Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 959
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Затова и попитах дали ще видим ефект от Сингулара и ще разредим тия безкрайни сополи.

Би трябвало да помогне, макар за горните дихателни пътща да е добре, ако е упорит ринитът, да се комбинира с кортикостероиден препарат за впръскване и антихистамин (особено Ериус). Това, обаче, може да го прецени само добър детски УНГ.

Даваме и Фликсотид но той ще е само 2 седмици. Ксизал капки имаме за 6 месеца изписани и Сингулара за 2 години. От три седмици не е на градина, време е да го заведа в понеделник и сърцето ми е свито дали пак на втория ден ще се появят сополите.  Cry

# 631
*Pukanka*, щом нямаш избор, пращай го. Ако можеш, просто не го пращай. Това е изводът от моя дългогодишен опит с градината. Просто да се надяваме, че няма да стигне до кашлица.

# 632
  • София,
*Pukanka*, щом нямаш избор, пращай го. Ако можеш, просто не го пращай. Това е изводът от моя дългогодишен опит с градината. Просто да се надяваме, че няма да стигне до кашлица.
И аз съм на това мнение. Само да споделя и аз на пуканка моя опит пък. При нас пък Сингулерът и фликсотида оказаха страхотно влияние - тези постоянни сополи и кашлици спряха, вентолин малката не е дишала усърдно незная откога, което си е супер. Обаче ларингиалния проблем си остана, точно това ми обясни на мен лекарката УНГ, дето ходихме последно при нея, каза че детето си е алергично, предразположено и ако не е сингулерът алергичният ринит и пристъпите едва ли ще сме ги овладели, и ние сме с превенар, само противогрипни не съм слагала и бронховаксома недадох. НО се убедих че и вирусите не са толкова страшни вече  - обаче алергичния компонент си остава, и затова си се иска пазене - никаква ДГ, много важно е да успеем да спазим и запазим носната сливица, която сега като няма друго какво тя е наред да прави проблеми, но пък тя е важна за имуноглобулина който създава.

# 633
  • Варна
И аз съм на това мнение. Само да споделя и аз на пуканка моя опит пък. При нас пък Сингулерът и фликсотида оказаха страхотно влияние - тези постоянни сополи и кашлици спряха, вентолин малката не е дишала усърдно незная откога, което си е супер. Обаче ларингиалния проблем си остана, точно това ми обясни на мен лекарката УНГ, дето ходихме последно при нея, каза че детето си е алергично, предразположено и ако не е сингулерът алергичният ринит и пристъпите едва ли ще сме ги овладели, и ние сме с превенар, само противогрипни не съм слагала и бронховаксома недадох. НО се убедих че и вирусите не са толкова страшни вече  - обаче алергичния компонент си остава, и затова си се иска пазене - никаква ДГ, много важно е да успеем да спазим и запазим носната сливица, която сега като няма друго какво тя е наред да прави проблеми, но пък тя е важна за имуноглобулина който създава.

Вие сте явно доста подобна на нас ситуация, затова моля те разкажи повече. Как е било преди сингулара и как след, в смисъл колко често имахте пристъпи преди и сега.Също ме интересува детето ти ходи ли на градина от както е на сингулар?

# 634
  • Варна
И аз да споделя за Сингулер. Дъщеря ми беше с почти непрекъснати пристъпи от 3-4-месечна до 2 годишна (почти ежемесечни, траещи над 10 дни, имах чувството, че минава от пристъп в пристъп), когато започнахме профилактиката със Сингулер. Резултати: след около месец-два спряха постоянните задни хреми, хъркането, пристъпите се разредиха до 3-4 годишно, само на фона на инфекция, най-важното - значително по-кратки. Кожните ѝ алергии станаха епизодични (а спряхме постоянния прием на антихистамин), спрели сме фликсотида (от началото на лятото), възтановихме го за месец, заради инфекция, но пак го спряхме. Ходи на градина от септември - появи се алергичен ринит (препаратите?), а миналата седмица изкара инфекция с лек спазъм, определено заразена от кака си. 5 дни беше на вентолин 3 пъти дневно. Добре е вече, макар ринитът да си остава. Пак е на Ериус. Не е правила почивка от Сингулер, пие го непрекъснато.

# 635
  • София,
И аз да споделя за Сингулер. Дъщеря ми беше с почти непрекъснати пристъпи от 3-4-месечна до 2 годишна (почти ежемесечни, траещи над 10 дни, имах чувството, че минава от пристъп в пристъп), когато започнахме профилактиката със Сингулер.
Картинката е същата само дето ние имаме и пет пневмонии общо прекарани до тази възраст. Сложихме превенар на 2г. и 2м. резултата беше, че правехме пристъпи още известно време - тогава тръгнахме и на ясла и си правехме пристъпи доста често, а пием сингулер от 1г. и 4 м. пръскаме фликсотид от 1г. 9 м. - това е била възрастта на която е било детето. Peace На тези лекарства сме били без прекъсване до това лято, т.е. две години плътно. ТОва лято направихме почивка от три месеца и сега пак си ги приемаме - пристъпи не сме правили от миналия март, което е страно, но изкара някакъв тежък вирус тогава, който просто самия вирус си беше такъв с обструкция на бронхите, но бързо се оправихме - а иначе най трудните ни месеци, през които е цял месец с пристъп, който ту затихва, ту се обостря, са май и октомври. Какво се случва сега - няма пристъпи, вместо тях прави възпаление в гърлото - на носнта сливица и ларингити, гнойни ангини. От тях май спасение няма!  Peace Дали ходи на ДГ - еми опитва се, ноооо не се получава УВИ, два дена на ДГ са и достатъчни - вдига веднага още вечерта на втория ден висока Т, прави възпаление на гърлото и после сме две седмици на антибиотик, така че незная какво да кажа. Tired Желание за ходене имаме, но уви средата там е небрлагоприятна, а лекарката каза че това си е на алергична основа, въпреки че прави веднага бактериална инфекция!

# 636
Ами и при нас положението беше същото - Мария влизаше от пристъп в пристъп, алергия след алергия. На градина ходеше 2-3 дена, после месец не ходеше. Но всичко с времето си ,нещата постепенно се израстват или поне стават добре контролирани. В Първи клас си отсъстваше доста, във втори клас е отсъствала не повече от 7 дена за цялата учебна година, от началото на тази година нито веднъж. Бяхме спряли всички лекарства повече от година, сега пак ще е известно време на Монтелукаст заради резултата от спирометрията. Почти ежедневно е на плуване, като тази година са увеличени часовете за тренировка - плува по 2 часа вместо по един. И не се задъхва и изморява особено. С всичко това исках да кажа, нещата са преодолими, но трябват много нерви и търпение. А в детската градина за съжаление сред много деца боледуването е неизбежно.

# 637
  • софия
И аз да се изкажа за периода преди сингулера . Положението беше трагично. По описаната от всички по-горе схема - 3 дни градина - 3 седмици в къщи.Като почнах Сингулера 2007 година я спрях от градина за 8-9 месеца. Изключително добре й се отрази.нито един спазъм до предучилищната. Тогава си ходи редовно, боледуваше по 5-6 дни и спазъма отшумяваше. В първи клас за първи срок до 31.01 има 21 дни отсъствие- това от 15септември- до 31.01. - не е отчайващо много все пак.
Като съвет- ако не ти е огромен проблем , не го пускай на градина. Нашите деца не изграждат имунна система там, а увеличават дозите на кортикостероидите.

# 638
Като съвет- ако не ти е огромен проблем , не го пускай на градина. Нашите деца не изграждат имунна система там, а увеличават дозите на кортикостероидите.

Това е истината.

# 639
Нашите деца не изграждат имунна система там, а увеличават дозите на кортикостероидите.

Напълно съм съгласна с това. Затова моята дъщеря досега не е ходила на градина нито веднъж и изобщо нямам намерение да я пускам, ще започне направо предучилищна. През пролетта педито каза, че започва да развива астма и съм абсолютно убедена, че ако я пусна на градина ще я развие със сигурност. Седи си вкъщи с мен, въпреки трудностите и я укрепвам всеки ден. Пуканка, ако мислиш, че нещо в градината отключва алергията по-добре не го води, сингулерът няма да спре алергичната реакция, само ще помага на тялото да се бори с пристъпите. Моята лична философия за борбата с астмата е вместо да се притъпяват пристъпите с лекарства, да се отстранят причинителите им! Това не винаги е на 100% приложимо, но в моят и твоят случай става. Моята дъщеря беше диагностицирана с астма, която е в резултат от настинки, ако не е болна няма проблем, но в момента в който потече носът, на др ден започва да кашля и се започваше и със свиренето на гърдите, недостигът на въздух... от март досега не е боледувала и не е имала пристъпи, дано да се задържи така и зимата. Сега захладнява и много ме е страх, даже не я събирам много с деца Confused

# 640
  • Някъде там...
Ох, моята щерка пак е болна през уикенда. Текат сополи река и кашля ужасно. Така май никога не е кашляла, много силна, лаеща кашлица, влажна. Направо с нея си започна, не като друг път първо суха. Още в петък кашляше, спрях я от ясла, трябваше баща й да я заведе на лекар, но той не го направил. Преценил човекът, че няма нужда, не била толкова зле... И сега умирам от притеснение, защото тя кашля все повече, а като си знам опита с дежурните лекари...  Sick
И другата е болна, кара същия вирус, но както винаги по-леко  от сестра си - покашля и има сополи, но не в подобни количества.

Тази година (втора) в яслата като че ли боледуват по-малко, поне засега. Миналата година изкарваха максимум до 3 дни като ги пусна, сега максимумът е 2 седмици. За жалост аз няма как да си позволя да ги държа вкъщи, нямаме баба на разположение, а доходите на таткото ни не позволяват да не работя и аз. Та ще си ходят.  Tired

# 641
извинявам се че нахълтвам така във вашата темичка,но имам спешен въпрос,
.
мили мами , имам близнаци на 1,3г. като бяха на 5месеца се разболяха бронхиолит и 5месеца го боорихме, лятото бяха добре и от месец пак почнаха бронхиолита. проблема е че не живеем в бг а тука докторите просто нестават.след като прочетох вашата темичка говорих с мъжа ми и решихме тази седмица да дойдем в бг и да ги заведем при специалист.исках да ми препоръчате при кой да отидем в софия,тъй като съм от там по принцип.кой според вас е най-добрият специалист?
след като  прочетох информацията на първата страничка на темата си мисля че единия близнак май ми е с астма.
предварително много ви благодаря

# 642
Нина, за най - добър специалист трудно може да се говори. Принципно в Токуда има добри педиатри, има и добри детски пулмолози. Мисля че можете да получите адекватна консултация. Разбира се имаш и много други възможности, но поне според мен е много трудно да се препоръча ''най-добър'' специалист, защото винаги има За и Против. Аз  лично водя децата си в Токуда при д-р Лисички, и при алерголог д-р Иванова.

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 23:46 от marychery

# 643
мерси за помоща.аз си помислих че  написаните на първа страница са най добри и при един от тях да ги заведа евентуално

# 644
Нина, в коя страна сте, ако не е нахално да попитам?

Общи условия

Активация на акаунт