"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ирето,много се смях с тебе! HugАми като идва от "деца",к,ва да е учителката-ми деЦка ще да е.Мани-мани,не учим в клас и това е. #Crazy
Хеленче,откакто застудя и ние не къпем всяка вечер.Макар че , ако докривее към 6 и 30,влизаме задължително,за да мине малко време преди да легне за нощния си сън. CrazyА и друго да ти кажа-и нашата Матея хич не обичаше по корем да стои и естествено имахме проблеми с координацията на главичката.Но я ела сега да я видиш как иска да е по корем или върху моя(че по-мекичко)или в краен случай на дивана.Така,че упорствай и ще постигнеш резултати. Hug

# 586
бг - тати днес и аз съжалих, че не се разбрахме за разходчица - толкова беше приятно сутринта, но ние само из квартала се разходихме с кенгуруто с Оги.

Поне успях да му купя две много сладки якенца намалени от 45-48 лева на 20 - просто последни бройчици - на едното му се махат ръкавчетата и остава като шушлеково елече, а другото е чудно за есен и пролет - взех по-голямко да му става и напролет... следобед са наред новите пантофки на каката ..а за мама - пак нищо  Rolling Eyes  

Кити
- браво на момата (и най-вече на майка и) - какво голямо момиче, особено като се има предвид през какво минахте!

Кристина - ама и твоето момченце с чудни мерки! Юнак!  Simple Smile

Ваче - а дано мине безпроблемно ваксинката днес. Айде обади се някой път като идваш насам  Simple Smile

Бухтичка - усещам аз че сме сродни души  Hug

И Оги все си пъха юмручетата в устата - но аз го отдавам на зъбките. Тези дни вече се опитва да напъха и чесалките. Да ви кажа след моето наблюдение над каката, мисля че до 3 годинки децата имат силен рефлекс за смучене и ако той не е задоволен от биберон, или цица ... се ползва пръстче. Белата никога не си е смукала пръсите, но пък  се кърмихме до 2 години и 3 месеца - на поискване, та мен ме дъвчеше (и аз имам деформации ама поне не се виждат  Wink Laughing)

Този мой младеж без музика не може  Simple Smile Днес намерих някакъв фолклорен канал - заспа на втората родопска песен

# 587
Завърнахме се от консултация! Никола е 7550 и 65см. наддал е 700гр. На мен ми се вижда много. Педи вика много добре. Каза че за захранване е рано, но можело да давам сок от ябълка само да види че има и друга храна. А бе и със сока ще изчакам малко. И аз като вас тази сутрин му бутнах едно парче ябълка в ръката докато закусвах, но той само ми се хили и не го близна дори. Не ми е готово още момчето.  Simple Smile

Аз загубих биберона на Никола вчера и сега забравих да купя нов. А така хубаво го бях научила да заспива сам. Само бутвам биберона и излизам. Сутринта заспа и без биберон сам, но да видим сега дали ще мине номера!  Rolling Eyes

Рая, много добре прави докторката че разделя ваксините с пауза от 20 дни! Аз памперс през нощта не сменям. Сутрин е като бомба.

Хелен, ние къпем всяка вечер. Изключително рядко пропускаме, ако обстоятелствата наложат. Например в събота сме на сватба и има вероятност да не дойде ред за баня за Никола. Но дупето мия по 3 пъти поне.

А за правописа тук поне има проверка правопис ... Outta Joint

Ауу без биберона май няма да стане! Да отивам да го приспивам!

# 588
Тина вие продължавате ли да пиете хомеопатия?Днес сме на ваксина да видим дали ще ни бият,след боледуването , все още рядко но покашля.Иначе затвърдихме спането до 5,30 сутрин и това е, и в 20,00 и в 22,00 да си легне се събужда в 5,30 ч.За професията - мечтата ми беше за сцена, но в крайна сметка от няколко години упражнявам счетоводство, така и не осъществих мечтата си,дойде първото дете и така.....

# 589
Здравейте...

много пишете, кога намирате време, аз направо съм полудяла тези дни  Twisted Evil

Бухта, тебе имах предвид, като те обърках с Бразилка и питах как ви е понесло земетресението.

Бюти, съгласна съм с теб за пръстите. Залъгалката се отказва лесно, ако си упорит, докато пръстите няма как да им ги вземем.

Кристина, аз мислех, че моето бебе е едричко, но вие биете всякакви рекорди с тези почти 9 кила на 4м.

ВачеPraynig Лалка да й понесе добре ваксината.

Шунка, да вземеш да дойдеш вече на някоя среща...

Бг-тати, как ли прекарвате в Борисовата на този дъжд?  newsm78

Пропускам много неща, но тези дни ми идва да се застрелям, голяма депресия ме е треснала.  Confused
Ако се сетите утре за мен, стиснете едни палци.
Сега пък се оказа, че може да няма кой да смени Слав на работа, та сигурно ще отида до Търново, после ще се върна до София и на другия ден ще тръгнем към майка ми.  Rolling Eyes

# 590
Рая аз памперс през нощта не сменям. Просто няма как. Като заспи към 21.30 и така до към 7 и нещо.... (да не завидите сега Simple Smile)

Хеленче къпя всяка вечер. Нали уж да не му нарушавам режима. Обаче установих, че при Стефи къпането е свързано с дългия нощен сън. За рождения ден на батко му го окъпах към 17, защото вечерта нямаше да има как и той след това като заспа.... забрави, че има още едно хранене.  Laughing

С тия пръсти и аз се видях в чудо. От три дена само юмрук в устата.  ooooh! А така хубаво си смучеше бибата.  Rolling Eyes Мишо си смучеше палеца. Не искаше и да чуе за залъгалка. Бях купила какви ли не видове, но той не искаше. Разболя се, от високата температура го изби в устата и не можеше нищо да лапне милия. Даже млякото със зор пиеше и така се отказа и от пръста.

# 591
helen 30Не още не съм и давала,като навърши 4 месеца ще почна с пюретата,но незная кои са най-хубави  Laughing Laughing Hug Hug

# 592
Аз днес дадох картоф, пасиран с вилица и разреден с кърма. Не протестира. Дадох да опита де, не да се натъпче. Вчера близна пасирана круша, също не протестира. Мислех да чакам до 6 навършени месеца, но мързеливото сукане и нередовното акане ме наведоха на мисълта да му предложа...
 Клавдия, най-хубави пюрета са домашните, според мен.
А сок не давам - не виждам защо е нужен просто.
В понеделник ще ходим да го теглят контролно. Предвид, че миналата седмица седя 3 дни чисто гладен, сигурно пак ще ми набива канчето докторката...

# 593
Да най-добре е сама да ги правя  Hug Hug

# 594
Мама Звярка, по принцип пише, че при нередовно акане, даването на пюрета (изключвам сокове, сливи, круши) по-скоро би усложнило положението.  Thinking

Рая, аз също не сменям през нощта. Последно сменям в 8 вечерта след баня. (тази седмица не къпя всеки ден) Той през нощта само пишка, а и се буди само в 12 да яде и продължава да спи до 8. Рискувам да го разсъня ако тръгна да го сменям.

Клеопатра, вярвам, че грешката ти е била неволна.  Hug
 На мен въобще не ми е смешно, по-скоро ми се плаче, защото пишем все по-неграмотно, как ли ще пишат децата ни някой ден?  Confused И аз допускам грешки, но поне се старая. А това масовото "незнам" и  "немога" ме вбеся повече от "децка"  Peace  Wink

Упражнения- той е толкова див, че ми се струва ненужно. Иначе правя масажи след баня, но вече с масажно олио, а не с лосион.

Забравих да поздравя А н и за хубавите мерки на адаша. 

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 16:10 от chin

# 595
Чин, ама аз круша ще давам, ей сега направих пак, картофът беше за проба само.
Пюре от сливи също помагаше при дъщеря ми, но в момента сливи нямам.

# 596
Бюти, и аз по същата причина не искам да си смуче ръцете. Въпреки, че май всички деца сега си ги лапат, а самата привързаност към тях не знам кога започва. Отделно като сме на вън са й все мокри и ледени. За сега нямам успех, но продължавам да ги махам.

Рая, нека изчакват повечко с ваксините. Хубаво е.

Хелън, приемам съвети разбира се. Дори сега се чудя защо въобще го дадох този Панадол, ама така е като за първа ваксина се шашнах. Уж трябваше третата хепатитна да бият, а тя е лека, но от предния прием не са минали 5 месеца и решиха да почнат тези, които сме пропуснали и затова бях малко неподготвена. Иначе аз къпя всяка вечер, а главата през ден два. Понеже нещо не ми се пълни ваничката постоянно започнах да мия на мивката пак или в леген. На два три дни във ваната да си поритка малко.

Памперс и аз не сменям нощно време, че ще трябва с Хелън да си правим компания до сутринта, че и Йоана ще се разсъни.

Ани, браво на Никола. Голям мъж е станал.

Чин, от сега ще почнем да стискаме палци. Как няма да се сетим за теб  Hug

Клавдия, наистина домашното си е най-хубаво. Йоана купени не яде. Ама то това, което бях взела за тест, нямаше вкус на нищо.

За правописа - и аз се старая, понякога греша от бързане. Много се ядосвам, когато видя, че някой прави грешки, защото е свикнал да пише на шльокавица (нали така му се казваше като пишеш на бг с латински букви).

Йоана няма Т. Беше малко крива след ваксината, но се наспа и до сега гука. То нейното гукане вече е крещене. Педиатърката дори ми каза, че някои от такова викане си докарват червено гърло или ларингит  #Crazy

# 597
За упражненията аз и правя кокато я къпя,мисля че не е нужно,защото тя сама си прави по цял ден.Дивее,но ги правя.След баня и правя масаж с олио и и харесва  Laughing Laughing Преди я мажех с мляко за след баня,но вече май и е по-добре с олиото.Вие как мислите? Hug Hug

# 598
Чин, ние извадихме късмет с дъжда... към 14.30 ЖМ си свърши работата и ми звънна да тръгвам да ида да я взема, към 14:45 се качихме в колата (тогава само ръмеше и ни беше екстра - на Катето под дъбдобранчето, а на мене под чадър) и към 14:50 започна пороя Simple Smile Та като цяло съм доволен от прекараните около два и  половина часа в парка Simple Smile Като дойде зимата и отрицателните температури ще мечтаем за такова време Flutter

# 599
  • гр. Козлодуй
Малиии, докато ви изчета взе че се стъмни Simple Smile
Ваче, разби ме с хардуера  Joy

Аз не ползвам обиколници за кошарката, че е мекичка, но и мен ме дразни когато стърже по мрежичката. Бебето само ще си покаже кога да се свали нивото. Не помня на бати кога го свалих, но не е падал от леглото си, но от спалнята и от дивана е падал и сигурно затова сега е толкова див Simple Smile. Но едно наборче негово беше паднало и от сваленото ниво на леглото, така че и това не е гаранция за сигурност, зависи си колко щуро е детето Simple Smile.

Ние от няколко дена си живеем на дивана, че ми се струва най-топло. като пускам климатика в спалнята и Борис се буди, авно и той няма да може да спи на климатик като мен. Но слава богу днес запълват системата и утре се надявам да има парно. За разходка ми се вижда супер лошо времето, влажно е много.

Ани2, може и да си права и това постоянно навиране към цицата да е от желание да си захапе ръцете, че усещам как го дразнят венците.

И аз си мечтая за семейно хотелче на село, то базата я има, желанието също, но финансите ги няма никак.

А тези контейнери за замразяване на кърма може ли да се преваряват, че аз нямам стерилизатор. Малко ми е излишен в момента като не ползвам шишенца.

Аз не къпя всяка вечер, но мия дупе всеки път като се нака. Не къпя, защото докато се сетя съм дала вече цицката и той е заспал. Една вчер направихме глупостта да му спра яденето, за да го къпем, и после ми го върна тъпкано, ни яде, ни заспа. голям рев напоследък след къпане, не обича да го облива водата по главата. преди не си вдигаше главата, но сега е постоянно нагоре и явно му влиза в оченцата и го дразни.

Аре стига толкова, че бати си идава след малко Simple Smile.

Аз сменявам памперса нощем само ако се инати и не иска да заспи. Масажи не правя, и на бати не съм правила, може и да е грешно, но ми се струва, че те си поравят упражнения по цял ден, на бати всички ританки и чорапки бяха протрити от ритане, и Борис имам чувството ще излети всеки момент Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт