Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София,
Здравейте мили майки,
Днес говорих с Д-р Куфарджиева, изпраща много поздрави на всички ви и даде насоки за пулмолог. Ще ви напиша няколкото имана, които ми даде и връзка с тях. Всички те работят със здравната каса. Каза, че не може да деде едно име, връзката между лекар и пациент е специфична и се изгражда с опознаването.
1. Детска клиника към Александровска болница
Д-р Милена Янкова
Д-р Папукчиева
тел.02/9230640 - на тел. отговаря сестра Брусарска, тя ще даде информация за преглед при докторите
2. Болница Токуда Детски консултативен кабинет
Д-р Кристина Петрова
Д-р Кремена Гроздева
02/4034948
3. Медицински център ПАК КАНОС
Д-р Антонина Вичева
02/9310709
02/9310089
02/9311242

Това ми продиктува докторката по телефона, потърсете ги и вие в интернет за по-голяма сигурност.

Споделям това откритие в  една друга тема с вас, ще ни е от полза на всички!!! - Ще го постан и на първа страница! Peace

# 376
  • Някъде там...
<eiffel tower>, благодаря за информацията.  Peace
Аз пък не мога да намеря Ескимо, нямало го по складовете.  newsm78

# 377
Взех Микролайф от аптека Ерудита на Ботев. От форума тук попаднах на мнение,че маг.фарм. Вълев там е мн. компетентен и директно звъннах на него и ми даде съвет за този или един М-р Рино с детска форма на пингвинче. Понеже педиатърът ми каза да търся компресорен, нищо че бил по -стара технология бил по-качествен. Н

Снупи, и аз пазарувах от въпросната аптека и въпросният много компетентен фармацевт, дакато полека-лека не установих, че просто прави бизнес. Той говореше същите неща за омрон, само за да ми продаде МР. Рино. Виж, истината е, че няма никакво значение за астмата. Това не е муковисцидоза, спокойно всичко ще ти върши работа. За Омрон това просто не е вярно, може и тук да попиташ. Просто явно аптеката е дистрибутор на някои и получава нещо като комисионна, нямам идея, но това, дето го разправя въпросният фармацевт, са глупости. Той в една тема беше обяснявал и как трябва да се правят инхалации само с тези капсули специалните, което си е лъжа, просто въпросните капсули той ги продава ужасно скъпо, а една банка физ. р-р е лев и половина. По същия начин Омронът е една идея по-евтин от Мр. Рино, да не говорим, че може да се поръча по Интернет директно от Омрон.бг. Както и да е, въпросът е, че трябва да се доверяваш на пулмолозитие, не на аптекарите, защото фармацевтите, които работят в аптеки, са преди всичко бизнесмени - не го вярвах, но така се оказа в крайна сметка.

# 378
  • Златица Софийска област
здравейте
ние вчера ходихме при др.Захариева при Дженерали..там го заведох баткото ..така като за първи преглед съм много доволна..спокойна внимателна докторка..изслуша ме прегледа цялото досие на детето и даде препоръки..мисля да продължим при нея да ходим за наблюдение..иска ни редовно ..изпрати ни и на ФИД до сега не бяхме го правили и Дани може би от притеснение не го направи мн добре.иначе показателите са му всички над 100 което ми казаха че е мн добре..единственно обема на бял дроб показа 94% но според лекарката е от притеснението че не се справя добре със самото изследване. а и препоръча ми за предпазване от вирусни инфекции и често боледуване да намеря Ribomonil ..вие момичета имате ли мнение за този продукт..дали сте го давали на своите дечица?

# 379
  • София
Здравйте!
Обръщам се към вас за малко помощ. Имам съмнения, че детето ми получи асма. Тя е на 3,6 г.
Историята ни е следната. Роди се недоносена - може би две три седмици по-рано. Просто "доктора", който ми следеше бремеността реши, че тогава ми е термина и ми предизвика раждане, но това е друга тема. Детето трудно пое кислород с намеса на неантолога и след това беше на кислород 5 часа.
Когаото бешена 50 дена ни приеха в токуда с бронхеолит и там седяхме 2 седмици на антибиотик.
Миналата година изкара три бронхита и една пневмония - беше кошмарно, но всичко след това беше добре.
Но сега от 16.09. се разболя. Влоши се много бързо и до следващия ден вече кашляше. Изписаха ни антибиотик, който пи 5 дни. Спряхме го и след 3-4 дни диагнозата беше пневмония. Изписаха ни втори антибиотик за 7 дни. Спряхме го и след 3 дни детето започна пак да кашля. Заведох го пак при ЛЛ, а тя нищо му няма чисти се и така 10 дена - аз водя малката, а ЛЛ - здрава е нищо и няма. Докъто не я заведох при д-р Кирилова / УНГ/, а тя от вратата : "Откога това дете така кашля.... има удължено дишане.....не му стига кислорода.....неравномерно дишане" -/да е жива и здрава д-р Кирилова!/ Веднага изписа АБ пихме 10 дни и след това още 7 дни бисептол, по-точно от рода на бисептола. Детето се подобри. Сега ни изписа ксизал и едни капки за нос.

Детенце кашля малко сутрин и днес ми направи впечатление, че когато се заиграхме тичане,скачане- тя започна да кашля, малко но кашля.
В резюме детето повече от месец се леква и пак кашля. Вярно, че д-р Кирилова каза, че ЛЛ е объркала лечението, но....се притеснявам това объркване дали не ни е довело до асма.
Как да разберадали е асма  и при кого да я прегледам.
Само да кажа, че детето беше изключително зле- кшлне без да спира учестено дишане, ускорен пулс, цялата почервеняваше.

# 380
gergandi, аз си го помислих още като прочетох поста, без да съм ходила в тази аптека. Ние сме с омрон близо година без проблем до сега. Купихме го по препоръка на педиатъра, а и сме фенове на японската техника.

Angela Go, трябва да отидете при пулмолог с всички снимки и изследвания и да и разкажеш подробно какво се е случило. Това е лекаря, който може да постави диагнозата. Едва ли объркването може да доведе до астма, не се притеснявай излишно. Бързо оздравяване!

# 381
  • София
kaigi, зная, че трябва да я заведа при пулмолог, но незная при кого. Моля препоръчайте ми такъв за София.
А дали д-р Кофраджиева преглежда?

# 382
  • София,
kaigi, зная, че трябва да я заведа при пулмолог, но незная при кого. Моля препоръчайте ми такъв за София.
Др. Куфарджиева е вече пенсионер, но в първия пост на тази страница има препоръчани лично от нея нейни колеги, които могат да ви диагностицират. А толкова АБ- та направо ми е чудно как сте ги изпили и тази пнвемония ЛЛ как я диагностицира - само на слушалка ли?  Shocked Не губете време и не тъпчете детето излишно с толкова АБ-та, то има нужда от съвсем друг вид лечение, асматичното състояние не се лекува само с АБ, по скоро то е помощно средство, ако има наличие на бактериална инфекция, направо умът ми не го побира!  newsm78
sisi1977 този Рибомунил не се произвежда вече и не се намира, някъде казаха че в Полша май имало все още, но незная как стои въпросът с доставката, но той не е толкова добър - просто е подобен на Бронховаксома и нашия Респивакс, което от трите да дадеш е все едно! Peace

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 21:49 от <eiffel tower>

# 383
kaigi, зная, че трябва да я заведа при пулмолог, но не зная при кого. Моля препоръчайте ми такъв за София.

Извинявай, не съм те разбрала. За име не мога да препоръчам, за съжаление.

# 384
  • София
За аптеката може и да сте прави,но на мен ми трябваше интернет доставка и то в същият ден. Човекът  лично ми го достави, за което съм много благодарна. Аз му се обадих и казах,че от форума съм намерила неговият телефон и искам мнението му за продуктите. Предварително се бях насочила за три  четири модела.Така,че той просто за всеки ми разясни колко, как  разпрашава как се ползва и прочие.  Педиатърът ми също ме бе насочил какви критерии да имам към инхалаторът и си се придържах към тях. След като ми обясни  и взех решението, че ще бъде микролайф му звъннах втори път да питам кога ще го достави,че ми е спешен и той пое ангажиментът лично да ми го достави до 6 часа. Спази си уговорката иначе трябваше да ходим в болница за инхалации и аз съм доволна.  Може би ако не ми трябваше така спешно щях и лично да си обиколя магазините аз си ги бях набелязала преди месеци и да си избера и чета. Дано ми служи вярно  и този не е мн по - скъп от омрона който бях избрала,но по описание пише,че е по-ефикасен разпръскването става между другото доста по-бързо от този на моя доктор, който е Омрон.

Малката е добре пу пу вече дано в понеделник да кажат и да спираме инхалациите. Имам въпрос давате ли отхрачващ сироп по време на криза или само инхалирате?

# 385
  • София,
Малката е добре пу пу вече дано в понеделник да кажат и да спираме инхалациите. Имам въпрос давате ли отхрачващ сироп по време на криза или само инхалирате?

Не бързай да спираш отведнъж инхалациите, поне другата седмица цялата трябва да инхалирате - сега как ги правите по колко на 24 ч. и през колко време, постепенно се намаляват като се маха по една и се разрежда интервала между часовете!
За отхрачващия сироп е много индивидуално, но какво съм забелязала аз от опит - почна ли да давам отхрачващ сироп в началото на кризата тя се удавя още повече от кашлица - понеже тези сиропи преди всичко карат организма да кашля, за да изхвърли секретите, но за да се разводни секрета и да може да се откашля препаратът трябва да се натрупа в организма, аз правя следното правя два дни инхалации само с Вентолин и като кашлицата вече стане по влажна, а не е сухата и металната, тогава включвам отхрачващ сироп. По принцип аз давам само мукосолван, от другите билковите сиропи пристъптите стават още по остри, особено от мукопланта и хустагила, одира се от кашлица - няма спирка, незная защо на нас ни действат така, явно билките и действат алергизиращо на моята.  Peace

# 386
  • Някъде там...
При нас пък положението много се влошава от Мукосолвана и вече въобще не давам от него.  Confused Давам Проспан или един друг билков - Ентитус.

# 387
  • Варна
В първите дни когато е пристъпа и кашлицата е суха давам Синекод (по лекарско предписание)-обикновено 3-4дни и пръскам Вентолин(ползвам бейбихалер). Когато кашлицата стане влажна пие Мукосулван - пак 3-4ри дни. Вентолина си стои през всичкото това време и след спирането на Мукосулвана също.
Хустагил, Мукоплант, Тусавит му действат зле, особенно ако ги дам когато кашлицата е суха. 

# 388
  • София,
Синекодът пък е абсолютно противопоказен в такива случаи, чудно ми е кой го изписва? Той действа на централната нервна система и тотално спира кашлицата, а това хич не е редно, напротив детето трябва да кашля, особено когато има хрипове в дробовете, за да могат те да се откашлят и изчистят - давайки синекод рискувате да премине състоянието в пневмония. Хубаво е да се помогне на секрета да се втечни, но кашлицата небива да се спира, а само да се облекчава! И тая реклама сега дето я въртят по телевизиите, егати и глупостта, кой пък го измисли, че синекода освобождава бронхите, направо съм възмутена! Синокеда може да се дава, но когато лекарят е напълно сигурен, че в дроба и бронхите няма секрет, а кашлицата идва от ларинкса, при ларингити наистина помага и спестява мъчителната кашлица и трудното поемане на въздух от нея!  Peace

# 389
Синокеда може да се дава, но когато лекарят е напълно сигурен, че в дроба и бронхите няма секрет, а кашлицата идва от ларинкса, при ларингити наистина помага и спестява мъчителната кашлица и трудното поемане на въздух от нея!  Peace

Абсолютно! При фарингит понякога има такава мъчителна трахеидна кашлица без секрет. Всичко зависи от лекаря, обаче... (въпросната реклама не съм я виждала, но изобщо рекламирането на лекарства е безумна работа - създава у хората впечатление, че могат сами да си "предписват" лечение).

Общи условия

Активация на акаунт