Отговори
# 285
Вигантол давам на биберона. Капвам преди да си яде млякото. Ако кърмех, бих давала като капя на зърното.
За разходките -ние всеки ден сме навън, почти по цял ден. Досега само в най-дъждовния ден не сме излизали. Ако детето е добре облечено и в количката, не би трябвало да има никакъв проблем.
Според мен няма смисъл да се страхувате от хрема. Дори обратното, при евентуално хъркащо носле, спането навън облекчава. А при вируси вкъщи, бих държала детето колкото е възможно повече на открито.
Еспумизан, когато давам, го давам по указания на опаковката. 25 капки.

# 286
Мами някои от вас давали капките Зимафлуор, за зъбките на бебчовците Rolling Eyes

# 287
аз Вагинтола го давах направо в устата на баткото а утре сме на консултация и ще видим кога ще започнем и с мънинка

# 288
И аз давам трудно Вигантол  но  успявам  все пак  ... На първата консултация Мишкуната ми  е качила 900 гр  но пък  е пораснала  с цели  8 см ...
  Ваксината  ни  е отложена заради хремата , тези дни  ще трябва да  я водя  на ортопед. Тези , които са по  здравна каса направо  са се комерсиализирали и  за щяло и нещяло изписват  ортопедичните гащи  като те  пращат  в определена аптека да идеш  да си ги купиш .... Там  е работата , че аз имам в наличност  у  дома и  гащите  и  стремената на Павлик  .... да  видим  дали ще ме пращат  да  купувам .. Mr. Green Ако ортопедът  реши , че трябва дасе вземат  мерки  ще потърся второ  мнение за потвърждение ... Няма да  бързам!  Peace
 И моята  мишка  я е хванал  саклета в къщи ...но няма да я извеждам че се притеснявам да  не я доразболея ... !  ooooh!

# 289
Шаманката,
Много благодаря за отговора! Да, опитвам различни пози за да променям ъгъла, под който смуче, за на не е винаги на разраненото място. имам и слинг шал, който работи безотказно за заспиване, ноооо само със биба.При това когато го размотая за да го сложа някъде се буди.Гърдите ми са по-добре, но пак имам дискомфорт ако суче повече от 30тина минути.Според педиатърката ни за 20 минути би трябвало да се е нахранил и задоволил сукателния рефлекс, после още двайсетина докато попръцка и оригне и след това да си заспи(той е още съвсем малък), а времето, което прекарва заспал трябвало да индикира дали се е нахранил добре..Еми не ми се получава този план, чак се дразня, че така обобщава на теория колко лесно трябва да е, а на практика изобщо не се получава така..  както и да е...
С удоволствие ще дойдем на това бебешко кафе, стига да ни позволява времето, може ли инфо за кога, къде и от колко?

# 290
Витамин Д и аз давам като капя на зърното преди да му дам да суче.

Флуорни препарати тук не се препоръчват за малки бебета.

Тук разбирането за студ е по-различно Mr. Green и до -10 градуса се препоръчва излизането на разходка, като естествено бебето е подходящо облечено, както и майка между впрочем Wink При силен вятър, слагам дъждобрана, при по-ниски температури зимното чувалче Peace

Аз пък да не го похваля Тод и снощи и днес цял ден е кисел и стои в мен. Сложа ли го в леглото и веднага надава вой. Направо някакъв кошмар. И тези дни май ще ходим за люлка Tired

За повръщането се чудя дали да не повдигна количката на второто ниво, май е към 30-тина градуса Thinking След като матрака е на 45 градуса, може би няма проблем количката и тя да е с лек наклон Rolling Eyes

# 291
Галче,дано люлката на Тод да му хареса. Аз взех на Боби легло-люлка, но той никак не обича да се люлее. И друго, което установих - брат му като бебе го приспивах като побутвах на място количката, при него не се получава. Трябва да е в движение, само тогава се унася. И за двамата обаче носенето е любимо.
А в България отдавна съм установила, че децата се "зазимяват" от октомври до април. И в детски градини, и по площадки, са единици излизащите в тези месеци на годината. Затова и тогава боледуват . Стоят в затворени помещения с много вирусоносители и се разболяват. Говорила съм с директорката на нашата градина защо не ги извеждат. Тя твърди, че родителите се страхуват и не искат, освен това и не ги водят с подходящо облекло.
Сестра ми в началото на тази година беше три месеца във Финландия и разказваше, че съвсем малки бебчета ги разкарват с шейни, а в градината, която е била срещу квартирата й, даже сутрин ги приемали навън, където правели гимнастика, после закусват и пак навън.
Иво никога не се е разболявал от игра на открито или пък в бебешка възраст от спане на навън, дори и при минус десет градуса. Затова пък в месеците, в които са натикани 28 деца в топло, адски топло помещение ,според мен, почва да боледува.
Стели, аз повдигам на трийсет градуса количката. Деветстотин грама си е съвсем прилично. А осемте сантиметра са направо манекенско издължаване. Нашата педиатърка коментира килото и триста грама на Борис като "много сте го нахранили Бобчо" Laughing

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 05:51 от valerie

# 292
  • София
Здравейте майчета:-)))))

Кокетка бързам да ти напиша как давам Вигантола, и аз като теб се мъчех доста, даже един ден от тъпия капкомер докато дръпвах шишенцето от устата взех че й капнах в оченцето, олелел давай промивки на окото с физиологичен разтвор, гледай дали не се зачервява, дали й няма нещо, но не слава богу нямаше нищо притеснително. Иначе свиваш устенцата като на рибка, в средата и да станат на дължина отворени и през това време си накапваш на едно памуче колкото да ти тръгне капката. Иначе нашата педиатърка ни препоръча по 2 капки през зимния период , но тя не знае че Рада е бебе, което се извежда активно и аз смятам да продължа да давам по капка....
Еспумизана го давам като във всяко шише накапвам по 25 капки. Не знам има ли файда от него, но детето си има колики и в последните два дни е доста неспокойна, но се справяме.
Правихме погача на Рада, мина прекрасно, детето си спа като ангелче през цялото време и даже не разбра какво се случва:-)))) Меню мили момичета НЯМА, слагате кой каквото пожелае - сладки, бонбонки, аз направих и сандвичета малки, които много се харесаха, купих и торта:І)))
Мили консултанти от ЛЛЛ имам една молба, не по-скоро зов за помощ, за разлика от всички мамита, които в този форум се опитват да активират лактацията и се стремят да станат кърмачки, аз за жалост трябва да посикам съвет от вас как да спра кърмата си и то по най-безболезнения начин за мен и Рада!!! Аргументите: Аргумент 1: имам страхотен стафилококов проблем, който вместо да отшуми след раждането се засили. Избиват ми непрестанно циреи, но колуминацията настана когато ми избиха 17 наведнъж, не мога да опиша усещането докато цялата тази гной избива и тялото ви, което се бори с отровата й......а за болката нямам думи, не мога да опиша и колко време ми отнеме да обработя всеки един ужасен цирей и да го залепя в отчайваща молитва само и само детето ми да не се докосне до някой от тях докато се кърмим. Решението е много сериозно антибиотично лечение, дълго и продължително, което в тотален конфликт с кърменето ми и докторите искат да ме наблъскат с някакви спиращи лактацията лекарства, които имат ужасни странични ефекти. Аргумент 2: На фона на циреите ми имам раничка на ануса, която не спира да кърви докато се изхождам, опитвах с какво ли не Прокто-Гливанол, дефламол, крем Невен, но НЕ, не се получава и на проктолог ходих и човека ми обясни, че ако кървенео не спира трябва да спра кърмата за да мога да се излекувам, и то с лекарства, които отново са в тотален конфликт с кърменето за да ми дадат мехлем който веднага ще ме облекчи, тук болката отново е неописуема, не знам ...изчаквам вече трета седмица уж да дойде някакво просветление и болката да отшуми, но ...........такова не настава при все услията ми. Моля ви кажете ми как да спра кърмата си, не че я имам много, защото се дохранваме с Рада почти след всяко хранене, снощи например изсука от мен 80 грама и додадох още 25-30 грама които тя си искаше определено.
Но аз имам неистова нужда вече да не ме боли, толкова съм изморена от болка, че не усещам вече, коя от тях надделява.............
Добре че съм позитивно настроена и все си повтарям и това ще отмине, просто е временно ..... поглеждам Рада, стискам зъби и продължавам с усмивка....

# 293
  • софия
Мамчета искам да споделя, че съм много притеснена!Иван има хрема и физиологичния разтвор като че ли не помага?!Освен това загуби апетит и направо ще се побъркам!Аз давам ЕСПУМИЗАНА по 25 капки, ВИГАНТОЛА капвам в една лъжичка и го давам директно!Днес сме при доки 2 ри път за тази седмица, дано вече му изпише нещо ефикасно и сладурчето почне да яде! Cry

# 294
Мили консултанти от ЛЛЛ имам една молба, не по-скоро зов за помощ

Евита, разбирам колко ти е трудно. Наистина, ако си решила, че това е края на кърменето,  за теб би било много по-щадящо да помогнеш за естественото спиране на лактацията, вместо да приемаш тежки хормонални лекарства. Ще ти пиша по-подробно на лични малко по-късно.

Хубаво е, че бебето ти е получило най-добрия старт, с това, че го кърмиш. За Рада всеки ден, в който приема кърма носи ползи. Разбира се твоето здраве е много важно, Рада се нуждае от здрава и щастлива майка. Ако прецениш, че е вариант за вас отбиването да протече малко по-плавно и това да се съчетае (стига да е възможно) с началото на твоето лечение, би било полезно. Ако искаш, пусни ми имената на лекарствата, които ти предстои да приемаш. Бих могла да проверя в справочниците как се отнасят към кърменето и да ти дам информацията, която да обсъдиш с лекарите си.  Hug

# 295
Evita, направо ти свалям шапка колко време си издържала с такива болки.. аз едвам 10на дни успях .. Дано лечението, което предприемеш е успешно ив  най-скоро време се почувстваш наистина добре!  Hug Hug

dilyanad, дано малкият бързо се оправи  Praynig Praynig Praynig

Днес пак е  едно мрачно времето, а вчера мен така ме издуха вятъра, че малко ме наболява гърлото.. Взимам мерки колкото мога, дано се оправя бързо

# 296
  • София
Мили консултанти от ЛЛЛ имам една молба, не по-скоро зов за помощ
Ако прецениш, че е вариант за вас отбиването да протече малко по-плавно и това да се съчетае (стига да е възможно) с началото на твоето лечение, би било полезно. Ако искаш, пусни ми имената на лекарствата, които ти предстои да приемаш. Бих могла да проверя в справочниците как се отнасят към кърменето и да ти дам информацията, която да обсъдиш с лекарите си.  Hug[/color]

ШАМАНКАТА благодаря много за бързия отговор,
определено искам да направя отбиването плавно и без хормонални лекарства, които ще нанесат нови проблеми на организма ми!
Лекарства не са ми изписвани все-още, но както проктолога така и гинеколожката ми и мамолога, говорят за тежки медикаменти, приема на които е недопустим ако съм кърмачка. Чакат ме да реша кога и как ще реша да спирам кърмата, защото реших да се консулирам първо с вас.
Още веднъж много благодаря!!!

# 297
Ето ни и нас обоцкани горе доло спокойни Simple Smile +1300гр и 5 см и с капки диавит за фунтанелата Simple Smile

# 298
Кокетка,аз давам Вигантола като го капя на биберона преди хранене и тя си го изсмуква за щото си  е гладна.
Ние не бяхме излизали два дни и бях обезумяла в къщи, но днес излязохме и беше много приятно времето и се помотахме два часа.
Искам да попитам като се прави погачата на бебето може ли да присъстват деца, както момичета така и момченца?Нашата погача ще е в неделя и май се заформя една детска градина у нас Simple Smile

# 299
  • София
Привет  Hug

Dani Ilieva И при нас погачата ще е в неделя и ще бъдем 20 жени и 10 деца  Mr. Green. От които половината са момчета, но няма как.  Peace
valerie На същото мнение съм за децата и извеждането им навън  Peace. Имам приятелка, чието дете е колкото Иво и миналата година изкараха без зимни ботуши, щото много студено било. Само с едни коженки и от колата до градината и обратно. Тва им беше. Много ни се чудеше как всеки уикенд водим Иво на Витоша /предимно баща му де/, но все пак. Детето ми обожава зимата и шейната си. За него е истински празник, когато се пързаля навън. Естествено добре облечен. И аз нямам проблем зимата с настинки и болести.

По тоя повод и аз разхождам Вики поне за час въпреки времето навън и въпреки хремата й. Чувства се добре. Облечена и с дъждобрана и на поход Simple Smile

Шаманката Има ли проблем да започна след около десетина дни да ходя на фитнес, като кърмя малката активно? Естествено няма да правя някви супер силови неща, но колело, преси и някое и друго упражнение биха ли повлияли на качеството и на количеството на кърмата ми?

Общи условия

Активация на акаунт