Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 807
  • 197
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Имам винаги когато поискам. Ако го взимам от двора - ясна работа, ако го взимам и е вътре, винаги мога при желание да се кача, сутрин го изпращам поне до стълбите и го гледам как си влиза при гардеробчетата, ако искам да се видя с госпожа и сутрин се качвам...

Да не говорим, че за мен е леко ненормално да оставиш дете на 3-4 г на вратата и да не знаеш стигнало ли е до стаята или не...в градината би трябвало според мен лично да се предават на и от учителката децата.

# 151
И нашата е на делегиран бюджет.До колкото аз разбрах общината отпуска еди колко си лева за детската градина(заплати,храна,консумативи),а директорката е длъжна до 9-то число на месеца да внесе ВСИЧКИ месечни такси в банката.Те отивали за общината.Ей това е несправедливо за мен,ама пита ли ме някой...

# 152
  • Mars Hotel
В правилника за вътрешния ред пише, че детето може да бъде изключено, ако не се внесе една месечна такса. Това и в другите градини ли е така? Някъде бях чула, че трябва да има пропуснате две или три такси...  newsm78 Не че смятам да не плащам, просто ми е интересно.
детето не може да бъде отписано от градината, най-малкото за неплатени такси. Дете се отписва от градината по два начина - по желание на родителите или поради постъпване в първи клас. Таксите има друг начин да се събират, но въпреки това повечето директори вписват такъв текст в ПВР, независимо, че е незаконно - чисто с цел "плаши ПеЙо гаргите".

А на нашата родителска среща специално ни цитираха правилника, за да ни предупредят, че при една неплатена такса детето се изключва.  ooooh!

Относно плащането на дните извън 30-те по семейни причини май всяка градина казва, каквото им изнася.

# 153
При една неплатена такса и може да" изключат " детето така ни казаха и на нас.
Не виждам нищо ненормално в това .
Iris04 учителките не биха ли взели и да платят те на касиерката при нас няма проблем ,те самите го предложиха за да ни улеснят.

# 154
  • София
аз до колкото знам нямат право да го изключат реално при никакви обстоятелства.
Има само мин.  лихви при забавяне.

# 155
  • София
При една неплатена такса и може да" изключат " детето така ни казаха и на нас.
Не виждам нищо ненормално в това .
ненормалното е, че е незаконно - и да убиваш е незаконно, а някои хора не виждат нищо ненормално в това, дано съм разбираема.

на първата родителска среща за ситната ни прочетоха точно това в ПВР, като попитах директорката, дали това е законно, започна да мрънка, колко неплатени такси имали, останалите родители се натопорчиха срещу мен, попитах я, колко пъти съм закъснявала с таксите на големия и въпреки, че не закъснявам, искам да знам, защо незаконен текст е вписан в ПВР, тя измрънка, че естествено, нямало да отпишат децата за неплатени такси, но хубаво било да се плащат таксите на време, защото тя... и така нататъка - има законни начини да се изиска плащане на таксите, стига тарикатщини от страна на директорите, в стил "така ми е най-лесно" Close

# 156
  • София
Всъщност не е много нормално, че няма такъв закон...реално като не плащаш за една услуга би следвало да ти бъде спряна...както ще ти спрат тока, ако не го платиш.... поне до момента на задължителната предучилищна....но факт е, че в момента законово право да изключат детето нямат...
та мисълта ми е...малко не е на място сравнението с убийството все пак Wink

# 157
Дзвер ненормално е ,че трябва по такъв начин да събират смешните пари .Това е мнението ми .Щом е съвсем законно едно дете да може да бъде обгрижвано и хранено през повечето време без родителите да заплащат минимална сума за това ,значи е време закона да се промени.
А какви са законните начини със съдия изпълнител ли  Grinning
И аз бих се "натопорчила "честно казано  на опита ти да се правиш на интересна.
Кое е тарикатлък нещо не ми става ясно .

# 158
  • София
законите са създадени, за да се спазват - това е законодателството в момента, не е нормално директорите да ДГ да се правят на тарикати, за да уплашат родителите - нито е законно, нито е морално от тяхна страна.

Какво би използвала ти като израз си е твой проблем - не обсъждаме твоите изрази, а наредби, които не дават право на някои хора да си превишават правата, а те го правят.

Ако си превишиш правата в държавната администрация, следва да има санкции - това го няма на доста места, затова държавата ни е на това "дередже", независимо, дали ти би използвала израза "дередже", защото си прекалено фина.

Дразни ме всяко показване на законите, било за каквото и да е, особено в детските градини - там, където би трябвало да учат децата ни, какво е ред.

А когато погазването на наредби на СО е с цел по-лесно да си свършат работата директорите, на които не им се минала по законовия ред, направо побеснявам, въпреки че си плащам таксите до 10-то число вече пета година - няма значение, дали плащаш или не на време, въпросът е принципен.

А ти можеш да спретнеш петиция - един месец неплатена такса - вън от детската, само че детската градина е социална услуга и тия "смешни" 60 лева за някои са непосилни, но ние тук в този форум сме прекалено богати, велики и всичките много ларж, така че не можем да го разберем Close

# 159
Не съм фина хич даже .
Щом директорките се принуждават да действат така явно има защо ,това също би трябвало да те дразни ,защото реда трябва да се спазва .Това ,че някой използва правата си без да спазва задълженията също би трябвало да те дразни.
Не е по темата ,де .Тя и авторката вече не пише и ние съвсем се отплеснахме.

# 160
Не мога да повярвам,че има родители,които с месеци ще си водят децата в градината и няма да плащат #Crazy Ние се забавихме с един ден и лихвата беше 1ст Joy Искали са си я.Съгласна съм и мисля,че дори е смешно.Левче да сложат.Съгласна съм да има лихви Peace

# 161
В нашата градина всеки ден се виждаме с госпожите - сутрин след позвъняване на звънеца на групата, госпожата посреща детето. Следобед при взимането е пак така, в много редки случаи лелята изпраща детето. Винаги казват, ако има някакви прояви от страна на детето, както и адекватно се отговаря на моите въпроси, в случай че имам такива.

# 162
Всяка сутрин госпожите си го взимат и следобед пак госпожите си ми го водят.
Винаги са на разположение да разговаряме ако има нужда, когато си го взимам ми разказват как е минал деня на детето.

# 163
Това ми е болна тема. Сутрин имаме достъп до госпожите, ако звъннем на звънеца и ги изчакаме да дойдат. Аз никога не пускам детето да влиза само, най-вече защото той държи да не влиза сам. Тогава мога да разпитам каквото искам. НО вечер е кошмар. Излизат разни деца и питат за кой сме, викат детето и това е. Тоест недай си Боже всеки може да влезе и да вземе някое дете. Госпожите изобщо не си правят труда да погледнат дори. Моето дете е на 3г., постоянно му обясняваме кой може да го взима от градината, но не съм сигурна колко добре възприема нещата. Много се притеснявам.

# 164
Smile_d,  а ако говориш с директорката за притесненията си дали няма да има ефект?!
Аз преди Коледа изразих мнение за условията, при които се налага да обличаме децата - има само две малки пейчици, които са точно до входната врата и постоянно е претъпкано и студено от вратата, при което един дядка от охраната ми се нахвърли и набързо ми обясни, че като не ми харесва да отида в частна градина, за 60 лв на месец - толкова.  ooooh! #Crazy
Думи нямам, и този човек си вярва, че е прав.

Общи условия

Активация на акаунт