Отговори
# 270
Аз не смея да го изкарам, надявах се днес да излезем, ама духа ужасен вятър и си ме е страх.
dilyanad, ето за лентичките, можеш да прочетеш тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4827

# 271
  • София
Ние се върнахме от консултация. Вики е пораснала с 1100 гр и с 3,5 см. Вече спирам да се притеснявам стига ли и кърмата или не  Party. Явно и стига. Отложихме ваксината заради сумтящото носле.

Оказа се, че на мен пък ми остават 3 кг. до килата преди да забременея  Thinking, до скоро бяха 5. Доволна съм от днешните мерки и теглилки  Peace

# 272
Нашето носле хърка от 2 дни, капем капки, но резултат няма май май:(

# 273
  • Асеновград
Колко пъти в денонощие суче бебето ти и приблизително колко продължително сучеше преди? От една или от двете гърди кърмиш на едно хранене? От кога дохранваш и с какво количество? Споменаваш изцеждане, рутинно ли цедиш? Ще ми разкажеш ли в каква поза кърмиш? Разраняването на зърната и болката имаше ли ги в началото или се появиха преди седмица? Как усещаш болката в гърдите, усещаш ли болка между кърменията или само при засукване?

отговори към ЛЛЛ
Бебето суче 8-9 пъти ,  кърмя и от двете гърди.
Дохранвам от две седмици - горе долу по 40- мл.
Позите за кърмене ги сменям .
Болките в гърдите според мен беше от вазоспазми, от всичко което прочетох в нета признаците бяха за тях.
За изцеждането мисля че изцеждам до капка.

# 274
Уф, мами, кажете как го давате тоя Вигантол??
Голяма мъка ми е - много бавно се стича капката, а не мога да държа устата на бебето дълго време отворена, защото се мята зверски  ooooh!

А за разходките - не го извеждах единствено в дъждовете. И вчера, и днес си излизахме. Опаковам го и го мятам в количката. Стоим по час - час и половина до два навън, според зависи кога е време за следващото хранене. Иначе ще се побъркам вкъщи по цял ден, защото единствено навън спира да мрънка и да иска да го нося по цял ден  Tired

# 275
  • София
И аз много трудно давам Вигантол. Педиатърката ми каза да го давам сутрин на гладно, но или забравям, или малката е гладна, плаче и не успявам. Успявам да капна преди някое от храненията с помощта на таткото - той държи устичката, а аз капя или обратното.
И ние вчера бяхме на разходка, преди 1 ден за малко също. Днес смятам да излизаме пак, но в промеждутъка между 15 и 18 часа - според Sinoptik.bg тогава са най-високите температури през цялото денонощие.

# 276
Здравейте мамчета,отново съм сред вас и съм много щастлива липсваше ми многооо форумчето HugНямах интернет след като се прибрах от родилното,та чак до вчера,вече 23 дена #2gunfireБях откачила направо,но вече съм тук и ще се опитам да ви изчета:)

# 277
Уф, мами, кажете как го давате тоя Вигантол??
Голяма мъка ми е - много бавно се стича капката, а не мога да държа устата на бебето дълго време

За какво е този Вигантол, колики? Ние имаме проблем с Инфакола, едвам успявам да му дам 4-5 капки, а той плюе, кашля, ужас, а така ни боли стомахчето...чудя се вече какво да правя Sad

P.S. Видях за какво е....следващото ни изпитание, да даваме вит. Д....като ги чуя тези капки, ми настръхва костата, и то пак голямо количество....

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 16:04 от Sunshine_g

# 278
Koketka,
 на нас ни казаха,че може да даваме Vigantol  непосредствено преди храненето(не е задължително да е при първото за деня) в една лъжичка изцедена  кърма.Ако се капе директно в устата(а той дозаторът е много тъп #Cussing out )има вероятност да капва повече от една капка.Ако се случва инцидентно-не е проблем,но ако е често ,може да стане хипервитаминоза Д.

# 279
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Koketka_majoretka , ние даваме витамин Д на Джеймисън, но май принципа е един и същи. Като почне да суче малката след около 2-3 мин я отдръпвам, капя на зърното и тя продължава да папка.

# 280
Кокетка, Вигантола капеш капките в малка лъжичка, капеш няколко капки кърма и му даваш лъжичката в устата. Аз така процедирам, в началото пробвах от шишето, ама то това е луда работа, тя не може толкова време да чака мирно с отворена уста, а и почваше моментално да плюе, да й излиза пяна от устата. Аз смесвам в следното съотношение: 2 капки Вигантол 10 капки кърма. Изстисквам повече кърма, че тия капки са мазни и да се разтворят хубаво. Тя като е гладна сутрин, отваря устичка и засмуква лъжичката и нямаме проблем вече.

Аз си излизам всеки ден, слагам си я в слинга и мааме гащи яко: тя си спи, аз се разнообразявам, топлим се взаимно, малко хората ме гледат като извънземно, ама нищо Simple Smile Е само като вали не излизахме, ама иначе ми е жал да я държа затворена вкъщи, пък и аз се изнервям...

Честито и от мен на Шаманката, аз съм ти лично благодарна, ако не бяха твоите съвети, можеше и да не се кърмим вече с малката. И един бърз въпрос към ЛЛЛ: При мен болките вече са само при първото засукване и понякога след кърмене (напоследък вкъщи е по-студено и го отдавам на това.), но се получава и нещо друго. Радина се наяжда за около 10-15 минути и след това я оставям на гърдата да си суче в просъница. В някакъв момент обаче понякога започвам да усещам болка, като от протриване, случва ми се и на двете гърди, във всякакви пози. Отдавам го на това, че тя вече не суче, съответно не тече кърма и реално само ми смуче зърната. Как може да направя така, че хем да си я оставям колкото време иска на гърда, хем да нямам такива дискомфортни усещания?

# 281

Честито и от мен на Шаманката, аз съм ти лично благодарна, ако не бяха твоите съвети, можеше и да не се кърмим вече с малката. И един бърз въпрос към ЛЛЛ: При мен болките вече са само при първото засукване и понякога след кърмене (напоследък вкъщи е по-студено и го отдавам на това.), но се получава и нещо друго. Радина се наяжда за около 10-15 минути и след това я оставям на гърдата да си суче в просъница. В някакъв момент обаче понякога започвам да усещам болка, като от протриване, случва ми се и на двете гърди, във всякакви пози. Отдавам го на това, че тя вече не суче, съответно не тече кърма и реално само ми смуче зърната. Как може да направя така, че хем да си я оставям колкото време иска на гърда, хем да нямам такива дискомфортни усещания?

Охх, май вие вече сте минали през това, което аз сега преминавам, адът да кърмиш с разранени зърна.....ужасно е!

# 282
Охх, май вие вече сте минали през това, което аз сега преминавам, адът да кърмиш с разранени зърна.....ужасно е!

Ние през какво ли не минахме: разранени зърна (ама кръв ми течеше направо), после мастит направих, антибиотици пих, лактацията трябваше да стимулирам, защото част от лечението ми бяха едни хапчета за намаляване на кърмата... Пълен панаир: до скоро кърмех с протектори, преди седмица вече ги свалих и се кърмим от гърда. Пиша това не за да се оплаквам, а за да кажа на всички, които страдат, имат болки и се отчайват, да вярват, че всичко ще се оправи  Hug Аз плачех като дойдеше време за кърмене, само като се сетех за болките и направо се изпъвах в шпиц. После с мастита беше друг зор, но в крайна сметка е важен крайният резултат. Така че не се отчайвай, усилията си заслужават, доволната усмивка на бебка, след като се насуче, е незаменима... След време няма да се сещаш за болките, но винаги ще си спомняш за топлината и нежността, които носи кърменето.

# 283
Здравейте момичета!
Аз ви чета редовно, но няма какво да пиша толкова . Хапваме си, и като Галче се борим с пустото повръщане  Confused Confused . Честно казано забелязвам напредък. Но вече така съм се нагледала на тая гледка, че даже и през носа е връщала няколко пъти. Просто.... в голяма схема ме вкара с нейното връщане...Преди беше буквално след всяко хранене, сега някой път следобед връща и то здраво. Но ми прави впечатление,че като спи го няма тоя проблем, а само като рита и шава или се напъва . И естествено си мисля,че преяжда.
Искам да питам тези от вас, които дават Еспамизан, как го дозират и дават на децата ?
И нас почнаха да ни се обаждат коликите, но ако трябва да ги има, нека така леко да ни минават както сега .

# 284
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
привет и от нас.Ние от Еспимизана се гърчим,като за световно.Инфакола го давам успешно само с биберон,с капкомера плюем и още как.Много сме хитри.ПИПИ много се радвам за тебе и малчо.Пожелавам ви да сте много здрави и ти да си силна.

Общи условия

Активация на акаунт