"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 747
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Чин, бях в център Димитров, но лекарят, при който ходех там, отиде в чужбина и сега съм при друг лекар, на друго място. И моята точка отговаря на около 7 дни след зачатието  Laughing До неделя само ще гадая какво е това чудо, категорично мъжът ми не е свършвал в мен, но историята познава всякакви случаи  Twisted Evil

Деска
, честита половин годинка на Йоанка!   bouquet Все такава радост да бъде на мама и на тати!

Браво на всички бебоци за хубавите мерки, тия дни май са дни на мерки и теглилки  Simple Smile Имаме си и шампиони  Simple Smile
И стискам палци да няма никой реакции от ваксините  Praynig

Ваче, благодаря  Hug Мен просто ме е страх от резултата  Simple Smile

Аз две вечери давам на Виктор да смуче ябълка, харесва му май, но не е особено настървен. За захранването мисля да бъде като начало картоф, разреден с мляко/кърма.

Иначе моята раничка, заради която всъщност отидох, се е разраснала и ще трябва да се вземат скорошни мерки. Извинявам се за хаотичния пост  Blush Това е от тези постове, за които Деската вика, че са писани на един дъх  Simple Smile

# 616
  • София
Деска, моркова е запичащ - да! При диария се дава морков и ориз.
Според мен това е удачна поредност. Аз така съм давала на Саша - зеленчук, каша, жълтък, месо и т.н. Само че аз дадох първо телешко.  Wink А защо не искаш да даваш плод? Rolling Eyes
И искам да ти кажа, че лично според мен няма никакво значение схемата. Схеми много, противници и привърженици много и все същото.. децата си лапат пюретата и нищо им няма  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Саша яде пюре като беше на 3 навършени. Каша на 4 навършени и т.н.  Crazy

Мейдънли раничката ще я оправиш. Аз сега имам малко еразио, явно след раждането. Лекарката каза = ще следим Wink

# 617
Ваче, защо да е много? Моят човек е почти месец по-голям, а за месец и половина също е наддал килограм. При него така се получи - първи месец - почти 600 гр, после 1400, после 1000, после за месец и половина още килограм. Раличка явно обича да хапва, щом и на вашето ядене се наглежда....
Мейдънли,  тази точка...Rolling Eyes Раничката наистина е добре да я оправиш, което ме подсеща да отида да видя моята - но нещо трудно става този номер с отиването на лекар, нали си имам опашка... За захранването - добър вариант е картофелЯт.
Августа, ето статията ,за която Къдрокоска говореше онзиден.

# 618
Ваче, не че толкова съм против плода, колкото, че тя иска да заместя ядене с плодово пюре. Ама аз все си мисля, че чисто плодово пюре не може да замести хранене и затова предпочитам като за начало да въведа каша, а след това плодово пюре с бисквитка примерно или ако е чисто за десерт след млякото. Не знам дали съм права, но така ми се върти в главата. А иначе е вярно, че има много схеми и ако детето не е алергично и няма други проблеми общо взето самата схема е без значение май.

# 619
Ана2, уж са по-добре нещата, т.е. имам кърма, но той често се дърпа и реве. Тази вечер успях да му отворя устата - не е много твърд венецът, но долните зъби /двата предни/ ясно прозират. Явно оттам е част от проблема. Много добре суче полузаспал или направо насън, та пробвам така да давам.
Дъщеря ми имаше зъби на 4.5 месеца, явно пак ще е така.
На всичко отгоре взе да ме хапе, че и си боли даже като стисне.

# 620
Здравейте,

и аз съм на мнение, че схемата няма значение. За мен тя е просто ориентир, за да не се чувсвам аз несигурна в това, което правя - някакси като опорна точка.  Важното е децата да приемат добре храната и да са здрави. И тук важи правилото - то детето само ще си покаже. Например вчера Сиана с настървение се нахвърли на ябълката, а днес само я посмука малко и повече не я искаше.  Rolling Eyes

Деска, мисля че си права за плода, затова ми харесва нашата схема - въвежда се плод и каша, но още не знам как точно - това ще е другия месец при нас. Обаче ми направи впечатление, че искаш да даваш плода за десерт. По принцип ти си знаеш, но аз от години давам и ям плода преди ядене, поне 30 мин, не след това  Naughty Аз бих дала плод за следобедна закуска и след малко кашата или бисквитката.

