Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София,
М да напълно споделям мнението на Ronia. Точно така е др. Димитрова е все още много младичка и може би не толкова оптина, но пък е много мила, внимчателна и обяснява прекрасно, обаче ако не е поставено лечение от друг лекар - тя ако се притесни може и да предпише по силно лечение но не винаги - нас веднъгж ни беше върнала в къщи да се лекуваме, но това беше ощше когато започна да работи там и беше на спешен кабинет - та ние на другия ден се наложи да се върнем отново в още по лошо състояние - не че тя беше виновна де, просто при нас усложнят ли се нещата не става лесно и без системи - абсурд! А др. Петрова е доста добър специалист, но пък е много рязка, не обяснява много, понякога е на настроения, но аз вече съм и хванала цаката и се разбирам перфектно с нея. Много съм доволна, ето последнияь път отидохме на контролен преглед а се оказа че вече се рабзоляваме. Peace В момента сме точно нейни пациенти от една година, но преди бяхме при др. Кендерова, сега като се върне от майчинството може отново да се върнем при нея, но се надявам да не се налага! Shocked

# 286
desili, и аз да се включа - аз лични Петрова не я харесвам именно защото е много сопната и рязка, а аз мразя да общувам с такива хора. Сестра ми също имаше контакт с нея в отделението и по същят начин каза че се държи грубо и рязко.
Д-р Димитрова - мила и внимателна, и при нас първият път когато прегледа Михаил малко явно поизпусна нещата  и за малко не се озовахме  в Токуда още  на 2м възраст. Аз отказах хоспитализацията тогава и ни пуснаха с АБ Панцеф да се лекуваме в къщи. Когато лежахме в в Токуда на 6м и обясних подробно че кашля от 45 дневен, че всички у дома сме асматици, но тя каза че това е просто вирус и засега няма опасност да развие астма. А още при приемането д-р Лисички ни каза че състоянията са много гранички, и е напълно възможно бебето да е с асматичен пристп, който се овладя доста трудно. Един месец по късно бяхме вече с поставена диагноза.
За телк решението - направи си копия и ако не си подала документи в социалните отивай. Общата сума която се отпуска е около 250 лв. Това са пари по чл 8 за заболяването, и суми които се полагат след направена социална оценка на детето + двойни детски независимо от дохода на семейството. Освен това занеси и копие от решението в детската градина за да ви намалят таксата.

# 287
Благодаря, момичета! Днес успях за запиша час при д-р Петрова за вторник наобяд - хем ми се искаше да е по-скоро, хем си казвам: какъв лекар ще е това къдего има час за толкова скоро.  Laughing Просто бях свикнала със записването на часове две седмици напред за д-р Куфарджиева Rolling Eyes, което е малко безсмислено за дете с пристъп де, но както и да е.

Ще я питам за този сингулер има ли изобщо смисъл да го давам нон-стоп вече четвърта година. Не че ми пречи да го взимам (днеска видях, че пак са го вдигнали), ама имам чувството, че й с него, и без него все тая. Поне да не го тровя. 

Четох за един ензим - серапептаза - че действал добре на някои астматици. Мисля да го пробваме двамата с мъжа ми първо. Някой пие ли го?

# 288
desili, дъщеря ми също е на Сингулер от януари месец, но при нея пристъпите се овладяха почти. Но честите боледувания миналата зима бяха някакъв кошмар. При нея всичко започва с хрема и стига до отит, бронхит и какво ли не. Лятото след консултация с УНГ проведохме лечение с Nasonex, което си мисля, че имаше ефект. Междувременно, започнах в последния един месец да давам витамин Д и спирулина, от години и давам рибено масло и витамин С /през зимния сезон/, понякога коластра /не съм много убедена в ефективността и/, а от време на време правя 2-3 седмичен курс с пробиотици. Миналата година давах мултивитамини, ехинецея и какво ли не, но ефект нямаше. За серапептаза и аз четох, че добре повлиявала горните дихателни пътища, но не съм и давала. Не знам, къде е причината, но този сезон за 2 месеца ходене на градина е отсъствала 3 дена, беше с лека хрема и кашлица. С 2 дена инхалации с физ. разтвор и спрей за нос се оправи. След 2 безумни зимни сезона това е направо невероятно и ме е страх да се зарадвам. Всеки ден проверявам дали не е кашляла, дали няма температура или не подсмърча Confused

# 289
Здравейте,вчера бяхме на преглед при пулмолог и иска да ни изпише  сунгулар.Доктора не е детски ,има ли значение това?

# 290
 Simple Smile не, няма значение, а и лекарството е СИНГУЛЕР, все пак сподели повече за прегледа и бързо оздравяване  bouquet

# 291
Благодаря ,и сори за грешката ,но толкова се шашнах и само това запомних.
Малката е почти на 3год,първия ни антибиотик беше на 1мес,на 3мес.вече бяхме в интензивно отделение с бронхиолит.До втората си година се  разболяваше много често  ,веднага правеше бронхите и тежки спазми на дробчето,придружено със затруднено дишане и много мъчителна кашлица .Лечението ни винаги е едно и също ,изпили сме над 10 АБ за тези две години,още толкова орбазон,и вентолин.Обяснението на  докторите е "алергична е към вируси ,към влага ,към студ,към климатици ,..и т .н.И така до февруари месец тази година ,докато почнах сама да си е лекувам  Embarassed,ходим на лекар към втория ,третия ден и всичко е наред ,гърдите са чисти.Още от първото прокашляне ,което няма как да се обърка,суха гадна мъчителна кашлица ,вкл.инхалатора с вентолин по схема от лекарката ,давам противоалергично ,проспан и умкалор,и така всичко се разминава за няколко дни.    НО от средата на август месец ,се започна с кашлица ,която почва изведнъж ,кашля малко до час и спира  ShockedИ така до другия ден ,може и да прескочи два дни ,но на третия започва пак.На фона на това пие ксизал ,почти месец но никакъв ефект.
Та това е нашата история ,пулмоложката при която ходихме вчера ,е завеждаш отделение в белодробна болница,но не е детски лекар,това ме притесняваше ...Каза ,че ще ни изпише сингулер,което ще ни помогне.Нямам идея какво да правя ,вече съм толкова разочарована от доктори ,че ми е много трудно да им се доверя.Стана много дълго ,за което се извинявам.
Ще се радвам на всякакви съвети

# 292
  • В полите на Пирин планина
simona.85 СИНГУЛЕР-а е за профилактика на спазмите , за да не се увредят белите дробове на детето. И моят син / малкият / така кашля понякога - сякаш безпричинно - и след половин-еди час кашлицата изчезва от нищото. Най-вероятно е от някакъв алергизиращ фактор. В сряда бяхме на гости / на имен ден на племенника / и у тях има много стайни цветя - е, скъса се от кашлица, която половин час след като се прибрахме у нас намаля и изчезна.

# 293
  • София,
Благодаря, момичета! Днес успях за запиша час при д-р Петрова за вторник наобяд - хем ми се искаше да е по-скоро, хем си казвам: какъв лекар ще е това къдего има час за толкова скоро.  Laughing Просто бях свикнала със записването на часове две седмици напред за д-р Куфарджиева Rolling Eyes, което е малко безсмислено за дете с пристъп де, но както и да е.

desili а ти хубаво ли обясни за коя докторка точно искаш да запишеш час и как го записа по ЗК или платен, ако е платен затова е толкова скоро! А и още нещо трябва хубаво да обясниш че детето е с астма и че искаш за др. Кристина Петрова да запишеш час, защото с тази фамилия са две докторки и да не са ви записали час за другата? Обади се пак и питай, ако искаш да го диспансеризираш там ти трябва направление, но непомня точно с кой код - май 17 беше, но питай пак за всеки случай? Диспансерните часове на др. Петрова са всяка сряда от 14 до 16ч., а за тези часове със сигурност винаги е пълно поне две три седмици напред - но пък ако имаш нужда и детето е с пристъп няма да те върнат! Peace

# 294
Хайде да се отчета. Вчера Михаил пак беше с температура - 37,7 - 38,6
. Днес сутринта бяхме на лекар - прегледа го д-р Деспотова - заключение - поредната Ангина. Аз Исках Лисички да си го види, но се оказа че е нощна смяна, а вчера ми казаха че е цял ден. Както и да е - в кръвта има повишени показатели и данни за бактериална инфекция. Ушната общо взето нищо особено не свърши, но в крайна сметка сме на Клацид и един куп капки за нос, плюс Зиртек поне още 10 дена заради алергичната реакция която нещо не може напълно да овладеем. И на диета. За сметка на това гърдите на Михаил са абсолютно чисти и дишането е спокойно.

# 295
  • София,
Ти се радвай, че поне гърдите са чисти, направо думи нямам, а е толкова мъничък още, но пък може и да е за по добро, явно  баткото и каката пренасят сега вирусите отвън и той като е още малък директно лепва всичко, нали и при нас беше така. Tired Пийте антибиотика и дано се оправяте по бързо. Няма мира в това време, кошмар.  Embarassed
Да видим и ние - изкарахме пак два дни на градината, дано поне този път устиска и не се разболее отново! Praynig

# 296
  • Варна
Здравейте!
Може ли да ме насочите към добър специалист пулмолог или алерголог във Варна?

Сина ми прави бронхо-спазми и до сега се е оправял с Вентолин(спрей), Ериус и сиропи в зависимост от кашлицата. След последния спазъм обаче, не отшумя съвсем кашлицата и носа си остана затъкнат. След няма и месец отново има бронхо-спазъм Sad. Сега изписаха допълнително Кетотифен и Фликсотид, притеснено ми е дали правя най-доброто за детето си. Не ми се иска да давам кортикостероиди, ако може и с нещо по-леко.
Ходи и на плуване от началото на лятото до сега. За сега ни препоръчаха да спрем с плуването поне до лятото.

Сега видях, че д-рката при която ходим е препоръчана в 1вия пост. Искрено се надявам да му помогне.
Всъщност тя до сега му е помагала, но тези нови лекарства много ме притесниха. До момента не е споменала нищо за астма, но като прочетох листовката на Фликсотида много се притесних.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 17:41 от Solar Wind

# 297
  • Варна
Здравей,  Solar Wind!
Кажи коя ви е лекарката?
Нашата лекарка не е пулмолог, нито алерголог (все още), а педиатър-ревматолог. Много съм доволна. Детските алерголози във Варна са три: д-р Петришка, д-р Малячкина и д-р Желева (мисля, че няма кабинет на свободен прием, работи само в Терапията). Пулмолози-педиатри са д-р Христов, д-р Петров и Кисьови (майка и дъщеря, но те не преглеждат по ЗК). Лекарствата ни ги изписва д-р Петришка - на сингулер и фликсотид (в почивка) е малката ми дъщеря. Лекува я основна нейната лекарка - доц. Върбанова, но сме ходили и при д-р Христов, д-р Петров.
Интересно ми е защо са предпочели Кетотифен пред Сингулер.

# 298
  • Варна
Ментова, чисто информативно, Добруджанска срещала ли си я някъде? Тя ни лекуваше при второто приемане в Терапията преди време, и останах тогава с много добри впечатления, повече ми допадна от Петров.

Теди, много съжалявам че пишеш тук Hug

# 299
  • Varna
А за др Неделчева-пулмолог в  клиника Лисичкова някой може ли да каже нещо?

Общи условия

Активация на акаунт