Да преправим старите мебели - 10

• 107 045
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
По бул България,в посока Бояна,след кръстовището с Каблешков,следващата пряка в дясно е Пирин.Там е,

# 511
Здравейте!Аз пак се нуждая от вашата помощ.Ако някоя от вас е претапицирала  стари мебели,ще ме разбере.Защото аз не съм сигурна, дори как да го търся този материал.Подобен е на кокос и е полаган върху пружините.Оф, май ще е по-добре с нагледен материал. Та ако се сещате за какво иде реч,къде може да се намери? Ако се сетя да взема апарата,утре ще кача снимки. П.П. Чудя се ако използвам сушоар за сваляне на лаково покритие от фурнир,дали няма да го изгори?

Баст, аз скоро претапицирах един стар фотьойл, някои материали си взех от ф-ма Пласмент Изток ЕООД - www.peast.hit.bg/, намира се на птичия пазар в Подуене. Предлагат и въпросната кокосова вложка.

# 512
Баст, ако сешоарът развиваше такава температура, то нямаше да има жени с коси по главите си! Само горелка може да ти свърши работа.
Фотьойлът и бюрото са прекрасни! Сигурна съм, че ще станат много красиви и интересни след преправянето. Само не знам защо искаш да ползваш кокосова вложка. Сега има разни модерни материали, които могат да ти спестят дори и пружините - пенолатекси, мемори пяна и какво ли не. Достатъчно е да се обърнеш към към някое тапицерско ателие и те дори ще ти изрежат в съответната форма материала. Е, със сигурност ще бъде доста по-скъпо от кокоса, но пък ще е решително по-хигиенично и комфортно. Помисли за това.

Маслата на Осмо: "Фивекс Прожект" ЕООД

София 1680, ул. "Пирин" 91

тел.: 02/ 854 87 33,
факс: 02/ 958 13 34

http://www.phivex.com/

# 513
Нито един дунапрен няма да замени пружините и кокосовата вложка. Има неща, които се тапицират с дунапрен, а други с пружини и кокос (който между другото е по-екологичен и хигиеничен от всякакви пяни).

# 514
Срам ме е да си призная  Embarassed но същите фотьойли като на Баст ми попаднаха, бяха в много тежко състояние седалките и .... не посмях да се захвана с претапициране. Доста сложно ми се видя, а сега като гледам, че и такива неща правите, можеше с ваша помощ да ги спася  Sad
Успех Баст и да покажеш резултата накрая за вдъхновение на такива бъзли като мен  Hug

# 515
Срам ме е да си призная  Embarassed но същите фотьойли като на Баст ми попаднаха, бяха в много тежко състояние седалките и .... не посмях да се захвана с претапициране. Доста сложно ми се видя, а сега като гледам, че и такива неща правите, можеше с ваша помощ да ги спася  Sad
Успех Баст и да покажеш резултата накрая за вдъхновение на такива бъзли като мен  Hug

Тези фотойли заслужават да бъдат реставрирани дори да си ги дала на професионален тапицер и да не се занимаваш ти сама. Те не взимат скъпо, просто за някои неща не си заслужава да си губиш времето. Аз дадох моя стол-кресло за стягане и се спазарих с дърводелеца на 5 лв. по-скъпо и за претапициране. Какво му плащаш?

# 516
За мен тръпката не е да го дам на някой да го направи, а да го направя сама! Направих си столовете в къщи с нова дамаска, и ми е страхотно приятно да си ги гледам и да обяснявам на гостите как сама съм ги направила Peace

# 517
За мен тръпката не е да го дам на някой да го направи, а да го направя сама! Направих си столовете в къщи с нова дамаска, и ми е страхотно приятно да си ги гледам и да обяснявам на гостите как сама съм ги направила Peace

Абсолютно !!!!  Peace  Голямо удоволствие е.  Ето моята работа  http://roxy92.snimka.bg/hobby/10-2011.633159

# 518
Roxy92 , браво, много красиво кресло се е получило   bouquet!

# 519
  • Перник
Баст, ако сешоарът развиваше такава температура, то нямаше да има жени с коси по главите си! Само горелка може да ти свърши работа.

Е, чак горелка - пистолет за горещ въздух  Peace Мъжът ми с това сваля лак и боя от стари дървении. Или с диск шкурка на шлайфера. Аз само си ви чета и нищо не правя, но пък се възхищавам на творенията ви.
По въпроса кое е кич и кое - не - и аз се чудя защо някои хора боядисват с боя дървени мебели  newsm78 като у нас правим обратното - сваляме боя  Crazy Но, всеки има вкус и харесва различни неща, затова светът е шарен и интересен Mr. Green

# 520
Ах, Roxy92, колко елегантно се е получило! Което доказва как една промяна на дамаска може да промени дори функцията на мебелите. Особено шикозно ми се струва съжителството на този фотьойл с дивана на точките! Много приятна комбинация, браво.
Е, чак горелка - пистолет за горещ въздух  Peace
Обърках се, де! Със съседа по вила така му викаме, за по-кратко. Но не върши работа при всички лакове и бои.

# 521
Благодаря ти baibibi  !!!! Но напоследък ми се е загнездила мисълта да сменя дамаската на диваните. Да сложа нещо в екрю, едноцветно........ но по-нататък......

# 522
 Roxy92, браво, много добре се е получило! Аз пък точно такива два фотьойла занесох на село и си купих нови Embarassed.

# 523
Ох, нали са на село- у голямото мазе  Joy  можеш да си ги менкаш
Roxy92  thumbsup за столчетата.
За дамаската- едноцветна- бих се замислила как се поддържа

# 524
  • София
Roxy92, браво,много ми харесва цвета на дървото, би ли споделила с какво го постигна

Общи условия

Активация на акаунт