Отговори
# 495
  • София
Хелоу и от мен мацки!

Q-T исках да започна с теб, бях се зарекла че няма да ти пиша никога ма ме разтъжи много с детенце и искам да ти пожелая това да ти е последното подобно изпитание.....много добре те разбирам, аз имах вече подобни изпитания с моето дете....веднъж я изтървах от коленете си и падна на плочките в краката ми докато си закопчавах тъпата възглавница за кърмене, а втория път нали съм 2 метра и аз, я вдигнах малко над главата ми и ударих детето в лампиона, който е с остри краища и точно едното острие попадна върху фонтанелата на детето.....не искам да описвам с какъв ужас и двата пъти си успокоявах детето, докато го опипам и установя всичко ли е ОК после няколко дни проследявам има ли повръщане нещо нередно и необичайно в поведениео.....та мила мнооого добре те разбирам и ти пожелавам сили и кураж и да не се предаваш духом, напротив СМЕЛОСТ!!! Мисля да отида тия дни на църква и да запаля свещичка за здраве.
Моя Рада също ака чат пат зелено и то, когато не е акала един ден и на другия в началото ака зелено и твърдо, а след това се оправя, подозирам че е от капките еспумизан и ги спрях!
Ради, и аз съм на твоето мнение, при все че Рада е бебе-непокиз, някой като я гушне и тя с такова безразличие го дарява, че не е истина, гледа ги тъпо даже отегчено и само при мен и тате си се хилка и се кефи детето......бабите я гушват буквално веднъж на две три седмици за по минута и то задължително само когато детето спи, с идеята да не разбира какво става:-)))))
По повод погачата искам да кажа че аз лично що постове изписах и що пъти писах и обяснявах, така че смятам да не поентвам, а това че някой го помръзва да почете малко в нет-а не е мой проблем.
Галче много ми хареса и на мен кенгурото, трябва да поровя да видя има ли вносител в БГ, ако ти знаеш нещо по въпроса пиши. Иначе да, доста е скъпарско, аз пробвах Рада в едно доста старичко дадено ми от моя приятелка, ма нещо детето не му е конфортно в него, не знам, аз ли не го слагам като хората, ма то каква па толкова философия в слагането??!!!
Аз тези дни пак ще зачезна, защото тате е кандидат за кмет на Кокаляне и двете с Рада разнасяме флаери, лепим плакати, и тази седмица пак ще е така, че тате е на балотаж, стискайте палци:-))) Та всеки ден ще прехвърчам от Банишора към Кокаляне и обратно:-)))

# 496
Приключих с успешното приспиване на децата. Четенето на Линдгрен и по-точно "Кале детектива" и за двамата се оказа добро приспивателно Laughing Днес леко луднах. Иво за първи път показа някаква ревност и реши, че повече съм гледала бебето като им говоря нещо и повече го гушкам и т.н Брои ми прегръдките ooooh!
Проблемът е, че не искам да го пускам на градина, защото приятелите му сега са с някакъв вирус с повръщане. От друга страна бебчо леко подкашля от хремата и умирам от страх, затова май наистина повече внимание на него обръщам. Нашата педиатърка каза, че този вирус много бързо преминавал в ларингит ooooh!
Мисля дългосрочно да спра големия от градина, макар да ми е леко трудно да се справям с двамата едновременно.
Галче, пак да кажа, страхотно е кенгуруто. Няма обаче да поръчвам, защото съм се ориентирала към слинг, а и на този етап Борис се чувства добре в нашето.
Q-T, дано да не се окаже АБКМ, че е доста неприятно. Напоследък ми се струва, че всяко второ дете е с алергия към белтъка на кравето мляко. Не знам каква е причината.
jaded , пиши как мина прегледа. Когато водих Боби, поразпитах за мнението му за проходилките, защото исках да видя дали съвпада с моето. Оказа се, че да, против е. Освен това ни предупреди да не оставяме бебето дълго време в шезлонг или в столчето за кола, защото може да се получи леко изкривяване на главичката на една страна, защото така се обръщали инстинктивно като са там.
Не бъдете толкова жестоки към бабите. Ако не са непрекъснато край вас, мисля, че не е чак толкова страшно да си погушкат внучетата. Стига самите внучета да разрешават, де. Защото аз имам опит с бебе, което като стана на десет дни не позволяваше никой друг освен мен и понякога баща му, да го докосне много дълго време /май до година, май още Laughing/,  . Борис обаче е малко по-различен и виждам каква радост е за майка ми да го погушка понякога. Свекърва ми е далече.
Евита, много екстремни преживявания имате с Рада. Дано не се повтарят Hug
Успех в кметската надпревара. Балотаж ли има?

