Отговори
# 420
Тъкмо ей сега ходихме на консултация, но педито си беше тръгнала.Сестрата премери само Алето, последната ни консултация беше в Париж , началото на септември.Излиза , че за месец и половина сме смъкнали 100гр.Дали е нормално?
Нормално или не, но наистина отслабват като са болнички. При предпоследното боледуване на Гошко направо му хлътнаха и очите и бузките, макар че що годе хапваше.
Дребо е в седалка клас 9-18кг от края на Август. Много му харесва, оглежда пейзажа през страничния прозорец и е рахат. На каката в същата възраст я бяхме монтирали посредата и виждаше още по-хубаво, но сега няма как.
Danili, много ми харесва вашето столче, ще го ползвате и за следващата възраст (след 4г. и над 18кг). Практично е  Peace

# 421
  • Бургас
Страхотни са ви столчетата за кола, момичета. Peace  И на нас ни предстои. Светле, мерси за линкчето Hug
Ботушки поръчах такива, дано не се окаже напразна покупка.
Моя младеж не беше наддал миналия месец, без да е бил болен, Мари . Аз лично го отдавам на това, че основно е на кърма, а на този етап не смятам, че е достатъчно. Безброй нощни кърмения подтвърждават донякъде тезата ми.
Жозефа, Коцето също не бърбори нищо смислено.
Храната не му пасирам отдавна, обаче вода глътне ли - дави се винаги  ooooh!

# 422
  • София
Катёнок , много яки ботушлетата на Коцето! като се има предвид момчешките неща какви са грозни, тея са направо върхът!

ANGYA , мацко, нали сме се разбрали никакво плащане на ток, мобилен телефон, вода и тем подобни? Не може никой да се бъзика с нас  Laughing  Wink  Laughing  Wink

Днес студът беше кучи. След 19ч ходихме в Дъ Жмол да търсим на дребното разни неща и той направо се омагьоса от светлините навън и от това как ни свети таблото - голямо пищене падна. Ще почнем да правим нощни трипове, за да го забавляваме, че вечер не се трае.  hahaha  hahaha  hahaha
И аз чакам с нетърпение H&M да отворят магазин тук. Крайно време беше!

# 423
Тази сутрин парашутистката пак падна, този път се е нацентрила в радиатора и е с пукната джука... Как се е е тъбудила без да я усетя не знам... В спешното не успяха да видят дали не е сцепен венеца и трябва да я види зъболекар. Но дори да била сцепена никой нямало да се наеме да я приспи за да я зашие заради заболяването... И като съм я била кърмела да съм била опипала зъбчетата дали някое не се клатело  Crazy
Сега е като Анджелина джоли в устата.

# 424
Сега рових из сайтовете за бебешки ботушки и попаднах на тези.  http://www.pumpal.net/product.php?id=1317  Мисля, че тях ще вземем. Не са скъпи а и са симпатични. Има и малки размери. Те наистина ще ни трябват само за количката, едва ли ще ходи някъде тази зима.
Леле Бебешондел, голяма панта си имате  Joy

# 425
ффф и ние сме със сополи,цяла нощ плаче и се дави милия Cry за съжаление го прихвана от мене  ooooh!
да ви питам капете ли вит Ц в носа и по колко и какво друго капете??

ужасна работа-тъкмо едно му мине айде друго се почва-последния месец почнахме с температура 3 дена ,после малко щастие без проблеми,после зъби ни мъчиха цяла седмица,тъкмо ни избиха и имаше малко щастие и спокойствие ето сега сополи  Weary Wearyпостоянно има нещо дето да ме тормози
майка ми все ми вика -свиквай така ще си е цял живот -болести,притеснения .падания,несподелени любови............... -все дерзания

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 09:25 от RikaRurika

# 426
  • София
Bebeshondel, много гадно това с падането на малкото мъниче. Аз от това най-много се ужасявам да не се събудя и Гоги да се е нацентрил в някой ръб. Дано няма сцепване на венеца.

Аз да се похваля Гого вчера за първи път си пишка в гърнето,т.е. за първи път уцелих и най-накрая му показах защо го карам да седи на това чудо всеки път след сън Simple Smile.

# 427
И въпросче, някой занимавал ли се е конкретно с Дженерали за щети по кола с пълно каско?

Ами Аз  Mr. Green или по-скоро там работя. Няма да мога да ти помогна с конкретен човек ,защото за година и половина от както не съм ходила на работа нещата са се променили коренно и да ти кажа честно кадърните и умни хора напуснаха. НО могад а ти дам съвет, ходи на Владимир Вазов за оглед. Предполагам ,че там са си същите хора ,а да си кажа честно са и най-кадърни и не се заяждат и да се правят на интересни. Иначе какво да ти кажа пиши на паркинга пред блока станах и изненада ... общо взето май това е стандартното  Mr. Green Успех ,дано няма проблеми . Ако имаш въпроси питай, въпреки че да си призная тези неща са ми суепр далечни вече. Дори самата аз имам 2 малки щети, които ми се иска да мина по каско за да взема някой лев, ама не ми се заминава ,а трябва...

Калинче бързо да се оравя малката. Много гадно с този вирус. По-принцип Бебешондел ти е обяснила много добре нещата ,само да вметна ,че точно тези стомашно-чревните вируси минават най- тежко при децата ,защото са много предразположени към обезводняване и към чести повръщания. Дано всичко да е минало вече, а за успокоение мога да ти кажа, че май този вирус дето е сега не повтаря ,така че честито няма да ви хване пак Wink

Жозефа, честито столче, да си го ползва със здраве и да пътешества много в него.

За ботушите и аз вчера гледах , повече за баткото де. Мисля да купя, но ще изчакам по няколко причини. Първата е ,че докато проходи крака му може да порастне с номер -два и не мога да преценя сега кой номер да купя. Втората е ,че може и въобще да не ни трябват дебели ботуши за ходене. МОят също си свива пръстите така че хубаво е да не са много високи, освен ако няма да ходите на преход в планината през големи преспи сняг. Wink Пламс е дала хубав линк, общо взето това ми е максималната височина, която ще търся. Само дето номерата , които се предлагат за нас още сега са малки  Mr. Green Сега му обувам зорлем 18номер. Аз лично няма да му търся непремено кожени ,защото не мисля, че е наложително. Не искам и да са супер дебели, по-скоро в студени дни ще заложа на чорапогащник и отгоре чорапче. Засега мисля да караме с маратонки или едни буйки и по-дебел чорап или в по-студеното време 3-4 чорапи или чорапогащник.

За пишката не се тревожете. И Алекс много я дърпа, мачка и т.н. ,но е напълно нормално. Сега я открива и му е интересна. По-добре сега да я опознае и да свикне с нея, а не като стане на 5-6 да седи с ръка между краката и да мачка. М/у другото го има и този период като тръгнат на детска повечето момчета започват да си я пипат. незнам от стрес, от нямане какво да правят ли, ама е факт. Ние с баткото имахме този "проблем" ама минава и заминава ... пу-пу дано да не почне пак де Wink

За храната ние май сме с едни гърди пред най- задните, яде корички хляб и бискивити. Ама то лакомията е страшна работа, седнем и да ядем или види ли храна и почва да се тръшка, буквално. И затова му се връчват тези неща, а да и солети яде. Имаче сме на кърма, отскоро давам АМ, но по веднъж вечер главно и пюрета финно пасирани. Месото ни е само пуешко и пиле.

Айде ставам , че му писна в проходилката, а и имаме пълен памперс  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 428
От нас малко разкази в картинки.
Това са нашите ботушки, взех ги за 12 лв. Зимата едва ли ще ходим с тях по снега, не сме от бързо развиващите в двигателно отношение. Вътре са със пух, ама ми направи впечатление, че не топли особено много, може би защото е изкуствен.

Столче избрахме това:

Супер изгодно като цена, няма нищо общо с китайските столчета, със каквито си трябва защити, тези дни ще го пробваме на първите няколкостотин километра, струва ми се, че ще му е удобно, има хубаво легнало положение за разлика от останалите, които повечето не бих го нарекла "легнало".  Има много интересни модели , нашето е с пингвините http://okbabycarseats.com/Car-Seat-Bellelli-Leo-t672/

Вчера купих ръкавички,мислех че няма да ги търпи на ръцете си, но не се оказа така. След дългата разходка ръцете му бяха топлички, а иначе колкото и да е добре облечен все са студени. Взех такива с един пръст и с някаква муцунка на коте с ушишки.

Мари, Вальо също е скаран с доста от яденето, от няколко дена проядохме супа (и то не всяка), иначе само кремове, каши, общо взето сладки неща. Сутрин и вечер-кърма. Пюрета беше проял едно време в 6-ти месец, в нас е като магазин за детски пюрета, ама не ги яде. А все някога ще прояде, не се безпокой, четох в една друга тема за една майка с 2 годишно дете, която пише, че особено като и е болно детето няколко дена са само на кърма. супер е че кърмиш. По-добре да кърмиш дълго и да не иска да яде друго, отколкото да си захранила рано и да нямаш кърма. Моя приятелка не кърми от юни месец и оттогава казва, че все и е болно детето.

Пламс, много ми харесаха ботушите. Може би не те интересува моето мнение, но и аз бих ги взела  Peace

# 429
Добро утро!

RikaRurika, вит С по 1 капка във всяка ноздра. Лекарство слагах виброцил, но според някой е силно за бебета. С малкия по лекарско предписание го ползвах още преди 6-я месец.

mama_Iva, благодаря за инфото! Вчера отидох в магазина на Пежо в Люлин след тунела. Там Дженерали имали приемен ден в понеделник. Мина мн.бързо, без излишни въпроси или въртели. Меко казано съм изненадана. Даже бях безкрайно честна, че колата сами сме я ожулили, а не си измислях версии (както планирах). Днес пак ще съм на педали с времето  ooooh! От 14:30 сме на зъболекар с каката, а в 15:00ч трябва да съм в сервиза да изпръскат одраното  Tired Само се моля мъжа ми да се върне по-рано от работа, иначе пак с двете ще се влача, дъх не ми остава от такива графици! Дребните като ме видят, че съм кълбо от нерви едва що сами не си щракват коланите  Blush

Бебешондел
, май в авицаията ще я пращате малката! Сигурно много си се уплашила, дано само с това да останете   Praynig Ако не е вредно за сърчицето е добре да направите панорамна снимка на всички зъбчета. Мисля, че зъболекарите не са в състояние да кажат има ли поражения без снимка. В такива случаи се гледа най-вече да няма набити зъбки, които да увредят коренчето на постоянния отдолу. Но това е в мн.краен слчай. Подута от цепване/падане устничка би трябвало да спадне за 1 ден. Каката така летя на 6м. и беше с негърски устни, бързо се оправи.

Да питам как купувате ботушки по нета, без да са пробвани? Изглежда ми силно рисково. При такива малки крачета още не се знае височина на свод, дебелина и куп др. особености, за които си трябва мерене. На голямата вече мога да поръчвам без проба, защото знам от кои марки какъв № носи, за дребо не смея.
⅞ ...and Happily Ever After , в Русе има 2 мн.хубави магазина за китайски и български  детски обувки, от които съм вземала и съм винаги доволна. Цени мечта! Уви тук явно аз не знам къде да търся, защото със сигурност някъде по пазарите има.

# 430
Пропуснах да кажа за обувките. Аз мерих в доста магазини, но не намерих такава, която да не се изхлузва от крака. Като е седнал в количката изритва всякаква обувка-дори и високите с връзки, без връзки... Едни по-трудно ги изритва, други по-лесно. За меренето-попаднахме на 2 модела, които въпреки че бяха с един номер по-големи изобщо не му се намъкнаха в крачето.

Ако много ми харесат, да ми се сторят на вид качествени, удобни и топлещи за 10-12 лв. бих рискувала да поръчам по нета, ама честно казано не съм се ровила да търся.

Наистина масово всичко е китайско, независимо за каква стока става дума, но за важните и по-скъпи неща аз бих отбирала. Ако не са тези ботуши да ги носи 2 месеца и да му стават и другата година бих заложила максимално качество на утвърдена марка, все пак краката са най-важни, но за това ще му мисля като порасне. Ама колко да порасне... на каката обувките от миналата година са и малки, все още за нея купувам всеки сезон не само обувки, а и дрехи.

Даваха вчера интервю с една жена,която каза че до преди 2-3 години храната им на месец възлиза на 700 лв. без хранене по ресторанти, а сега едва и стигат 1500 лв. Много е скъп живота, дори и за хората с по-високи доходи, а такива на по една заплата цялото семейство просто не знам как се оправят. А гледахте ли за бебето изхвърлено в контейнера и нахапано от мравки? То това вече не е новина, но какъв човек трябва да си, за да си изхвърлиш така бебето...

# 431
RikaRurika, вит С по 1 капка във всяка ноздра. Лекарство слагах виброцил, но според някой е силно за бебета. С малкия по лекарско предписание го ползвах още преди 6-я месец.
[/quote]

Благодаря ,дано успея да му сложа поне вит Ц ,че въобще не дава ад го пипна по нослето

# 432

Даваха вчера интервю с една жена,която каза че до преди 2-3 години храната им на месец възлиза на 700 лв. без хранене по ресторанти, а сега едва и стигат 1500 лв. Много е скъп живота, дори и за хората с по-високи доходи, а такива на по една заплата цялото семейство просто не знам как се оправят. А гледахте ли за бебето изхвърлено в контейнера и нахапано от мравки? То това вече не е новина, но какъв човек трябва да си, за да си изхвърлиш така бебето...
[/quote]

да,наистина за съжаление всичко е много скъпо -ние някак си се справяме ,защото живеем с родителите ми и баба и дядо ,пък и имаме няколко градини ,от които с труд се снабдяваме с доста храна ,особено за зимата
вчера изрових едни бебешки дрешки на мъжа ми и се оказа ,че има много добър комплект гащеризон +яке непромокаеми и мисля с тях да изкараме зимата /обаче цвета незнайно защо е лилав  Mr. Greenявно може би е бил модерен преди 29год или може би само такива са се продавали ,но е много запазен и хубав-дано не ни се смеят по улиците ,че сме лилави
добре,че е баба ми да му плете пуловери,жилетки ,терлъчки и вълнени панталончета ,че зимните дебели дрехи са толкова скъпи
не зная семействата дето сами живеяти ,които всичко купуват от магазина как се справят Tired

# 433
Тъкмо направих регисистрация на Филип  в http://kg.sofia.bg/ и имаме цели 5.5 точки ... дали изобщо имаме шанс следващата година за ясла?  newsm78 newsm78 newsm78

# 434
  • София
Бебеш, това с падането е ужасно. Много се надявам момичето ти да се е разминало само с подута устичка. Колкото и да се шегувам с паданията ан Филип, след всяко губя по 5 години от живота си  Cry. Ужасно е да си намериш детето на земята.  Confused
И то не е от немарливост, че не знам къде съм го оставила, а просто се случва, това е. Не мога да го нося само с мен. А в креватчето като го оставя така се удря в стените, че не е много по-добре  Confused

Мамите от Варна - какво става при вас, бе хора? По телевизията дават страшни неща.
Нито *m@m@*, нито Николета са писали вчера-днес. Стоите си сигурно на топло и чакате да мине бурята. Тук грее слънце  ooooh!

Пак за ботушките /то стана досадно/ - прави сте, че няма нужда от кой знае какви, при положение, че няма да газим с тях в снега /Фифо не прави никакви крачки още/, но ми се иска да са поне топли. Като седи в количката и не мърда, много ме е страх да не настиват краката. Затова ми се иска да са топли.

7/8, много хубави изглеждат тези на Вальо. На доста добра цена. В София просто няма такива или аз не знам къде да търся. Хич не ми се дават 50лв, но ако не намеря други.....

То тази зима едва ли ще си купя аз. Откакто съм си у дома, нямам особено желание да си купувам дрехи и обувки. Все ми е тая. Купих си само едни кецки на Карра и с тях карам.

ANGYA, и аз се регистрирах там, но до точки не съм стигала. Тук в Дървеница строят нова градина, слагат й дограма сега и се надявам за другата учебна да я пуснат. Но ако Филип не си преодолее хранителните алергии, няма да ходи на държавна. Ще трябва да се ръсим някъде за частна, където ще ни предлагат и диетично меню.
То как ще стане като ще се пробваме и по-голям апартамент да купуваме....Една такса от 500лв за ясла ще дойде напълно излишна, ама....Защо трябва да е лесно, като може да е трудно

Общи условия

Активация на акаунт