Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 28 033
  • 702
  •   1
Отговори
# 300
Нели,много полезен е поста ти за пюренцата!Ама много си подредена Heart Eyes,чак ме хваща срам,все си водя записки и току си загубя листа,та ти отварям хистори-то на постовете и хоп,имам нужната информация Laughing

И аз разглобих количката на Инчето,че от вътре е с бяла тапицерия и беше станала черна от ръцете на Ева.Както си играе с пясък или тебешири и прааас-облегне се на количката,за да се радва на Ина и резултата-черна количка.Доста се чудех,дали после ще се сетя кое точно как се сглобяваше,ама стана номера LaughingТа и аз,цоп,при полуинженерите.....

# 301

Нелли, виждам те ту като лейдибъг, ту като нелли?!  Thinking

Елена..Елена е страхотна. И само как си я нагласила с цветето............  Crazy

Да ви попитам, че ми е важно:

Има ли друго дете, на което кратунката му е криваRolling Eyes
Отпред на челото в дясно е по-изпъкнало, отколкото в ляво, а в ляво странично е по-бабунесто, отколкото в дясно  ooooh! За капак отзад главата му е плоска, като че съм го ударила с тиган    bambam

# 302
Бубе, ние си имаме пък нещо като петльов гребен  Laughing Една ръбеста ни е главицата отгоре. Док каза, че поне до 8-9 месец, докато се затвори фонтанелата костите се понаместват и ще имаме ръбчета и издатинки тук-там  Rolling Eyes.

# 303
Има ли друго дете, на което кратунката му е криваRolling Eyes
Отпред на челото в дясно е по-изпъкнало, отколкото в ляво, а в ляво странично е по-бабунесто, отколкото в дясно  ooooh! За капак отзад главата му е плоска, като че съм го ударила с тиган    bambam

Мой Виктор  Laughing

Така се роди.Всъщност той като се роди беше ужааасно крив и отпред.Имаше някаква незатворена изпъкнала кост отпред вдясно на челото  ooooh! Тази кост се оправи след по-малко от месец.Но отзад кривото така и не се оправи.Лявата му задна част на главата е по-сплескана от дясната  Confused
Къде ли не го водих,джипита,ортопеди,невролози,всички ми се смееха и ми казваха,че ще се оправи или че на всички главите им били криви под косите  Shocked
В крайна сметка така си и остана.То нищо не се вижда де,може би малко да се е пооправил напоследък,но си има кривина там  #Cussing out

# 304
  • София
ДВ! Laughing
Честита месечинка на всички месечинковци днес и разбира се специално на нашата красива снаха Елена с невероятна нова фотосесия!  bouquet Да сте живи и здрави бебчовци и успешно захранване ви пожелавам! Peace
Бубе:Аз теб ще те  bash-остави хубавото дете намира-все му търсиш кусури,а на мен ми се вижда съвършен! Hug
Утре е най-важната реклама-тати се връща в момента от Бургас специално за нея и после веднага пак обратно! ooooh!После ще ни раздадат дискове с рекламите и ще кажат кога ще ги излъчват точно и къде и съответно аз ще се похваля веднага Mr. Green
Толкова от мен, че отивам да работя нещо при баща ми ooooh! ooooh! ooooh!Вече много ми идва и ми иде да се  #2gunfire!!!

# 305
Бубе,моята глава е сплесната отзад-много точно си го казала-все едно са ме ударили с тиган LaughingДобре,че от косата не личи Mr. Green

# 306
ох, аз като циганче да се похваля... бяхме излезнали и в ВЦто на едно кафе се засякох с агент Иван Иванов от филма "7 часа разлика"  Blush Mr. Green

# 307

Е, вие ме застреляхте направо..мен ме оставиха с впечатлението (педиатрите), че това ще се оправи, но сега като казвате, че няко си остават така и не знам какво да мисля  Rolling Eyes

И понеже наистина м е кривка главуната на милото, педиатърката ми каза, че ако няма промяна, към 6-я месец ще ни изпрати на краниален доФтор и евентуално се носела специална каска  Confused , но не знам нищо по въпроса и честно казано ме е страх да направя собствн рисърч (айде и аз почнах с чуждиците  Laughing), та затова ще изчакам и ще се моля да се пооформи от самосебе си  Rolling Eyes

Нещо важно да питам- има ли някой новини от Зазка? Операцията трябва да е минала, но кой знае под какъв стрес са всички, пък и постоперативния период не е никак лек и ги мисля постоянно! Дано всичко е наред!  Praynig

# 308
Айде и  аз да се разпиша, и отивам да   bath и smile3524
Честити месечинки на всички празнуващи, и по специално на  4470 Елена. Да сте живи и здрави бебчовци и мами.
Нелли, мерсаж за почерпката.
За главата и нашата е сплескана отзад newsm78, ама аз го отдавам на това, че 90% от времето им минава в лежане по гръб. Ще видим като порасне как ще е.
Нелли, мерси за инфото за захранването. Аз като мама с опит нямам почти никакви спомени как съм си захранвала детИто. То и тогава нямаше много информация, така че каквото кажеше педи, това беше. Ама със сигурност почнахме при пет навършени месеца захранването. Така смятам вече да започна и с малката - след две седмици.
Ох забравих какво друго щях да коментирам. Айде лека нощ от мен. И без ревливи бебета.

# 309
И моята глава е сплескана отзад /по скоро плоска от върха на главата към тила/ даже питах майка ми да не са ме удряли с права лопата  fight, но аз си го обяснявам, че такива хора са много умни и най-вече скромни  Crazy

# 310
Нелили, мноооогоооо съм ти благодарна за подробния пост  bouquet още списъкът, който беше пуснала за багажа за болницата ми беше изключително полезен и затова бях сигурна, че и този път ще дадеш едно рамо!   remybussi
Люси, я кажи кви са тея хапчета за успокоение и дали се дават с рецепта, че ми идва вече да се  #2gunfire Да не говорим, че и  съседите вече ме съжаляват  smile3515

# 311
Бубе, на едни мои познати детенцето им е с каска, тя се роди 1 седмица преди Филип. Много бързо се е повлияла и сигурно ще я махнат скоро. Неприятно е, защото се носи 23 часа в денонощие , минимум 2 месеца, така че силно се моля да не ви се наложи това  Praynig Hug

# 312
Бубе, на едни мои познати детенцето им е с каска, тя се роди 1 седмица преди Филип. Много бързо се е повлияла и сигурно ще я махнат скоро. Неприятно е, защото се носи 23 часа в денонощие , минимум 2 месеца, така че силно се моля да не ви се наложи това  Praynig Hug

Най- се страхувам ако се наложи как ще го изтърпи детето и, че отново ще се измъчи  Confused  Cry

Това дете с Торти колис ли е?

То след като сега вече носи каска, за нас, след 6-я месец да не се окаже късно?! Аз съм на консултация при новия педиатър на 17-ти и тогава ще коментираме отново....  Rolling Eyes

Към Американските майки: На колко време ходите на консултация? Тук първо ходихме на 2 месеца, а сега от 6-я месец ми казаха, че се ходи на 3(!!!) месеца?! На мен много ми се струват 3 месеца  Confused
Иначе ако има нещо, веднага записвам час, но за well baby visits се ходело на 3 месеца от 6-я месец до 2-рата година  Rolling Eyes

# 313
ние за сега ходим всеки месец, след 6-я месец не знам как ще бъде.
Пускам това и тук, не е спам, има тема отделна във форумите, но все пак:

‎19 ГОДИШНАТА ДЕЯНА ГЕОРГИЕВА ОТ КВАРТАЛ ЛЮЛИН СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ КРЪВ. Лекарите се борят за живота й повече от 24 часа. Получили са се усложнения по време на раждането и сега положението й е много тежко! ТЯ Е С МНОГО РЯДКА КРЪВНА ГРУПА 0(-) . МОЛЯ, ВСЕКИ КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМОГНЕ НЕКА ДАДЕ КРЪВ В КРЪВОПРЕЛИВНИЯ ЦЕНТЪР, НАМИРАЩ СЕ ЗАД ХОТЕЛ ПРИНЦЕС. КРЪВТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАТЕНА В АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА, ЗА ЧЕТВЪРТА НЕФРОЛОГИЯ!!! Телефон за връзка: 0888 434 616 МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

# 314
 Хм...  Thinking
Ето какво открих в нета, ние стриктно се придържаме към това, според Американската педиатрична организация:

After the baby is born, the next visit should be 2-3 days after bringing the baby home (for breast-fed babies) or when the baby is 2-4 days old (for all babies who are released from a hospital before they are 2 days old). For experienced parents, some health care providers will delay the visit until the baby is 1-2 weeks old.

After that, visits should occur at the following ages:

•By 1 month (although experienced parents can wait until 2 months)
•2 months
•4 months
•6 months
•9 months
•1 year
•15 months
•18 months
•2 years
•3 years
•4 years
•5 years
•6 years
•8 years
•10 years
•Each year after that until age 21
In addition to these visits, call and visit a health care provider any time your baby or child seems ill or whenever you are worried about your baby's health or development.

Въпреки това на мен ми се щеше също да ни викат всеки месец, но явно тук си се придържат към тази норма, само ако има нужда, тогава се обаждаш и ти дават дата за същия ден(и това при този, който избрахме. Иначе ти дават най-рано за следващия ден)Но то пак си зависи от деня, де..Ако има много пациенти, няма как да те запишат веднага...
Вчера цял ден сме обикаляли да се срещнем с няколко педиатъра, докато накрая избрахме един. Трудна работа..Да се избира лекар в страна, където никого не познаваш и няма кой да ти даде препоръки..  Tired

П.С. Чудя се дали не ни викат спрямо тази таблица, защото се водя родител с опит?!
на няколко места срещнах, че родителите с опит, посещават по-рядко педиатъра за консултация..  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт