Отговори
# 510
  • varna
Васиту,нашата косичка също пада и то отпред,а не отзад кадето повече лежи,съвсем нормално си е да си сменят косата бебетата.А за повръщането на фонтан какво казва педиатърката ти,може да преяжда,може да има рефлукс,ако много се притесняваш може да я заведеш на гастроентеролог(детски разбира се).А иначе за количеството,когато е на кърма бебето е малко трудно да се каже колко точно трябва да изяде,но долу-горе около 100-120мл.

# 511
  • София
Добро утро момичета!
Някой питаше за спортни сутиени. Аз си взех от Pompea два от трико и ги използвам сега докато кърмя, защото тези за кърмачки са ми много грозни и неудобни. Сутиените са италиански, памучни,с максимално изчистена кройка и не са скъпи - по 25 лева. В магазина имаше и други спортни модели.
Пожелавам на всички спокоен и усмихнат ден!

# 512
ВасиТу, тук обсъждат темата за повръщането при новородени и бебета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494406.0
За коликите - моето мнение е, че при бебета, които имат много силни колики, нищо не помага. На нас ни носеха от цяла Европа капки за големия ни син. Трябваше да навърши четири месеца, за да минат, капките помагат психологически на родителите, за да смятат, че всичко възможно са направили. По-скоро вярвам в положителния ефект на т.нар бял шум.
Водих Боби тази сутрин на лекар да го преслушат, че леко се притеснявам от кашлицата. Съветът на нашата педиатърка е да го извеждам навън, за да мине. Два дни го задържах вътре, защото близки и роднини започнаха да ме обвиняват, че от разходки съм го разболяла. Радвам се, че поне лекар ме подкрепя.
Разбирам ви за бабите. Добре сте си. На мен с две деца ми е доста трудно да свърша домакинската работа и следобяд гушкане по половин-един час от страна на майка ми, само ми е в помощ. Колкото и да съм пристрастена към бебето, имам нужда от малко време да вкарам къщата в ред. А и доставянето на радост на този, който пък е бил пристрастен към теб, също не е за пренебрегване.
Иначе, да, определено си зависи и коя е бабата. Аз се дразня от опити да се изземват функциите на майката, да се дават непоискани съвети и да се компенсират липси от младостта, когато не си си гледал собствените деца. Но това е друга тема и се радвам, че не касае отношенията с майка ми.
Галче, много хубави идеи си дала. И на нас ни действа добре твоя фитнес Laughing
Приятен ден на всички Hug

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 08:31 от valerie

# 513
  • софия
Здравейте,момичета!Тази сутрин съм разтревожена, събудихме се с обрив и зачервяване по сгъвките на тялото!Някой имали представа какво може да е? newsm78.След малко ще звънна на доки!Дано не е нещо сериозно?! #2gunfire

# 514
Нашият младеж също има обрив вече седмица и нещо, ходихме при педиатърката, оказа се, че е от прегряване, ние го взимаме в нашето легло и най-вероятно от топлината на тялото то прегрява. Вчера ни обясни ортопеда, че бебетата до 3 месеца нямали механизъм на регулиране на топлината и на топло се загрявали силно, а на студено се охлаждали, не както нас - вътре, вън, все сме си 37 градуса. Но за всеки случай иди да ви видят.
Нашето хлапе пък да ви се оплача реве нонстоп, когато не е на ръце. Нищо не ни спасява - люлеене, играчки, дори когато заспива трябва да е заспал съвсем дълбоко, за да мога да го оставя. Не знам какво да правя вече. Мамите с опит - ако имате предложения, давайте Simple Smile

# 515
  • София
jaded, благодаря ти, много полезни линкове, не бях се сетила там да търся, ставаме все по-добри със слинга и двамата с Влади.
Вчера бяхме на консултация, набодоха ми момчето и беше кисело цял ден  Sad .
Иначе растем добре  -5780 кг сме вече и 58 см. Всичко наред и зелен картон за пътуване. Дано са ми здрави децата.
Купих и аз бейби вак, ще я нося с нас за вски случай, дано не ни трябва.
Евита, успехи на татко ти, ще стискаме палци, па Влади ще го кандидатираме за зет на тази красива кметска внучка после  Joy Joy Joy

# 516
yummymummy, разгледай методите на доктор Карп. Белият шум успокоява страаааашно много. Голямата ми дъщеря беше като твоето бебенце като беше мъничка. Мъжът ми каза, че ако тогава е знаел , че сешоара например успокоява така много щял  да включва 15 наведнъж Mr. Green

# 517
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала!
 Искам да  ви кажа , че моята  беба е със Стафилококова инфекция ( най-вероятно  вътреболнична, тъй като и моя позната - раждахме в едно отделение също бебчето й  е с такава)  ooooh!
Кокетка, и при нас започна със хрема , която си мислех че е вирусна , тъй като  всички у дома се разболяхме. Но  УНГ ми каза, че кърмачетата имат отличен имунитет към риновирусите и най-вероятно  нещо друго  е отключило  хремата. Първо 10 дена бяхме с  АБ капки  в нослето - Гаразон а сега трябва 25 дни да  слагам в нослето  АБ Бактробан и Хибитанови капки. За  Хибитановите  капки  педиатърката ми  забрани да  ползвам  че вече 2 деца са й направили тежки  алергии.
  Искам да  кажа на мамите , чиито  деца имат  Стафилокок  в нослето -
 Има една успешно приложима схема на Хомеопатично лечение на Стафилококова инфекция  на Д-р Михайлов., която  аз ще приложа на цялото  семейство  тъй като  и ние най-вероятно имаме стафилококи- те са  бактерии, които могат да  си  стоят   в носа ( гърлото) и да не ви създават проблеми но  при  някои  хора  пречат!

Staphilococcinum- 15 CH - през ден  веднъж на ден по 5 зрънца  до  свършване на опаковката. След това 2 месеца всяка неделя се приемат  по 10 зрънца наведнъж!
Mercirius solubilis 9 CH - 3 пъти по 5  зрънца подсушава успешно секретите при остри възпаления.
След прием на Аб е добре да  се вземе пробиотик Peace Peace Peace Peace
 След 3 месеца можеш да  се сбогуваш със Стафилококите без да  си навредила на  бебчето със АБ - защото много често  те са резистентни и  не се влияят от АБ , докторите сменят АБ с друг и  така  в омагьосан кръг от  който  страдат  само  децата ! Много прочетох  за тези  гадинки и  съм решила  , че няма да  им  се дам! 

# 518
Много  дълъг ми  стана предния пост  и  за това пускам  нов ! Ши мъ извиниявъти!  Mr. Green
  Вчера бяхме на ортопед.  Този  ортопед , както и  почти  всички такива в Пловдив изписват задължително ортопедични  гащи. Само да  ви кажа -  че и  за тях изчетох  доста - тези  гащи са 2 вида - меки ( Михаела) и  с твърдо  дъно тип Фрейка - Фрейка са на фирма Ортотекс - по-скъпи , много  неудобни за носене и  бебето плаче с тях. Те са по-скъпи и  нашите ортопеди ги изписват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се  носят  за 1-2 месеца.  Другите  гащи са мекички и  детето  се чувства по-добре  с тях но са по-евтини. около 15 -17 лв а др  са 25-27 лв.
 Та викам му  аз на ортпеда , че носим  гащи от както  сме се родили  .... ( блъфирам го)  а той  отговаря -  "Отлично ! Личи си , че носите  гащи ! " -  направо полудях -  аз съм  сложила пробно меките  гащи  2 пъти за по  1 и половин час .... а той ми  вика ,  че си личало  .... Наблегна , че гащите  ми трябва да  са само  на  Ортотекс с твърдо  дъно  .... и  ако  нямам той  щял да поръча в аптеката и  аз дадойда  да  си ги купя ... Дрън, дрън  ярини  ./... Профилактично  няма да  сложа на детето си  тези  корави  гащи  -  слагам й от  меките , като  знам , че няма да  й  пречат , нито ще й  навредят. Незнам  колко  бебчета се раждат без дисплазия  на ставите но  сигурно  са единици -  дисплазия означава недоразвита  става. как  ще  е развита  тя при бебе на 1 месец ... Съветвам  ви  да  слагате  от  меките  гащи профилактично ако има дисплазия -  детето  няма да плаче и  няма да  му  е неудобно. Ортопеда  хем  ми казва , че няма проблем , няма нестабилни  стави  бебка ама все пак  в листа е написал  нестабилно  бедро  (  а изобщо не го  спомена преди това) и изписа гащите  на Фрейка. Ама аз нали му казах  , че носим .... та  смятам да се размина само  с меките  гащи!
  Peace Peace Peace Peace

# 519
Добър ден и от нас Simple Smile
Малката ми шушка е като тазманийски дявол тези дни, не се спира, само ръкомаха и рита с крака, реве и се подхвърля, направо това пътуване й разби нервната система, а и моята, защото вече три дни стават с нея почти не сме спали. Кога ще се успокои малко и ще кротяса не знам, чак почвам да се тревожа за нея с това неспане...

Стелс, ние вчера бяхме на ортопед, нищо не е споменал за гащи. Каза че детето си е съвсем здраво и обясни, че ако я гледаме правилно, всичко трябва да си е ок. Цитирам "Много ми е гадно като видя здраво дете на 1 месец и като ми го доведат на 6 месеца за контрола от дундуркане и неправилно носене, да видя че има изменения и да трябва да изписваме гащи да мъчим детето." Каза ми да му прочета статията в интернет за това как да се грижим за детенце, в случай че забравя нещо (че той сума неща ни обясни) и туй то.

Amorevole, благодаря ти за информацията  Hug. Аз при кърменто нямам толова проблем с вазоспазмите, защото спазвам препоръките за топла стая и компреси. Но ми е тежко, когато изляза навън и от студа ми се разказва играта. Ще се консултирам с лекар и ще видим какво ще правим...

Момичета, все забравям да ви питам: някой получил ли е пари по втория си болничен от НОИ? Моят вече от две седмици седи там със статус, че се обработва. Какво му обработват толкова не знам, на мен вече третия болничен ми издадоха, те по втория не са ми превели нищо... А си родих точно на термин, нямам нито застъпвания, нито продължения, нито нищо...

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 14:45 от jaded

# 520
  • София
Ние утре сме на ортопед...пък да видим. Вчера водихме баткото на очен преглед. Случайно видях във форума, че детска клиника предлага безплатни такива до неделя. Ходихме в неделя, носе оказа че всички часове са фул и го записаха за понеделник. Оказа се че има 0,5 и на двете очи далекогледство. Доктора каза, че 90% от децата на неговата възраст са така и че по скоро това вече се смята за разновидност на здравото състояние. Обясни го с това, че растат много бързо и било нормално  newsm78. Направи ни криви, че до сега не сме го водили на очен преглед никога. Детето задължително се водело на 1 годинка, после на 3 и .... не разбрах кога пак, на 6 май че.

Моля ви всички да гласуваме по тази анкета за детските площадки, пък дано се вземе под внимание
http://ploshtadka.com/survey.html

stels-bels И кво, личи си че носите ортопедични гащи, а  Mr. Green. Това ако са доктори  #2gunfire

Вчера биха на Вики ваксината, защото нали преди 2 седмици като бяхме на консултация имаше сополки и я отложихме. Днес виждам, че там където я боцнаха е леко зачервено и малко по твърдо с големината на леща. При вас така ли беше?

jaded По втори болничен ако имаш предвид този, който се издава от болницата при раждането - Да. Днес са ми превели сумата от.09.09 до края на септември...така като гледам  Peace

# 521
  • софия
Болничните ги превеждат след като работодателя е подал декларация в нои че е изплатил заплатите за съответния месец Heart Eyes

# 522
И на мен днес са ми превели втория болничен

# 523
Извинете ,че влизам във вашата тема аз съм августовска мама ,но ме заинтригува поста на stels-bels !

stels-bels  би ли ми казала в коя болница си раждала и как се установява  стафилокок  в нослето? Моля ! Praynig

# 524
Здравейте,

Отдавна не съм писала ,но малката днес спи почти целия ден и ми остана малко време.Нас още ни мъчат коликите но и вече си имаме първи признаци за две зъбчета,аз си мислех че е много рано ама според доки не е.Бях се притеснила и защото от раждането и трепери долната устичка от време на време ама това било примитивното , което и е останало от периода и в утробата. Embarassed
Дали някой ще иска примитивна снаха Laughing

Jaded на мен днес са ми превели парите от втория болничен за периода от3.09 до края на септември.

Евитка успех на изборите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт