Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Надявах се да се поразминем със сингулера и с боледуванията ,или поне да ги поотложим ,но не. Confused
И ние сме с кашлица и на вентолин. Две вечери голямо кашлене, през деня като ,че ли не кашли толкова.
Въпреки всичко лекарката каза да не я спирам от училище, да си диша вентолина и да си ходи на училище. Физическо да не играе една седмица.

Бързо оздравяване на всички болни!

# 556
  • София
Здравейте, днес бяхме на тестуване за алергии  и се оказа най-кофти алергията от акари, дори от някакви редки видове, което учуди докторката и от котката  Sad. Маркера за полени беше на границата,но според нея може да се отчете за сега като отрицателен,но смята,че при следващото тестуване най-вероятно ще е и той в кюпа. Има вероятност да ни предпишат и Фле(и)ксотид (не запомних как точно се произнася), защото въпреки сингуларът имахме лека криза. Сега не знам на къде да хвана, давайте ми идеи какви мерки да взимам с тоя домашен прах преборване няма. Най-вероятно ще го подложат на десенсибилизация в бъдеще, но за момента ще пробваме без за известно време. Ще съм благодарна ако има човек в това положение да обменим опит как се борите с това чудо?

# 557
  • sf
Според мен от домашния прах спасение няма  Rolling Eyes освен ако не живееш в някое чисто планинско селце.

# 558
  • София
Донсита това ми е ясно за съжаление,но с много усилия може да се намали нивото на алергенът. Нямам понятие от къде да почна обаче, как и с какво да чистя колко често? Всеки казва често е да ама това е относително понятие, за това питам директно да ми кажат хора с такъв проблем два пъти на ден ли , с пране на чаршафите и тем подобни как с какво на каква температура офф то е мнооого обширно бръмна ми главата днес. Мокетът трябва пръв да отпраши на някъде и това ми е най-големият проблем. чудя се докато успея да го сменя дали парочистачката ще се окаже добър вариант срещу акарите ? Ей такива въпроси ме глождят.

# 559
  • sf
Аз като малка се водех с алергия към домашен прах  Rolling Eyes беше си кошмар, много боледувах, едва дишах, идех ли на село във къща с варосане стени и трябваше да спя седнала. Минах 14-15 и спрях да боледувам и то без да спортувам или да взимам някакви мерки, мисълта ми е,че надеждата е да се израсте.
Инак ние у нас нямаме килим и мокети, никакви китеници и тем подобни, но живеем на оживен булевард, на нисък етаж и колкото и да се чисти, след няколко часа пак е прашасало  #Crazy

# 560
 Момичета , днес се преборихме с комисията от ТЕЛК-а и ни дадоха заветните проценти . Нямахме лежане в болница , но пък цяла година сме на фликсотид.Събирала съм  старателно всички листове от прегледи , водя си  дневник кога е получил пристъп / в Пловдив искат такъв/ и като се замисля , май повече дни е бил в болен , отколкото в училище.

# 561
Здравейте, днес бяхме на тестуване за алергии  и се оказа най-кофти алергията от акари, дори от някакви редки видове, което учуди докторката и от котката  Sad. Маркера за полени беше на границата,но според нея може да се отчете за сега като отрицателен,но смята,че при следващото тестуване най-вероятно ще е и той в кюпа. Има вероятност да ни предпишат и Фле(и)ксотид (не запомних как точно се произнася), защото въпреки сингуларът имахме лека криза. Сега не знам на къде да хвана, давайте ми идеи какви мерки да взимам с тоя домашен прах преборване няма. Най-вероятно ще го подложат на десенсибилизация в бъдеще, но за момента ще пробваме без за известно време. Ще съм благодарна ако има човек в това положение да обменим опит как се борите с това чудо?

Ето какво се сещам за прахта: прахосмукачка с ХЕПА филтър. Най-хубаво е да нямаш килими и черги, а паркет, махаш мебели с тапицерии, аз моите ги смених с кожени, защото кожата не събира толкова прах. Махаш тежки завеси. Има специални обвивки за възглавници и матраци, които не позволяват събирането на прах. Чершафите се перат всяка седмица с гореща вода. Почистваш редовно с оцет и вода, защото химикалите много дразнят и могат да предизвикат пристъп. Затова е хубаво да махнеш ароматизатори и всякакви химикали вкъщи, особено тези за почистване на прозорци, четох някъде, че те са най-вредни. Аз почиствам с ето това:http://www.greenworkscleaners.com/ но ако не го намериш може и с оцет и вода, ако не ти пречи миризмата на оцет.
Можеш да ползваш и уред за пречистване на въздуха. Но аз съм в САЩ и не знам дали се предлага такъв в България и какви са цените, все пак попитай.
http://www.overstock.com/Home-Garden/New-Rainbow-Rain-Mate-RainM … t.html?cid=123620

Общо взето това са най-главните неща. Ще дописвам ако се сетя за нещо друго. За паяците обаче не знам, можеш да пръскаш, но не знам и дали самите химикали няма да предизвикат пристъп Confused просто това трябва много внимателно да го проучиш. Другото, което се сещам, е, че можеш и в интернет да намериш много инфо по въпроса, особено в английските сайтове. Пишеш аsthma и излизат много интересни неща. Дано това да помогне засега Hug

# 562
Поръчах Сталорала и сега чакам да ми го доставят - излезна ми 128 лв. Ако и това не помогне вече не знам какво ще правя. Сега дрогирам детето с лекарства, че да може да го почне абсолютно здрав.
Алергията към домашен прах е като борба с вятърни мелници за жалост. Алерголожката ми обясни, че дори тапети на стените не трябва да имаме. Общо взето принципът е "всичко да се мие с маркуч" както са съветвали преди години Crazy
Хващам се, че вече толкова са ми "изопнати" нервите, че когато детето се закашля почвам да му се карам: "защо кашляш" Sick Все едно той горкия иска да го прави Confused

# 563
Това за тапетите не го знаех, добре, че нямаме.

Ако живееш в голям град, прахта си е още по-голям проблем, отделно и мръсният въздух. Но ако алергията е сериозна може би си струва да се преместиш на село, ако има такъв вариант разбира се. Или да пращаш детето при баба/дядо събота и неделя.

