Аноргазмия? Някои има ли идея как да реша този проблем.

• 9 890
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
..Защото най-голямата обида и най-големият удар по егото е да признаеш на един мъж, че не може да те доведе до оргазъм. И няма значение в него ли е причината, в теб ли, здравословен проблем ли е или просто задръжки на неосъзнато ниво.
Аз като човек, който се занимава с психология, съм на мнение, че никога една жена не бива да признава такова нещо на мъжа до нея, особено ако иска и занапред да бъде с него и да имат качествен секс.

...ми не знам какво имаш предвид под такова признаване, но определено е хубаво да му се обясни на мъжа, че оргазъм при жената не идва при първия път и при втория, абе може да отнеме време докато се отпуснем психически (поне при жени които го изпитват по трудничко), а не мъжа да гледа с онзи очаквателен поглед за аплодисменти и съответно въпроса - " Ама..ти свърши ли?" . Такова отношение от мъжа хем е мило, хем оставя неприятно усещане, че не си изпълнила очакванията му да свършиш, хем показва пълната му заблуда по въпроса

Хубаво е да се разсее тази заблуда на мъжа и да му се обясни, че секса е хубав и ти доставя удоволствие, че е нужно време докато нещата се напаснат и така може би един слънчев ден да се случат и други хубави неща, и всяка мрънканица от негова страна - " Ама кога ще свършиш", отлага оргазмът за поне още месец Grinning

# 16
  • Варна
Според мен си пренавита и както казаха по-напред момичетата именно това вторачване - ще получиш ли оргазъм или не, ти пречи.  Ако партньорът ти също непрекъснато те пита дали си свършила - излъжи го, така и той ще се отпусне.
В крайна сметка целият секс трябва да ти носи удоволствие, не само финала. (Това дето го описваш, техники и т.н.ми звучи все едно се трудите усилено за някакъв краен резултат.)
 Според мен такова отношение към секса е грешно.  Peace

# 17
Пробвай да идеш на някоя от лекциите - уъркшопове на Наталия Кобилкина. Може да помогне.

# 18
Постовете ти звучат така ,сякаш не правиш нещо за удоволствие,а вършиш някаква работа-сега тази поза,сега това движение,сега тази техника.....
А сексът е преди всичко удоволствие.Остави се на момента ,наслаждавй се на това ,което получаваш и изпитваш в момента,без да мислиш непрекъснато "Дали ще свърша този път?"
Не съм психолог,но доста съм чела разни книги....    Laughing   получава се нещо като психологическа бариера,т.е. ,колкото повече се стремиш и упорито опитваш да свършиш,толкова по-малък е шанса това да стане.

Същото се получава,между другото,при двойки,които искат дете,работят по въпроса ,ама не става и не става.А реална причина за неставането няма.И се фиксират върху този проблем,и вместо да го решат,още повече го задълбочават.Имах преди години колежка,6 или 7 години нямаха деца,уж няма причина,но не става....След милион изследвания ,и обикаляне по болници,доктори и т.н. ,се отказаха.Осиновиха си детенце,Още преди втория му РД тя забременя.Просто се успокоиха, и нещата се получиха.Мозъкът е странна работа....ти искаш да го изкомандваш по един начин, но той реагира по своему.

Просто се опитай да гледаш на секса като на удоволствие,приятни  изживявания,емоции,а не като на акробатика,която трябва да предизвика аплодисменти.

# 19
Здравейте,

благодаря за съветите. Прави сте, фиксирала съм се върху проблема, но мъжа не ми помага. Непрекъснато пита свърши ли, а когато се опитах да го убедя, че всичко  е наред, той каза, че не се чувства добре в подобен род отношения и не му харесва да е непълноценен. Обяснявах, обяснявах, че аз съм си ок и не би трябвало да се чувства така, но няма кой да ме чуе. Нещата толкова се влошиха, че вече ме е страх да правя секс с него, защото знам, че края ще е точно това. Миналатъа седмица, се случи така, че просто не правихме секс, бяхме заедно аз го гушках, той мен също и не правихме секс, чувствах се на 7 небе, но само при мисълта за секс с него се едно пада най- огромната и тежка врата и ме затваря.

Това е, не искам да се откажа, просто ей така...

# 20
  • Варна
Сподели с него това. Че непрекъснатото питане те натоварва и ти разваля удоволствието. Wink

# 21
Може би трябва да играеш роля (не само за него - повярвай колкото и да е опитен, можеш да го заблудиш) .. но ролята да е за теб - накрая ще си повярваш. Играй роля и това е - виж се отстрани - гореща и страстна, огнена - извивай се в ръцете му, и въздишките - те не са само за него, те са главно за тебе ... всички си знаем "копчетата" за възбуда, но само техника не стига (особено за жените, които трудно стигат до ваг.орг.) и клит.оргазъм - все някога омръзва (като секс на половина) ... не всяка жена си знае Г-точката (ако съществува такава точка), но точно това "позиране" докато правите секс може да те доведе до нея ... както и да е - с две думи исках да ти кажа - играй ролята за себе си (когато и той спре да се "втелясва" на темата), на теб ще ти е по-лесно да излъжеш себе си, накрая ще е всичко ОК!!!

# 22
Пепито, наскоро с приятелка говорихме на същата тема. Тя им този... "проблем"?, но с нейния партньор са заедно от 6 години, всичко ок, но просто НЕ свършва.

И естествено се притеснява и чуди. Не е намерила решение, засега, но тъй като не живее в България, евентуални ми съвет - иди на сексолог бе посрещнат с насмешка - "откъде толквоа пари и време"...

Според самата нея е възможно да се дължи на стрес в работата и преумора... Казва, че когато са заедно уикенда, някъде извън града й е по-предразположено и спокойно и не се "фиксира" толкова върху тази мисъл...

Не знам дали изобщо помагам, като ги пиша тези работи  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт