Радвам се много, че нашите септемврийски бебчета похапват добре, растат, поплакват и ей такива нормални бебешки нещица - най-важното е, че са здравички! Специални целувки за силното бебче Захари и неговата мама-герой!!!
Ние днес бяхме на консултация - оказа се, че сме качили 1250 грамчета и 3 см
Понесохме геройски ваксината (втората хепатитна), предписаха ни Вигантола и сега тръпнем в очакване на следващите "по-страшни" ваксини другия месец... Доста поизчетох и добре се понаплаших, но не съм достатъчно смела да ги откажа. Дано се разминем без тежки странични реакции. В същото време се замислям за тази Ротарикс ваксина (видях, че сте коментирали във ФБ), тъй като и аз това лято се поизмъчих с разтройства и повръщания... Иначе сме добре.. Изумявам се как едно толкова малко бебче може да проявява капризи, да разбира, че е по-добре да го гушкат, отколкото да си лежи в леглото/шезлонга и да помрънква винаги когато не спи и не се храни или пък не я нося на ръце. От време на време проявявам коравосърдечност и си я оставям да пореве ако съм сигурна, че е хапнала, преобута и би следвало всичко да й е наред.
За коликите даваме Лефакс и Биогая и май има някакъв ефект. Яко пръцкаме и се оригваме, направо хората навън се обръщат след количката. Но понякога и се поприсвива и й къркорят чревцата...
Нощем е много странно - тя не се събужда, хапва, но след това направо не мога да я оставя в леглото. Отново без да се събужда започва да мрънка, проплаква, ритка - може и колики да са, не знам. Но в момента, в който я гушна при мен на леглото - утихва и заспива дълбоко. И аз, за да мога да поспя я взимам, но ме е страх, че този егоизъм ще доведе до привикване да спим така, а никак не ми се иска.. Та аз мисля сле 2-3 месеца да я отделям в друга стая..
Погача, малко нетрадиционно, ще правим след около месец, за да можем да се преместим в къщата по-наширочко, че тук няма къде да събера всички орисници

Това е от нас в общи линии! Много целувки от мен и Калинка!!!
Погачата я направихме още на 2-ри Октомври, че исках да минава, да не я мисля само.
и да не бутам много там 

! Това със задушаването доста ме постресна. На мен все ми се струва, че тя вече е достатъчно силна да сигнализира ако, да не дава Господ, нещо я попритисна. Но може и да не е така. А за гушкането.. като се замисля, дори аз предпочитам да спя гушната, а не сама в някое голямо легло