# 564
... вече толкова са ми "изопнати" нервите, че когато детето се закашля почвам да му се карам: "защо кашляш" Sick Все едно той горкия иска да го прави Confused

Чета Ви внимателно и Ви желая успех в леченията.
Чета темата, тъй като придобивам опит от Вас.
А се включвам сега, за да кажа на майчето, че и моята като се поразболее се улавям от нерви и притеснения да и отправям подобни реплики, а после ми е гузно!

# 565
Да, децата ни като са болни на всички са им опънати нервите.И аз преди бях махнала килими ,завивки, пердета дори. Препарати рядко използвам, като видя някой да пръска с аерозол ,лошо ми става. Но има неща ,от които просто няма опазване-дрехите не може да си изхвърлите например, книгите напримар също събират доста прах, чела съм че има алергия от МИРИЗМАТА на риба, ами ако комшийте пърржат риба и се размирише. Rolling Eyes

Асмата понякога е и на стресова основа, опитайте се да не показвате безпокойството си пред децата. Вие като сте нервни ,предавате напрежението си на децата.
Можете да избягвате някои неща , но много трудно ще спазите всичко ,което прочетете,колкото и да се стараете. Hug

Едно от простичките неща,които са ми повтаряли лекари е дори два свободни часа да имам ,да заведа детето на "Витоша" например (като най близо), в гората, извън София.Има и билкови чайчета различни, и тях не ги забравяйте!
Пожелавам ви здрави дечица и спокойни дни и нощи! Hug

# 566
  • дядовата ръкавичка
Моята лекарка от една година ми говори, че трябвало да си санирам къщата, за да не получава детето пристъпи. Чак на последния преглед преди месец разбрах какво има предвид - освен махането на килими, вълнени одеала, пердета и пр., всички книги и дребни предмети трябвало да са прибрани в шкафове ... което при нас е невъзможно. Но наскоро открих теста за алергени, който бях правила на сина ми преди 7 години .Направи ми впечатление, че освен домашен прах имаше и алерген - библиотечна прах. Тоест явно прахта по книгите не е същата като тази в завивките, дюшеците ....
...... идех ли на село във къща с варосане стени и трябваше да спя седнала. Минах 14-15 и спрях да боледувам и то без да спортувам или да взимам някакви мерки, мисълта ми е,че надеждата е да се израсте.

Вдъхваш надежда, donsita! Дано всички дечица израстат проблема!
И моят син като преспи дори една нощ на село задължително получава пристъп. Затова вече ходим за по няколко часа само.

Едно от простичките неща,които са ми повтаряли лекари е дори два свободни часа да имам ,да заведа детето на "Витоша" например (като най близо), в гората, извън София.Има и билкови чайчета различни, и тях не ги забравяйте!
Пожелавам ви здрави дечица и спокойни дни и нощи! Hug

Ох, не знам. Миналата есен, пристъп получи точно на Алеко. А го бях завела с идеята да го излекувам. А може би си е бил с пристъп и понеже кислородът на високо е по-малко, състоянието му се е усложнило  Thinking

# 567
  • София,
Ох, не знам. Миналата есен, пристъп получи точно на Алеко. А го бях завела с идеята да го излекувам. А може би си е бил с пристъп и понеже кислородът на високо е по-малко, състоянието му се е усложнило  Thinking
Ами  има и друг вариант - че понякога  постуденият, по острият и по влажен въздух предизвикват пристъп. Моята като я кача на планина и веднага прави пристъп, а това не е било само веднъж. Дори сега лятото в топлото отидохме за едни ден на Баташкия язовир - Цигов чарк, тук беше ужасно топло, а там като отидохме  иси беше направо студено от 33 градеса на другия ден Т спадна до 13 - представете си разликата, веднага направи пристъп! Peace Така че не на всеки му понася планината, или пък морето. Peace

# 568
  • Варна
Здравейте!

И ние се присъединяваме в групата ви. Сина ми е на 3 години. От днес е с диагноза неалергична астма и изписани Ксизал за 6 месеца и Сингулар за 2 години.
Проблема ни е че за последните 3 месеца не спират сополите и кашлиците и след изпити над 7 антибиотика за този период се оказа че всъщност е астма.
Надявам се това лечение да е правилно и да спрем със здравословните проблеми, или поне сина ми да ходи пълноценно на градина  и да не е постоянно болен.

# 569
  • Варна
Някой от вас да е пробвал с "Метод за нормализиране на дишането - Бутейко"?

Хриси и той беше с пристъп, вече е овладян. Ходи на у-ще през цялото време. Колко дни най-дълго сте пръскали Вентолин? 

Общи условия

Активация на акаунт