Отговори
# 540
Като заговорихте за цвета на очите на Стефито едното и потъмня почти цялото, а другото си седи синичко и почнах да се тревожа дали всичко е наред ?
Понеже в статията, кояъто Галче публикува пишеше, че може при раждането ирисите да са различни и при местни трамви.

# 541
  • София
mimes суперр, аз междувременно организирах доставка чрез приятели от Авсрия и до 4-5 дена и аз ще ги имам но моите ще са на Bayer ето ги: http://www.consumercare.bayer.at/lefaxin-startseite.html та ще пиша и аз как се повлияваме, те ще ми пратят и още едни за проба казват се саб симплекс http://www.docsimon.com/article/sab-simplex-drops-suspension-30ml та ще ви докладвам как е и що е!!! Днес е много неспокойна Рада, милата само пищи и се превива, дадох от Ентерокинд-а дозата, която е за спешни случаи и май повлия......пък да видим...така не мисе вярва като погледна какво съдържат, по-скоро сами си преминават! Но Еспумизан повече няма да дам, детето така зверски се запече.....до скоро

# 542
Евитка, Мимес, аз използвам капките Лефакс, съпругът ми още лятото ги донесе от Германия, след като тук във форума бях прочела ,че са много добри, реших да си ги поръчам предварително. Не знам дали е от капките или просто Лизи е с малко колики, но е факт , че много рядко  се присвива и е много по-спокойна от кака си ,когато тя беше бебе. Давам и Биогая.

За млечницата с Иви със използвала Дактарин гел, още от 5-я ден. Слагах гел колкото грахово зърно на марля, обвита около пръста ми и мажех вътрешността на устичката. Резултатът е почти моментален Peace
И на Лизи косичката започна да пада, а отзаде  се образуват едни фитили, които постоянно режа Crazy И тя започна да се храни за 10-15 мин, което е супер за мен Mr. Green

# 543
mamulq77,  благодаря ти за съветите за д-р Карп. Днес спахме толкова, че успях да си измия чиниите, че чак и да сготвя. Повиването върши много добра работа, както и сешоара. Дано продължават да имат ефект, че нямах минутка свободна Simple Smile

# 544
За млечницата -  Габи имаше и  намазах бибата с гела -  смука  си  я доволно лудетината...  Peace
Евита,   за коките -  ще се  лекуваме всички  защото иначе ще  си ги  менкаме ... А за детето  силно  се надявам да  постигнем резултат защото  наличието на такава инфекция  води  до  намаляване на имунитета на бебчето и  става податливо  на  най-тъпата  хрема , която пък  може да  доведе до  усложнения ...
 Ах, как  знам как се чувствам мила  с тези  циреи.... Но  не съм имала  в такова количество де. Едно лято  пламнах  цялата беше наистина АД . а сега с беба просто  ....наистина ти  съчувствам , болката е неописуемаа в размера  , който ти описваш чак  не мога да  си  представя !
 Саб симплекс са капки още от  времето  на сина ми  , преди  10 г  давах  от тях. Сега и  на Габи  давах от тях - много  са вкусни и тя ги  харесваше но не й помогнаха ... Има един др  метод срещу колики -  бабин ! Не е индийското орехче - да не сте посмяли да  давате на децата  - отровно  е и  е опиат! 
  Борина, в малко количество  се запалва в чинийка. Вземате една метална лъжичка и  я държите  над  дима с вътрешна част обърната към него за да се опуши. След това я размивате в малко от  водичката на бебето и му давате  да пие от  нея - Действа като  активен въглен. Прави  се от  борина защото  смолата  както  знаем е лечебна !  Peace
 Нямам борина , но  ще поръчам на някой да  ми  донесе!  Peace

# 545
stels-belsборина тамян ли е ?
yummymummyДали пък слинг няма да ти е полезен? Щом толкова обича да се носи Wink Пробвай.
очиНа Маги са категорично много тъмно кафяви, не ни остави да си помечтаем даже за сини Wink
Остава надеждата за руси коси, /сега и е черна/ , но имам пример на братовчед ми хлапето се роди с много черна, а сега е рус момък на 2г. Simple Smile
Evita_PeronskiУспух на татко ти дано "Вие да сте кмета" Laughing
сладката мимиМного съжалявам, скорошно оздравяване . В нас положението е подобно Монко е с кашлица и не ходи на детска ...в нас е весело. Добре, че времето позволява и излизаме на дъъъълги разходки.
Маги суче вече по не повече от 10мин! , а в началото по около 40 Shockedсучеше.
Маги от 3 дни е много по-спокойна вечер, мисля че гадните колики си отиват Praynig
Лека нощ от нас!

# 546
  • София
Привет,

момичета мерси на всички ви за съветите за Дактарина, купих го и вече направих две намазвания и наистина има почти моменталех ефект, дето се поуспокои и белите надути гъби по ъгълчето на устничките намаляха значително.
Стели, не искам да те отчайвам мила, но коките, можеш единствено и само да ги "замразиш"......аз съм лекувана в най-добрата лаборатория която има в БАН и в кяото се правят научни изследвания на стафилококите-АНАСТА, потърси ги може доста да ти помогнат, та и там съм лекувана, но само ми ги замразиха за около 15 години и ето ме сега пак! За болката не знам какво да кажа, то това е нещо което не може да се опише, раждането ми се видя като детска игра......

# 547
Евитка, без да те отчайвам, на мен ми донесоха от Германия Лефакс (на Байер) и аз не виждам никаква разлика. Вярно е, че на Емо коликите не са силни, той дори не реве от тях, само се свива и ръмжи, но ми става жал като почервенее от напъване и за това му ги поръчах. Само че нито се напъва по-малко, нито по-рядко от тях... не знам. Може при силни колики да действат и да ги намаляват. Или пък аз понеже не ги давам всеки ден, за това да не действат, макар че съм давала и три пъти последователно, както е по упътването и пак нямаше разлика.

Мацки, аз ходя на лекции в университета сряда четвъртъ и петък, че се хванах още нещичко да завъша и за това напоследък не пиша много, но ви чета  Laughing

# 548
Здравейте,
Ние си имаме колики,понмаляха като че ли,но ... спрях да му давам капки,той ми се запече веднъж от Инфакола и се мъчи миличкото ми....Сега копърче давам и се чувства добре  Grinning Grinning Grinning
Утре сме на ортопед.
Таренце,радвам се че учиш,но от къде толкова сила и време мила?  Hug
Евитка,стиснати палчета на татко ти  Hug
Хубава вечер  Hug Hug Hug

# 549
за коликите, както и преди с Диди се чудя има ли няма ли. Днес педиатърката каза, че щом се чудя, значи няма Mr. Green

За треперенето на крачетата и за рефлукса каза, че са физиологични и ще чакаме да ги израсте.

За себореейния дерматит каза да не мажем с нищо само хубаво да измиваме с топла вода и бебешки сапун без парфюм и още, че в никакъв случай това не означава предразположеност към алергии Peace

Иначе Тод вече е 4680г и 55см, т.е. повръщайки е качил 540г за 10 дни Flutter

# 550
Галче, дано да е вярно това, което казва вашият педиатър. Нашият твърди, че има връзка с алергиите, както и майката на най-добрия приятел на големия ми син /не че е представителна извадка Laughing/. Така бил казал и техният. Нейното дете беше със същите проблемни участъци на кожата като бебе и после се оказа с алергии към доста треви. При Боби маслото от макадамия помогна и вече няма нищо между веждите. Остана малко зад ушите, но там често забравям да мажа.
За коликите и аз се чудя, но вече започвам да си мисля, че вечер има. Защото извиква, след това започва силния рев. При Борис будуването започва откъм три следобяд, два-три часа просто си гука, наблюдава, иска да му се говори и след 18 часа до 22-23 ч. вече за да се успокои е необходимо непрекъснато да е у мен, да го нося, да му пея. Възможно е да са колики, защото реве така, сякаш има силен дискомфорт.
Вече няколко приятелки ми се чудят защо съм твърдяла, че е спокойно бебе. Техните само спяли и хапвали на тази възраст. Може би така си мисля, защото Иво въобще нямаше спящи периоди през деня като бебе. Той непрекъснато ревеше и се свиваше. Та сега поне сутрините и обедите ни са добре, навън тогава спи с часове.
Тара, браво на теб. Поздравления, че успяваш с бебе и това да свършиш. Липсваш тук Hug

