Кои са трите най-основни проблеми на българското общество?

• 15 811
  • 232
  •   1
Отговори
# 150
хубаво де  Simple Smile  ... да се оплюем взаимно и сами себе си ли е темата?
да се забием сами още повече от колкото сме?

някакви решения, предложения... м?

Мисля, че като начало всеки от нас трябва първо с това да започне. Как може сам да подобри положението. Може да е нещо мъничко. Нещо, което ще има значение само за 1 човек. Пак е нещо, нали?

И разбира се, всеки от нас да се погледне отстрани и да си даде оценка, след което да се вземе в ръце и да се "подобри". Simple Smile

Би ли конкретизирала подобренията!

Мисля, че е страхотна идея, всеки да се опита да каже какви подобрения реално могат да се направят /и в смисъла на личностното израстване/, вместо само да отбелязваме проблемите.

Сигурна съм, че всяка от нас има силата и знанието да промени по нещо малко.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 10:51 от Фрики

# 151
Попрочитам я от време на време тая тема, в началото с любопитство и с всеки изминал ден, ставам все по  #Crazy.
Явно аз съм в някакъв паралелен свят, защото преобладаващите констатации, че сме злобни, завистливи, мързеливи, простаци, алчни, безоотговорни и т.н. (няма как изброя всички) ме накараха да се замисля и установих, че болшинството от хората, с който имам досег ама ВЪОБЩЕ не са такива...Освен да си плюя в пазвата Mr. Green.

За финал - усмихвайте се и бъдете позитивни момичета. Верно, че все повече от хората са угрижени, мрачни, подтиснати ..., но една усмивка, едно благодаря, едно моля във всекидневното ни общуване правят чудеса Peace.

# 152
  • Дъ Биг Вилидж
Основния проблем на българското общество е че не е общество. THE END!

# 153
Предполагам, mama Nana, че началото е в това човек да си налага повече задръжки в отношенията си с другите. Защо го казвам? Доста от хората коментираха, че злобата и завистта са основен проблем. Злобата и завистта се формират в продължение на години израстване и подлагане на социални взаимодействия. Т.е., ако един човек е злобен и завистлив, то най-вероятно има малко задръжки да го показва пред другите и така хората са го оценили като такъв. В този ред на мисли, дори да си злобен и завистлив, можеш да си наложиш по-добра маска и да си налагаш да не проявяваш първичния си инстинкт за злобееш и да завиждаш. Просто си налагаш, дори да го чувстваш, да не му даваш воля. Simple Smile

Аз от личностните характеристики, които се отчетоха като основен проблем на обществото, за себе си вземам "двойния стандарт" и "завистта" и започвам да ги обработвам да си стоят в ъгълчето, където им е мястото.
Понякога завиждам, да. Поредното харакири. Mr. Green Завиждам на хора около мен, които имат воля и търпение да преследват целите си на всяка цена, на такива, които са в мир със себе си и не мислят, но успяват...Ще се старая да си наложа да не завиждам. Simple Smile

iavorski, а какво е като не е общество?

# 154
  • Варна
Попрочитам я от време на време тая тема, в началото с любопитство и с всеки изминал ден, ставам все по  #Crazy.
Явно аз съм в някакъв паралелен свят, защото преобладаващите констатации, че сме злобни, завистливи, мързеливи, простаци, алчни, безоотговорни и т.н. (няма как изброя всички) ме накараха да се замисля и установих, че болшинството от хората, с който имам досег ама ВЪОБЩЕ не са такива...Освен да си плюя в пазвата Mr. Green.

И аз като теб. И всички пишещи в темата сме отговорни, разумни, образовани, трудолюбиви, ... Къде е този "народ" овчедушен?

Моята лична задача (и аз по почина на Мишона да си кажа)- да повярвам, че има смисъл да се опитвам да променям онова, което не ми харесва. Да уча на това децата.

# 155
  • София
iavorski, а какво е като не е общество?
Въпросът не е към мен, но съм на същото мнение и ще отговоря-като не е общество е просто население. Да се нарече едно население общество се изисквах характеристики, които ние вече не притежаваме като група и губим и малкото останали.

# 156
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
липса на деликатност, също ...

# 157
липса на деликатност, също ...

О, тя е едно от последните неща! Доста народ си мисли, че грубостта и простащината са проява на твърдост, а циничността е съвсем нормална откровеност. Често се случва да се задават съвсем лични въпроси при положение, че няма никаква близост с дадения човек. Каква е причината за това? Най-обикновено махленско любопитство и желание за интригантство.

# 158
Предполагам, mama Nana, че началото е в това човек да си налага повече задръжки в отношенията си с другите. Защо го казвам? Доста от хората коментираха, че злобата и завистта са основен проблем. Злобата и завистта се формират в продължение на години израстване и подлагане на социални взаимодействия. Т.е., ако един човек е злобен и завистлив, то най-вероятно има малко задръжки да го показва пред другите и така хората са го оценили като такъв. В този ред на мисли, дори да си злобен и завистлив, можеш да си наложиш по-добра маска и да си налагаш да не проявяваш първичния си инстинкт за злобееш и да завиждаш. Просто си налагаш, дори да го чувстваш, да не му даваш воля. Simple Smile

Подчертаното отива към лицемерие, което не премахва злобата и завистта, даже е по коварно.
Червеното идва, когато човек осъзнае, че тези чувства са пагубни, не само за околните, но и за самия него. Това според мен е доста голяма крачка и не всеки може да я направи сам.
Ако по някакъв начин се премахне "двойния стандарт" това би било наистина добре и ще тушира донякъде злобата и завистта. Хубаво би било всеки да си знае правата и задълженията.

# 159
хубаво де  Simple Smile  ... да се оплюем взаимно и сами себе си ли е темата?
да се забием сами още повече от колкото сме?

някакви решения, предложения... м?

РР каква ирония...  Confused ето какво гледах преди малко
ще се допълня тук за да не пускам нов пост... Sad Sad Sad не мога да не го споделя...

http://www.youtube.com/watch?v=jpBp94X0aAE&NR=1
#2gunfire #2gunfireАми този същия беше гост на Росен Петров  в "Нека говорят".Беше скоро...Спомням си ,на Росен Петров му беше много забавно,а аз се потресох.

# 160
- егоизъм

- алчност

- пасивност

# 161

Мисля, че е страхотна идея, всеки да се опита да каже какви подобрения реално могат да се направят /и в смисъла на личностното израстване/, вместо само да отбелязваме проблемите.

Веднага казвам - майчетата и татчетата в парк Гео Милев да спрат да изсират децата си по тревата. Мили майчета и татчета, да гледам 6-7 годишните ви деца как серат е все едно да гледам вас. На 20 метра от обсраната поляна има химическа тоалетна, кафене и още едно кафене. Прежалете 50 стотинки, направете нещо за личностното си израстване!
П.П. Извинявам се за липсата на деликатност.

# 162
Дона, не каза твоя принос къв ще бъде. Обръщението към майчетата и татчетата не се брои. Wink

# 163
Моят принос, Мишоне, е в борбата за облагородяване на шопите  Laughing

# 164
Аааааа, признавам те! newsm20 С любов, предполагам, ги лекуваш? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт