ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

• 178 490
  • 674
  •   1
Отговори
# 120
  • у нас
ауу че грубо Confused това съобщение беше от моя милост "твар" Outta Joint
дано всички видят главните букви, да не се получават грешки Peace
извинявам се не че всички сме просветлени в занаята

# 121
Под "други твари" имах предвид другата част от човечеството, а не милите дами.
И пак да повторя : В СУДЖУЦИ НЕ СЕ СЛАГА АМОНИЕВА СЕЛИТРА !
Който иска може да слага селитра за суджуци, ДО 1 един грам за килограм кайма, която селитра се купува от магазините за подправки !

# 122

И пак да повторя : В СУДЖУЦИ НЕ СЕ СЛАГА АМОНИЕВА СЕЛИТРА !

*ма знайш пък т*ва жените как обичат да им се казва к'во къде и как да не слагат  hahaha hahaha

'Ми не така с лош*то де, пиши "Мили дами и други крокозъбели, с амониевата селитра торим нивите, не суджуците, не хабете материала, после в темата за зимнина ще питате 'що ми цветяса трушията

# 123
..... 'що ми цветяса трушията

smile3532 smile3532 smile3532

Ох,ш'мЪ уморитИ..... rotfImbo rotfImbo rotfImbo #Silly

Сладури и сладурки..... Hug Hug Hug Hug

По по въпроса с моЙте пастърми - намацани и са проснати на балконЯ да им дойде акъла.....Едната с чубрица и червен пипер,другата с чимен,чесън,червен пипер.....аЙ да видим сЯ кой-кого..... Mr. Green

# 124
  • у нас
като каза чимен.... някъде, някой питаше за чимен от къде....не знам дали е в тази тема, тъй като четох из доста, но все  ще бъде полезно Peace
подправката за пастърма на биосет съдържа точно чимен и сладък червен пипер Peace

ей това

аз си взех нея, сложих и още това онова и утре окачвам първата продукция

# 125
  • у нас
проблем Confused Confused изпратих майка за телешки черва по месарските магазини, но и казали че изобщо не се предлагало такова нещо на пазара и само чрез познати....
казах и да вземе свински

сега

голям проблем ли ще е ако са свински
и
наистина ли не се предлага такова нещо на пазара или са я метнали на върбата

# 126
може и да няма.  Купвай свински, малко по-малки като дебелина  (ф-то) са, но пак вършат работа

# 127
И ние правим със свински, стават. Нашите първи вече са в бойна готовност и чакат да ни свърши поста Laughing, още се сушат пастърмичка и един толстолоб реших да опитаме тази година. Ще го похваля после като науча резултата. Планирам тези дни още материал за пастърмичка, че като знам каква ни е слабост, ще хвръкне за нула време.

Чудесни произведения сте показали.

# 128
Драго ми е да видя някой , който е придобил храброст / в предишни сражения/ , да съобщава/споделя  от свое име.
Аз моята кайма я напъхах в 12 дванадесет броя суджуци.
Няко/й/я/ ще попита : ЪмЪ как тъй- 3 кила в 20 , а 4,4 в 12 . Ъм ей тъй.
Ще режа по-помалко / Е, те това как ще стане е чудо на чудесата ???/
Хидратирах кожички.
Утре е вързването на втората серия, която ме гарантира до към 15-20 януари 2012.
За свинските черва съм абсолютно незнаещ. Никога не съм пробвал с тях .
Последните ми са в телешки или „телешки” , от Аржентина.-демек тукашните телета са се преселили там, може би ?

# 129
  • Пловдив
Ние не правим суджуци, защото е много трудоемко, но вчера сложих да се сушат 6 филета. За пастърма, с червен пипер, чубрица, кимион и малко черен пипер. Мисля за коледа да са готови.  chef

# 130
Драго ми е да видя някой , който е придобил храброст / в предишни сражения/ , да съобщава/споделя  от свое име.
...
За свинските черва съм абсолютно незнаещ. Никога не съм пробвал с тях .
Laughing ние първите си стъпки м.г. благодарение на теб направихме, така че и да ти е драго, и да се гордееш трябва Wink
А заради свинските ли ще да е причината да ни стават доста тънички суджучетата? Казваш, че нямаш опит с тях, но нека и всеки, който майстори с тях, да сподели как е. Не, че имаме оплакване, само за сведение.

# 131
от пълненето е. Колкото е по-натъпкано червото, толкова по-дебели ще стават след мерданенето.

# 132
от пълненето е. Колкото е по-натъпкано червото, толкова по-дебели ще стават след мерданенето.
Да, явно е така, и нашите подозрения натам си сочеха, но викам да не би да е от чревцата. А понеже са по-тънки, няма опасност да се спукат, ако ги пълним повечко, така ли? 

# 133
не, няма.  Само с "точенето" внимавате в началото, докато завяхнат.

# 134
ухххх страхотно ми се получи месцето с вашите съвети! малко ми се струва, че съм го пресолила само...но нищо, като за първи път!   chef

Общи условия

Активация на акаунт