Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
  Момичетата от Варна да знаят в кои аптеки се предлагат?

От Санита си купихме Омрон, на ген. Колев.

Да се оправят бързо болните дечица! Praynig

# 511
  • София
Moмичета, намерихте ли Сингулер 4мг на гранули по аптеките? На мъжа ми са му казали в аптеката, че фирмата-вносител имала проблеми с транспорта и доставката на последната пратка и след десетина дена ще го имат вече. Ама се чудя какво да правим до тогава, дали да ходим при личната да ни изписва Сингулер на таблетки? Вие как бихте постъпили при това положение? newsm78

# 512
Moмичета, намерихте ли Сингулер 4мг на гранули по аптеките? На мъжа ми са му казали в аптеката, че фирмата-вносител имала проблеми с транспорта и доставката на последната пратка и след десетина дена ще го имат вече. Ама се чудя какво да правим до тогава, дали да ходим при личната да ни изписва Сингулер на таблетки? Вие как бихте постъпили при това положение? newsm78
аз днес говорих с нашата алерголожка. И тя ми каза същото. При нас не може да се изпише друг вид, защото алерголожлката няма право да пусне лист преди да мине определеният срок за сегашната консултация. А вече е изписала Сингулер на гранули в листа към ЛЛ. Личната лекарка пък вече ни е дала 3м рецепта. Така че, днес ми казаха да изчакам. С две думи, спира се лечението на децата, и всички вдигат рамене.
Ние утре сме при д-р Деспотова на преглед, д-р Лисички утре е в почивка, а Михаил кашля много лошо и не мога да чакам.

# 513
  • София,
dechy потърси от някой назаем знам ли, или пък изчакайте няколко дни не е фатално, до пет - шест дни ако не пприемате сингулера. Дано скоро го пуснат по аптеките, според мин няма смисъл да сменяте и после пак да сменяте, знам ли! Имай в предвид, че този от 4мг. на хапчета се заплаща 22лв. Shocked
Меричери как да не сме ходили на УНГ, ходили сме и то няколко пъти предимно в Токуда при Кюлев, но главно за консултации. То при нас така се случва, че ангините и тези гърлени инфекции повечето сме ги лекували в болницата на системи Confused, а като сме там винаги сме правили гърлен секрет и консултация с УНГ - задължително. И нещо озадачаващо ме - винаги кръвните изследвания показват силна бактериална инфекция, но гърлените секрети УВИ винаги са чисти, досега нигкога не се е изолирала някаква бактерия,  newsm78, и този път така - днес излезе резултата от секрета и нищо- чист е. А изследванията - ПКК са доста лоши има доста показатели над нормата, ЦРП- то също е високо - 70 Shocked, при условие, че този път не е повръщала и кръвта е пусната - на 14 час от вдигането на Температурата, ако бях се помотала и бях изчакала още един ден - както през пролетта се мотах и чаках, - тогава ЦРП- то беше 269,  Shocked - незная вече какаво да мисля и какво да правя. Ще има тези дни нови консултации с УНГ. Peace

# 514
  • София
Когато през пролетта пак беше изчезнал Сингулерът на гранули, личната лекарка ни изписа Сингулер на хапчета без да ходим пак при пулмолог, но не си спомням дали беше свършил срокът на 3-месечната рецепта... newsm78 Мисля в петък да се пробваме при лична, пък ако стане...

# 515
  • София, под Карлсон
Хм, писах, ама изчезна.... Close

Исках да ви кажа, че имам една кутия Сингулер гранули- давам ви го веднага. Дори да го разделите, ще имате за по две седмици докато заредят.
Пишете ми на лични ако решите- ако се забавя с отговора ще ме извините, но съм в джаза тези дни... #Crazy

След един ден на градина Иво пак кашля... ooooh!

# 516
Благодаря Pink® аз имам малко в резерв защото го започнах с един месецпо късно от изписването. но идеята е че не мога да го взема вече 10 дена, а още 10 казват че ще се забави. Това е доста време.
<eiffel tower> не знам какво да кажа - а АСТ пускали ли сте като изследване. То е много точен показател за прекарана или налична бактериална инфекция. И освен гърлен секрет взимали ли сте сливичен, от самите сливици?Аз за Кюлев бях чувала само положителни неща, до момента в който реши, че само на база високо АСТ - 400, при норма 200, без налична бактериална инфекция в секрета от гърлото и сливиците, реши че трябва да махне всички сливици на племенника ми - на 5г е детето, в рамките на 2 прегледа т.е виждайки го 2 пъти . Спаси го друг лекар, който категорично каза че е против, да изчакат, и детето си е добре сега, вече 1г по-късно, без проблеми да чукнем на дърво.
А иначе  - Михаил много кашля, имам чувството че кашлицата го изморява, спи му се доста днес, по - унил и кисел е. Чакам с нетърпение утрешният преглед, много ме е страх да не направи спазъм. А не ми се иска да почвам Вентолин без основание, предпочитам лекар а го чуе.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 23:24 от marychery

# 517
Уф, явно гаден вирус се върти наоколо. И на Анди кашлицата драстично се влоши вчера, и то - както обиктовено става - след прегледа в Токуда. Почнахме на 6 часа вентолин, но не ми звучи добре, ама никак. Сега направо ми се дорева като трябваше сама да му промивам носа и да капя капки - крещи, мята се в леглото, пищи, един потен, зачервен, ридае...  Лошото е, че май и бебето, и аз, и таткото го прихващаме.  Утре пак на лекар всички.

Сега ме навива сестра ми да го спра от градина - то голямото ходене, 11 дни всичко на всичко от септември - и да му бия противогрипна ваксина. Аз и на двете реагирах отрицателно. Но сега се замислям - вие за противогрипна ваксина как сте? Веднъж една педиатърка ме срещна в асансьора на Токуда при едно от лежанията на Анди там - не беше от отделението, някъде по долните етажи работеше - и тя ми каза, че Акт Хип или нещо такова давало супер резултати.  newsm78

Меричери, как стигнахте до д-р Лисички вчера. Ние попаднахме на Кремена Петрова май беше сутринта? И на кой УНГ са ходили след това вашите познати, който е бил след Кюлев? Нашия нос е в трачигно състояние.

# 518
Деси, ако го спреш от градина, може да не се налага да му биеш противогрипната ваксина. Аз лично така бих направила-бих спряла градината, според мен дете с астма трябва да стои вкъщи и да укрепва, може да се научи да контактува в предучилищната. Поне аз така правя с дъщеря ми, не че не ми е мъчно, че е сама вкъщи с мен, вместо с други деца, обаче не смея да рискувам, до 5г. мисля да я държа тук Wink за ваксините нямам положително мнение--ако можеш провери съставките. Аз живея в САЩ и тук слагат алуминии в детските ваксини + други химикали. Еми не, мерси, предпочитам да изкара един грип.  

Прочетох една много интересна статия, че кивито сутрин на гладно много помагало придеца с астма. Някой да е чувал/пробвал? Аз откакто започнах да я тъпча всеки ден с броколи и със спанак забелязвам подобрение.

# 519
desili и на Михаил кашлицата се влоши рязко след прегледа. Но тази сутрин нещата сякаш са доста по - добре, не кашля толкова много и така влажно. Явно снощи овладяхме положението, та не хукнах със ставането към Токуда. Снощи по едно време той спа върху мен полуизправен аз на един люлеещ се стол си седях до посреднощите, че иначе не става. А аз винаги проверявам д-р Лисички в болницата ли е, и искам конкретно той а ни прегледа, и го викат от отделението. В понеделник беше втора смяна на работа т.е от 2 до 18ч.,  ние отидохме към 3,30 и веднага го извикаха. За днес знам че е в почивка и мислих д-р Деспотова да види Михаил, но той пък сега не ми се струва толкова зле и ще изчакам ЛЛ следобяд.

# 520
  • София,
Добро утро,
Меричери дано е добер вече малчо милия ти да се оправя бързо! Иначе и аз така процедирам - обаждам се на директния телефон в ДКЦ-то на педиатрията и питам кой лекар е дежурен на спешен кабинет, и кои са всички лекари изобщо по отделение и т.н. кой до кога е на работа, има една флегматична лелка, която понякога е малко сопната - ама аз винаги получавам нужната информация Mr. Green, тогава си правя сметка при кого искам да отида - по скалата която съм си изградила за всеки лекар Mr. Green, отивам там и казвам при кого искам, или казвам - като държа точно той да ни прегледа, казвам че  детето е негов пациент и той го следи и точка. Последния път даже като стигнахме там и Петрова неможеше да слезе да ни прегледа по рано от 14 часа а то беше 10,30,  просто беше заета с някакви административни спешни работи, а уж и Лисички неможеше да слезе, и тая ми пусна преглед при дежурната която беше на спешния, обаче след малко се появи една майка - която имаше уговорка с др. Лисички и той слезе отгоре и като ни видя помисли, че сме за него и ми казвай хайде влизайте Mr. Green, голямо объркване настана, а тази на регистратурата ме гледа така Shocked.  Просто я помолих да ни пренасочи и тя смени кода на лекаря в системата и наистина минахме при него -  той наистина е невероятен! Hug

# 521
мдаа
аз също искам определени лекари да го преглеждат. В понеделник и Димитрова беше на кабинет, обаче аз исках точно Лисички
И го извикаха без проблем. А с Михаил май - овладяхме положението, почти  не кашля. Какво беше това чудо вчера направо незнам, почти си бях стегнала куфара за болницата. Може би доктора ни смени Зиртека с Ксизал, и увеличи дозата на фликсотида знам ли и аз.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 12:04 от marychery

# 522
Да без спазъм сме в момента. ЛЛ каза това е астмата - снощи със страхотна кашлица и аз се съмнявам, че и със спазъм беше, днес вече добре, овладяли сме положението. Мога да си отдъхна вече. Но поне 3 дена трябва да правим инхалации с физиологичен разтвор.
Пиша тук, за да не си пиша сама в темата Wink)
Та снощи изкарахме не много лека нощ но все пак сравнително добре - кашля много може би около час. От сутринта почти не кашля, но пък хрипти. Преполага от секрети в гърлото, защото когато се изкашля не се чува нищо от дробовете. Но когато се чува хриптенето - ами аз го чувам от гърдите. Та ако и утре е така, пак сме на лекар.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 18:32 от marychery

# 523
  • София - Младост 1А
Здравейте момичета. Не съм писала, но редовно ви четях.
След четиримесечно прекъсване тази нощ сигурно ще ми се види дълга. Прибра се младежа от детска градина, нищо му нямаше и като се закашля, та вече 2 часа не спира. Естествено извадих артилерията, но утре сутрин ще се понасяме към Токуда. Притеснено ми е. От както д-р Куфарджиева се пенсионира той не е боледувал и сме ходили само за някакви дребни неща при личната му лекарка. Дано имаме късмет. Направо ми се реве. Аз изкарах една хрема и ако лепна нещо, не знам какво ще правя. А имам изпит в събота и утре трябваше да чета доста. Явно ще го пропусна, не е по-важно.

marychery дано тази нощ да ви е по-спокойна!  Hug

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 21:54 от Drina

# 524
... почти не кашля, но пък хрипти. Преполага от секрети в гърлото, защото когато се изкашля не се чува нищо от дробовете. Но когато се чува хриптенето - ами аз го чувам от гърдите. ..
При нас е същата работа, но имало спазъм.  Confused
Дано всички се оправят леко и бързо!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт