С топло яке и обувки,ФЕВРУАРСКИТЕ деца ще преборят есента!- Тема 20

• 38 825
  • 716
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, нямам думи да ви опиша как ме разчувствахте с милите ви думи   bouquet Трогната съм и се надавям и занапред да си заслужа "номинацията", ама това е защото много си ви обичкам  Hug Hug Hug

Честита месечинка на най-усмихнатото дете Криско   bouquet Да е жив и здрав, палав и все така засмян  Hug
Ятце да е живо и здраво детенцето на приятелите ти   bouquet
Дива много сте готини с Марти  Hug Колкото до зълвата, от собствен опит ще ти кажа, че е най-добре да се настроиш философски и да се опиташ максимално да я игнорираш, тъй като каквото и да кажеш или направиш, щом нещата стоят така, надали ще я накараш да се почувства неудобно, за съжаление  Confused
Бенджи мерси за рецептата   bouquet Как е Красито?
Доместика ние още сме на петкратно ядене, а вечер последно мъника яде в 8 ч. и заспива цокайки  Mr. Green Ако се върнеш малко назад, Финти е споделила интересна схема за отказване от нощните ядения. Пожелавам ви успех  Hug
Булче не можеш да си представиш с какво удоволствие чета постовете ти  Hug Дано на Криско бързо му изчезне обривчето. Гъбички ли се оказаха  Cry И аз съм на Пуфис и от последния пакет не съм особено доволна. Май му се зачервява дупето от тях, но пък като мажа с Павлодерм нямаме проблем  newsm78 Напоследък през деня ползвам и Clever памперсите и не мога да се оплача  Peace
Снежи твоя Бобо е нашата гордост. Уж най-малък пък тръгнал и да бяга  Simple Smile Браво на детето  Hug
Мария, Булче много полезно инфо за обувчиците  Hug аз изобщо не съм наясно какво трябва да търся като почнем и ние да крачим  Tired

Да ви питам - някой ползва ли кремчета против вятър и студ  newsm78 и ако ползва да сподели опит, че на Йоан от 2 дни са му излезнали едни пъпчици на бузките и ме съмнява, че са от вятъра.

Снощи се сетих за Pesl. Много молим да се включи и да пише как са, че последно бяха болнички Hug

# 481
  • У дома... някъде
Хайде да се включа и аз.След днешната консултация мерките са 8.900 и 76см. CrazyБиха ни ваксината,с която позакъсняхме и малкия нещо цял ден е нервен.Но не сме излизали на разходка,та може и от това да е кисел.
Да почерпим и ние за месечинката ни днес,както и поздрав за нашите астрални близначета!

Доместика,точно това бях питала и аз вчера за храненето.Днес питах педито точно за това,че ми се струваше че Владко иска да минава на 4 хранения,но тя ми каза,че е рано още.Показа ми схемата по която се водят и там менюто беше на 5-кратно хранене,като сутрин и вечер си остава млякото,след това закуската,обяда,следобедните кремове или плодове и нектар,който бил много важен. Mr. GreenАз досега не съм давала често,но със захлаждането на времето са си полезни витамини,така че ще влиза в действие сокоизтисквачката за фрешове. Grinning

Купихме вчера на бузко ботушки високи с много пух вътре,отстрани с цип и отпред с вързанки.Това за скромната сума от 14.80лв. Mr. Green Mr. GreenМного съм доволна,щото ги обух от първия път в предвид месестите глезенчета на бебетата,но все пак взех 2 номера по-големички за да са свободни и да стават за напролет,когато евентуално ще проходи. Peace

Дейзито съм я признала отдавна за най-внимателната форумка!    bouquet   bouquet   bouquet Винаги се включва адекватно и не пропуска никой! HugА за кремчетата за студ и вятър ми харесва на Бюбхен,но и от Бочкото съм доволна като качество и цена съответно.Вече е време за такива мазила и аз вчера търсих точно това,но нямаше големи туби.
Дива,отсвирвай я тая Ласи! NaughtyГовори с мъжа ти за това,дано те разбере.Иначе е сладък Марти.  Grinning
Снежинке,и малкия у дома е по терлички,а в паяка му е удобно с едни маратонки,който не са ортопедични,само имат твърда петичка.И аз така съм чувала,че е по важно това отколкото да имат свод.Но всеки сам си решава.
Марулке,и ние ползваме памперсите на Пуфис,но няма за сега обрив,но около мене се оплакват близки за точно това.Судокрема помага ли му?На Владко като му се зачерви понякога от голямата работа и му действа много добре.

# 482
Милички, днес бяхме при дядо на гости и само набързо минавам набегом, утре повече ще пиша - за Дейзи е ясно, всички сме за  Hug Обаче аз номинирам Лорита за най-услужлива, мила и сладка съфорумка, защото благодарение на нея си имаме вече Бебефон - за което мнооооого и благодарим и я прегръщаме силно силно  Hug

Иначе утре ще се изкажа и аз за вентолина, че и ние малко сме правили инхалацийки с него, като бяха перипетиите ни преди време, ама сега нямам никакво време и ви пожелавам лека и мека на всички  Hug

# 483
Привет момичета   bouquet

Минавам на отчет. Пак съм ви приготвила дълъг постинг, за да не ви липсвам после дълго време  hahaha
Александра е вече 9120 гр (+440) и 70 см (+2)

Ще почваме месото. Сега се чудя как да го давам, че при нас е сложно. Пюретата не вървят, давам цели парчета да си яде сама, количествата изядена храна са символични, та с тези пюрета с 8% месо, тя като изяде 5 лъжички, все едно не съм и давала нищо  ooooh! Изцяло месни пюрета пък намерих само пуешко и телешко, та май ще се наложи да и давам магазинско месо направо.

Kремчета против вятър и студ - сега ще търся да купя някакъв, че бузките се зачервиха целите, съвпадна със първите студени дни и док каза, че най-вероятно е от това.

Имаме и някакъв много обострен дерматит на крачето отстрани в памперс зоната и не мога да се преборя с него Sad Док каза, че е контактен дерматит и сега се чудя дали да не пробвам времено с многократни пелени. Аз бях взимала пробен комплект, но не ми хареса и по този повод искам да питам нашата най-мила и загрижена съфорумка dayzi83  Heart Eyes какви точно пелени ползваш? Аз имам на Bambinomio и ми се сториха много обемисти и неудобни за детето  newsm78

Да ви питам аз, като заговорихте за сушилни, не се ли мачкат много дрехите в тях? Че хем ми се иска, хем като порядъчен мързел за последните 10 години съм гладила веднъж - дрехите на беб преди да се роди  Whistling

Гледам за режими си говорите. Нашият е приблизително следния: час - час и половина сън предиобяд, час - два сън следобяд, нощен сън от 8 до 7-8 часа. Твърди храни предлагам на обяд и следобяд, рядко и сутрин. През останалото време сучене на поискване. От месец си повтарям, че трябва да обърна внимание някой път и да преброя колко хранения правим на ден и все забравям  ooooh!
Finty благодаря за споделеното за нощните хранения. А това светило има ли идеи как да се справим с кърмачета, които ядат само когато и колкото те решат  ooooh!Joy

Сурови плодове - давам банан, праскова, круша и грозде. Като имаше, давах и пъпеш и диня.

tiheri - смях се със глас на снимките с новите дрешки Joy

Приятна вечер от мен  Hug стискам палци болничките да се оправят бързо  Praynig

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 22:42 от cama

# 484
  • Варна, морето, сините вълни...
Така да се "похваля" че на мен ми дойде най накрая  Mr. Green

Мони още е със сополи, резултата от прегледа е 30лв. за лекарства. Ако не се оправел в понеделник каза да и звъня че да не се наложи в болница да влизаме. С едни сополии  Thinking Днес имаше Т 37.5 но нищо не съм му давала, малко е пък и нали организма така се бори с болестта.
Ей сега се приспахме най накрая. Преди 1 час заспа и се събуди предималко, та се приспахме в количката с телефон в ръка и от другия се чуват детски песнички.

За което и тук да благодаря на Снежи, че ми прехвърли от телефона си детски песнички, много хубави!
Днес вече 3ти път заспива така. Сега остана тежката задача - преместването. И аз лягам че ми е криво и ме боли корема Tired

# 485
Добър вечер сладурки и сладурчета!

Ние нямахме интернет,но си наваксах!
Булче,постовете ти нямат равни!
За Дейзи имате и моя глас.Ако нямате против,нека Ади добави приза на 1 стр. Peace
Сурови плодове-любими са ни ябълка,круша,банан...
По този повод давам една бърза рецепта (вече мн любима) за след обяд:1 бисквита-стрита (аз давам Закуска),1 банан-рендосан,КМ наколко лъжици (на око).На средна гъстота трябва да стане,за това КМ е на око.Държи сито до около 4,5 часа  Laughing  chef
Режима ни напоследък е на 4 хранения.
За игрите и на мен ще ми е интересно.Ние нямаме някоя съществена,но имаме вещи,към които се стремим (дистанционно,телефон,гривни,др. бижута  Crazy).

Честита месечинка на днешните сладури!

Болните да оздравяват!

Лека от нас!!!

# 486
Привет! Мерси за отговорите за броя на храненията  Peace
Мими, какви болници ги гонят тия доктори за едни сополи?  #2gunfire Само филми знаят да вкарват в главите на хората!!!  Hug
 За сушилните ние имаме и съм страшно доволна  една от най-ценните ми домакински вещи  newsm78 Е, верно е че не излизат изгладени дрехите , но ми пести време, а и усилия.... Mr. Green Ние сме я сложили върху пералнята в мокрото... даже и място не ми заема  Peace- с две думи струваше си инвестицията!
Аз пък сега съм се замислила за парочистачка, но не тези от рекламите - Стийм моп, че нещо не ми вдъхват  newsm78 . Ако някоя мама има да сподели дали е доволна и какво точно чисти с нея?
Днес купихме буйки за прохождане на Ани, ама сега като ви чета взех да съжалявам, че сме избързали, защото и ги слагаме в паяка, а май е по -добре боса  ooooh!
айде мацки ще се хоризонтирам лека от мен  Hug

# 487
Доместика,ние също ползваме буйки за проходилката.В нашия случай не е възможно да я оставя да щрапа боса,настилката не го позволява.Но и да позволяваше,мисля че с буйки е по-добрият вариант.

# 488
Здравейте мамчета и бебчета!  Hug

Включвам се само да кажа на Дейзи, че сме добре. Просто ми е голяма лудница (най-вече откъм служебни задачи) тези дни! Трогната съм, че си се сетила за нас. И аз гласувам с две ръце за приза за теб!  Hug

Но при нас оздравяването още продължава - след седем дни антибиотик, ме изправи на нокти с двудневна доста висока температура. Направо бях в шах, защото за първи път ми се случва след курс на антибиотик дете да ми вдига температура. И този път категорично не послушах английските лекари да седя и да чакам (и то какво да чакам след повече от месец запушен нос). Обадих се на баща ми, който е лекар уши-нос-гърло, отворих аптечката и му казах с какво разполагам и той ми каза кои капки да слагам. Няма да ги пиша тук, защото по принцип не са подходящи за бебета, не се водят и за нос, но ПОДЕЙСТВАХА!!! А иначе ако не ми беше изтекъл срока на адреналина, щях да правя тези с адреналин - при малката ми дъщеря на шест месеца подействаха идеално. Абе, направо на самолечение сме го ударили при тази английска система, ама ми писна да си гледам детето болно и неспящо по цяла нощ.

Забравих да отговоря и на jatze - аз работя по малко. Съвсем наскоро си приключих докторантурата, даже защитата ми беше миналата седмица и преподавам на студентите, но само няколко часа в понеделник. Засега ме устройва идеално така. Иначе съм по майчинство и от българската си работа и имам готовност, ако трябва да се връщам и там, но като минат 2.5 години.

Лека нощ и се надявам тези дни да мога адекватно да се включвам, но завършването на докторантурата в комбинация с началото на семестъра и преподаването (пък и на курс съм се записала за нови преподаватели) и две болни деца вкъщи направо ме разбиха. Затова момичета не се депресирайте, че сте си вкъщи и си гледате децата, а се наслаждавайте на това, че можете да се посветите само на децата си!  (Лесно звучи на теория, не е толкова лесно на практика)  Hug

Лека нощ и честито на всички празнуващи, които съм изпуснала.  Hug

# 489
Привет!
Честито на малките месечинковци!
Браво за мерките на днешните консултации.
Дейзи всички си знаем колко е паметлива и загрижена.
Кофти , че още има дечковци със сополки и температура, но съм сигурна, че всичко ще отшуми скоро.

Кама , може да пробваш да си дадеш пюре с по-едри частици, ако не се одобри си прави вкъщи . По-дълга термична обработки и това е.
Сушилня- не се мачкат дрехите, особено ако ги извадя още топлички. Няма нужда от гладене.
Парочистачка нямам, но прахосмукачката е с опция за миене. Супер добре ,особено за дебелите килими тук. Но е доста тежка, заема доста място и за по-тънки килими и гладки повърхности не е много ефективна даже хич! Плочките си ги чистя само с моп/пръскало.

Дреб вече трети ден си промени режима на 4 хранения. Аз не съм много щастлива по повода, защото по-добре по-малки количества и повече хранения, но той не е съгласен с мен. Взех му овесена каша на гербер и като сложа АМ закусва директно каша, но това е само ако се събуди по-късно.
Отивам да храня , че звярът е гладен!

# 490
Отново съм аз ама няма да се сърдите  Whistling.

Фентъзи,честита годишнина!Пожелавам ви още много пъти по толкова.С всяка изминала година да преоткривате любовта си,в дома ви да цари разбирателство,хармония и детски смях!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 01:48 от Стани~87

# 491
Добро утро,мами и бебоци!
Честити месечинки на порасналите мъници!
Фентъзи,честита годишнина!Пожелавм ти любовта и щаститето да са винаги с вас !
Видях че сте коментирали Стийм мопа-голям боклук е!Милото го взе докато бях бременна,да не се мъча с кофи и парцали!Е,няма такъв безполезен тюфлек!Само рекламата му е силна,иначе не почиства килима,само го загрява,тежък е,подложките много бързо се захабяват,водата в резервоара бързо свършва.Единствената работа която свърши-да помогне със свалянето на тапетите в коридора!  Mr. Green
Имам питане за кашите-взех на ХИП с елда и ябълки,но нещо става на бучки.Пробвах с вряла вода,да се разствори добре,ма нъцки,сложих по-хладка,пак имаше бучки.Споделете какви каши давате и как ги приготвяте.Иначе малката си я яде,но като усети бучка и се почва едно плюене...
Лек и спокоен ден от мен и Албена!  Hug

# 492
  • София
Добро утроо Simple Smile
Кафенце и закуска?

А сега по същество -
Kремчета против вятър и студ - ще купя тези дни

Сушилня имам, стои над пералнята в мокрото помещение и върши страхотна работа, намачква само ако съм я натъпкала прекалено но на мен не ми пука щото мразя да гладя. Идеално дезинфекцира бебешките дрeшки - не съм гладила нито веднъж бебешко досега. Сушилнята я ползвам и лятото.

cama това светило е твърд привърженик на режима за бебетата и препоръчва от първия ден да е на режим детето. Но говори за т.нар. snackers т.е. подхапващи честичко но неправещи пълноценно хранене бебета и имаше някакъв режим на отучване- ще погледна и ще пиша пак. Иначе - за тези, които се интересуват, книгата е тази
http://www.amazon.co.uk/Whisperer-Solves-Problems-Teaching-Quest … 573185&sr=8-2 - cama - публикувани са и части от книгата. В индекса за snackers има 7-8 страници изброени, ако имаш късмет ще са от тези, до които има достъп Simple Smile А, всъщност ако в търсачката на книгата напишете каквото и да е ще можете да си четете без никакъв проблем - екстра!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 10:17 от Finty

# 493
Добро утро момичета от няколко дни не мога да ви изчета Rolling Eyes Rolling Eyesние сме добре,малката спи още Laughingно аз нещо не мога да спя,като се събудя към 7 часа и като ми омръзне да се въртя и ставам,иначе цял ден съм като кон,незнам какво толкова правя,но все нямам време, Thinkingговорихте за отделянето на детето да си кажа и аз-ние нямаме детска,а в хола не ми се иска,освен това тя е като шило и постоянно я наглеждам ,не ми се ходи до другата стая,а и не ми се отопля толкова стаята,за да спи на по-хладничко,но завита,леле как го обясних само #2gunfireда ви кажа и ние си имахме обрив лятото,който започн от 2 пъпчици на срамните устни и единствено пудрата ни орави след месец мазане със други неща newsm78ние нямаме сушилня ,а простора ни е таванен на терасата,която е остъклена,засегасъм много доволна,храним се 5-6 пъти,дори сега си увеличи количеството  Simple Smileех,пак забравих другото Twisted EvilЧестито на всички с поводи-да сте здрави и много весели Hugмного ви обичаме
да, сетих се ако някой има желание да ми разясни за ДМ и картите newsm78

# 494
здрасти!   честити годишнини и месечинки!   каши-доволна съм единствено от Слънчо,номера минава и с на Милупа.   да се оплача-снощи Калина така падна по чело,че...мен ме боли чак.сега си има една синя цицина.днес ще я наблюдавам.досега все е тупвала,ама това беше върха.трябваше да гледам за сънливост и повръщане,нали?  въпрос-какви шишета ползвате?в смисъл те са до 250 мл,ама вече почва да не й стига толкова мляко и се чудя в какво да й го правя.в наше село май не съм виждала по-големи    хайде със здраве

Общи условия

Активация на акаунт