# 497
Ти си писала, че има балотаж. Съвсем съм изперкала

# 498
Момичета рядко се вясвам, но имам няколко въпроса. Дали е нормално вече да ни пада косичката и по колко хапва едно кърмаче на 40 дена. Просто се уморих това момиче така да повръща  в такива неверояни количетсва.

# 499
Ето ме и мен след ортопеда. В общи линии препоръките са същите, които беше написала и Здравчето. На нас всичко ни е ок, на 6 месеца ще ходим пак. Все пак накратко: никакво дондуркане, люшкане, и "посядване": позата е една: с лице към мама с широко отворени крака, както всъщност си застава самото то в слинга. Докторът каза, че от ортопедична гледна точка носенето в слинг е най-добрият вариант. Ако се носи бебето в кенгуру, трябва да му се поддържат крачетата с ръка, защото не било хубаво да висят така надолу. Теорията за прохождането е същата: никакви проходилки, бънджи-гащи, колани и т.н.: детето трябва само да мине всички етапи на прохождането самостоятелно, защото това за него е най-правилно, а и си е истинският фитнес, благодарение, на който укрепват и мускулите. Много съм доволна от доктора, много беше мил, а и си личеше, че му е приятно да се занимава с малки деца.
Валери, аз нямам против свекърва ми да я гушка. Но тя я носи на ръце, говори й и я дондурка часове на ред, без да спира, когато все пак спре, я прехвърля в зълва ми и тя почва същото упражнение отначало. В събота пристигнахме в 6, нахраних я и до храненто в 9 не беше си затворила очите и за секунда от непрестанно мъкнене, говорене и показване на разни неща. Нахраних я в 9 и после те продължиха, докато най-сетне в 22:30 мъжът ми не каза "Хайде да си лягаме." През цялото време малката мрънкаше, а те я подрусват и "успокояват" и непрестанно ми хвърлят изреченията "Ох толкова е хубаво, дай да си я нагушкаме, че утре няма да е тука." И въобще държат се все едно е тяхно дете, не ми се изброяват разни случки, ама... Както и да е...
Отивам да простра една пералня, че най-сетне малко се успокои и взе че заспа дълбоко за първи път от петък вечерта...

# 500
васи за косичката е нормално да пада.повръщането на фонтан ли е ако кърмиш може би се налапва повечко и затова да е цялата работа.

# 501
Jaded, браво за добрите резултати  Hug
И сега какво излиза - че като нося Андрей напред, му вредя  newsm78
Уф, ще го нося тогава само в кенгуруто, пък може и слинг да си взема в такъв случай - нали били по - удобни.
За шезлонзите и на нас на прегледа докторът каза, че не е желателно да прекарва много време, освен заради главичката и заради извивката - понякога може да стимулира бебето да започне да иска да сяда преди то да е готово.
За кошниците/столчета за кола каза да се ползват само за превоз, вкъщи - не.
Пък за дундуркането много добре разбирам какво имаш предвид - сякаш не е жив човек, ами кукла, която трябва да е вечно на разположение.
Както и да е, аз приключвам с тази тема, защото започвам да се чувствам, че аз нещо не съм в ред по повод отношенията "баби - новородено"  Mr. Green

Евитка, мале, ма Рада ще стане много желана мома - КМЕТСКА щерка Laughing Успех на таткото  Peace
Пък ти в какви екшъни се вкарваш бе, жена  Laughing Бива ли така? Ще утрепеш детето  Naughty

Нещо исках да ви питам, ама забравих  ooooh! После ще пиша пак

# 502
Кокетка, доколкото рабрах от доктора важното е да не са му притиснати краката на детето, а да са отворени в позата жабче и да не висят надолу, а да са прегънати в коленцата. А дали е обърнат напред или назад, ти ако намериш подходяща поза, в която да са спазени горе долу тези изисквания, няма нужда чак толкова да се издребнява.

Забравих преди малко да пожелая успех на Евитка: стискам яко палци Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ: моите зърна не спират да ме тормозят. Прочетох наличната информация в сайта на Хедра, а и други материали в интернет и съм сигурна, че имам вазоспазми. Също така съм сигурна, че проблемът не е от засукването, защото се появява при всякакви пози и начини на кърмене. Аз по принцип си имам проблем с оросяването на крайниците и често ми изтръпват ръцете и краката. Та искам да питам освен топли компреси има ли някакви мерки, които да взема и да дадат по-траен резултат. В смисъл някакво лечение на нещата и евентуално какъв лекар-специалист да питам (АГ ли, мамолог ли  newsm78)? Защото сезонът, който идва ще ми разкаже играта, на мен и в момента  ми е тегаво с излизането навън, а в магазина само мъжът ми ходи за мляко, аз не смея да припаря в хладилния сектор... Благодаря ви предварително  Hug

# 503
  • Варна
Здравейте мамчета!

svetty1980, мен цветът на акото не ме притесни чак толкова. Притесни ме че беше адски рядко (почти нямаше твърди частици) като диария, много слузесто и с доста кървави нишки. Аз също съм повече от седмица на без млечни продукти, имам и други ограничения. Вече бебка е по-добре - има само малки кървави точици понякога, а понякога капчица кръв. Но педиатърката ми каза, че най-вероятно ще излезе алергия. Дано успеем да установим към какво е. Ще те държа в течение. Дано при вас всичко е ок. Hug

Евита,  Hug . Благодаря ти за милите думи и подкрепата! Hug Противно на това, което си мислиш, аз нямам лоши чувства към теб.  Peace А от това, което описваш ми настръхна косата - разбирам как си се притеснила. Сигурна съм, че мома Рада е добре. Някой път нещата стават за секунди и майчиното сърце се преобръща хиляда пъти, ама това е да си майка... Не знам дали съм разбрала правилно, ама успех на изборите! Grinning

jaded, дано мъжо разбере о твоята гледна точка и компромисът да не е само от твоя страна. Hug

По темата за гушкането от бабите - майка ми я гушка, разнася я докато се оригне , приспива я, а на мен ми остава ред да си поема дъх, да си взема душ и да хапна. КОгато свеки я гушкаше и разнасяше ме дразнеше ама то защото вече и бях набрала по други причини. Mr. Green Уж беше дошла да помага с домакинската работа, а по цял ден беше навряна в Малена.  Crossing Arms #Cussing out
лека вечер на всички мацки!

# 504
jaded, и аз ти пожелавам повече разбиране от страна на мъжа ти, при нас вече 3 години след раждането на Диди, това е все още щекотлива тема Rolling Eyes

Евита, май няма официален представител за България на този вид кенгуру, поне аз не можах да намеря. Не знам дали не можеш да поръчаш от някой онлайн магазин в Европа Peace Иначе е много удобно, защото тежестта се разпределя върху рамената и ханша и много лесно се регулира според човека, който го носи.
успех и от мен на изборите!

Кокетка, а на рамо харесва ли му на Андрей да го разнасяш. Аз така носих Диди до към 3-я месец, защото и тя беше голяма любопитка и изобщо не й се стоеше в количката.

по темата за гушкането, разбираемо около нас няма роднини, но онзи ден например мед. сестра, която взема кръв на Тод взе да го гушка, докато му налагаше с топъл компрес ръчичката да се надуела вената. Аз по принцип не бих била против, но държа поне да ме попита дали съм съгласна. Все пак никаква не му е на бебето Confused

И на Тод кожата между веждите се бели, вдругиден сме на преглед при педиатър за треперенето на крачетата и ще питам дали според тях само това означава предразположеност към алергии, на мен ми се вижда странно Thinking

Аз днес започнах да спортувам. То спорт е силно казано, но се качих на пътечката за бягане да повървя. За моя изненада имаше многобройни ползи от това мое занимание. Неусетно, докато измина 1.5км, прочетох няколко техники за релаксация на бебетата, при това на френски, т.е. тренирах и умствено и физически Joy През това време и Тод заспа в люлката от шума на бягащата пътечка. Обикновено пускам аспиратора на печката в кухнята, но този път и пътечката свърши работа Wink

Сега да ви напиша няколко техники за релаксация, които на мен ми харесаха:

Когато бебето е уморено и плаче, направете вятър около него близо до лицето му и ушите му с малък цветен копринен шал. То ще се опита да се фокусира върху него. Разкажете му история за шалът, който вятърът отнася от най-високата планина (вдигнете шала) към необятните равнини (поднесете шала към тялото на бебето). По пътя той може да срещне и някой приятел музикант ... някоя дрънкалка, например Wink

Нежна релаксация чрез докосване:
Помогнете на бебето да открие различните материи: мека, твърда, гладка, зърнеста... Напълно съблечено или по памперс, бебето е легнало удобно по корем. Разходете едно малко памуче по гърба му. Започнете от дупето и продължете нагоре по гръбначния стълб до врата. Придружете тези движения с малка история: Една малка ленива гъсеничка пълзяла по един клон. О, тя се превърнала в пеперуда! След това сменете материята с коприна и погъделичкайте стъпалата му: Пеперудата срещнала една сладка пчеличка, която отивала към близките цветенца. С мека гъба очертайте контура на крачетата му и след това я намокрете и докоснете рамената на бебето: О, пчеличката се е намокрила от росата и оставя мокри следи...

Гимнастика за бебета
За коремните мускули
Легнало по гръб, бебето се опитва да хване вашия показалец

Разтягане
Легнало по корем, бебето се опитва да достигне някаква плюшена играчка, сложена пред него

За врата
Разлюлейте някаква дрънкалка вляво и после вдясно от бебето, то ще се опита да обърне глава търсейки откъде идва звука

За краката
Поставете дланите си върху стъпалата на бебето така, че той да може да ги избута с крака.

За талията
Когато вече може да сяда, поставете играчки навсякъде около него, за да се навежда да се опитва да ги хваща.

Ставам аз, че на Тод бързо му омръзва да стои по корем, когато не спи Blush

# 505
Галче, наистина ви е много готино кенгурото, изглежда удобно. Иначе ето тук се намират такива, ако някой иска:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?LH_ItemCondition=11&LH_Pref … ;_sop=2&_sc=1 задала съм само нови, вероятно има и ползвани.

Аз съм гроги след поредната вечер на рев от колики. Добре, че се успокои вече, че наистина е неутешима.
Не съм почнала още с упражненията, но 10-те килца много ми тежат и малко ме комплексират. Но проблема си е в мен, че не мога още да си наложа ограничения в хапването  #Cussing out

Спокойна нощ, майчета.

# 506
Здравейте и от нас! И Дени я почнаха нещо коликите от два дена мрънка иска на ръце или на цица  ,все търси уж че е гладна хапне малко и задреме  , почнах да и бутам биберона че иначе мен ползва за биберон. Сега спи доволна в баща си той си гледа филмите защото   не мога да стоя на едно място дълго време ,а на него не му пречи.Въпреки това не съм спряла къщната работа, а той все недоволен  #Cussing out
Валери и Емо има приливи и отливи на ревност иначе я целува радва и се но той е и по -малък и още не разбира много.
Евитка стискаме палци за балотажа .!
Зори дано вече сте по -добре  ,не е лесно да си майка ,все има за какво да се притесняваш .  Hug
Охх този ортопед само ние ли още не сме го посетили ?Трябва да поправя това ,че и за моите неща ще ходя тази седмица при ендокриноложката . . И при гинеколожката трябва да отида че лохиите ми са на свършване  . Ще има ходене по доктори явно.
Лека ви нощ!

# 507
Въпрос към ЛЛЛ: моите зърна не спират да ме тормозят. Прочетох наличната информация в сайта на Хедра, а и други материали в интернет и съм сигурна, че имам вазоспазми. Също така съм сигурна, че проблемът не е от засукването, защото се появява при всякакви пози и начини на кърмене. Аз по принцип си имам проблем с оросяването на крайниците и често ми изтръпват ръцете и краката. Та искам да питам освен топли компреси има ли някакви мерки, които да взема и да дадат по-траен резултат. В смисъл някакво лечение на нещата и евентуално какъв лекар-специалист да питам (АГ ли, мамолог ли  newsm78)? Защото сезонът, който идва ще ми разкаже играта, на мен и в момента  ми е тегаво с излизането навън, а в магазина само мъжът ми ходи за мляко, аз не смея да припаря в хладилния сектор... Благодаря ви предварително  Hug

Jaded, много неприятно, дано да отшуми този дискомфорт и да можеш да се радваш на безболезнено кърмене!
За облекчаването на вазоспазъма действително обикновено помага поставянето на нещо сухо и топло при отделянето на бебето от гърдата (примерно сух топъл компрес). Също може да се затопли малко повече стаята, т.е. да се осигури по-висока температура на цялото ти тяло и разликата в температурата да не е толкова стресираща за организма при контакта с по-студения въздух. Някои майки намират, че отоплителен уред от типа на духалките, насочени към гърдата, при отделянето на бебето им помага.
За дълготраен ефект се смята, че помагат физически упражнения от типа на аеробика, фитнес, йога, изобщо всичко, което подобрява кръвообръщението. Възможно е стресът да оказва негатвно влияние; препоръчително е да се ограничи употребата на кофеин и никотин. Рибеното масло към храните на майката и маслото от безстъблена иглика вечер, според някои майки дават резултат след прилагането им в продължение на поне няколко дни. Може да се увеличи и приема на калций/магнезий - след консултация с лекар, разбира се.

Би могла да се обърнеш към своя личен лекар да прецени за какъв специалист да ти даде направление (като има предвид, че вазоспазъмът е спазъм на кръвоносните съдове). Ако прецениш, може да покажеш на лекаря си и тези две статии, в които е описано какво е помогнало на други майки с подобен проблем и да обсъдите дали е удачно да бъде приложено и при теб - http://pediatrics.aappublications.org/content/113/4/e360.full?ma … urcetype=HWCIT#R2 и http://www.llli.org/nb/nbjulaug99p120.html (съжалявам, че не са преведени на български).

Много майки споделят, че вазоспазмите им са минали и са имали безболезнено кърмене. Надявам се да успеете да намерите най-ефективния за теб начин да се справиш с тази неприятност, пиши как си.
Hug

# 508
  • София
Привет отново,

мерси милинки за стиснатите палчета за изборите, аз съм убедена в положителната развръзка защото баща ми е кандидат за ГЕРБ и на пурвия тур води, ма хайде да видим втория....
Кокетка, малка поправка мила, Радето ще е кметска внучка:-)))) Ха да видим, затова двете с нея от утре ще лепим плакати ще разнасяме флаери и т.н.Simple Smile
Рада след акто цял ден спа и едвам я пробуждах за храненията сега започва вече да скрибуца, предполагам че ни чака тежка нощ!!!
Един приятел ми каза за някакви фантастични капки за колики, които обаче ги има само в Гърция, Турция и къде ли не но не и в БГ, ще ви пиша пак за името, в случай че някой ги е чувал!

ЛЕка нощ....дано да е лека за повечето.....

# 509
Евита, да не са Nopar? На мен ми ги донесоха от Гърция, хомиопатични са. Не знам до колко помагат, но ги давам. Малката има колики само вечер. За разлика от кака си, която нон стоп ревеше от колики. Успоредно давам и Инфакол де, като видя зор.

Общи условия

Активация на акаунт