"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 747
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Аз пак много се чудих за излизане днес и добре че не споменах, че ще съм в градинката със слончето, че пак стигнах до нея и завих към баба ми като видях черните облаци  ooooh!
А изпусна! Ние с Кити в най-големия дъжд се видяхме!  Crazy Joy Скрихме се в онова странно заведение в градинката.

За плодовете преди ядене и аз подкрепям. Макар че последните 2 дни морковения сок го давам след ядене, сакън да не се наяде с него. А има голяма опасност, много му харесва, днес бързах, бързах с лъжичките, че 2 секунди забавяне и почва големият рев. На всичкото отгоре, когато няма лъжица в устата, пъха ръцете - на мен ми трябват поне 7 крайника, за да овладея ситуацията.  Crazy

Такава ситуация със странна лелка и аз имах с каката. Ходих да си взимам еднократната помощ (т.е. детето беше супер малко), мъж ми отвън чакаше с количката. И като излизам - някаква жена ми гушнала детето в поза тигър.  Shocked Не знам как се овладях изобщо, на мъж ми после му набивах канчето дълго време!

# 631
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Моите постове са винаги много объркани, но като чета наведнъж и пиша, няма как. Не мога цял ден да пиша, защото все някой ми взима/сяда на компа и ми затваря всичко....както и да е Rolling Eyes
Мале, с тея точки наподобяващи бременности и аз взех да си въобразявам разни неща....ние уж се пазим де, ама знае ли човек. До сега не се бях замисляла много много, докато днес не разбрах за едни познати, които се оказа че чакат трето дете, като бебето им в момента е на 6 месеца, а тя е бременна явно в 4-ти, защото се оказало че не може да направи аборт....те второто не искаха, а камо ли това.....аз се радвам че не ми идва, ама сега като се замисля, ако взема че забременея как ще разбера newsm78 аз принципно искам и второ бебче де, но с тази операция не знам дали не е опасно...тази въпросната мацка и двете си деца до сега е раждала секцио...не е ли опасно толкова скоро пак сега newsm78
Бг-тати и аз днес бях за кратко в Борисова, много набързо се разбрахме с Бюти да се разходим, дори нямаше време да пишем и във форума...аз отидох към 14 часа и тъкмо стигнах средата на парка и заваля...тя дойде към 14:30 когато вече валеше проливно и ме спаси, като ме взе с колата си и отидохме в The Mall, добре се разходихме и там де, не е лоши, горе в зоната за хранене можем спокойно да си правим срещи зимно време Laughing
Гледам пишете, че е нормално след 4-5 месец бебета пак да започнат да се будят...Крис определено се върна към началните месеци, снощи яде 4-ри пъти Mr. Green (между 12-7 сутринта)...не е от зъби, дори не са му бели венците, камо ли нещо да прозира, не е скок р разтежа, защото продължава вече 2-3 седмици...не знам от какво...единственото, което ми хрумва е, че през деня яде много малко, разсейва се, зяпа и не яде като хората и си мисля, че си наваксва... newsm78
За памперсите, аз откакто не ака през нощта, не сменям памперс. В началото го правех и ореваваше света...
ААА, и аз искам да видя Кити, къде е тази градинка със слончето newsm78
охх много дълго стана и мисля да спра,въпреки че имах още за писане

# 632
  • София
Зверче, тия са за убиване. Извинявай, ама така ми прозвуча, че те и второ не искали. Ми айде станало второто. Ми трето? Тия хора за контрацептивини методи различни от "паииии сеее!" не са ли чували  newsm78
The Mall на Цариградско ли беше?

Шунче, викай някой на помощ, за останалите 3 крайника  Mr. Green. Ааа, аз ще почна да давам сокове тия дни значи, А като дам морковен сок мога ли да боря моркова за безопасен после, демек да дам направо картоф с морков. Да го боря за позната храна. А има ли ограничения за зеленчуци като броколи и спанак? Не помня кога можеха да се дават, могат ли веднага от 4 месец натам. Гледах аз едни пюрета с царевица.. и те бяха за от ранните месеци.

# 633
  • Sofia
Ваче, моркова, мисля, че можеш да си го даваш на пюре след въвеждане като сок. Аз питах онзи ден д-ра с какво първо да захранвам според него, каза картоф, после морков, тиква, спанак, домат, че и зелен боб и т.н. Смятам броколите да са ни едни от първите пюрета.  Mr. Green

Зверче, слонската градинка е на бул. Христо Ботев с/у Центъра по хематология.

# 634
едно рано включване и от мен

Захранването още не го мисля - може би като навърши 5 и ако прояви интерес към храната, ще пробвам с някои от пюренцата. И за мен няма голямо значение схемата, още повече че дечицата подобно и на възрастните имат различни предпочитания (Белата така и не прояде пюрета...). Само ще си сваля от нета схемата на въвеждане на храните по месеци. На мен броколи и боб ми се вижда много рано за бебе ненавършило 7-8 месеца. Знаете ли че в Америка захранват например с авокадо  Simple Smile. Относно плодовите пюрета - мисля че има разлика дали плода е суров или минал през термична обработка - само суровия плод предизвиква ферментация.
Вероятно ще опитам и аз захранване водено от бебето, като пробвам и с пюренца и кашички.
Ето тук има полезни таблички: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46257.0

Ваче айде на Икеата утре - ние отиваме за едно шкафче за Бела. Браво на малка Лалка - я кажи как я "готвиш" таз хранителна кърма  Wink

Ани - как успя да научиш Ники на биберон newsm78 Аз нещо не успявам. Вече 3ти вид купувам - плюе и това е...

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 08:16 от heberlea

# 635
Добрутро, аз пия силно кафе щото почти не съм спала, предлагам и на вас:

Аз пак много се чудих за излизане днес и добре че не споменах, че ще съм в градинката със слончето, че пак стигнах до нея и завих към баба ми като видях черните облаци  ooooh!
А изпусна! Ние с Кити в най-големия дъжд се видяхме!  Crazy Joy Скрихме се в онова странно заведение в градинката.

Ееее, как сме се разминали. Аз паркирах отстрани на улицата към 2 часа и ако се бях огледала, сигурно щях да ви видя. Изобщо не погледнах кой е в градинката. Бързах да изпреваря дъжда, щото къто тръгнах от Толстой валеше и реших, че идва натам.

Зверче, градинката е на Хр.Ботев, и от двете страни е, точно преди Гарата. От едната страна са само алеи, а от другата - люлки и една пързалка слонче, останала там от наше време.
На когото му е удобно - да се обажда, да се виждаме.  Hug

Ваче, нашата педи каза, че със зеленчуците нямало ограничения, те не били алергени. И аз взех пюрета царевица. И броколи взех и едно картоф и спанак на Милупа. Аз обожавам броколи и напоследък го виждам в суров вариант по пазарите - преди го нямаше. Даже вчера спретнах една крем супа (броколи, тиквичка, морков и картоф + сладкарска сметана, бульонче телешки ребърца и малко мляко). Е няма такъв вкус - Марки приличаше на гладно сомалийче после  Crazy

Днес и утре мисля да дам пак морков - после ще разнообразя полека с картоф, тиквички, броколи, царевица. Повече бурканчета ще взимам само от тези неща, които не съм замразила, като това на Милупа със спанака. Почвам да правя и домашни скоро.

Хм, Хеберлеа, права си за плодовете. Само че аз не съм си и помисляла да ги готвя - мисля пресни плодове, пасирани е най-добре. Някъде четох, че може само да се попарят примерно с вряла вода. Аз имам някои стерилизирани плодове - тях мислех да пасирам директно от бурканчето. Те дали предизвикват ферментация, ако са стерилизирани, като компоти, примерно? Сега се замислих  newsm78

Чинче, аз още стискам палци и чакам да се отбележиш!  Big Ups

Ей, тоя Windows7 много умен, бре! Рестартира се за ъпдейти точно когато щях да публикувам и после си ми отвори страничките, както си бяха.  Laughing

# 636
Добро утро мамчета и тати Hug

Мама Ани, мерси за кафенцето  bouquet
Бях се заслила с кафето, ама пиша вече 40 минути Crazy, та за това закуска Grinning

Аз тази сутрин съм с метлата Twisted Evil Чавето, ММ, компа и кафемашината от сутринта са срещу мен #2gunfire Вече се справих с всичките, ама още не минава Tired

Аз почнах да завъждам идеи за захранването. Ще започна около 4 и половина - 5-и месец с нещо от домашните продукти - картоф, тиква, морков. За ориентир използвам това календарче на Хип  http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=2

На нас любимите биби са ни тези на МАМ, най-лесно си ги задържа в устата, пластмасовата основа  е изрязана и не му убива, а и си ги харесва Grinning Аз харесвам тези на Нуби, заради оребрената основа (за чесане на венците), но малчото много я изпуска и се нервира.

Молът на Цариградско ни е удобен и на нас, даже вчера навивах ММ да се разходим в неделя до там. Ако има желаещи може да сформираме нещо Peace

Да ви се оплача, вчера при нас дъжда премина в буря и нямахме нет цял следобед, а вечер не мога да седна от ММ. Зверче, и на мен все ми затварят започнати постове Laughing И защото си нямах друга занимавка се насадих яко, излизайки до двора треснах врата и тя заяде, езичето се откачи и не можеше да се отвори  #Crazy а бебо вътре сам  #Crazy Е няма такава паника ooooh! Викнах свеки на помощ и тръгнах да разбивам вратата Crazy Такова рамо и дадох, че за малко да успея, и щях със следвашите опити, но тя ме светна да мина през прозореца Crazy В крайна сметка разкачихме мрежата против насекоми и влезнах от там Laughing Сега ми е смешно, но вчера бая си поревах Confused

Еййй, на тази градинка със слона съм си играла като малка. Баща ми ме водеше там, когато ме е взимал с него на работа. Този слон ми се виждаше огрооомен, но не съм го виждала от тогава Crazy

Съседката ми, милата, така кърмейки, забременяла с второто (моят любим комшия baby_neutral) и разбрала чак в 5-и месец, когато се разшавал Crazy Ама вече си знае, 'парен от тиква и на плет я духа' Laughing, и нема 'паиии сее' (Ваче, от рано сутринта се смееме с ММ на този метод Joy Joy Joy)

Чин, стиснати палчета и от мен Hug

'Айде до после Peace

П.П. Ще мислим ли заглавие за нова тема? На мен ми хрумна ЮНЧЕ гладно виква "За Хелуин ще папам тиква" Crazy Laughing

# 637
Добро утро!
Благодаря за кафето и закуската  Hug

Да почерпя имаме 4то парче торта   Heart Eyes

Честити месечинки и на ichkata83 и Божидара,
vivianka и Инанина,
Zzvercheto и Кристиян,
Cleopatra91 и Нора,
issi_82 и Георги!  Hug

Моето чудо ей сега заспа,че баща ми голяма дандания вдига.Източва радиаторите,защото два от тях текат и сега не се знае кога ще запали парното.Добре,че не е толкова студено.

Хеберлеа и аз имах проблем с биберона,защото в началото дадох на Томи Типи и той му стана много малък и го плюеше и цивреше.Едвам го смених.Сега сме с на Авент 0-3м. и не знам дали ще мога да го сменя след 20-30 дни,защото знам,че трябва да се сменят както ние си сменяме четките за зъби.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:42 от TinaT

# 638
Добро утро,момичета!
Чета ви всеки ден ,но или нямам време да пиша или пък и желание ,много съм уморена ,Дарка попарка хич не е добре напоследък,днес става на 4м. ,но аз не съм в много приповдигнато настроение.Вчера я водихме на лекар-има ускорена перисталтика ,тя някъде вече 1 седмица ака течно и зелено и се указа ,че стомахчето не й е добре .Педиатърката ни предписа Линекс бейби прахчета и Ентерол прахчета ,както и Гентамицин ампули за пиене .Притесних се след като прочетох доста неща в интернет за тази перисталтика от каква бактерия се причинява и ми е много криво ,та и си поплаках ,че от сега детенце ще пие антибиотик.Не исках да го давам ,но ме е шубе и ще се опитам да й давам ,само че като знам как горчи -ще се опитам с кърма да смесвам ампулата.
Честито и на другите бебчета с месечинки.
Хелънче Hug
За захранването ми е тъмна индия ,ще го мисля ......
Приятен петъчен ден на всички !

# 639
Добро утро!

Аз пак стягам дисагите, та нямам капка време Cry

ЧИН- КЪСМЕТ, мила, мисля те и стоскам палци!

Да ви кажа МАКСИ е едно много сладко и кротко дете Heart Eyes

ЗВЕРЧЕ, чакам те, хайде и ВАЧЕ и МАМА АНИ и ШУНЧИ, та и БЮТИ ще изнудим за Слончето, а другите- по желание Wink

ИЧКА, спокойно, не е толкова страшно- бързо да оздравявате!

(май имаше още някой болен- нека бързо оздравява!

Целувки!

# 640
  • София
Да кажа и аз добро утро Wink

Тина, ичка, честити месечинки  bouquet

ичка, откъде пък тази бактерия, в резултат на дисбиоза ли е това? Confused  Дано бързо се оправи малката.  Щом се налага лечение, ще даваш, няма как Hug   

Ирето, ужас ooooh!  Сигурно доста си се поуплашила.  Добре, че сте реагирали бързо (направо си те представям как разбиваш вратата Crazy Mr. Green).  Аз пък напоследък чувам истории за заключени коли с бебетата вътре  Shocked

Никого не искам да осъждам, но наистина - не би ли трябвало да се вземат адекватни мерки, когато човек не иска друго бебе, а не да се разчита на съдбата, случайността, шанса или там в каквото някой вярва Rolling Eyes

Мен продължава да ме гложди нещо отвътре, че Лора не хапва достатъчо Rolling Eyes
Опитах да я премеря сега сутринта преди и след, но тя заспа след като хапна...

кити, няма проблем за слончето, ние скиторим навсякъде, нищо, че с много рев (зверчето вече знае за какво става въпрос Mr. Green) Лошото е, че за днес имам планове...а не помня вие кога заминавате и кога се връщате Embarassed

А, да - стиснати палци на чинчето Praynig

# 641
  • софия
Добро утро.
Вчера до следобед нямах нет и ми липсвахте.
Чин с тебе сме, дано Нико е най послушното пътниче и слуша тате.
Бюти ти нали даваш само от едната гърда почни и от двете, според мен просто имат нужда от повече мляко.
При нас лошите неща край нямат, снощи дядо го приеха в болница с болки в стомаха нощес са го оперирали Sad.....
Светлинката в тунела е че бебка за 14 дни е наддала 350 грама, Simple Smile е измъчих се с това денонощно ядене и цедене на 2 часа, но поне си е заслужавало. Днес захранвам с картоф, но не видях пюре само картоф newsm78, затова ще пасирам един.
Нощес Симона спа от 20ч до 2 и после до 7 и аз спах с нея, не съм изцеждала ще видим днес какво ще папка, е ставах поне 5 пъти заради Дани но  това е друга тема.
Хубав ден и много разходки Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:55 от tzvetihc

# 642
Добро утро, мами!

Ние от сутринта дивеем и мрънкаме, въпреки хубавото слънчице навън... Само чакам температурите да се покачат, и ще мислим да излизаме.
Това слонче и аз го знам, макар доста по-голям да съм минавал оттам... Иначе съм отраснал по градинките около Свети Георги и площад Македония...
А пък в мола на Цариградско ходим също като е лошо времето, даже там сме си харесали едно чувалче за количка/спане и на следващо ходене сигурно ще го купуваме.
Така че и за едното и за другото място можем да измислим нещо Simple Smile

Прекрасен ден и послушни бебоци!

# 643
Чин стискаме палци и ние  Peace

Като говорите за прегледи аз все нямам време да ида на гинеколог.Уж като ходихме на ваксина щях да си вземам направление,но беше пълно с болни в медицинския център и ми казаха да мина през задния вход за бебета и направо изключих.Сега в понеделник сме на консултация дано не забравя и да ида вече,че да се успокоя и аз.От две седмици ме прерязва една остра болна ниско от лявата страна и за успокоение трябва да ме види лекар.

Този дъжд е ужасен,но трябва да изляза да купя сушилник и памперси,че довечера заминаваме за почивните дни при свекито и трябва да съм подготвена.Там има сбор и ще е лудница,малко заради това не ми се ходи,че ще има:"на баба момченцето,на баба петленцето,златното ми момче" и това се повтаря на 30мин. и ми влиза вече не знам къде  #Cussing out

Бюти наистина пробвай и от двете да даваш на Лорчето и виж как ще е така  Hug
Цветич  Hug Надявам се всичко да е наред с дядо ти  Praynig

# 644
Честити месечинки на всички!!! Тина, Ичката, Зверчето, Клеопатра, Иси  Heart Eyes
Цвети, браво на Симонка! при това наддаване можеш спокойно и да забавиш захранването, но както си си решила  Hug Дано дядо ти бързо се възстанови!
Ичката, какво точно изследва лекарят и каква е точно диагнозата, че да се изписва АБ?
Бюти, защо се притесняваш, че Лора не хапва достатъчно?
Хеленче, това, че Алекс е засмукал, не е точно готовност за захапване и гълтане - те буквално сучат парчето и така хем си задоволяват сукателния рефлекс, хем си чешкат зъбките. За тези, които не могат да предложат залъгалка и децата не искат гризалки една идейка, която при нас работи - може да се намокри крайчето на една чиста хавлиена кърпа и да се даде на детето да го смуче, или пък да се даде нашия пръст през плат.
Янита, аз пък реших, че са се подобрили нещата при вас. А то си е като при нас  Mr. Green
Мама Звярка,според мен съвсем точно си напипала причината. Като знаеш защо нещо е така, няма смисъл да се притесняваш от педиатърката. Не можеш ли да отложиш ходенето при нея за няколко дни, докато се урегулират нещата?
Зверчето, при честото сукане е напълно възможно лелята да не те посети с месеци. Но аз не бих рискувала, по-добре да се налеят малко средства в предпазната индустрия - особено пък след секцио вероятността от руптура на матката при толкова скорошна бременност си е реална.
Чинче, успех!
Ирето, много кофти случка...
Кити,  Hug
Забравих има ли друго...Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт