Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София,
Синокеда може да се дава, но когато лекарят е напълно сигурен, че в дроба и бронхите няма секрет, а кашлицата идва от ларинкса, при ларингити наистина помага и спестява мъчителната кашлица и трудното поемане на въздух от нея!  Peace

Абсолютно! При фарингит понякога има такава мъчителна трахеидна кашлица без секрет. Всичко зависи от лекаря, обаче... (въпросната реклама не съм я виждала, но изобщо рекламирането на лекарства е безумна работа - създава у хората впечатление, че могат сами да си "предписват" лечение).

О, Герганди непременно я виж ще се изумиш просто! По БТВ я дават мисля! Peace

# 391
  • софия
Моето чаве беше с чисто ларингитна кашлица преди 2-3 дни . С абсолютно  чисти бели дробове- три лекарки я слушаха- никоя не изписа Синекод. И трите предложиха отхрачващ сироп и вентолин , при астматик инфекцията е силно вероятно да слезе  надолу. Аз с 3 ръце съм против Синекод- спира отхрачването. Защо ли?????

# 392
  • софия
Ако съм доктор, а не съм  Simple Smile  бих изписала Синекод на здрав бронхиално човек с операция. Да не се надува просто.

# 393
Моето момче 1 седмица се влачи с кашлица , първо потече носът, после започна да покашля и вчера вече беше с такъв спазъм . че свят ми се зави. Гърдите му бяха като врящо гърне , а издишането - страшно . Скоро не ни се беше случвало . Вентолинът спасява положението, но за малко.Утре ще ходим пак да го слушат. Дано не прерасне в бронхит или нещо по- сложно . Стискайте ни палци да започнем да се подобряваме.

# 394
Аз досега не съм ползвала Синекод, и не знам за какво се изписва. Но определено ме заинтригувахте, ще взема да се поровя и да видя. А иначе - при нас, щом Михаил или някое от децата е болно, Иванова ме предупреждава - никакви сиропи за кашлица. Обикновено сме само на лекарствата за астма, ако се е наложило и АБ и противоалергични.
оnly бързо оздравяване.

# 395
  • Варна
Синекод изписва д-р както казах, не съм се повлиявала от рекламата по ТВ-то(дори не съм я гледала). Не му е изписван за първи път и в неговия случай не спира кашлицата изцяло, просто го облекчава малко. След 2-3дни пиене на Синекод кашлицата става влажна и след преглед му изписват Мукосулван. Винаги до сега при пристъп са действали така и не сме стигали до пневмония. Детето се повлява добре и се оправя.
Когато съм го водила при ЛЛ изписва Мукоплант, Хустагил и т.н. и АБ, което изобщо не подобрява състоянието му.

# 396
  • София,
Solar Wind това че не сте стигали до сега до пневмония е прекрасно и дано никога не стигате, ти просто си имай едно наум. А кашлицата се развлажнява от Вентолина, не от Синекода - при вас пристъпите може и да не са точно астматични, т.е. да не са свързани със спазъм на белия дроб и бронхите, а само на ларингса - ако е така пък в тоя случай не трябва да се изписва Вентолин или по скоро Вентолинът не трябва да се инхалира, а да се приема през устата! Peace
При нас Синекода ни доведе до пневмония - когато бяхме на 11м. първата ни пневмония, но тогава още не се говореше за астма, бяхме карали един единствен бронхиолит, може би лекарката затова се заблуди.
След това сме го пили пак и то два пъти, но при ларингиялен спазъм и наистина помогна!
НО така е - лекар трябва да реши какво да даде  и какво не.
Скоро нали пак караше ларингит малката, но не посмях да и дам на своя глава Синекод, този път я лекувах в къщи сама, само с инхалации с ФР Mr. Green, но тя и не кашляше много де.
оnly стиснати палци от нас, дано се подобрявате и да се разминете с урбазона! Praynig Прави инхалациите и през нощта, на 4 часа! Praynig

# 397
Да ви кажа аз не бях виждала ларингиален спазъм, но преди няколко месеца и с такъв се сдобихме с Михаил. Той кашляле ужасяващо, с влизането в кабинета на Токуда ни подготвиха психически че е добре да останем в болница пак, на рентгена дробовете се оказаха чисти, а кашлицата беше ужасяваща, лаеща и кънтяща - казаха че е ларингит.

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 20:22 от marychery

# 398
  • София
Здравейте мили майки,
Днес говорих с Д-р Куфарджиева, изпраща много поздрави на всички ви и даде насоки за пулмолог. Ще ви напиша няколкото имана, които ми даде и връзка с тях. Всички те работят със здравната каса. Каза, че не може да деде едно име, връзката между лекар и пациент е специфична и се изгражда с опознаването.
1. Детска клиника към Александровска болница
Д-р Милена Янкова
Д-р Папукчиева
тел.02/9230640 - на тел. отговаря сестра Брусарска, тя ще даде информация за преглед при докторите
2. Болница Токуда Детски консултативен кабинет
Д-р Кристина Петрова
Д-р Кремена Гроздева
02/4034948
3. Медицински център ПАК КАНОС
Д-р Антонина Вичева
02/9310709
02/9310089
02/9311242

Това ми продиктува докторката по телефона, потърсете ги и вие в интернет за по-голяма сигурност.

Споделям това откритие в  една друга тема с вас, ще ни е от полза на всички!!! - Ще го постан и на първа страница! Peace
Д-р Кремена Гроздева от Токуда пулмолог ли е? Тя е изключително симпатична. Когато лежахме в Токуда заради повръщането тя ни прие. Но си мислех, че е само педиатър. <eiffel tower>, мисля, че и вие сте ходили при нея. Тя за астмата ли ви консултира?

# 399
Д-р Кремена Гроздева от Токуда пулмолог ли е? Тя е изключително симпатична. Когато лежахме в Токуда заради повръщането тя ни прие. Но си мислех, че е само педиатър. <eiffel tower>, мисля, че и вие сте ходили при нея. Тя за астмата ли ви консултира?

много е готина, да, но не е пулмолог, поне в сайта на токуда не е упомената като такава. а патологията на астмата си е съвсем специфична, то иначе нямаше да има специалности.  то вече не знам кой остана детски пулмолог...

# 400
  • София,

много е готина, да, но не е пулмолог, поне в сайта на токуда не е упомената като такава. а патологията на астмата си е съвсем специфична, то иначе нямаше да има специалности.  то вече не знам кой остана детски пулмолог...
Не наистина не е пулмолог - само детски педиатър е, но в момента специализира гастроентерология Peace, даже сега мисля,че е в отпуск понеже е на изпити и цл месец я няма! Аз именно с нея ще се консултирам за тази ваксина Ротарикса! По принцип на нас каквото и да ни има търся първо нея, ако я няма на работа следващия ни коз е др. Лисички, др. Петрова, Деспотова и Лазарова, напоследък и др. Найденова - Хаджийска.  Mr. Green Те всички ни познав тнас и няма значение - но най добре ни познавават първите трима като състояние - следене, изписване на лекарства и т.н. Нищо че диспансера ни го води др. Петрова относно астмата аз се консултирам винаги и с др. Гроздева! Hug
Др. Куфарджиева може е имала в предвид другата лекарка в Токуда която води диспансер - др. Димитрова! Peace

# 401
  • София
Минах на контролен с дребното чисти дробове, но още има кашлица от време на време. До четвъртък трябва да съм приключила с инхалациите и сиропът. Дано скоро няма повече такива гадости пр никой   bouquet

# 402
<eiffel tower> и аз действам почти в същата последователност като теб - на първо място търся  д-р Лисички, той ни познава нас най - добре. След това Лазарова, Димитрова, Деспотова... Но определено предпочитам д-р Лисички да преглежда Михаил. Аз предпочетох диспансера да ми е по - близо до в къщи, а освен това докторката познава отлични мен, големите деца, сега Михаил, бебето на сестра ми и на всичките ми приятелки които също са на диспансер при нея.
Snoopi браво на мъничето. Справило се е отлично. И на теб разбира се. Кашлицата е естествена след спазъм, тя е дори необходима, и се чисти доста бавно.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 14:04 от marychery

# 403
Момичета ,здравейте.Преди няколко дни се записах в темата,сега вече съм много объркана и търся съвет.
Писах ,че бяхме на преглед при  пулмолог ,не детски ,прегледа ни ,преслуша ни ,каза ,че всичко е ок.,изписа ни сингулар и ни прати  да си вървим.Така следващата вечер детето отново се събуди и кашля силно ,на сутринта отидохме при педиатър-бронхит+пневмония,спазъм,отиваме при личната същата диагноза,направихме ренген-на снимката всичко се потвърди .Възможно ли е за един ден да направи бронхит пневмония????
И така взехме сингулара,пише ,че е за астма ,но ние нямама астма.
Личната е изписала гранули ,на който пише ,че са подходящи за деца до 2год,а ние сме по големи.
Да  го давам ли или не ,незнам... Sad

# 404
  • В полите на Пирин планина
simona.85 Сингулер се предписва за профилактика на спазмите.

Аз пиша, с едно питане за приемащите въпросното лекарство и за страничните ефекти от него - моят син спи извънредно неспокойно, просто е някакъв малък ужас ooooh! и това започна около7-8 дни след заочване на лекарството / при нас Ephyra /. Плаче на сън с глас, а преди не се е случвало такова нещо. През деня се размрънква за всяко нещо, което не му се угоди. Оплаква се от болки в стомаха. Мисля днес да посетя личната му лекарка по горните въпроси, но ще съм благодарна и на вашия опит, моля.

Общи условия

Активация на акаунт