Отговори
# 555
  • София
Привет  Hug
Колики нямаме...от около 2-3 седмици не давам нищо, преди това давах Инфакол...но по скоро превантивно. От както ми се запече веднъж ги спрях и не съм давала повече. Спи спокойно и през деня и през нощта. Пее, гука и когато се измори заспива  Heart Eyes Не друсам, не тръскам и не я нося. Просто като се измори и давам бибероната и заспива. Имам време да сготвя и оправя. Абе значително по-добре от батко си......или пък защото е второ дете, но определено се гледа по-спокойно и лесно  Heart Eyes
Вчера бяхме на ортопед. Всичко ни е ОК, получих същите съвети както повечето от вас  Peace. Контрола на 6 месеца.
Очите на сина ми като се роди бяха кафяви, кърмен е но не се промениха. Още са си кафяви. Сега на Вики са синьо-сиви. Надявам се да остане с такива. Мъжа ми и свекърва ми са със синьо-зелени и дано да ги е наследила и тя. Косичката и пък ми се струва, че изрусява  Heart Eyes
И аз се сдобих със страхотна шапка от Кеми/Еси/  Heart Eyes. Ще снимам фръцличка и ще ви я покажа  Peace.

Някой има ли новини от Диана? Не е писала отдавна, дано да е наред всичко с нея и Жорката  Grinning

# 556
здравейте мами имам чувството че само мойто бебе е неспящо и ревящооооооооо и несмучещо биберон.Приспиваме се на ръце не иска люлки шезлонги слингове кенгурата и прочие иска ръчички съответно с баща и се разменяме щото и двамата останахме без ръце просто купона е пълен не иска да спи в леглото си а при нас има мир само в количката и то при положение че се движа с подобаваща скорост .просто като видя в парка някоя мама седнала на пейка със списание в ръка направо ми се реве.е пооплаках се малко хубав ден на всички

# 557
Кокетка, признаците за зъбки са същите,които описваш и ти само че при нас лигавенето е доста,лапаме и цяло юмруче и си търка венците с него и имаме две-три бели точки на долните венци и седят на малки бубунки.

Ние днес сме много неспокойни и се тръшкаме цял ден,ама така е като не я изведох навън да спи спокойно и мама да си почине.
 ooooh!

# 558
Здравейте,

Ние вчера бяхме при ЛЛ, биха ни ваксина...малко плака, но иначе е спокойна. Ние от около седмица имаме ситни пъпчици по лицето, ама не с гной или нещо подобно..педиатърката каза, че бил бебешки обрив.. Вие имали ли сте подобно нещо?
От няколко дена имаме и 2--3 места на "онова" място, все едно мънички ранички, доки каза, че било защото мажа с много крем Бочко... не  е подсечена, ама пък не минава--какво да я правя незнам.

Последно да кажа-ние пием много вода--може би по 70-80 мл на ден...като захапе шишето с водата и не пуска Simple Smile
Айде оплаках ви се набързо Simple SmileSimple Smile

# 559
Здравейте милинки Simple Smile
Хайде сега да ви разкажа за тези сладурковци от НОИ. Звъня им вече втори ден и днес О, чудо! най-сетне някой ми вдигна. Една много нелюбезна дама, след като ми провери ЕГН-то, ме препрати на друг телефон, тъй като болничният ми се водел към София-област (регистрацията на фирмата ни до скоро беше в Своге и явно заради това...) Не пропусна да вметне, че срокът бил 15 работни дни и не виждала аз защо "припирям". Аз отговорих, че днес е 15-ият работен ден, а аз пари не виждам, та да не философства много-много. И се започна пак едно звънене, трябва да ми дадат медал за търпението. След като цял следобед звъня, преди малко най-после ми вдигнаха. Сумата за септември ще ми бъде преведена във вторник. Реших аз да се възползвам от факта, че са ми вдигнали и да питам сумата за октомври кога ще ми я преведат в такъв случай. Отговорът беше "Ами като свърши октомври месец.", на което аз казах "Ами то във вторник октомври месец ще е свършил.", след известно мълчание от отсрещната страна получих многосъдържателното "Ами по-натам тогава." Та така, мили момичета, скоро може да получа и аз някой лев, но пак се изнервих на цялата система.

Иначе шушулина днес е нервна нещо, коремчето я мъчеше сутринта, чудя се защо така, като не съм яла нищо, което да предполага такива газове, ама голямо свиване и пръцкане падна, Иначе и аз съм като теб, Галче, чудя се има ли или няма това дете колики, ама по логиката на твоята докторка май по-скоро няма...
Ние сме на 3 номер памперс вече втора седмица, почти даже сме свършили първия пакет (90 броя), но тя моята кифличка е 5800, онзи ден се мерихме. До консултацията другия петък може да сме стигнали вече 6 кг Simple Smile

Нашите очи са си кафяви, ама то няма на кой да се падне със светли. Виж косата не се знае още, ще видим там каква ще е изненадата.

Таренце, шапка ти свалям, кога намираш време за учене, браво!

# 560
Здравейте Simple Smile
Хайде и аз да ви се оплача че съм бясна.На дясната ръка ми се вдигна нещо от убождане с игла.Отидох да ми го изгорят и днес като свалих лепенката,половината пръст ми е гноясал.Съответно веднага отивам до болницата и няма нито един хирург #2gunfire в цялата болница и трябва да чакам до утре сутрин smile3512.изключени са им телефоните и така,една сестра ми го погледна и ми сложи йодасепт да не се инфектира и по живо по здраво ме отпрати.Като се прибрах прочетох че йодасепт не трябва да се прилага при бременни и кърмачки и сега незнам какво да правя ooooh!
Днес са ми превели болничния от 7 септември.
Евитка,на мен ми донесоха Лефакс от Германия ,но ефект никакъв дори позле,че го запекоха и рева беше в двойни дози.Изпробвах какво ли не и нищо.Сега сме по добре,като чели поотминаха колики сме само на чайче от копър.
Малчо от няколко дена точи лиги и си лапа ръцете постоянно,дали не е рано за зъбки???
Ренка и ние имаме пъпчици по лицето от около седмица,ама знам че ще минат без нищо
Ох оплаках ви се.Ще пиша пак утре

# 561
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
nadia_8405 , йодасепта е противопоказен за открита рана. Ти нямаш такава значи слагай спокойно. Аз слагах на шевовете от раждането цяла тубичка и нямаме проблеми  Hug

# 562
  • варна
Ренка аз за подсичане ползвам судо крем-страхотен е и струва 5лв малката опаковка,но доста време се ползва защото се разнзся добре.Лекарите от АГ ми го препоръчаха и др.пъпчици може да се мажат и минават. На нас по лицето също ни избивах ситни пъпчици от претопляне,сами си минават.

# 563
Ето ни и нас днес времето беше слънчево и ние цял ден навън-Теди си спинкаше сладко,мама си прочете малко от книжката и всички бяхме доволни и щастливи Grinning
За коликите-и при нас положението е спокойно,то не мога и да се оплача че беше кой знае какво..имахме периоди когато се свиваше пъшкаше милото,но така истеричен плач и да не сме имали"ох да не чуе дявола".... Grinning
Очите ни са кафявии...ама то се очакваше и аз и таткото сме с кафяви...имах искрица че единия ни дядо е със сини,а са ми такава слабост тези сини очи...но увиии няма да сме синеоки,но са най-прекрасните кафяви очички на света Heart Eyes
И аз се опитвам да не го преспивам на ръце,особено сега когато пораснахме малко и вече доста се усеща за какво става въпрос...голям ми е хитрушко Laughingс Но проблеми нямаме,поинати се малко-не с плач а с ръмжане е при нас когато не му изнася и и си иска своето....но поръмжи си и след малко си заспи в кошарката или в количката.И се радвам че се понаучихме така че и аз да мога да си свърша домакинските работи,а и не ми е все в ръцете,че си и натежава вече доста.. Rolling Eyes
За подсичането и аз ползвам судо крем и съм много доволна,при най малкото зачервяване намазвам и на следващата смяна няма вече и следа от зачевяването.И ние сме на памперст 3-ка,ама то и дупенцето си ни тежи вече... абе голями сме вече:D

# 564
здравейте мами имам чувството че само мойто бебе е неспящо и ревящооооооооо и несмучещо биберон.Приспиваме се на ръце не иска люлки шезлонги слингове кенгурата и прочие иска ръчички съответно с баща и се разменяме щото и двамата останахме без ръце просто купона е пълен не иска да спи в леглото си а при нас има мир само в количката и то при положение че се движа с подобаваща скорост .просто като видя в парка някоя мама седнала на пейка със списание в ръка направо ми се реве.е пооплаках се малко хубав ден на всички

климс, ние не сме точно така, но от изброеното на Тод му действа само люлката, кенгуруто и количката и то не винаги и обикновено в комбинация с бял шум като сешоар или аспиратор. Но ето например снощи скочи в 2ч посреднощ и реши, че повече няма да спи, но и аз не трябва да спя Tired В 4.30ч го взе баща му, преобу го и пак ми го връчи и до 7ч сутринта ме ползва за залъгалка, после заспа. Досега не е правил така и се надявам да не се превръща в нощен режим
 Praynig

валери, аз за всеки случай и личната лекарка ще питам за дерматита като отидем на 16-ти на преглед

# 565
klims, и ние сме така - от 3 нощи е много неспокоен малкия, не спи, не иска биберон, изобщо точно това което описваш. През деня обаче е спокоен, така че поне тогава си почивам Simple Smile Чудя се и аз дали са колики...Дано да свършва скоро, каквото и да е, че много се измъчва горкото Sad

# 566
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
МИМОЗЕТКЕ и ние не сме ходили на ортопед,но смятам другия месец да отида,но незнам при кой.Днес бяхме на кардиолог и уж всичко е добре,но другата седмица трябва да правим ехо и там ще се види по-поробно.Иначе сме добре,хапваме си и си пийваме и замезваме.

# 567
Здравейте мамчета и от мен. Отдавна не съм влизала да ви видя как сте, но просто имах огромен здравословен проблем. Надявам се вие и вашите  бебчета да сте о.к. Искам да ви питам Вас и съответно консултантките по кърмене - как мога да предотвратя спирането на кърмата си , защото ми се налага да пия хапчета за 15 дни и през този период ще трябва да се цедя и малчо да е на АМ. Много ми се иска след като изтекат тези дни отново да се кърмим или поне да имам кърма да се храним. Досега два месеца бяхме само на кърма но заради проблеми с дисковата ми херния се налага да пия лекарства, а и ми сложиха инжекция.  Моля Ви пишете. А иначе аз мога да се похваля (да не ме чуе злото) с едно прекрасно послушно бебче. Може би това ми е като подарък след ревливата кака. В понеделник сме на консултация и ще видим колко сме наддали за 2 месеца.
Лека и спокойна нощ на всички мамчета и техните сладки бебчета

# 568
  • София
Здравейте мамита,

Таренце, бях почнала да се притеснявам за теб, звънках ти не ми вдигаше, не пишеш, Дианчето също я няма никаква.....ма какво си заучила бе мила????
За капките и техните последствия ще ви напиша след няколко дни когато пристигнат и ги дам на Рада, но аз съм длъжна да пробвам, и добре че срещнах един приятел, който ми каза че това е било маана небесна и детенце се е оправило, странното е че никой до момента във форума не беше споменавал за тези капки....??? Аз поръчах и саб симплекс и ще видим кои ще са по-добри....
Иначе аз съм болна и ходя с маска и полудявам, защото ме зарази баща ми, който през цялото време твърдеше че е настинал и така докато не ни "настина" и нас с мъж ми. Даже не знам какво мога да пия, колдрекс трябва да видя какво пише в него, може ли за бременни??? Иначе съм на едни тъпи капки за нос, вода с лимон, осцилококцинум и ангина хил.

# 569
Ето ме и мен  Grinning трябваше ми малко време да свикна с новия график и да си организирам времето по-добре, но вече май се справих, така че ето че ми остава време втори ден да напиша някой ред  Laughing Със самото ходене на лекции нямам проблеми  те са вечер, баба е свършила работа и гледа Емо. Той отначало не искаше да пие от шишето, нищо че е добре познатата му кърма, ама свикна, къде ще ходи. Даже вечер като се прибирам към 10 обикновенно е заспал  Laughing Обаче се оказа проблем с гърдите ми в дните, в които имам повече лекции. Днес, например, тръгнах в 3:30 за университета, т.е. тогава последно цедих и в 8:00 вече не издържах - гърдите ми щяха да се пръснат, та си тръгнах 1 час по-рано от лекции. И сега се чудя, дали друг път да си взимам помпата и да се цедя там или просто в четвъртък няма да оставам до края  newsm78 Най-тъпото е, че точно спряха бучките, гърдите се регулираха и произвеждаха колкото Емо яде и сега, понеже трябва да цедя за него и то за 2-3 хранения и почнаха да се препълват пак. Ноооо, въпреки трудностите, се чувствам много добре в университета, защото като мисля по цял ден само за памперси и кърма и като се виждам в градинката с други мами и говорим за наакване и вече почнах да се чувствам малко глупаво  Grinning Сега поне по няколко часа на ден говоря за различни неща и то къде къде по-сериозни и колкото и да ви е странно, от това мозъка ми си почива, вместо да се натоварва  Grinning

Джадет, на мен също още не са ми платили ,макар че НОИ са ми получили болницния на 30.09.2011 и моя работодател си плаща осигуровките винаги в срок, така че 15-дневния срок е отдавна изтекъл. Всеки ден се каня да им вдигна и аз едно скандалче, ама пусто не ми остана време. Не че ще ми преведат парите по-скоро, като се скарам, ама ей така - за кеф, да им кажа какво си мисля за тях  Laughing

Аз не знам дали не е рано да се хваля, ама Емо от една седмица си заспива вечер сам. В моето легло, разира се, в неговото не желае  и минутка да лежи дори през деня. Та вечер го слагам да си легне, давам му да суче вече легнал, след което ставам и той след няколко минутки е заспал. Като е ли разбра, че като сложим пижамата и легне под завивката трябва да се спи  Laughing Даже баба му го приспива така , т.е. не е само при мен послушен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт