Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 818
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
Исках да попитам по-опитните мами в болестите ooooh! Ако детето е отсъствало повече от 3 дни трябва ли да се носи наново контактна бележка newsm78

Не, не, не.
Ако детето е отсъствало повече от 10 работни дни, тогава се носи. Споко.

# 121
  • София
контактна бележка се носи ако детето е отсъствало 10 дни, ако е било болно се носи бележка от лекаря - тя извинява отсъствията, ако нямаш бележка от лекаря - може по домашни причини, но те бяха мисля до 30 дни годишно  / а аз вече опатках 10 дни за началото на септември  ooooh!/ newsm78

# 122
Пак да уточня, че става дума за 10 работни дни.
Отсъствията по домашни причини са в рамките на 30 работни дни годишно.

# 123
И какво ако надвишим тези 30 дни ще я изключат от градината ли Joy Joy това за мен е безумно.Все едно е в училище.
Аз както мисля януари да не япускам изобщо...
Ще си плащам,разбира се ама тези ограничения от дните/за тях и на родителската ни казаха/ми се струват малко newsm78

# 124
  • Пловдив
Исках да попитам по-опитните мами в болестите ooooh! Ако детето е отсъствало повече от 3 дни трябва ли да се носи наново контактна бележка newsm78

Не, не, не.
Ако детето е отсъствало повече от 10 работни дни, тогава се носи. Споко.

Съжалявам, но е 10 календарни дни. Peace Както болничните са за календарни, не за работни дни. Peace

# 125
Тук са 10 работни дни. Поне в правилника на ДГ, която посещава детето ми е така.
Твърдя го с абсолютна убеденост, защото миналата зима отсъстваше често и по много поради болести.

# 126
  • Пловдив
Това май зависи от съответната община, тук е за 10 календарни дни, в сряда на РС ни го напомниха.

# 127
Явно е така.
Още една причина правилникът на ДГ да е закачен някъде, където всеки родител може да го прочете. Защото навсякъде е различно.

# 128
  То и за по-малко от десет дни да занесеш бележка от лекар в нея си пише, че детето не е в контакт.
  А иначе, като ти се свършат дните , си плащаш и толкоз.

# 129
  • София
и при нас са 10 календарни дни за бележка за контакт и общо 30 работни дни за отсъствие по домашни причини  Peace

# 130
  • София
И какво ако надвишим тези 30 дни ще я изключат от градината ли Joy Joy това за мен е безумно.Все едно е в училище.
Предполага се, че детето е записано на градина, за да ходи на градина.  Wink
30 дни отсъствия по семейни причини смятам, че са предостатъчно.
И да уточня, че повече от 10 дни накуп по семейни причини могат да се вземат само с разрешение от Директора и обяснение защо детето няма да посещава толкова дълго градина.

# 131
   При нас няма ограничение за броя на дните по семейни причини до десет последователни, нито се иска разрешение от директор или обяснение. Явно си е различно в правилниците на градините.

# 132
   При нас няма ограничение за броя на дните по семейни причини до десет последователни, нито се иска разрешение от директор или обяснение. Явно си е различно в правилниците на градините.
При нас също нямаше за първа и втора група,сега вече има .
Нормално е да има ограничение особено за градовете ,в които няма достатъчно места.

# 133
  • София
Нормално е да има ограничение особено за градовете ,в които няма достатъчно места.
Предполагам, че това е обяснението!  Peace
Детето ми е първа група, но ето, че има ограничения.
И да изразя възмущението си, че групата на набъбна до 29 деца.  ooooh!

# 134
  • София
Предполага се, че детето е записано на градина, за да ходи на градина.  Wink
30 дни отсъствия по семейни причини смятам, че са предостатъчно.
И да уточня, че повече от 10 дни накуп по семейни причини могат да се вземат само с разрешение от Директора и обяснение защо детето няма да посещава толкова дълго градина.
при нас не знам, дали ще ми искат обяснение, но тази година ме изненадаха - обикновено градината отваряше врати средата на септември, тази година за първи път е отворила на 1 септември и като заведох ситната на 16-ти ме накараха да напиша молба за лични причини за дните до 16-ти, така че дните отидоха...

А къде ще ги ползваме тези 30 дни - ами синът е в първи клас, имат един куп ваканции, в които някой трябва да бъде с него и като ще ползва един от нас отпуск за да го гледа него, предпочитам да оставя и ситната  Peace

Общи условия

Активация на акаунт