"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Аз всяка вечер къпя Владис,само след ваксини не я къпя.Уморява се след баня и после си спи цяла нощ

# 601
Здравейте момичета,а виждам,че вече си имаме и момче. Не съм писала отдавна.Ние сме добре.Чета,че си говорите за захранване.Аз вече успешно й давам на Дарка зеленчукове пюре.Не одобрявам евтинийки като Ганчев за начало.Не са качествени,може би след още 3-4 месеца може би ще й давам,но началото държах да е с хубави пюрета.Успешно си яде зеленчукови пюрета,а от понеделник ще почна с плодово,но се опасявам,че след това ще отказва зеленчуковото.Смело момичета,особено,ако не кърмите след четвъртия месец е добре да се захрано,но това си е мое мнение.Всяко мамче сама си преценява кое е най-правилното за дететео й HugА за къпането и аз купя всяка вечер Дария,защото самата аз не мога да се успокоя Wink

# 602
Ири, можеш да ги изваряваш, да. Аз докато кърмех така правех.
За къпането, защо не го сложиш да полегне в коритото, да подложиш ръка под главата и така да му я измиеш. (така, че да не влиза вода в очите). На мен винаги ми се е струвало много страшно да хвана Нико, да го наведа и да поливам. На една наша позната, бебето й беше спряло да диша, защото се беше нагълтало с вода и се задавило. Няма да казвам какъв ад бяха изживели, добре че мъжа й не се паникьосал и го обърнал с главата надолу.

Деси  Hug

Бг-тати, имали сте късмет. На мен ми е много трудно да нося чадър и да бутам количка. Поне нормални тротоари да имаше.... затова си ходя все мокра като пиле.

Хелън, мисля, че ти ме беше питала кога смятам да захраня Никола, а забравих да ти отговоря.  За сега мисля на 5 навършени месеца.

Нико заспа, аз сядам да уча, че след малко пак ще наддаде вой...

# 603
И аз слагам Владис легнала в коритото и и харесва,лежи си,шляпка с крачета и се радва  Hug Hug

# 604
ЕЙ, ЧИН , успех ти пожелавам- ще се справиш ,то е ясно  Wink
И аз не сменям често помперс по същите причини , поради които и вие избягвате, обаче се зачудих,защото нещо се подсече малката , а редовно я мия и реших ,че е от многото часове вечер с един исъщ памперс....знам ли... newsm78 Мажа я със Судокрем и намаля зачервеното.
Ани ,поздравления-страхтни мерки на малкия мъж!Другата седмица и бебка ще я теглят и мерят , но подозирам ,че вече е над 7 кг и около 70см.
Къпя всяка вечер , но се замислям от следващия  месец да прескачам вечер.
Деска , как се казва ваксината , която ви сложиха днес?

# 605
Аз сменям памперса през 3 часа,точно преди да папка.  Laughing Laughing

# 606
Здравейте,майчета.Драскам бързо и започвам да вършея из нас...

Накой ме беше питал за бактерийката пак.Сори,че не помня кой,ама от вчера само чета и много страници ме зашеметиха.С две думи пак ще кажа (Всички,които знаете историята прескочете на следващия абзац  Laughing  Embarassed ) - Мартин започна да хърка с нослето,вечерта вдигна и темепраура,а хъркането стана повече.Прегледаха го и казаха,че не е слезнало в гърдите.Капех Виброцил,сребърна вода и стеримар близо една седмица.Нослето се оправи почти,но сутрин още хъркаше.Доки каза да изследваме секрета и така разбрах.Сега мажа и след още седмица пак ще вземат проба от секрета.

Цвети,ползвам Маример.Не знаех,че всеки я има тази бактерия. Thinking

За ръцете в устата-старая се винаги да има някаква дрънкалка или чесалка в ръцете.
Чувалче имам,но за летния кош на количката.Имам и зимно за спане,исках да го слагам,ама нали сега сме на фаза нон стоп обръщане,а с чувала не става тоя номер и много мрънка.
Намам търпение да идем на консултация-този месец много яде  Mr. Green
Масаж само правя,но на две на три.Гимнастика сам си прави Wink
Хеленче,Марти,за да се научи да седи по корем,го слагах,когато е най-на кеф.Така бързо свикна.

# 607
Здравейте!
Августа, в никакъв случай не искам да се конфронтирам с педиатърката ти - просто по това, което ми казваш за детенце, не мисля, че имате проблем с храненето. А не едно и две бебета четвъртия месец наддават по толкова, без да има признаци на недохранване (включително няколко консултантски бебета). Ако те притеснява, можеш да се опиташ да въведеш допълнителни кърмения, ако даваш вода, можеш да я спреш и да додаваш гърда. Но все дете на тази възраст вече няма да се остави гладно току-така.
Мама Звярка, не са ли по-добре нещата с кърменето вече?
Момичета, бг-тати, "децка" е нищожен пропуск - днешните студенти наистина имат доста пропуски в правописа. За съжаление университети много,а раждаемостта намалява, дори сред студентите-филолози има потресаващи примери. За изпитите, аз проверявам и кандидатстудентски работи, участвам и в проверката на матурите - все по-рядко се пишат двойки по гореспоменатите причини, самите критерии и скали са направени така. Аз си признавам, че съм от преподавателите, дето пишат доста двойки, което винаги изненадва моите студенти (все не ми вярват, като им го казвам по време на семестъра). Просто това поколение е друго, аз нямам проблем с единични грешки, случват се на всекиго, по-скоро ме шокира цялостният начин на изразяване но доста хора в нета - липсата на логически връзки между думите в изречението и между изреченията - има случаи, при които ми се налага да влагам изключително много усилия, за да разбера какво ми казват. Клеопатра,  Hug
Силве, ти къде се буташ в неграмотните  Mr. Green А Матейка е  Heart Eyes
Клавдия, за пюретата - зависи от средствата, с които разполагаш. Аз например нямам пари за "Хип", "Нестле", "Гербер" и т.н. - мога да взимам инцидентно, но постоянно...абсурд. Затова ще заложа на домашни (ако си имате дом. продукти, това си е екстра вариант) и може би някои по-евтини, ако се налижи да купувам понякога.За олиото - да, вече май си му е време.
Дес, жива и здрава да е Йо, да продължава да расте все така прекрасна!!! Браво за ваксината...
За биберона - въобще не е вариант вече при нас - гризалка, гърда или пръсти.
Янита, как постигнахте това спане? Браво!
Браво и на порасналите бебоци на Ани и Кристина.
Чинче,  Hug
Памперс нощем сменям само ако Явор се наака (случва се, той е дрисльо голям, Румен по това време акаше по веднъж на седмица, този е на всяко хранене).
Оставям ви, че реве...

Леле, 9 нови отговора, после ще ги чета...
 Embarassed

# 608
Рая, Инфанрикс се казва ваксината. Даже тъкмо й намерих листовката да чета аз каква отрова вкарваме в децата.

Ани2, много си права. Понякога е много трудно да четеш постове, които сякаш са писани на един дъх. Между другото, аз в техникума учих стенография. Ей това чудо е толкова удобно, но как ме повреди ако знаете. От тогава ръкописно пиша много трудно, винаги съкращавам думи, някои пропускам, а понякога дори и пиша с ченгелчета без да се усетя.

# 609
  • София
Извинявам се, не съм чела, после ще наваксам.
И аз се присъединявам към Чин с точка в матката  #Crazy. Чин, на теб докторът каза ли ти евентуално ако е бременност на колко седмици/дни отговаря и като цяло какво му беше обяснението за точката? Аз ще чакам мъжът ми да се прибере, да си разпределим стреса, т.е. тестът ще е в неделя или понеделник. Имам много ясна точка в матката, но апаратът е хубав - докторът каза или е бременност на 2-3 дни преди закъснението, или е капка кръв.

# 610
  • София
Айде да се разпиша. Биха ваксините. Ралка поплака малко на втората. Сега е малко киселоч, ама тя си е така като не я носи някой насам-натам. Дадох й панадол.
Станала е 7,470 кг. Качила е 1,160 кг Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes   (Ана е виновна, щото така сладко пише за кърменето  Mr. Green Mr. Green Mr. Green) Лекарката се стресна даже. Това за месец и половина. Вика много е. Е, хубаво, ама тя е само на кърма. Вика да поувелича нощната пауза. Смята, че има по 8 хранения на ден, а това било много. Аз броих, броих и ги изкарах около 6 Rolling Eyes Каза да захранвамм след 4,5 м. Аз си поставям ден 1 ноември някъде. Каза да почвам с картоф, морков. Питах за тиквата. Каза, че е супер дори за начало на захранване, ама да имам предвид, че не е чиста, а има и показатели на плод. Абе смесена е. И разхлабва. Каза да ги редувам тия неща. Също по въпроса за млякото категорично в пюрето трябва да има мляко. Но понеже аз кърма не мога да цедя каза да дам чист зеленчук и после кърма, те се смесват, но че не може още да се маха млякото. Било си зелечуково-млечно хранене. След това каза кашите, месцето (заешко, патешко (май Rolling Eyes)) и т.н.
Питах дали мога да давам вместо сок или дори не вместо, ами за разнообразие самия плод на ябълката. Каза, че мога, хубаво пасирана и свежа между храненията.

Та това е от нас. Дано няма температура малка Ралка. Дори до Лидл скокнахме. Да знаете за по-големите дечица има разкошни ботуши зимни, тип апреска, за 30 кинта. Аз взех на Сашата. Grinning

Мейдънли... тест уринарен е възможно да покаже и сега... лелеее стискам палци да е това, което ти искаш!  Hug
Чин, какво стана с твоята точка?

# 611
Извинявам се, не съм чела, после ще наваксам.
И аз се присъединявам към Чин с точка в матката  #Crazy. Чин, на теб докторът каза ли ти евентуално ако е бременност на колко седмици/дни отговаря и като цяло какво му беше обяснението за точката? Аз ще чакам мъжът ми да се прибере, да си разпределим стреса, т.е. тестът ще е в неделя или понеделник. Имам много ясна точка в матката, но апаратът е хубав - докторът каза или е бременност на 2-3 дни преди закъснението, или е капка кръв.
А така.. съжалявам, че си и ти в клуба.
Доколкото си спомням ние ходим в един и същи център? Димитров? - само, че ти ходиш при друг лекар, или се лъжа?
Моята точка е 4мм, отговаряща на 7-8 дни след зачатието (ако е това) Моите тестове обаче са категорично отрицателни всички.

Ваче, радвам се за малка Ралка.
Още не ми е дошло, ако не ми дойде до 24-5, ще ходя пак на лекар.

# 612
Ваче, месото, което можеш да даваш в началото е заешко, пуешко, пилешко. Телешкото по-късно се въвежда. Свинското чак след годинката. Рибата също. (въпреки, че според моята педиатърка може и по-рано, но тя знае май, че не я слушам). Тя днес се съгласи с мен, че няма все още да даваме плодове и че ако добавям нещо към менюто й ще е каша. Чак след това плод, месо, жълтък, глутен. Та така или иначе сме на тази тема, ще помоля за мнение за тази поредност, дали е удачна.
Аз хранене още не съм заместила и не смятам да замествам. Йоана, въпреки, че не е кърмена се храни на поискване. Понякога дори не знам кога и колко е яла.
Ваче, по принцип на пюретата с тиква пише, че са регулиращи. Моркова е запичащ. Аз като ходя в някой голям магазин и се бутвам на щанда с пюрета и чета какво пише на тях, а и гледам какво е разнообразието.

# 613
Привет!
От това което запомних....

След всяка ваксина Пентакс и Синфлорикс давам Панадол превантивно и правя два или три компреса с риванол.До сега не сме имали проблем с Т  Peace

Памперсите-сменям нощем,когато вземе много да се върти и промрънка,а иначе най-искрено завиждам на спящите деца,защото моето се буди да хапва/макар и малко,но си муцва и заспива/.

За смукането и при нас го има,но му давам чесалки и спасявам положението.

Опааа...реве ще пиша после пак

# 614
Ето ни, биха ни ваксината, 6.230 кг и 64 см.Аничка за какво спане говориш че сме постигнали Mr. Green, той преди това се буди и окончателно в 5,30 ч.Чин успех и от мен.Иначе за захранването педиатърката каза от 5 мес да почвам ама знам ли.....не мога да реша.

Общи условия

Активация на акаунт