Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Това, което наистина тази година ме въодушеви е хомеопатични капки за нос Еуфорбиум - четох някъде по форумите за него, ама ей така и като бяхме във Виена пролетта и малкият се разболя, направо тези капки ми дадоха в аптеката! Много положително се повлия, изобщо не слезна хрмата надолу, въпреки че беше с температура малкият! И от тогава действам първо с тези капки /то е спрей, де/!
На нас ни предписаха Еуфорбиум тази година за пръв път. Но като прочетох при страничните ефекти, че може да предизвика бронхиален спазъм и изобщо не го дадох...

# 586
denica17 ,това в случей,че детето ти е алергично към някоя храна,например ние трябва да ядем ограничено количество белтъчини(всички)........Отиваш при личната и и казваш,какво ти искат,тя много добре знае,ще ти напише какви лекарства взима детето+ ако има някакви ограничениие специално за храната.Това е!
Хубав ден  Simple Smile

# 587
За тия хомеопатични капки направо се облещих! Понеже изришно казах в аптеката за какво ми трябват и, че детето е предразположено! Та сега отидох и отворих немските описания (от страницата на производителя) - ами не е преведено точно, никъде не пише за бронхиални спазми, обаче са спестили, че не е подходящо за деца под 2 години! Или са обръркали описанието от друго лекарство или направо не знам... ще питам хомеопатката ни при следващото посещение
Ето оргиналното листче, за тези, на които им е любопитно
http://www.heel.de/upload/Euphorbium_comp_Nasentropfen_SN_Spray_ … 05_BPZ_7_1524.pdf
За диетите, с годините съм си изградила по-така мнение!
Отначало си бяхме с атопичен дерматит и всички казваха, че ще премине в астма, при повечето така ставало! Та го карахме много бавно със захранването! Когато на 1 година направи първият спазъм и аз отидох да го освобождавам от ваксина, гастроентроложката Маринова ми се накрещя, че как така ще захранвам риба на 1 година  Shocked и, че аз съм виновна, че детето е получило спазъм и сме били в болница! Та ни върна директно отначало на мляко и се захранвахме наново от А и Б! В интерес на истина та обач, повече тази година не направихме повече спазъм!
Някой алерголози а на мнение, че когато се консумират алергизиращи храни (даже и ако няма алергия конкретно към нещо) се изтощава така да се каже запаса на организма да се бори при истинска алергия! Когато става въпрос за алергична астма, тогава не е зле дасе помисли за диета, особено по време на болестта! В период на болест аз спирам телешко, грах, боб, разни готови храни  с консерванти, банани, а изобщо още не ядем мед, ядки, шоколад, цитрусови плодове, чай от цъфтящи растения, риба! Към храни изобщо нямаме изявена алергия, освен към шоколад май, но някой деца не се обриват, а правят спазъм като алергична реакция!
Всичко това е плод на мео изградено мнение, обиколила съм де що има специалист и да ви кажа, двама с едно мнение по въпроса няма! Затова всеки като си наблюдава детето и види какво е най-добро при него да действа, да го прилага!

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 16:32 от Rila

# 588
  • Бургас
denica17 ,това в случей,че детето ти е алергично към някоя храна,например ние трябва да ядем ограничено количество белтъчини(всички)........Отиваш при личната и и казваш,какво ти искат,тя много добре знае,ще ти напише какви лекарства взима детето+ ако има някакви ограничениие специално за храната.Това е!
Хубав ден  Simple Smile

Благодаря!  Hug

# 589
Когато утайката в кръвта / не съм сигурна дали точно го описвам, но става въпрос за утайка при изследване на кръвта/ е 6 - нормално ли звучи?

# 590
  • София,
Здравейте,дами!
Днес подавах документите от ТЕЛК-а при Социалните и от там ми искат бележка от личния лекар,в която да е описано какви лекарства,частично поемани от Здр.каса, приема детето и на кой № диета е?
На вас искали ли са ви подобна бележка? Какви са тези диети,знаете ли?
И на мен това ми искаха, та и аз вчера ходих да се разправям. Само че каква е уловката, лекарствата за астматиците по ЗК се водят изцяло платени от нея, т.е. тя ги поема изцяло, уви напрактика не се получава така - това всички го знаем. Обаче Лекарката неможа дса издаде белжка в която да пише че лекарствата са частично платени, или поне моята не се съгляси да напише и толкова. Тъй като компютърът не и позволи да пусна така бележката както аз я исках - с частично платени лекарства/защото те са изцяло платени и така е заложено в програмата и вързано със ЗК/ тя ми я написа на ръка, но само написа какви лекарства приема детето - нищо повече, а за диетата пък още по зле, дори и тя не знае какви са тези кодове дето ги искат, абе изобщо пълна скръб. Тъпата бюрокрация и липса на връзка и комуникация. Едните искат едно - другите дават друго, накрая ти остават само нервите и припкането, висенето по опашки в поликлиниката и накрая нищо. Peace

# 591
  • Страната на чудесата
Когато утайката в кръвта / не съм сигурна дали точно го описвам, но става въпрос за утайка при изследване на кръвта/ е 6 - нормално ли звучи?

CRP до 6 мисля че беше ок, над 6 е вече белег за бактериална инфекция, така че-да Peace

# 592
10–40 mg/L - вирусна инфекция

10–200 mg/L- бактериална инфекция

>200 mg/L - тежка бактериална инфекция

# 593
Благодаря!
Според тези стойности

10–40 mg/L - вирусна инфекция

10–200 mg/L- бактериална инфекция

>200 mg/L - тежка бактериална инфекция,

дали 6 не е под нормата, щом започват от 10?

# 594
  • В полите на Пирин планина
Калинчи според мен означава, че няма инфекция, т.е. човекът, на който са изследванията е здрав  Thinking

# 595
  • Страната на чудесата
Калинчи според мен означава, че няма инфекция, т.е. човекът, на който са изследванията е здрав  Thinking

Да Peace

# 596
Калинчи според мен означава, че няма инфекция, т.е. човекът, на който са изследванията е здрав  Thinking

Да Peace
Благодаря отново!
Изследванията са на дъщеря ми, на 4г., с лоша кашличка, и хиляда илачи за хремата, която я провокира. Тъй като вчера се разкашля бясно, днес бяхме при педи и настоях за кръвна картина. Преди изследането педи, уж леко чуваше нещо лекичко, но след изследването беше категорична да продължаваме само борбата с хремата. Именно заради такава хрема съм решила да взема инхалатора /Омрон С 28/, за да улеснява изкарването на сополите. Гърдите и винаги са чисти! С изключение когато беше с бронхопневмония.
Е днес е значително по-добре. Как така за 20 часа се изменят децата. Две години се борим с кашлици и сополи. И на сингулер беше без нито един спазъм от тази кашлица преди 2 години! Както и да е, да не ви товаря, благодаря за отзивчивостта.
Пак да кажа, чета темата и желая здраве на Вас и децата Ви!

# 597
<eiffel tower>   и нашата лична го написа на ръка +подпис и печат. Също    освен кои лекарства пие(взимаме) по-ЗК,включи  спомням Вентолин за инахалации,а той  доколкото помня не е бил никога по-ЗК,както и да е .Исках да кажа на denica17,да ви опише всички лекарства  Peace

# 598
  • sf
Ще водя утре моя при д-р Захариева . Не чувам хрипове , ама не се знае , знае ли се  Rolling Eyes да видим какво ще каже за тази постоянна кашлица.

А отворения вентолин за инхалации наистина ли изхвърляте след месец или може пак да се ползва и след този срок  Thinking

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 18:47 от donsita

# 599
  • София,
CRP и утайка са две различни неща, ако питането е за утайката, мисля че долната граница е е шест, а горната не се сещам. Това така обаче много си зависи в коя лаборатория са правени изследванията, аз примерно установих че всяка лаборайтория си има различни стандарти и граници +/–, така че е много относително. Все пак обаче проверете - на листа на който са изследванията не са ли определени, - т.е. изписани и референтните граници?

ВЕсе благодаря, аз все пак я занесох така бележката, но уви не ми я приеха, искат си я на компа и така  - саге пък ми искат бележка за уроците с логопед, че посещаваме и плащаме, та можело да ни отпуснат и за това нещо, нали имаме право на обучение. Та сега и такава бележка ще нося, само дето я искали на всеки шест месеца, та аз ще трябва три години подред по два пъти да я нося, ако ходим още де Joy.

А отворения вентолин за инхалации наистина ли изхвърляте след месец или може пак да се ползва и след този срок  Thinking
Изхвърляме го Вики, аз между другото съм го пробвала и след, но недейства Peace, аз винаги си имам в къщи едно ново неотворено шише, а на отвореното си записвам винаги датата на отваряне и като изтече го изхвърлям, ето утре точно ми изтича едно отворено и ще го изхвъля!

Общи условия

Активация на акаунт