Отговори
# 360
Здравейте маминки  Hug,
Имам Бейби Вак от около година и половина и съм ужасно доволна, по-добра бебешка покупка не съм имала. Не мога да ви опиша колко пъти с нея съм предотвратявала сериозни боледувания на каката. Освен по сайтовете може да я намерите в аптеки Ремедиум. Изглежда много страшно, че трябва да се ползва прахосмукачка, но аспиратора така е направен, че намалява многократно налягането, аз съм го пробвала на себе си и усещам само гъделичкане. Няма да сбъркате с покупката му  Laughing

# 361
Мамчета, тук е направо зима - сиво, студено и мокро.
Нашата питка, която беше запланувана за вчера, се отложи с една седмица. Сега се организираме за следващата неделя, дано тогава вече да успеем да си я направим.
За обличането, аз го обличам с боди с дълъг ръкав, отгоре ризка с ълъг ръкав, на крачетата ританки и чорапки. Когато излизаме, слагам един анцунг отгоре, и това е. Още не сме обличали космонавтче, ама аз и не смея да го изкарвам в най - студените дни.
За носленцето засега се справяме с физиологичния разтвор, ама като ви слушам с тия аспиратори, горките мъничета  Confused Май май и аз ще си купя един такъв Бейби вак  newsm78
Dandiela, добре дошла при нас  Hug

# 362
Здравейте мамчета,

Тук във Варна е някакъв адски вятър, за излизане не може да става и дума---щях да ходя на процедури за гърдите, ама по-скоро ще се разболея, отколкото  да постигна добър ефект. Ние за сега с нослето сме добре, имаме си пъпчици понякога по лицето, ама минават отсамосебе си след 2-3 дни. И ние ще минаваме на 3ка памперси--ама имам още един пакет 2ка, така че ще е след 2 седмици. В стаята на беба отоплявам с климатик-гледам ад е 20-21 гр. Обличам я с боди къс ръкав и пижама, чорапки, одеало разбира се. На нас ваксина ще ни правят другата седмица..около 40я ден.

Незнам дали не се похвалих, но от 15.10 почнах 90 дневната диета, надявам се да има ефект, ще ви държа в течение.... че наистина съм в голяма депресия, нищо не ми става.........

# 363
Здравейте,

И ние си имаме пъпчици по нослето и малко сополки и ги боря с физиологичен разевор и ползвам аспиратор.Мисля и аз да си взема Бейби вак.
Бързо възстановяване на всички бебчета и мами  Hug Hug Hug
Хубав ден  Hug Hug Hug

# 364
и аз да се запиша в тая ревлива темичка  bouquet.моята мома се казва никол и се роди на 30.08 изкарах супер гадна бременност на легло но вече стига суеверия .и ние сме с пъпки ,зачервено дупе и куп други неща за които да се притеснявам/иначе ще ми е скучно/ #Crazy #Crazy

# 365
Е хайде и аз да се похваля-и аз съм болна.Никол за сега слаба богу е добре,дано да не се разболее.Тук времето е ужасно,има силен вятър валеше до преди малко и е адския студ.Хубаво трябва да ги каляваме мъниците,ама то аз умирам от студ навънка камо ли бебка да изкарам..И от какво са тия обриви по бузките и ние имаме,да почвам ли с нещо да ги мажа чудя се.При нас в стаята е бая топличко май ама няма начин да дърва сме и става топло..знам че е хубаво максимум 22 градуса да е ама няма как да стане,става си топло,но я обличам по тънко и така.А за тия памперси вече се чудя дали да ги сменям..ние сме на Памперс актив бейби,ама нещо взеха да ми пропускат а бях супер доволна,неможе да са и малки,поне така мисля незнам дали не съм улучила кофти партида.Аз така или иначе почти нямам кърма и сме почти изцяло на АМ,ще изчакам още малко и аз почвам 90 дневната диета защото супер съм се депресирала един панталон или едни дънки няма които да ми стават..а след като не се кърмим успешно,май няма смисъл да продължавам да си трупам килца..ще се мъча още малко и ще видим

# 366
Валери, деня на раждането се брои за ден първи и така се получава, че днес Боби ти става на 40 дни. Да ви честито   bouquet

neci, ходих на бебешкото кафе и ги тормозих много с въпроси  Laughing Накратко важните неща:
- проблемите с кърменето обикновено продължават месец и половина - два, след това производството на кърма се регулира, спрямо тона, което яде бебето
- при бучки освен горещите душове, масажите и цеденето, много помагат и компресите със зеле (бях чела за тях, но не съм ги пробвала)
- гърдите не трябва да се изцеждат до край, освен ако не се цели увеличаване на кърмата. Или не се цедят въобще (дори и при бучки по-добре да се слага детето и само ако няколко дни то не ги измуче, тогава цедене) или се цеди малко, колкото да изчезне напрежението
- няма храни, които да увеличават много кърмата и да се избягват в случаи като моя с много кърма и препълване или пък да се ядат повече, ако кърмата е малко. Има храни (овесени ядки, бадеми и др.), които помагат за производството на кърма, но ефекта не е толкова значим и освен това е по-силен първите една-две-три седмици от кърменето и после е почти минимален
- ако с изцедената кърма ще се храни бебето през следващите няколко часа, не е необходимо помпата и шишето да се стерилизират, но ако ще се замразява е задължително стерилизация и то точно преди цеденето, а не часове по-рано
- повечето бебета не ядат замръзена кърм - тя малко си променя вкуса и те я отказват.

# 367
Здравейте мами,

нашата погача беше вчера и беше много весело,бебка през цялото време спа в ръцета на бабите си и преди това в кръсника си.Жените се забавлявахме в къщи, а мъжете ходиха на кръчма,да почерпи и тати Simple Smile
За памперсите аз изпробвах доста и почти от нищо не бях доволна освен от ДМ ските, но пък при тях дупенцето седеше мокро и сега си открих едни Baby star и нямам никакви проблеми с тях.
За обличането и ние ходим с боди с къс ръкав,блузка с дълъг ръкав,ританки и чорапки.Но ми се струва много студено навън и вече три дена не сме излизали,а като си представя че ще става още по студено и си мисля, че трябва да обличаме космонавчето и да излизаме newsm78

# 368
Бяхте коментирали витамин К по-напред в темата. Днес прибирах документите на Емо и прочетох в епикризата от изписването, че са му сложили витамин К веднага след раждането. Значи и тук се прави така.

За апетита - аз пък нямам никакъв и ям насила, защото преди дни ми прилоша и се оказа, че не бях яла от около 20 часа, само вода съм пила. Но това няма общо с отслабването - отслабвам, но много бавно (с по около 100 грама на ден, даже последната седмица има дни,в които не свалям) и макар че вече влизам в доста от дрехите си, имам още доста да свалям (6 кг до теглото отпреди забременяването). Аз съм  сигурна обаче, че без движение няма да ги сваля и само чакам а минат 8 седмици от раждането и почвам със спорта, за да може до Коледа да се харесвам в огледалото  Laughing

# 369
  • София
- при бучки освен горещите душове, масажите и цеденето, много помагат и компресите със зеле (бях чела за тях, но не съм ги пробвала)
- ако с изцедената кърма ще се храни бебето през следващите няколко часа, не е необходимо помпата и
Само да добавя за зелето - супер ефикасно е, трябва да се смачка, за да си пусне сока, аз начуквах листата с чукчето за пържолите.  Peace
Това за помпата не го знаех и поради тази причина започнах да се цедя на ръка, при мен вечер кърмата много намалява, а тогава Дими точно решава, че трябва да изяжда по 200мл. (меря го с  кантарче преди и след кърмене) и не ми стига, та започвам от през ноща/сутринта да събирам.
Имам питане към ЛЛЛ:
Бебето ми предпочита едната гърда, където струята е по-силна. Казват да не се храни с биберон, но ние от биберона нямаме проблеми, когато се налага да го дохраня, ето че свикна с "по-лесната" гърда. Sad Изцеждам, започвам винаги кърменето с нежеланата, получава се понякога, когато той не е супер гладен и нервен, но от тази история едната ми гърда е доста по-голяма вече и няма да издържа така дълго, какво да правя??? 

# 370
Здравейте и от мен в новата темичка (макар че вече сте я преполовили  Embarassed)!

Чета редовно, но не успявам да пиша. Бебчо Константин е много добричък и спокоен, но батко му се старае да не ни е скучно. Все мрънка, плаче, иска нещо и ме дърпа нанякъде. Иначе е мил с бебето, дава му биберон, целува го , гали го и го завива.  Simple Smile Обаче любовта му е мечешка и понякога се страхувам да не смачка бебето. Освен това, когато му е криво, удря наред около себе си и веднъж улучи и бебчо  Sad.

С кърменето се справяме, не давам нищо допълнително. В началото много ме боляха зърната и кървяха, но от форума разбрах, че не съм го слагала правилно на гърдата. От тогава положението рязко се подобри  Grinning

Аз използвам Памперс, но ние сме още на единичката, пробвах и двойка, но тя му е огромна  Rolling Eyes

Падна пъпчето, и някоко дни след това раничката започна да кърви по малко  ooooh! Има ли някоя от вас подобен проблем? На всичко отгоре му изскача пъпчето, като плаче (май това е пъпна херния  newsm78) и така кърви още повече... Днес вечерта сме на лекар за всеки случай.

Хубава вечер на всички!

# 371
ние се обличаме даже по някога и с къс ръкав защото сме с парно и колкото и да се старая по малко от 27 градуса не мога да държа
за пъпчето аз чистех с спирт и слагах пудра
иначе ние сме добре малко кисели и ОТНОВО с запек но иначе добре Simple Smile

честити месечинки на мъниците и мн целувки от нас

# 372
запалихте ме с този бейби вак и аз пратих мъжо да търси,дано помогне,че краско вече 3 седмица кашля и то от носните секрети които се стичат по гърл;ото.добре че доки все още неиска да му изписва АБ,само на сиропчета караме и мисля че бавно но славно се подобрява.а отделно от това днес видях че са му избили още 2 зъбчета наведнъж и може и от това да е...

за обрива док каза че е претоплен.каза че добре го обличам,но е възможно като съм го гушкала(понеже моята температура все още не се е регулирала от брем,енността и е по-висока)и като е допрян до мен и така да се е получило.въпреки,че аз се съмнявам че майка ми го е претоплила,защото веднъж като се прибрахме от пазар с тати и баткото и тя го беше завила с дебело одялце,гушнала го и в стаята топло..... #Cussing out   ядосах се и и казах ,че не е нужно да е завит в одялце с което го завивам когато сме навън понеже е топло и може би тогава да сме го претоплили.ама като говоря и никой не ме слуша да му се.... Crossing Arms

както и да е,добре че е това а не е нещо на алергична основа.

да ви кажа с апетита и аз съм така,доста ми се хапва,а си мислех че сега ще ми се намали апетита.и аз като кокетка все си похапвам нещо така дребно,но вредно.леле пък майка ми ме научи все да хапвам или някое сникерсче или лионка....и постоянно взима и ме изкушава...ааамаха... Whistling Laughing

незнам но вече имам капки кърма и все се тормозя,че ако спша вече да му давам ще съм лоша майка.иска ми се да ми спре напълно кърмата и тогава да започна 90-дневната защото имам доста за сваляне.а скоро ще сме канени на сватба и искам да се побера в някоя хубава рокля,пък и коледа и нова година идват,както казвате като се погледнем в огледалото да се харесваме....ще се почувствам добре ако ме подкрепите и ми кажете какво да правя.дали да спра да му давам вече гърда,или пък не трябва да спирам и дори да са някакви капки да му давам.той даже по-скоро си ме ползва за биберон,само така можем сутрин да поспим до по-късно.към 4,5,6 като се събуди да папка,давам АМ и след това го гушкам при мен,като потърси отново му давам циц и той поцока колкото има и се унася и така докато се усети че вече е много гладен,но аз усешам че малко поцока а през останалото време е само гъделичкане в просъница за да си се приспива...

ох извинявайте за дългия пост,но исках да ви споделя

# 373
Купих си туй приспособление Бейби Вак.
Изсмукак сополите и на бебето и на каката и сега дишат като нови. Много странно е туй нещо, полуидиотско но гениално  Joy
Доволна съм много от покупката. Само сега трябва да кажа на мъжо че прахосмукачката ще седи в детската за да е в готовност ако ми потрябва за нощта  hahaha
Обаче наистина върши чудеса  Mr. Green
А сега усещам че и аз се разболявам  Rolling Eyes Нещо гърлото ме боли, запушва ми се носа, а бе тая как с тези градински вируси  ooooh!

# 374
Данна, когато правихме паспорта на Диди тя беше само на 2 месеца. Снимка се прави трудно Laughing Вземаш я в теб, и я хващаш под мишниците, но без да ти се виждат ръцете на снимката. На нас ни направиха доста пози. Само че разпитай предварително дали въобще ще се съгласят да ви направят паспорта без таткото, защото доколкото знам присъствието на двамата родители е задължително и освен това районният полицай отива на посочения постоянен адрес на родителите и разпитва за детето. Идиотска практика според мен, но да не се изненадаш, ако не е отпаднала все още Peace

Хена, и на Тод пъпчето му кървеше няколко дни след като падна. Инструкциите тук бяха да продължавам да го почиствам с влажно тампонче и после със сухо на всяка смяна на памперса. Веднъж само почистихме и със спирт. До няколко дни спря да изтича секрет.

Дандиела, и при мен е така. И двете ми деца предпочитат лявата ми гърда и наистина като кърмех Диди беше станала доста по-голяма от дясната. После като спрях да кърмя сякаш се уеднаквиха, но не съм се вглеждала много Blush Аз обаче редувам гърдите. Т.е. давам и от двете на всяко хранене, но единият път започвам с дясната, другият път с лявата Peace

Ние днес бяхме на консултация. Тод качва по 38г на ден, тук ги смятат на ден кг, но аз нали си водя подробен отчет и за месеца е качил 1160г и е пораснал с 1.5см Heart Eyes. Утре ще ходим да му вземат кръв, защото на едната докторка й се вижда леко жълтеникав и крачетата му потреперват отвреме навреме, та за всеки случай да се убедим дали всичко е наред.

За повръщането да кажа, за който го интересува въпроса. Има физиологичен рефлукс, който може да премине в патологичен рефлукс. Ето някои от симптомите: повръщане на фонтан, кървави нишки в повърнатото или при изакване, забавяне или спиране в качването на тегло, плач на бебето при хранене и раздразнителност като цяло. При такива симптоми се дават медикаменти, иначе се чака бебето да израсте рефлукса и междувременно мамите трябва да се запасят с повече дрешки и лигавници  Wink

Общи условия

Активация на акаунт