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 08:05 от valerie

# 551
  • София
Галче, статията и линка, който изчислява процентите за цвят на очите са много интересни, благодаря ти!  Hug И Дими върви горе-долу така на килограми като Тод, без да повръща, така че си е супер детенцето ти!  Hug Hug Hug
Вчера моето момче имаше за първи път имен ден и ви черпя със закъснение, но не съм добра в качването на трапези и няма да заемам място с прикачени снимки.  Embarassed
Аз също  се чудя още от началото Дими дали има колики или не, но още на 10тия му ден започнах да пия литрове чайове от копър, анасон и разни др.неща, които хем стимулират лактацията, хем явно преминават в кърмата и не знам какво е това силни колики.  Хапвах и негрухано жито за стимулация, но от него детето получи разстройство, така че който иска да си разхлаби стомахчето на бебчето може да опита тази рецепта. Crossing Arms
Дими след погачата се беше обринал зверски, цялото му личице беше като краставо направо и на мен педито ми каза да мина на нискобелтъчна диета, но не ми се получи, според мен обрива беше от сладките около 1 кг., които останаха и които майка му изяде за 2 дни. Спрях да си хапвам сладки с какао и детето се изчисти, а на мястото на пъпките сега кожата се бели... това означава ли, че има дерматит?!   Thinking
И последно да напиша за будуването - Дими будува много, през деня му е супер неспокоен съня, а вечер е ад! ОБАЧЕ... мъжа ми замина в командировка и майка ми дойде вкъщи, за да не съм сама и понеже непрекъснато ме хока, че постоянно го гушкам и съм/ще го разлигавя и няма да мога после да го оставя за миг, започна да го приспива тя... и о чудо... детето ми спи и не мога да си го позная... може би има някакъв момент, който ние прескачаме и в който то се превъзбужда и съвсем му е трудно да заспи после, но е факт, че той си побудува, побудува и после с биба, шъшкане и леко поклащане заспива дълбоко.  ooooh!
Олях се с тоя пост, извинявайте за което!  Peace
Прекрасен ден, мамчета и бебчета!  Hug

# 552
  • София
  ura Ние днес имаме мини рожден ден - първа месечинка ! Да ни е жива и здрава малката Яна !  Heart Eyes

Честити месечинки и на Константин на мама hena и Виктор на мама Sunshine   bouquet

# 553
  • варна
От варненските мами има ли някой като мен ,който все още не е посетил ортопед?Аз се записах в Майчин дом при д-р Живков в понеделник.

# 554
Здравейте мамчета! Току що пекна слънцето при нас явно днес ще е по-добре от вчера.
Емо вече откача вкъщи и вчера реших да ги заведа на мола . Много съм доволна от магазин Карфур  , аз хапнах, пийнах кафенце, Емо също имаше какво да яде после Дени огладня и седнах на едно диванче да я накърмя напазарувах си и се прибрах .  Simple Smile

Дени има съвсем слаби колики нищо не и давам ,а аз гледам да не ям газообразуващи храни .
Васиту докато са на кърма очите могат да се променят . Иначе Емо беше със сиви в началото ,а Дени си е с тъмно кафяви още от родилното.  Ние минахме на памперс 3  от ДМ вчера взех и подплънки за кърмачки от ДМ 30 бр  за 4 ,20 . Засега съм доволна , но тя и кърмата ми се регулира и няма такива течове Sunglasses  Пари за втория болничен получих преди седмица още .
Честита месечинка на Яна , Константин и Виктор !  Hug
Приятни разходки  момичета !

Общи условия

Активация на акаунт