват термини и това си е...
Днес в 8.30 е било планувано секциото,но в 7.15ч. малкия мъж е решил да си излезе сам,ами да,стига толкова на топло,то така всеки може smile3534

ДесиШиша
,и аз такъв стол съм харесала Peace Но и аз като Херудута вече се чудя дали да купувам това и онова,че само ги прескачаме из къщи най-различни чудесии Mr. Green

Julia_Ch,Венцулини ако е като баща си,нищо чудно да те вземем за една снаха...кво сега ще ги правим на проблем има-няма 20 години разлика smile3532 Благодаря ти за хубавите думи Hug

Искам да ви кажа,че малкия взе да се върти и обръща като бесен в количката,а не мога да си намеря онази чудесия,която е като преграда,за да я сложа и да опасвам с коланите,че да не го загубя някъде Mr. Green
Абе вие повдигнахте ли си нивото на количките вече newsm78 Моята е много проста,защото има две нива - или легнало,или седнало Twisted Evil Така че ние още лежим като бейове,но не ни се нрави пък за сметка на това Mr. Green
Постоянно иска да стои седнал,а освен това вече се задържа за няколко секунди прав на краката си #Crazy Но си е много нестабилен все още и това е Crossing Arms

Айде отивам да режа нокти - мисия невъзможна smile3516

# 158
Ех.. с това захранване...всеки си решава.. В една книга от доц., завеждаща педиатрията на 5 градска болница пише, че късното захранване може да доведе до анемия или до недостиг на някои полезни вещества. Това в отговор на Мария.
Всеки преценява на какво да вярва, аз също не мисля, че знам повече от един лекар, дето е учил 5 години, ако не и повече и има практика. На мен ми е хоби от 2005 да чета някакви медицински книжки, дето са на разбираем стил. Просто винаги ми е било интересено.
Михаела, ползваме този трик с кърпичката, но не винаги действа.
Много хубава торта е направила Елфи.
Гошко 20 мин си се забавлява сам с едно пликче. Кеф голям. Simple Smile

# 159
Eee,milly бива ли така да ме вкараш във филм с таз' анемия.Притесних,честно казано newsm78

Току-що ми донесоха каталога на Икеа newsm44 newsm44  .Вчера се оплаках в темата за Икеа,че няма доставка до Варна и едно момиче веднага ми писа на лични и ми прати.Колко добри хора живеели по света Heart Eyes  Pow,и тук  bouquet

# 160
  • Варна
По принцип в ръководството на СЗО за захранването пише, че дори и при анемия, се препоръчва прием на желязо под формата на капки, а не захранване. А и честно казано, не мисля, че в един ябълков сок да речем, има кой знае какво желязо, но може и да греша newsm78. Те бебетата нали се раждат със запас от желязо, на моето дете като му правиха кръвна картина преди 2 месеца, хемоглобинът му беше 158.

# 161
здр на всички имам една приятелка която не е захранвала бебето си и сега като е голямо момче не иска да яде толкова само вкусвало и хвърляло а е на година и нещо каза че го е захранвала към 8 месец 

# 162
  • на североизток
Ето ни и нас!

Благодаря ви още веднъж за куража и топлите думи, момичета! Обичам ви всички!
Ние тръгваме в събота през нощта, в неделя ни приемат в болница за подготовка и изследвания и в понеделник е операцията. Ако всичко е наред трябва да ни изпишат след около седмица и да сме си вкъщи.

Сега по темите:

Луси, нашата количка има полулегнало положение и вече го използвам по малко. Определено й е интересно на госпожицата. Но все още през по-голямата част от времето я държа легнала.

За захранването - преди няколко дена Ния сама посегна към храна  - хвана краставица. Определено вече има интерес към храната - наблюдава ни с интерес, докато се храним, прегръща, мляска. Та реших да започнем захранването с оризова каша. Засега нещата вървят по учебник - давам й по няколко лъжички и след това се кърмим. Смятам да въведа зеленчуците и плодовете на следващия етап.

А относно това кога да се захранва едно бебе смятам, че то само си показва най-добре. Ако ще захранвам само, защото детето вече е на определена възраст, а то не иска или не е готово за захранване съм твърдо против.

Марте, не мисля, че прехранваш Магито. Нали и вие сте само на кърма? Ния при последното теглене /на 4 месеца/ беше 7,250 и въобще не я намирам за дебеланка. Кърмя си я по 6 пъти на ден /ако е неспокойна има и бонуси/ и хич не ми пука какво пише по учебниците и какво казват лекарите. Нали детето е добре?!

Елфи, тортата е прекрасна! Свалям ти шапка! Имаш талант и за тези неща! Hug

# 163
viki23@  - не мисля, че някой тук говори за захранване на 8 месеца Peace Но не приемам, че на 5 месеца съм закъсняла Naughty
Зазка - стискам палци и аз за малката героиня, за голямата (ти) също. И аз съм на твоето мнение относно захранването. Нас Алейна засега само ни гледа с много голям интерес. Още не се е размляскала Mr. Green До две седмици ще я пробвам и аз. Най-вероятно с каша newsm78

# 164
  • Варна
Аз се дърпам за захранването точно защото малкият никакъв интерес към храна не е показал, чакам той сам да ми подскаже, че е готов. Естествено, прекаленото закъснение също не е добра тактика, на лекцията ни бяха казали, че точно между 4 и 6 месец са любопитни децата и трябва да се хване този момент и ако се закъснее прекалено много /след 7-ми месец/, има опасност да се сдобием със злоядо дете.

Скоро може и да го пробвам дали ще яде. Може би с картоф ще пробвам, а ако проблемът със запека не се реши, ще дам тиква. От каши май ще се въздържам, че е леко дебеличък.

Общи условия

Активация на акаунт