Момичета, днес за втори път ми се случва нещо, което ме оставя в недоумение... Влизам днес в Лилли (имат хубави пюрета, между другото) и докато ги разглеждам Сиси се размрънква. Взимам я аз на ръце и си разглеждам и слагам в количката, а няколко лелки от персонала седяха покрай мен и се чудеха какво да правят. Тогава едната каза: "Дайте я на мен дакато си разглеждате!" и направо тръгва да я взима.   Shocked И аз като я дръпнах, тя реагира: "Че ние да не ядем хора!"
Предишниян път беше на басейна, където Марки плува.
Аз никога не бих посегнала към чуждо бебе така, камо ли на непозната  #Crazy

# 621
Тази вечер купихме нов биберон. Следобед едва го приспах на гърда и бързо се събуди. А сега след баня го облякох и му бутнах биберона в устата да не мрънка докато отида до тоалетна и като се върнах беше заспал без да е ял.  Rolling Eyes Милото, добре се е дресирало вече, като му дам биба и заспива. И Иван беше така! Дано и Никола да е така, просто нямам грижи.
Сега да очаквам включване да кърмя по някое време.

Чин, и от мен имаш стиснати палци!

Ники вече си лапа крачето. До сега само си играеше с крачетата, но вече се сети че може и в устичката да ги пъхне.  Heart Eyes

# 622
МамаАни, накара ме да се замисля. А ако е на пюре как би давала. На мен като дете все за десерт са ми го давали, но не казвам, че е правилно. Аз споделям тук, за да получа съвети така или иначе  Hug
А това с лелките ме изуми направо. На мен до сега само една учителка в една ясла ми предложи да я подържи докато попълня документите. Аз я дадох, защото иначе беше мисия невъзможна, ама това все пак е човек, който работи с деца.

# 623
Деси,всички едно време сме учени,че плодът е за десерт.Чела съм статии,че плод трябва да се яде 30мин преди или 2 часа след хранене.Всъщност ето цитат от една статия "Яжте плодовете винаги най-малко 30 минути преди основното хранене. Така стимулирате бързото разграждане на всички полезни елементи. На празен стомах храносмилането протича плавно. Плодовете не се смесват с друга храна. Предотвратява се ферментацията. Създава се усещане за ситост." Аз бих давала плодово пюре междукърменията,примерно късна сутрин и следобед.

МамаАни,аз имах подобна случка също необяснима за мен.На касата съм в аптеката,бебо е пред вратата,аз съм буквално на 2 метра от него,а той си играе с една играчка.По едно време чувам мрънкане,обръщам се и гледам една лелка му подава бибата,която си седеше до главата му.Еххххх полудях!!!Как ще ми бърка в количката тая... В началото даже непроумях какво иска да направи и направо се хвърлих в/у количката,а като се обърнах да и се карам я нямаше даже.Не знам тези хора как се усмеляват...

# 624
Добър вечер Simple Smile
Деси, ПаО правилно е отбелязала за плодовото пюре Simple Smile. Аз пък имам книга за разделното хранене, в която пише, че плодовете се ядат винаги отделно от останала храна, най-добре 30-40 мин. преди ядене. Това защото имат нужда от 30 мин., за да се усвоят и разградят. Ако се ядат след друга храна се смесват в стомаха, съответно ферментират и пречат на храносмилането на останалото. Затова и ни става тежко ако е такава комбинацията  Peace. не знам с пюретата дали е така, но смятам да спазвам това правило, а и педиатърката каза, че плодовото е много леко пюре и не трябва да замества хранене. Но пък ако се смеси с безглутенова бисквитка става Simple Smile
Ани, какъв биберон ползвате? Чисто любопитство е моето - понеже Алекс не иска никакъв, вече има 5-6 и все взимам някой нов с надеждата да го хареса, ама тц  Mr. Green
Мама Ани,  Shocked, е никаква съобразителност нямат тия хора значи  Crossing Arms. Аз ако искам да пипна друго бебе или да му дам бибата първо питам. Съответно много мразя да се бърка в количката ако не съм разрешила  Naughty
Ваче, супер си е малка Ралка. Обаче забелязвам, че всички педиатри имат един и същи манталитет - все им се вижда много качването на килограми, все броят храненията, все искат да махаме нощното... и на мен нашата все това ми повтаря. Ама защо, при положение, че детето е на кърма само, никой не ти казва  Crossing Arms
Мейдънли, ти какво искаш да е ?  Flutter Hug
yyanita, браво за мерките и теглилките Simple Smile

И аз дадох на Алекс да посмуче парче ябълка - много му хареса, като ококори едни големи очи  Laughing. После ми грабна ръката и се опита да го натъпче по-навътре в устата си... Като го дръпнах чак вакуум направи Simple Smile. Което, обаче, ме замисли - дали не са признаци за захранване  Thinking. Не искам да му давам пюрета, според мен е рано още...

# 625
Хелън, Пао, благодаря.

Не мога да пиша много, че Йоанка е нервна от ваксината и заспа върху мен.

# 626
  • София
Ваче, защо да е много? Моят човек е почти месец по-голям, а за месец и половина също е наддал килограм. При него така се получи - първи месец - почти 600 гр, после 1400, после 1000, после за месец и половина още килограм. Раличка явно обича да хапва, щом и на вашето ядене се наглежда....

Ами тя Ралка си качва по кило и 200-300. Много й се видя на докторката за тия месеци и се вторачи в яденето в 2 посред нощ. Поговорихме и накрая тя заключи "Е, ще прегори и ще го махне сама това нощното"  Rolling Eyes
Раличка е едно малко жълто ламтурниче  Mr. Green Каката не ядеше така, това е доста лакомко (пу-пу)  Heart Eyes
Хеленче, накрая се разбрахме с педиатрката. Тя вика що е на кърма нищо не може да направим. Предложи ми да й дам биба като се размънка нощем. Аз викам, че й давам ама тя се размрънква пак по-късно. Абе вика, щом има 6 часа разлика между хранения е ОК, ще чакаме сама да се откаже. Аз предолагам, че когато почне да яде храна различна от кърмата ще спре с нощното.

Деска, абе как ще заменя ядене с плод  ooooh! Ти си давай плод, ама между храненията. То и ние не ядем плодове вместо вечеря. Не само чисто, ами плодово пюре с мляко не може да замести. Днес педиатърката ми точно затова имаше забележка към тиквата, че понеже е донякъде с плододи характеристики не е подходяща и питателна самостоятелно да замести хранене. И пак подчерта, че заместването не изключва млякото, напротив, хрнаненето е смесено  Wink Може да се слага плодово пюре в кашата. Може да дадей на Йо пасирана ябълка следобед МЕЖДУ яденията или преди обяд към 10. Нещо такова... ама не да замести ядене.
Мама Ани е права!!!  Hug Плодове се консумират малко преди основно ядене, а не като десерт. Едно време така ни ги даваха, но не е правилно. И най-добре е да се консумират сутрин. Това важи за деца и за възрастни.
Ако е пюре си даваш пак между ядене, около час или 40 мин. преди основно. Все едно ти както ядеш. За Йо е пюре, защото още не може да яде цяла ябълка, иначе е същото. Педиатърката ми каза да давам свежа ябълка, а не термично обработена. И между другото и тя каза да взема готово пюре, защото много майки като правели пюрета вътре блъскали сол и захар.  Rolling Eyes

Малка Ралка беше доста кисела на заспиване, Ама първо мона през някаква превъзбуда  Rolling Eyes Мятаще ръце и крака все едно гимнастика прави. После рееев и заспа. Надявам се да не вдига Т. А зи преди и сега не съм я мерила с термометър. Само пипам, не е топла.

Мамо Ани, я кажи за хепатит А коя ваксина ви препоръча педиатъра. Аваксим или Хаврикс. Педито рече Аваксим, ама в нета чета, че Хаврикс била по-добра  newsm78

# 627
Деска, те момичетата са ти казали. С пюрето бих процедирала по същия начин. Чисто пюре, след 30-тина мин кърма или бисквитка.

Че разхлабва, разхлабва тиквата, ама днес, след втори ден тиква, Сиана така напълни памперса, както никога досега.  #Crazy Утре е пак на моркови  Mr. Green

Аз пак много се чудих за излизане днес и добре че не споменах, че ще съм в градинката със слончето, че пак стигнах до нея и завих към баба ми като видях черните облаци  ooooh!

Ние продължаваме да къпем всяка вечер - затопляме банята и стаята. От вчера и Сиси започна да рита с крачета във ваната - досега стоеше като препарирана.  Laughing
А днес си откри гласа и започна да крещи с пълна сила и да се хили  #Crazy

Ваче, и мойта ме предупреди да не слагам сол и захар. То аз и не бих сложила, ама ми каза да слагам масло и това няма да послушам.
Не сме говорили за Хепатит А ваксината още - тя каза, че има време и не сме я обсъждали.

# 628
  • София
МамоАни, мерси! Hug
Аз май ще избера Хаврикс за Саша Wink

Аз също къпя всяка вечер, защото Ралка много обича да шляпа с крака. Улива цялата стая и много й хареса това. Не пускаме парното вече, но в стаите е около 22-23 градуса. Не затоплям стаята допълнително.

Ето ви нещо поучително  Mr. Green

# 629
Момичета, багодаря ви. Тя и сестра ми така ми казва да правя, ама тази педиатърка ме обърква. Не че съм очаквала нещо друго от нея де. Сега тотално ми се изясни всичко.

Оф тук мамите всичко слагат - сол, захар, масло. И така им казват педиатрите. Аз не слагам нищо, най-много кърма.

Хихи "Друг сериозен проблем е постоянното присъствие на свекървата в дома на младото семейство. Тук трябва мъжът да бъде по-активен и да се опита да обясни, че ако реши да идва на гости, майка му първо трябва да се обади предварително" това е за моята. Вече й обясниха  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт