Отговори
# 495
  • София
dobra, тва за майчинствоо сигурно ли е? Имам бременна позната, която ми разви именно тази теория и се тюхкаше, че такива били правилата и сега щяла да взима малко майчинство.  Thinking заради малката разлика на децата. В смисъл по-голямата част от тези 18месеца назад, били именно 240лв, които е взимала за първото.

А за количките - в такива случаи го разбирам, да. Но за стандартна разходка през деня, за 3 годишно дете, ен го разбирам.
Но пак казвам - да не се заричам, че обикновено децата диктуват правилата. Аз какво искам или не харесвам, май си остава лично за мен  Joy  hahaha  Joy  hahaha

# 496
Джос до 3 години не могат да вървят в права линия, и развиват необятната скорост от 300 метра на час. Ще го носиш или ще го чакаш ако имаш да свършиш работа или площадката ви е далеч. И втора ситуация- някъде на вън сте на детето му се приспива но ти имаш да свършиш още работа. Какво ще направиш?

Триколка ще купя на Тея пролетта, тя така и не иска в количка а за спане и дума не може да става.

# 497
Винаги съм била вътрешно убедена, че ще имам две деца. За мен идеалната разлика е 3-4-5 години. Peace

На първият рожден ден на каката й подариха триколка, ползвахме я много. Като порасна още малко я караше като колело. Накрая се счупи, ама то с такава експлоатация нямаше начин да е друго. Сега за малката пак ще вземем, на мен ми беше удобна, а и на децата се харесва много.

# 498
http://www.bebeshkidreshki.com/product/5337/zimno-chuvalche-za-spane-v-sinyo.html

Ето зимно чувалче тип гащеризон на сносна цена

Мама Ива, стискам палци!

Това за майчинството е както е казала Добра.

# 499
В Кауфланд има гащеризони и отделно якета с полар и подплата от вата. Гащеризона беше 19,90. Ние имахме такъв миналата година и го носихме доста време.

# 500
И аз да потвърдя това, което dobra казва за майчинството. Ако успееш да излезнеш в болничен 45 дни преди раждане преди първото ти дете да е навършило 2 г. се води застъпване на майчинства и имаш право на обезщетение за второто колкото си взимала за първото. Лично съм се възползвала от тази опция.

mama_Iva, стискам палци да мине идеално и с най-малко стрес за двама ви.

# 501
mama Iva - цял ден мисля за вас!!! Стискам палци, знам как ще премине всичко и те убеждавам, че страшно няма, а уплахата ще е само 5-10 мин. После бебо забравя всичко, а спомена остава само на теб. Не се безпокой, защото после ще ти е толова леко на душата, че това вече е зад гърба  ти. Само ти напомням да ги питаш изрично какво да капеш в оченцето след сондажа (ако не са ти казали вече), че това е много важно!!!

Пращам ви хиляди положителни мисли и прегръдки!!
УСПЕХ!!!

# 502
Мама Ива стискам палци и аз всичко да мине възможно най-леко и бързо, бързо да забравяте  Hug

За ходенето пеш аз не мога да се съглася, всичко си зависи от детето, на година и половина прибрахме количката и минахме на триколка, поради простата причина, че количката беше доста тежка, а нямахме лятна, но за сметка на това имахме триколка от братовчетчето ни и по цял ден си обикаляхме с нея. И след двете годинки пролетта /и каката е декември/ вече си ходехме за ръчичка спокойно, е не цял ден, но нормална разходка от една площадка на друга и така, даже същото лято се сещам бяхме на море и вечер обрисвахме целия Слънчев бряг пеш. Е спането е друг въпрос вече, но по това време тя си спеше само по обяд и тогава си бяхме задължително в къщи.

# 503
Mama Iva, чакаме добри новини Simple Smile

Аз да ви метна в съвсем друга тема:)-да споделя за един много лесен сладкиш за който се сещам обикновено по това време на годината:) Може да се направи с ябълки или круши-точно за сезона.
Настъргват се няколко ябълки или круши и се смесват с чаша брашно, чаша грис, 1 бакпулвер, 1 чаша захар (аз обикновено слагам кафява и то около 3/4) и 3/4 ч олио(също слагам малко по-малко-да не дебелеем:) ) Може да се добави канела и орехи също. На вид става една плескавица като се обърка всичко, но пък след като се изпече става много приятен сладкиш Simple Smile Пускам го тук, защото днес моя момък си хапна от него за следобедна закуска- давах спокойно, тъй като няма яйца Simple Smile

# 504
мерси много момичета... надявам се да мине наистина безпроблемно. Ще пиша веднага като мога утре Simple Smile

Абе това със застъпването на майчинството дори и мен ме изкуши. Тъкмо като станат на година и четири -пет месеца се забременява, така детето вече ходи и не си превит на четири, не мислиш за скапани ясли, дали ще го приемат или не ,как ще си седиш в неплатен отпуск за да го гледаш и т.н. и кеф.... пу супер с един коршум два заека. После и в системата за детските имаш бонус точка за деца с по-малка от 24 месеца разлика Simple Smile Жалко че аз вече имам две и този номер ще ми струва много, ама вие не му мислете Simple Smile А иначе оправдания винаги се намират, аз мога да си призная ,че едно от "най-смислените" ми оправдания беше ,че идва лято и трябва да се ходи на море Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Като гледам повечето мами на по-големи дечица са доволни от триколките си, които са имали. Дайте конкретни модели от които нямате оплаквания. Може пък аз да не съм случила на  времето с модел , знам ли ...

Жозефа аз също се чудя на  големите деца в колички. Добра и Бебешондел са дали наистина логично обяснение, ама аз и по парковете виждам деца  на по 3+, които вместо да тичат и играят седят в количката и ядат зрънчо. За мен возенето в количка дълго време прави децата по-мързеливи ... а иначе чужденците и аз им се чудя , те ако могат до 7 годишни да ги бутат с количка и да им тикат биберона за да си мълчат най-добре .
vanias1 мерси за линка... хареса ми , ще видим може и да го пробвам пак със спален чувал.

second, допада ми рецептата, едно ,че е доста подходяща за деца, а и като гледам дори и аз скадкар инвалида най-вероятно ще се справя Wink

# 505
Иве, успех утре, стискаме ви палци! Hug Hug Hug

second, ще се пробва твоята рецепта и в този дух да ви кажа и аз един сладкиш (с риск да заприличаме на готварския подфорум Mr. Green), много лесен, бърз и вкусен:

Ябълков сладкиш

На дъното на тава си нарязвате на парченца ябълки, поръсвате със захар, канела и/или какао.

В купа си разбивате 4 яйца и 1ч.ч. захар
добавяте:
4с.л. олио;
1 1/2 ч.ч. брашно;
1 бакпулвер и ванилия

С получената смес заливате ябълките и печете 40 мин на 180-200С.

Като е готово се обръща с ябълките нагоре и се поръсва с пудра захар.

# 506
Mama Iva, чакаме добри новини Simple Smile

Аз да ви метна в съвсем друга тема:)-да споделя за един много лесен сладкиш за който се сещам обикновено по това време на годината:) Може да се направи с ябълки или круши-точно за сезона.
Настъргват се няколко ябълки или круши и се смесват с чаша брашно, чаша грис, 1 бакпулвер, 1 чаша захар (аз обикновено слагам кафява и то около 3/4) и 3/4 ч олио(също слагам малко по-малко-да не дебелеем:) ) Може да се добави канела и орехи също. На вид става една плескавица като се обърка всичко, но пък след като се изпече става много приятен сладкиш Simple Smile Пускам го тук, защото днес моя момък си хапна от него за следобедна закуска- давах спокойно, тъй като няма яйца Simple Smile

Сладкиша се казша "Чешки щрудел" и е наистина супер вкусен и се приготвя за отрицателно време  Peace Peace

# 507
  • София
ей , Second, много ти благодаря за подсещането за сладкиша. Аз го правя ,само че, аз разделям ябълките с ванилията от сухата смес и ги разделям на три и редувам.

Триколка и аз съм решила да му вземем на пролет на нашият момък.

На Гоги му никнат следващата двойка зъби и отново е със зачервено гърло и сега му давам да пие витамин С, калиев глюконат и Синекод за секретите, както и промиване със солен разтвор на нослето.

# 508
Мама Ива стискам палци всичко да мине без проблеми  Praynig

За ходенето пеш
, племенника беше на година и половина, като се научи да си ходи стабилно и зълва ми махна количката. Той си свикна да ходи и сега нямат проблеми. Не мрънка, че се  е изморил, а суи върви. Даже и триколка нямат. Евала й правя.

# 509
  • Пловдив
Мама Ива стискам палци всичко да мине без проблеми  Praynig

За ходенето пеш
, племенника беше на година и половина, като се научи да си ходи стабилно и зълва ми махна количката. Той си свикна да ходи и сега нямат проблеми. Не мрънка, че се  е изморил, а суи върви. Даже и триколка нямат. Евала й правя.

Това е супер, защото на моя приятелка детенцето, като проходи и изобщо не искаше вече в количката, но пък постоянно искаше да го носят. Купиха по-лека лятна количка и пак не, хем не иска в количка като се измори, хем не иска да върви . Сега е на 2г и е ужас, как се носи две годишно дете? Whistling Та явно си зависи от детето, а и от родители де  Peace

Общи условия

Активация на акаунт