Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 959
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Под Сините камъни
Много се извинявам за въпроса който ще задам,сигурно е обсъждан хиляди пъти но нищо не можах да открия.Решили сме да правим на малкия тест за алергии,но се чудим къде да се отправим в София Варна или някой от по близките на нас градове живеем в Сливен.И колко долу горе ще ни струва един такъв тест.Миналата седмица Миро си счупи ръчичката и не наложи наместване с пълна упойка и от упойката направи алергична реакция.Анестезиолога каза че е хубаво да се тества и че освен астма той ще има и доста алергии.
Иначе за пристъпите сме си все така в средата на септември направихме пристъп от четири дни започнах да му давам и бронховаксон и ще се молим зимата да е по здрава от предната.
[/left]   Никой ли няма да ми отговори?
Надявам се всички болни да се оправят по бързо

# 106
Пеца, аз наистина не мога да ти отговоря къде е добре да идете. Важното е да е голяма лабораторията. За София са Бодимет и Цибалаб, не зная за другите градове. Освен това, има значение какъв вид тест трябва да правите - кръвен или с надраскване. Кръвният е доста по-скъп, но на сайтовете на лабораториите би трябвало да има ценоразпис. Мисля, че имаше пакет само за упойки, но дано се включи някоя мама, която го е пробвала.

# 107
  • Под Сините камъни
gergandi благодаря ти за отговора.И аз незнам какъв тест трябва да направим по принцип нашата астма я водят с наличието на алергични компоненти и затова сме решили да тестваме детето.

# 108
Айяла, ние спирахме Сингулера за 3 месеца лятото и спазъм не е правила. На Сингулер сме от януари и мога да кажа, че пристъпите са почти овладяни. Аз също с много недоверие и скепцитизъм го започнах, но съм доволна. Да чукна на дърво 5 месеца не сме ползвали вентолина, само инхалации с физ. разтвор съм правила няколко пъти, но зимния сезон тепърва престои. Със свито сърце съм още от септември ... Sad

Пеца,лично аз бих се насочила към София. Майка ми винаги си пуска кръвните тестове там, защото им няма доверие на лабораториите в провинцията.

# 109
Пеца, ако не е към нещо конкретно алергията, тестовете може да не те ориентират изобщо. За упойките, обаче, трябва да направите, не дай си, Боже, нещо да се наложи - на зъбче или друго - трябва да си наясно. Но за прах, храни и пр... обикновено тестовете не помагат.

# 110
  • Варна
Пеца, ако не е към нещо конкретно алергията, тестовете може да не те ориентират изобщо. За упойките, обаче, трябва да направите, не дай си, Боже, нещо да се наложи - на зъбче или друго - трябва да си наясно. Но за прах, храни и пр... обикновено тестовете не помагат.

Подкрепям gergandi. За това и не ти отговарям, Пеца - скептик съм по отношение на тестовете (и кръвните, и с надраскване). И при мен, и за дъщеря ми не доведоха до никаква яснота. Но, ето, аз дори не знаех, че има тестове само за упойки - това е важно.
Няма да правя повече тестове. Освен това, детето ми веднъж реагира на нещо, друг път - не.
Това са едни пари, доста пари (особено за панелите при кръвните тестове, само един панел е над 180лв.), хвърлени на вятъра.
Но това е моето мнение, моят опит.

# 111
  • Под Сините камъни
Благодаря на всички за отговорите  Kissing Heart

# 112
  • Страната на чудесата
Не знам как е при вашите деца, но аз вече почвам да се изчерпвам откъм идеи как да и запазя носа чист на моята. Тъкмо мине едната хрема,  в която съм наливала и промивала с физ.р-р и сребърна вода, и някой мине вирусен и тя пак след 2-3 дни чисти прихване гъгнене и оточна лигавица, и пак се почва с чистенето и промиването Tired

Според вас, преди проба Манту, колко време трябва да е здраво детето?

# 113
Хайде и аз да кажа - теста за упойките е безмислено да го правите сега като перспектива. Защото той е валиден само 6м, и след това трябва да се прави нов тест. Мария на първият тест за упойки реагира по един начин, на вторият по друг. Всеки път когато се е налагало поставянето на пълна упойка, сме я тествали наново. Въпреки това винаги слагат урбазон преди поставянето на упойката. Така че Пеца, това че детето е реагирало ти трябва да го казваш винаги. И трябва да се вписва в картона му и в амбулаторните карти за детската градина и училище. При местните упойки положението е същото. Често при спешни случаи няма време за тест затова казваш че е алергичен и слагат задължително урбазон преди това. Теста с драскане може да го направи всеки опитен алерголог. За кръвният тест наистина най добре да се насочите към София.
Лъки внимавай защото и сребърната вода и физиологичният разтвор осоляват и изсушават много лигавицата. Т.е трябва да се капят умерено. Помисли дали да не говорите с алерголог за капки които са противоалергични, поне известно  време. Защото от хрема в хрема да се преминава не ми се струва да е само на базата на вируси.
А иначе аз подкрепям Ментова  - за мен кръвният тест е безмислен.

# 114
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам майчетата от Бургас-плащате ли такса в детската градина,става въпрос,ако имате ТЕЛК 50 %?
Благодаря  Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 12:14 от denica17

# 115
# 116
Здравейте!За пръв път пиша във форум,така че моля да ме извините ако греша нещо.Щастлива мама на две слънца-Мартин/01.03.2007г./ и Соня/10.02.2009г./.Марти е със 50% ТЕЛК - астма с атопична форма-предисторията е дълга и широка,та няма да Ви занимавам с нея.В момента пием Сингулер на прахчета без прекъсване от м.05.2009г. до сега по изрично предписание на д-р Куфарджиева.Странични ефекти от него, които съм забелязала - често кървене от носа, нервност, превъзбуденост и израстнаха ни нови нокти на крачетата newsm78.Исках да Ви благодаря за информацията на всички - откакто не преглежда доктор Куфарджиева сме на лечението на мама Мери Laughing, но тъй като правим пристъпи всеки месец крайно време е да го диспансеризирам отново, та благодарение на Вас записах час при д-р Татяна Захариева в Дженерали на 19.10.2011г. за преглед и да реши дали ще го диспансеризира. Ще драсна някой ред по предисловието по-нататък.Ако Ви интересува нещо питайте.

# 117
  • Варна
Здравей, Mama_Mery!
Прекрасно се справяш с писането във форум  Grinning, но жалко, че и ти ще пишеш тук Hug. Да е по-рядко, т.е. дечицата да са здрави, без пристъпи!
Колко време след като започнахте приема на Сингулер се проявиха тези странични ефекти? И моята дъщеря е на прахчета, въпреки, че вече е "голяма" - отказва да дъвче хапчетата, не ги иска. Но не съм забелязала странични ефекти, освен раздразнителност, която не знам дали не е и от възрастта ѝ.

# 118
Mama_Mery, Сингулерът не влияе на кървното налягане, нито е антикоагулант, не разбирам как може да причини кървенето от носа. Да не би да са слаби капиляри? Кортикостероидните спрейове и капки могат да причинят кървене, но Сингулер просто не виждам как. Не си спомням да го има в страничните ефекти.

# 119
Mama_Mery ами да ти кажеме добре дошла тук. Дано наистина по - рядко да ти се налага да пишеш. Иначе, моят син също беше с много често кървене от нос, но не съм го свързвала с приемана сингулер. Водих го и на УНГ казаха ни че ще премине, изписа ринолекс по схема за мазане.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 11:03 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт