Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
деница,
Според написаното, 80% разпрашаване под 5 микрона, което е изключително добре. Явно продуктът е чисто нов, не виждам ревюта, но ако написаното е вярно, значи е добър.

Поздрав!  Hug

мерси дано да е вярно, "ще лежа на тази кълка"   Laughing
мерси Hug

# 541
Здравейте!Казвам се Златомира и съм майка на дете с диагноза алергична астма.
откриха алергичнатастма още през юли месец, но от ходене на лекар по лекар ни казваха различни диагнози, то бяха пневмониияха , то бронхити, и накрая отново се върнаха на първата си диагноза алергични пристъпи на астма.Знам със сигурност, че има алергия към мед,домашен прах и котки, получава астматичен простъп , смисъл задушава се мног трудно диша, но не посинява и започва да кашли и често да пие вода, в началото му давах вентолин и метилпреднизолон по схема, само когато получи пристъп, после ги спирах тия неща.Често се разболява от зачервено гърло и бронхит.От 10 дни сме на сингулар на прахчета-всяка вечер буто асма- при нужда и фликсотид Инхалер-сутрин и вечер по 2впръсквания с бебехалер-а.Някой може ли да ми каже страничните ефекти от тези лекарства и дали ще му подействат, според вас?

Аз не съм ползвала тези лекарства и не знам за страничните им ефекти, но те съветвам да отстраниш дразнителите доколкото е възможно. За прахта е хубаво да ползваш прахосмукачка с ХЕПА филтър, ако имате килими вкъщи. Има специални калъфки за матрачета и възглавници за астматици, които не позволяват на прахтта да се натрупва в тях. Когато почистваш не ползвай химикали и обикновенни препарати, защото те влошават състоянието, потърси натурални препарати или почиствай със смес от оцет и вода. Не ползвай освежители. Избягвай контакт с котки, опитай се да засилите имунната система и да намалиш боледуванията. Поне това е моят подход-не давам лекарства, отстранявам причинителите и се старая да държа много чисто, без прах вкъщи.

За страничните ефекти на Сингулер можеш да прочетеш на страницата на производителя, доста са. Аз хич не съм почитател на това лекарство и по мое лично мнение не помага, но не съм лекар все пак.

http://www.singulair.com/montelukast_sodium/consumer/asthma/trea … lair.jsp?WT.svl=1

POSSIBLE SIDE EFFECTS

What are the possible side effects of SINGULAIR?

SINGULAIR may cause serious side effects.

Behavior and mood-related changes have been reported. Tell your healthcare provider right away if you or your child have any of these symptoms while taking SINGULAIR:

agitation including aggressive behavior or hostility -- раздразнителност, агресивно поведение, враждебност
bad or vivid dreams -- лоши или много реални сънища
depression -- депресия
disorientation (confusion) -- загуба на ориентация
feeling anxious -- безпокойство
hallucination (seeing or hearing things that are not really there) -- халюцинация

irritability -- раздразнителност
restlessness -- безспокойство
sleepwalking -- ходене на сън
suicidal thoughts and actions (including suicide) -- самоубийствени мисли и действия
tremor -- треперене
trouble sleeping -- проблем със спането

Increase in certain white blood cells (eosinophils) and possible inflamed blood vessels throughout the body (systemic vasculitis). Rarely, this can happen in people with asthma who take SINGULAIR. This usually, but not always, happens in people who also take a steroid medicine by mouth that is being stopped or the dose is being lowered.

Tell your healthcare provider right away if you get one or more of these symptoms:
a feeling of pins and needles or numbness of arms or legs
a flulike illness
rash
severe inflammation (pain and swelling) of the sinuses (sinusitis)

The most common side effects with SINGULAIR include:
Най-често срещаните симптоми включват:

upper respiratory infection -- инфекция на горните дихателни пътища
fever -- температура
headache -- главоболие
sore throat -- възпалено гърло
cough -- кашлица
stomach pain -- болки в корема
diarrhea -- разстройство
earache or ear infection -- болки в ухото или отит
flu -- грип
runny nose -- хрема
sinus infection -- синузит

# 542
Рени, благодаря за бързия отговор и на теб.Прахосмокачката ми е с хепа филтър, но вкъщи нямаме килими, имам само ламинат и теракот,прах вкъщи не мога да оставя да има, защото мъжа ми и той има алергия към домашния прах и започва и той да се заушава и да киха.За почистваме използвам медикс крема, но ако трябва ще го спра.За тези калъфки за матраците и възглавниците не знаех трябав да ги потърся.А за котките и мишките тук в апартамента нямаме такива дразнители.Опитвам се д ги отстранявам, повече от месец не е пил никакви лекарства, за имунната система му давам респивакс по схема 10 дни давам 20 почиваме и така, само това му давам сега и сингулар-а и помпичката.
От изброените странични ефекти от сингулара за сега нямаме нито един изявен, дано и да нямаме занапред!Попитах да го заведа на алерголог, но ми казаха, че е много малък трябва да има 5години за да може да го тестваме, така ми казаха от клиниката на д-р Мустаков в София,ние сме от Ямбол , тук го водих при пулмолог и тя му изписа тези лекарства.

# 543
Днес бяхме пак при Бъчварова и тя ни препоръча да почнем лечение със Сталорал, защото бил по-удачния вариант при деца, а и понеже лечението ще е целогодишно заради алергията към дом. прах Sick И понеже излиза около 130 лв. за около 50 дни, отделно и другите боклучаци дето пие Crazy имам следния въпрос понеже не ми стана ясно (простете невежеството ми Embarassed ) - ако се явиме на ТЕЛК и ни "оценят" на по-малко от 50%, има ли смисъл цялото това упражнение ooooh! ? Двойни детски и др.парични помощи се получават само ако е над 50%, така ли? В момента всяка една стотинка ми е важна, но просто се чудя дали да подлагам детето и на това Embarassed

# 544
natalinik Да трябват ви 50 или над 50 % за да получаваш парична помощ на база ТЕЛК. А иначе дали има смисъл както си написала " цялото това упражнение" ние трудно бихме ти казали какъв % ще ви дадат, той се дава на база здравословното състояние на детето, налична документация, възраст не детето, епикризи от болнични заведения. Аз не виждам нищо затормозяващо за детето в явяването на ТЕЛК. Нито боли, нито има стрес. Има една кръвна картина да се направи, но ако сте диспансерни при пулмолог той би трябвало да я пуска на всеки 3м. Така че ако преценяваш че детето е в здравословно състояние което позволява явяване на ТЕЛК подай си документите.

# 545
меричери, това много странно с Мария. Откъде извади тези резултати? Лекарката даде ли някакво обяснение или предположение?

# 546
Да, ясно ми е, че вие не може да ми кажете какъв процент ще му дадат - интересувах се по-скоро дали съм разбрала правилно, че трябва да е над 50% за да получава финансова помощ. Беше диспансеризиран при алерголог - Детската алергология на Александровска б-ца, но не и при пулмолог. Отказах се да го водя там около 5-тата му година, защото лекуващата го лекарка ме дразнеше безумно - Румяна Рачева. От около 3 години го водя при Бъчварова - доволна съм, защото е любезна, обяснява и сравнявайки с лечението, което Рачева му предписваше - адекватно го лекува. За болничните епикризи ще ми е проблем, защото официално никога не е постъпвал в болница - водила съм го по 2 пъти дневно до там за процедури, но никога не сме оставали, което сега ще е в наш ощърб. След като изчетох стари теми май ще се откажа - днес под въздействие на емоциите ми дойде мисъл да го направя, но в крайна сметка вече толкова години минаваме и без тези пари, а се бориме с алергиите от 18-ят му ден Simple Smile Моля се само дребното да не е наследило калпавите ми гени Confused
Хубава вечер на всички!

# 547
отидох и върнах този ДЖОЙКЕЪР и взех омрон, ами омрона си е омрон!

# 548
natalinik не се отказвай. Ако вземеш над 50 % е добре за семейството ти. Ако не здраве да е. Надявам се че не си се засегнала от това което съм написала, но просто наистина зависи от документацията която имате, епикризата която ще ви изготви лекуващият лекар на базата на състоянието на детето. Вместо да се откажеш иди и говори с лекарката за това. Ние нямаме представа за каква астма става въпрос, колко чести са пристъпите, колко пъти в годината...
gergandi ами да ти кажа не знам. Аз всъщност отидох с Минко, защото той започна нещо често да боледува, и Михаил да чуе че хриптеше, тя реши покрай другите и на Мария да направи спирометрия и дори повториха 2 пъти изследването, за да е сигурна. И другите показатели пак така имат разни отклонения. Странно е защото тя боледува много рядко, плува активно, а резултата не очаквахме да е такъв. Иванова каза задължително Монтелукаст и за двамата.

# 549
natalinik  ,не се отказвай,поне нищо не губите  Peace Ще ти кажа аз какво направих .Отидох при алерголога и пулмолога на моето дете,обясних им че ще се явяваме на ТЕЛК ,след което  написаха етапни епикризи(с всичко с което са ви лекували,проведени лечение на детето и т.н.) Много добре си спомням,когато почнаха да ме разпитват докторите от комисията,защото и нас не веднъж са искали да ни вкарват в болница  на въпроса "А защо не сте лежали в болница ?" Отговорих,......"Защото си купихме инхалатор и всички тези процедури които ги правят в болницата вече си ги правим у дома,така детето ми не е под допълнителен  стрес." Ние се явихме на 8годинки и имахме стари епикризи от 3годишна възраст (лежане по-болниците)
Аз лично от тук(темата),разбрах за ТЕЛК-а.........ако имаш още въпроси питай--на драго сърце ще помогна  Simple Smile

# 550
  • Варна
И ние сме в редиците на болните, и двете Sad - вирус някакъв с възпалено гърло, хрема, болки в синусите (каката) и лек спазъм Елицата, подкашля редовно и е с инхалации сутрин, обед и вечер. Няма хрипове засега. Дано да няма, че да направи половин година без АБ.

# 551
  • В полите на Пирин планина
В къщи и двамата ми сина бяха болни миналата седмица - големия с лека кашлица, която отшумя бързо, а малкият все още не се е оправил. Точи едни сополи и гълта / и повръща / едни гъсти секрети, като се разкашля, думи нямам  ooooh! Слава Богу, гърдите му са чисти. От вчера поне няма температура.

Ментова, дано оздравяват бързо момичетата. А и всички други болни дечица.

# 552
  • Страната на чудесата
И Цвета е болна Confused Аз  бях с някакъв вирус със хрема и болки в синусите и ухото, но при нея слезе в дроба и предизвика кашлица,за разкош ми кашля цялата Събота. Дадох по нюх каквото давам при спазъм, днес вече е доста по-добре и отхрачва, според хомеопатичката и го карала доста по-добре от други години. Докато я преслушваше и детето вдишваше шумно и откашляше, влезе друга лекарка. Чува тя как диша Цветка и прави блестящото изказване " Ох, леле, как ужасно кашля, че и свири" ooooh! ooooh! ooooh! Да знаете, съвсем скоро ако прочетете за набита лекарка, не съм издържала скудоумието на някои представители на престилките...

# 553
  • Varna
А ти какво й даваш за спазмите по нюх?

# 554
  • Страната на чудесата
Тя е на хомеопатично лечение откакто е диагностицирана с астма, водя хомеопатичен дневник с подробно описани симптоми, и понеже е с астма вече четвърта година, вече знам кое и при какви случаи и помага конкретно на нея, за да туширам спазъма.

Общи условия

Активация на акаунт