Януари 2007

• 35 974
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Ноеми, честит рожден ден! Бъди жива, здрава, щастлива! Нека твоите трима мъже вкъщи те радват много и да споделят с теб само прекрасни моменти! Весело изкарване![/color][/size]

Стискам палци за Цвета, Габи и Миша! Praynig

# 361
  • София
Ноемка честит празник! Пожелавам да си все така положително настроена, да те слушат и глезят всичките ти мъже у дома! Много поводи за гордост, много пътешествия  и хубав празник   bouquet!

Ей, ама при нас октомври е почти като януари  Crazy. Айде все хубави поводи да имаме  Hug
Цвета, Габчо и Миша да оздравяват и скоро да са вкъщи!  Praynig Praynig Praynig

# 362
  Добро утро на всички!  Grinning

Вчера в градината разбрах,че децата вече не се извеждат навън под предлог,че вече е студено!  Shocked Shocked Shocked Били го правили по желание на повечето родители..... ooooh!
   И във вашите градини ли е така?  Rolling Eyes

Още въпросче.....Има ли още "януарчета" дето спят(се приспиват или доспиват нощта) с родителите си?  Rolling Eyes Алекс още го прави.... Confused

# 363
  • София
В нашата градина не ги извеждат. Като се има предвид, че аз буквално зинзикам от студ, не ме притеснява въобще това.  Embarassed

# 364
  • София
Добро утро!

Селма, отговарям веднага - групата на Симона вчера следобед са били навън, когато баща й я е взел към 6 без нещо. Уточнявам часа, защото на обяд беше много слънчево и приятно, но към 6 вече не е баш същото май.

Иначе Симона понякога иска да спи при нас. Решава си го и толкова. Но уточняваме, че може само за една нощ. После тя изкрънква с мили очи от баща си още една нощ и така успешно на третата вече си спи в леглото.  Crazy 

# 365
Ноеми честит празник   bouquet Бъди винаги позитивна и обичана от мъжете ти  Wink
Вчера ми беше ужасно крив ден  Rolling Eyes Така главата не ме е боляла от много, много отдавна и като се замисля, че е резултат от "любимото" работно място ... След това се обадиха от детската, че Цеци повръща, през нощта и Веско започна и е едно ненормално положение.
ДА споделя,че на Цеци празненството за РД беше основно в детската градина тази година. Освен тортата, поръчахме и детски аниматор (в конкретния случай Спортакус), който ги е забавлявал. Малкият беше много доволен, а Веско разочарован, защото това не бил истинският Спортакус. На въпроса ми как е разбрал, че не е истинския, отговора беше "Мамо,този Спортакус имаше косми по краката"  Laughing
Селма, относно въпроса ти за излизането: на родителската среща, госпожите са казали, че няма да извеждат децата в студено, мъгливо, дъждовно или снежно време навън. (Това за мъглата по-повод на коментара на една майка, че си води децата и в мъглата на планината, за да дишат чист въздух). Обяснението е, че са много децата, трябва всичките да бъдат обути, облечени,  след това да ги разсъбличат отново и т.н. Същевременно едно е да следиш едно дете, а съвсем друго да са двадесет и нагоре - винаги някое може да се съблече, намокри, респективно настине и тогава ще обвиняваме госпожите защо са ги простудили.
Относно приспиването вечер. Едва това лято ги отделихме двамата в една стая и съответно аз или Боби е вечер при тях докато заспят. ОБикновено четеме приказка, говориме си как им е минал деня, пускам и приказка на CD и така. През нощта тяхната и нашата врата са отворени, лампата в банята е запалена, както и в тяхната стая. Ако някой стане, за да иде в тоалетната съответно ни буди, след което отива в своето легло. В нашето легло знаят, че не се спи, но аз още от бебета съм ги държала в тяхното креватче и може би е оказало значение.

# 366
  • София, Лагера
Хау!
Благодаря за пожеланията, мацки!  Hug
Ние вчера си прекарахме чудесно! Цял ден се разхождахме с Краси и Тервел по центъра, после към 4 взехме Пресиян от ДГ, ядохме тлъсти палачинки в Романс-а, а вечерта, както никога, пуснахме на Пресиян бонус - да гледа филмче, а ние с Крас си сътворихме романтична вечеря, както едно време.
 Flutter Heart Eyes

Селма, при нас не е така. Но и режима при нас е различен. Децата са навън от 11.30 до към 12.30, след обяд също, лягат си чак към 15.00, като станат са навън докато ги приберем.
Но, ако някой не иска да излиза, просто не излиза, а си играе вътре. Вратите по това време са отворени и децата сами си решават кога да излязат. Навън винаги има 2 учителки, вътре - още една. Но все пак са само 12 хлапета.

За спането  Wink нали знаете колко бях против детето да е в спалнята на родителите  Laughing Е, все се заричам да не се заричам  Wink. В момента Крас спи с Пресиян на спалнята, аз спя на леглото на Пресиян, за да мога да кърмя Тервел, като се събуди.

Манана, вземи смени това работно място, мамка му, ще те поболее!  Tired

ААА, да ви споделя какво ми пожела Сту за РД: да ям каквото си поискам и да не ми се лепи  Joy другите й пожелания няма да ги казвам на всеослушание  Mr. Green

# 367
Ноем, много добре звучи вчерашния ден  Hug
Ман и ние бяхме с Ева на един РД с аниматор, Снежанка. МНого добре се получи, Ева каза - ама това не е истинската Снежанка, тази е човек.  Joy

За извеждането - от седмица-две не ги извеждат следобяд. Честно казано, нямам претенции, на мен ми е толкова студено, че не мога да си представя да стоя навън.
За спането - ние с Ева спим двете на едно легло. Ама нямаме и особено голям избор на този етап.

Аз потънах напоследък... От 3 месеца ме назначиха да работя по един трансграничен проект с Румъния. Така се случва, че поех всичко и отговорността е голяма. А е нещо тотално ново за мен. Първоначалното притеснение отмина, сега толкова съм се вглъбила, че не ме интересува нищо друго. И личния ми живот се превърна в някакъв безумен хаос и липса на каквато и да било организация. Стоя на работа до късно, просто защото там всичко ми е организирано, а като си тръгна незнам какво да правя, на къде да отида, на кого да се обадя...Не искам да комуникирам с почти никой, освен ако не е службено, държа се тъпо и дистантно с близките си, че и Ева го отнася...Както работя в психиатрията, накрая ще ме приберат и да ме лекуват  Rolling Eyes Crazy

Цвета как са? Някой чувал ли ги е?

# 368
  • София, Лагера
Норче  Hug newsm78 нещо не звучиш добре...  Това състояние си мяза на депресия, то лошото е, че ти самата нямаш желание да я преодолееш... също и че го отнасят Дара и близките...  Cry дали не е добра идея да се консултираш със специалист?  Rolling Eyes

# 369
  • София
Спим с Шош заедно, защото миналата зима плащах по 300-400 лв за ток (на ток се отопляваме) и прецених, че психиката му ще издържи 3-4 месеца да спи с майка си вместо аз да се поболея от тревоги по разходите....  Tired

Ели, отпусни се, остави настрана очакванията си, а и тези на близките ти за живота ти, наслаждавай се на "тук и сега", иначе си загубена...  Hug Доставяй си дребни удоволствия, не пропускай малките радости, които живота предлага и имай вяра! Приеми битието си такова, каквото е за момента - хаос. Успееш ли, то ще се промени веднага! Wink Има такива моменти и колкото повече "ритаме", толкова повече се задълбочават...
...И личния ми живот се превърна в някакъв безумен хаос и липса на каквато и да било организация...
Нищо. "И това ще мине!" Wink

# 370
  • София
Чух се с Цвета, Габи е значително по-добре вече.  Praynig  Тя е изкарала много тежко вируса...  Rolling Eyes  Дано вървят към подобрение и скоро да ги изпишат Praynig Пращат поздрави на всички!

Ели, голямо гуш от мен!  Hug Heart Eyes  Ива много добре го е казала.  Peace 

# 371
Радвам се за Цвета и Габи! Дано и Миша е по-добре!

еlеonоrа, бъди силна! Ще дойдат по-добри времена!

При нас в градината извеждат децата и сутрин,  и следобяд. Само при много студено време и дъжд ги лишават от тичането из двора. Иначе не се притесняват дали са облечени или не. Важното е госпожата да се препича на есенното слънце Mr. Green

Ева иска да спи при нас, но аз гледам да не й позволявам да го прави често. Но все пак понякога се случва и насред нощ идва и ляга между нас.  Не знам дали е правилно или не, но за сега е така. Просто с течение на времето май започва по-рядко да иска да спи при нас.

# 372
Селма, в понеделник преместихме леглото на Любо в детската стая, при батко му.
Той отдавна беше готов на тази промяна, но аз не  Mr. Green
След поредния тренинг с моята треньорка по позитивна психотерапия, където стана въпрос за свързването и отделянето (по разни поводи) на хората в семейството, реших, че ми е време да се отделя от Любака и през нощта (ама хич не ми се иска).
Но пък дойде време да се свържат по братски момчетата ми и да делят една стая  Grinning
То няма срок някакъв, който когато е готов за това се случва отделянето  Simple Smile

В градината нашите деца по-скоро не ги извеждат.

Ели, ще се справиш!  Hug

Цвета скоро да ни зарадва с оздравяване!  Hug

Ноеми, много щастие и любов  Heart Eyes Във ФБ ти писах честитка Simple Smile

# 373
Ноеми, честит рожден ден на патерици! Присъединявам се към пожеланията на Сту.
Честито и всички октомврийски рожденици!  Hug
Ауу, аз дето най-много мрънках, че е нормално децата да спят при родителите до късно да споделя, че моите спят заедно в една стая вече почти година. В началото на една ''тлееща'' лампа, сега вече на тъмно.Изчитам минимум 1 Франклин и една принецеса и гася лампите. Софи заспива веднага, Ноеми бърбори малко и чак тогава. Софи май и тя от годинка  спи сама. Сутрин като се събудят идват веднага в нашето легло.  Heart Eyes Ако искат да спят някоя вечер при нас не отказваме.
Ели!  Hug
Цвета, Габи, Миша  Hug ! Да оздравявате!

# 374
  Доброо утро!  Grinning
  Благодаря на всички за отговорите!

В нашата градина се оказа децата не се  извеждат,защото имало родители ,които се оплакват ,че това се прави за да ги разболеят.  Crazy #Crazy (Манана,  Peace )
  Но снощи все пак прибрах детето от вънка.
  То и времето си е сравнително топло все пак.  Rolling Eyes

За спането....Излиза не сме чак толкова "зле".  Mr. Green  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт