Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Много ми беше странно навремето, но вече съм сигурна-температура вдигат хората със силна имунна система Wink Това всъщност е имунният отговор на болестотворния причинител, така,че е своего рода добро проявление.
Болните да оздравяват бързо!
Peace
Когато в началото посетихме хомеопата, и й казах че Маги не е вдигала никога температура, нищо не спомена. При първото й боледуване при нея, вдигна, хомеопата каза - ето това чаках, значи всичко е наред.

# 496
  • София,
Много ми беше странно навремето, но вече съм сигурна-температура вдигат хората със силна имунна система Wink Това всъщност е имунният отговор на болестотворния причинител, така,че е своего рода добро проявление.
Peace
Когато в началото посетихме хомеопата, и й казах че Маги не е вдигала никога температура, нищо не спомена. При първото й боледуване при нея, вдигна, хомеопата каза - ето това чаках, значи всичко е наред.

Между другото последния път и на мен хомеопата ми даде нещо от което да вдигна Т, защото и аз не вдигам, но пак не вдигнах Sick.

# 497
  • софия
Моята се разболя за пръв път от  месец март преди 2-3 седмици и наистина вдигна 39.5 . Справи се доста бързо с ангината , но след това и падна имуната системат , започна да влачи омразното 37.2-37.3, направи спазъм- много гаден , тих. Никакви свирки , никакъв шум в дроба. Просто дишаше с 1.3 от дроба. Още влачи някаква,  никаква кашлица и една храчка не е пуснала още. Забелязала съм я от малка, ако вдигне висока температура  много по бързо се оправя.
 Зарази татко си с ангината. 10 дена вече се влачи на работа с лека температура 37.3-37.4., а пи и Z-мах- еднократен антибиотик с удължено действие. Аз поддържам фронта с лечение с 50 грама ракия домашно производство на ден, че ще ми избият бушоните вече. Mr. Green

# 498
gabelas17, ама малката още ли поддържа Т? Или ти за спазъма имаш предвид?
Стискам палци!

<eiffel tower>, с риск да отвлека темата от хомеопатията, пак ти казвам (защото май и по-рано сме си говорили), заведи я при нашата Кирилова (има я на 1 стр.). Владо тя го спасява с носа и до ден днешен, ангината също тя му я видя и оправи. Пък за детската - знаеш я нашата история, този "период на свикване" при нас траеше 3 години, демек - през цялото време. Туй то. Tired

меричери, как е положението при вас?

# 499
И аз да се съглася. Дъщеря ми като вдигне температура /и не я свалям/, оздравява за ден-два-три и все едно нищо не е било. А боледува ли без температура, се влачеха кашлиците с месеци. От както не сваляме температура, спря да боледува това дете. Тествала съм го и на мен - криво ми е през нощта с 38-39, но стискам зъби и трая - на сутринта се сваля сама, изпотявам се и съм като репичка.  Peace С малкия, за съжаление не е толкова просто засега.  Confused

# 500
  • дядовата ръкавичка
Ами, нормално, високата температура е част от естествената защитна реакция на организма. Над 39С, вече би могла да бъде опасна, затова се и сваля.

Извинявайте, че измествам темата, но исках да ви попитам - с какви завивки спят децата ви? Моите към момента са с вълнени одеала, но смятам, че е крайно време да ги заменя. Мъжът ми обаче е категорично против изкуствените силиконови вати, и трябва да намеря начин да го убедя. За пухове не смея и да мисля ...

Бързо оздравяване на всички болнички дечица и мами!

# 501
  • софия
gabelas17, ама малката още ли поддържа Т? Или ти за спазъма имаш предвид?
Стискам палци!

Оправи се спазъма , но хич не кашляше. Секрета в дроба  бил малко според докторката и щял да се резорбира. Аз все си мисля ,че би трябвало да се изхрачва. А таткото се влачи 10 дни с ниска температура.

# 502
  • Страната на чудесата
...

Извинявайте, че измествам темата, но исках да ви попитам - с какви завивки спят децата ви? Моите към момента са с вълнени одеала, но смятам, че е крайно време да ги заменя. Мъжът ми обаче е категорично против изкуствените силиконови вати, и трябва да намеря начин да го убедя. За пухове не смея и да мисля ...

Бързо оздравяване на всички болнички дечица и мами!

Цвети спи с олекотена изкуствена със силиконова вата, вълната не я понася по никакъв начин.боцка и, сърби я. Нямаме нищо вълнено, ама наистина нищо.

... А таткото се влачи 10 дни с ниска температура.

Внимавайте, с такава ниска температура имах петно в единия дроб от пневмония Confused Пуснати кръвни изследвания има ли, СРП?

# 503
Малкият спи с памучен спален чувал, каката и ние - с олекотени завивки. Имам вкъщи едни вълнени родопски одеала, дето само ми заемат място и мисля скоро да ги разкарам.   Crossing Arms

# 504
 Здравейте момичета  Hug
 Днес бяхме при ЛЛ и се чуват още хрипове ... Бронхит било, но нея я притеснява че по един и същи начин протичат Болестите ни. Каза ми, че ако искам ще ми даде направление за алерголог за да ми изпише лекарствата по ЗК, но ако искам може и за преди това да ми даде рецепта, защото ако сме продължавали така щял да се заима с детска астма. Предразположен бил. Изписа ни отхрачващи сиропи, продължаваме с вентолина и Монтелукаст. Купих Вентолин за инхалатор, обиколих 5 аптеки и не успях да намеря никъде инхалатори. Вие от интернет ли си ги купувате ?  newsm78 Момичетата от Варна да знаят в кои аптеки се предлагат?

# 505
  • Варна
Нашият инхалатор го купих преди време от Технополис, в сектора където са дребните електроуреди, епилатори и т.н.

# 506
  • София
Извинявам се, че пиша в тази тема, но понеже много от майките пишат, че децата им са с ТЕЛК, искам да питам:
Знае ли някой как се подновява ТЕЛК (нашият вече изтича)? Писмо ли трябва да чакам от комисията или да действам сама?

# 507
Айяла, да много хора са фенове само на естествените влакна, но истината е, че алергичните деца всъщност трудно понасят естествените материи, особено косматите - вълна, мохер и пр. Има специална противоалергична вата - изкуствена е - но тя е по-скъпа, иначе всичко, което се пере в пералня, става. Задължително омекотена завивка, това е положението. То ние сме заобиколени от изкуствени материи, така че наистина няма никакъв смисъл да се говори за естествено - на практика, няма дреха, освен ако баба ти не я изплете, в която да си сигурен, че няма нещо изкуствено.

За температурата - да, здравословна е, това всеки лекар ще каже, не виждам връзка с хомеопатията. Въпросът е, че субфебрилната е "лоша", особено ако се пъддържа. Но и температура над 38,5 е вредна - натоварва сърцето, главата се загрява и като цяло изтощава организма допълнително.

# 508
Днес детето се прибра от у-ще с един въпросник и една декларация - дали разрешавам да участва в някакво проучване и да му бъде направена спирометрия. Той веднага се е похвалил колко много спирометрии са му правили ooooh!

# 509
Ние сме в отбора на кашлящите. Вчера бяхме до Токуда, д-р Лисички каза че няма спазъм, кашлицата беше суха, чуват се шумове от нослето и гърлото. Но Михаил и едвам подкашляше. Днес положението е различно - кашлицата вече е влажна, доста по дълбока, и кашля здраво. Та утре пак сме на преглед, днес просто не смогнах да стигна на ЛЛ или до нашата алерголожка, че и до отдела за закрила на детето трябваше да отида. Иначе доктора вчера каза че отделението е пълно с деца с пневмонии, каза че има вирус който много бързо при предразположени деца се обръщал на пневмония от там плеврити... лоша работа. Иначе - засега сме само на Фликсотид, виброцил за нослето и ксизал.
<eiffel tower> а вие не сте ли хоили на УНГ. Аз Михаил го заведох още на първата ангина. Сега при отита, минахме през Токуда на ушен щото ни трябваше спешен преглед, но след това задължително през нашият УНГ и той си го лекува и следи, смени АБ според него не беше подходящ, но и педиатърката д-р Деспотова това каза. Мисля че трябва да направите изследвания - гърлен и сливичен секрет, да се види дали там няма бактериална инфекция, и АБ който пие малката да е само по антибиограма. Въпреки, че и това не е гаранция, че ако е бактериална инфекция ще я изчисти. При Мария положението беше подобно - спазъм след спазъм, постоянна температура месеци наред, положителни секрети, АБ по антибиограма и пак положителни секрети. Накрая се наложи да я оперират и да махнеме всички сливици и то на базата на бактериална инфекция под защита на АБ, защото тя просто нямаше чист секрет. Но да чукна на дърво сега големите са здрави, Мария повече от година не е дори настивала, баткото нещо по предава фронта, но при него минава за ден - два
За температурата - и аз сега тествам Михаил колко е издръжлив и на по - ниската температура не бързам да давам лекарства. Но аз поне съм виждала и другата страна на нещата с температурата - гърчове. Така че, общо взето не чакам да стане 39 и нагоре за да я свалям.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 15:58 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт