Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
ех, и при нас положението е по-добро, но не чак розово... анди кашля хубаво, влажно, боли го глава, бебето е с червено гърло и силна хмеа, а аз едвам стоях на крака в сряда. тъжно ми е, че като тръгне на 28ми на градина, все едно аз собственоръчно го изпращам пак на разболяване и страдание, но как иначе, като всички там знаят стихотворения, а той само с бабите и мене тука, на нищо не можем да го научим.

днеска ги водих двамата в зала универсиада, със свито съце съм винаги като ги вкарвам в затворено помещение в много други хора, дано не съм сгрешила...

# 526
 Здравейте момичета  Hug
 При нас отшумяха като цяло проблемите , до до неделя смепна вентолин. Дойде ми инхалатора, но се оказа че лекарката ми е изписала друг вентолин, който е подходящ само за бейби халер и сега дори да взема от другият не знам каква да е дозировката...та ще си караме на сиропа  ooooh! В аптеките предполагам знаят какъв физиологичен разтвор е подходящ за инхалатор. Мисля поне това да взема.
 Четох по нагоре, че есента по това време се провокират пристъпите при някои дечица- и при нас е така. Мин година точно по това време започнаха спазмите и постоянната кашлица и откарахме до пролетта. Дано тази година с помощта на инхалатора мине по леко всичко.
 Желая хубар ден на всички и много здрави дечица, нека са силни и преборват с лекота зимните вирусчета  Hug

# 527
  • София,
poem щом ти е пристигнал инхалатора изхвърли сиропа и прави инхалации - нищо че си купила вече вентолин за бейбихалер/инхалер, ако не си го отворила, можеш да помолиш в аптеката да ти го сменят, едва ли ще има проблем. Купи си банка с физиологичен разтвор и две игли, по дебели и дълги, слагаш и двете в банката - питай ако имат в аптеката по малка банка от 250 мл. по добре да е по малка разфасовката, но каквато има - вземи банка обаче, тя е около лев и нещо, да не те излъжат да си купуваш ФР на ампули, че той си е доста скъп и не си заслужава, а и не винаги става за инхалатор! Peace

Бързо оздравяване на всички, ние приключихме днес с АБ, но носът и още хърка - странна работа, и спи с отворена уста, което ме навежда на мислъта че носната сливица май хич не се е оправила още ooooh!, слагаме и от карките на Улевинов вече три четири дни, но няманикакъв ефект. Sick

# 528
  • sf
На моя вчера му се запуши носа и е хремав, но не се учудвам, понеже баща му от сряда е така. Давам инфлуцид и се надявам да се пребори бързо без усложнения.
Ще му капя и клеева тинктура пък да видим.

# 529
  • В полите на Пирин планина
И моят малкият е болен. Батко му кашля малко от сряда, но той се оправя бързо с Орофар и Мукоплант, но в петък и малкият се заобажда. Сутринта не го пуснах на детска градина, че мъжът ми е в отпуска и да го следи и вечерта вдигна температура, която доста бързо стигна до 38.8. Днес сякаш е по-добре. Хубавото е, че дишането му е чисто.
От миналия понеделник пие Сингулер на прахчета и този път  / да се похваля тихо / не наблюдавам някакви силни реакции, както беше с Еphyra, преди това.

donsita като даваш Инфлуцид забелязваш ли положителен ефект, в смисъл -да не се разболее детет или пък да премине по-бързо грипа?

# 530
Lady Brinne, не съм donsita, но ще споделя впечатления от инфлуцид/ аз обикновено го използвам в комбинация с тонзилотрен/ Ако и когато сме го започвали при най- първите симптоми на разболяване са ни спасявали- всичко минава бързо и неусетно. Малкия по принцип е с много слабо гърло и всяка лека настинка го избиваше на силно зачервено гърло, кашлица и АБ. От пролетта пие инфлуцид и тонзилотрен когато видя , че нещата отиват на зле и сега беше първото ни по- сериозно разболяване...но пак като цяло го изкара леко...пу пу пу
 <eiffel tower>, аз го разпечатах другия вентолин, но не това е проблема ами че не знам каква трябва да е дозировката при този за инхалатора. Както и да е де. Той до днес трябваше да пие, сега ще правим инхалации с физ разтвор, благодаря много за инфото  Hug много ми е полезно, че малко като индианец съм с този инхалатор...когато ми го доставиха половин час четох и разглеждах...и аха да го подкарам и хоп....оказах се с грешното лекарство  Crazy

# 531
здравейте, току що си купихме този инхалатор http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8026&cat=132
работата беше на зор, обиколихме града, нямаше почти никъде нищо налично, намерихме това в метро. Все попадах на отговора ами ще поръчаме утре и като доиде тогава, а на мен ми трябва.
като го купувах ми казаха, че ако не ми харесва мога да го върна- ама ме съмнява, че в нашата БГ може и да стане това , но ще видим.
Четох му спецификацията, съвпада с повечето , които срещнах в нета. За сверка, за колко време с вашите инхалатори свършва 2 мл физиологичен разтвор?
Дано е добър- кажете ми отзиви моля Ви, защото ако не е ще ида да го върна в магазина и бих взела някой друг - но наистина днес имахме нужда от него- на момента .
тази Инхалаторна скорост: 0,35 ml/мин. , на омрон С28 колко е?

# 532
  • В полите на Пирин планина
poem много ти благодаря за включването. Ще взема да се заредя с тези два хомеопатични препарата и ще пробвам как реагира на тях малкия ми син. Аз съм пробвала Коризалия и Осцилокоцинум миналата зима и бих казала, че има известен ефект, ако се дадат при първи симптоми на заболяване.

# 533
Деница *, не знам какво е инхалаторната скорост, но според упътването на омрон 28 : подаване на аерозол - 0.4мл/мин. ; Скорост на подаване на аерозол - 0.06мл/мин; степен на разпръскване - 0.4мл/мин/при загуба да тегло/ Ако тези данни ти вършат работа.

# 534
Здравейте!Казвам се Златомира и съм майка на дете с диагноза алергична астма.
откриха алергичнатастма още през юли месец, но от ходене на лекар по лекар ни казваха различни диагнози, то бяха пневмониияха , то бронхити, и накрая отново се върнаха на първата си диагноза алергични пристъпи на астма.Знам със сигурност, че има алергия към мед,домашен прах и котки, получава астматичен простъп , смисъл задушава се мног трудно диша, но не посинява и започва да кашли и често да пие вода, в началото му давах вентолин и метилпреднизолон по схема, само когато получи пристъп, после ги спирах тия неща.Често се разболява от зачервено гърло и бронхит.От 10 дни сме на сингулар на прахчета-всяка вечер буто асма- при нужда и фликсотид Инхалер-сутрин и вечер по 2впръсквания с бебехалер-а.Някой може ли да ми каже страничните ефекти от тези лекарства и дали ще му подействат, според вас?

# 535
Деница *, не знам какво е инхалаторната скорост, но според упътването на омрон 28 : подаване на аерозол - 0.4мл/мин. ; Скорост на подаване на аерозол - 0.06мл/мин; степен на разпръскване - 0.4мл/мин/при загуба да тегло/ Ако тези данни ти вършат работа.
нищо не ми говорят, аз затова питам за колко време свършва 1 инхалация с 2 мл физ р-р.
то може да са еднакви неща но наречени с разл имена, ама като не им разбирам Simple Smile
надявам се да се включи някой с такъв и да ми потвърди , че е хубав или някой пък който да каже , че не е хубав, че докато имам време да ходя да го върна
а колко пъти на ден може да се прави с физ р-р инхалация

# 536
  • София
нищо не ми говорят, аз затова питам за колко време свършва 1 инхалация с 2 мл физ р-р.
то може да са еднакви неща но наречени с разл имена, ама като не им разбирам Simple Smile
надявам се да се включи някой с такъв и да ми потвърди , че е хубав или някой пък който да каже , че не е хубав, че докато имам време да ходя да го върна
а колко пъти на ден може да се прави с физ р-р инхалация
деница*, инхалацията продължава докато излиза пара от небулизатора и докато течността в него свърши. Щом на твоят инхалатор е написано, че скоростта на инхалиране е 0,35мл/мин би следвало инхалацията на 2 мл физ. разтвор да приключва за около 6 минути.
Нашият инхалатор е Rossmax и на него пише, че скоростта на инхалиране е > или = на 0,2 мл/мин. Правим инхалации с 3мл разтвор обикновено за около 8-9 мин.
Инхалации с физ. разтвор можеш да правиш колкото пъти на ден пожелаеш... Peace

# 537
мерси Simple Smile
още се чудя хубав ли е или не тоя инхалатор- излиза пара- да
ама омрона, който ползвахме преди, парата беше по-гъста, по видима ... виждах я като от цигара
а тука, това което излиза не е така видимо Simple Smile
дали ме разбрахте....

# 538
деница, значи, основното не е за колко време разпрашава (и това е от значение, но не толкова за самото лечение), а колко процента от частиците са под 5 микрона - нещо, което тука в постнатите спецификации не видях, затова и не писах. Гледам, че никой не ти отговаря, затова проверих - ето тук http://joycare.it/personal/prodotto.php?prodotto=114&language=en има повече спецификации.
Според написаното, 80% разпрашаване под 5 микрона, което е изключително добре. Явно продуктът е чисто нов, не виждам ревюта, но ако написаното е вярно, значи е добър.

Поздрав!  Hug

# 539
деница*
деница, значи, основното не е за колко време разпрашава (и това е от значение, но не толкова за самото лечение), а колко процента от частиците са под 5 микрона - нещо, което тука в постнатите спецификации не видях, затова и не писах. Гледам, че никой не ти отговаря, затова проверих - ето тук http://joycare.it/personal/prodotto.php?prodotto=114&language=en има повече спецификации.
Според написаното, 80% разпрашаване под 5 микрона, което е изключително добре. Явно продуктът е чисто нов, не виждам ревюта, но ако написаното е вярно, значи е добър.

Поздрав!  Hug

Peace аз не съм гледала характеристиките на нашият. Но правим инхалация за около 6-8 мин.
Забравих да спомена че в петък се класирах най-накрая с всички дечурлига при Иванова. Михаил е с чисти гърди, обаче пак кашля, Минко е със много добри резултати на спирометрията FVC 101%, при Мария обаче не етака въпреки че е добре от месеци FVP - 83%. Иванова им изписа сега Монтелукаст, аз мислих Мария нищо да не пие, даже на шега направихме спирометрията, обаче докторката каза и за двамата задължително.

Инхалации с физ. разтвор можеш да правиш колкото пъти на ден пожелаеш... Peace това не е точно така. Инхалации с физиологичен разтвор се правят около 4 - 5 пъти на ден, не е добре да се прекалява защото води до прекалено разводняване на секретите. Казвам го от опит, когато Михаил направи първият спазъм, аз така се бях шашнала, той беше много малък, купихме инхалатора след часове обикаляне по аптеките във Варна и Русе, единственият който намерихме, и аз започнах инхалации когато ми скимне - на 2-3 часа. Отивайки в Токуда обаче на преглед първото нещо което ми казаха - спрете инхалациите, прекалено разводнявате секретите.

Общи условия

Активация на акаунт