Кои са трите най-основни проблеми на българското общество?

• 15 827
  • 232
  •   1
Отговори
# 90
1.Липса на контрол. /както към обществото, така и към водачите му/
2.Липса на морални ценности.
3.Излишък от злоба, алчност и завист.

# 91
  • София
остави думите за цивилизованост и зрялост на обществата за някой друг.  Wink Не вярвам в това!
Много мъдър съвет, ще го последвам.
Хубав ден!

Рокси Няма смисъл.

ти пък... много лесно се обиждаш и даже не разбирам защо?
хубав ден и на теб.
Пак не си ме разбрала. Просто намирам безпредметно да оспорвам твоята вяра в нещо, защото вярата е чувство, а не мисъл.  Не виждам и грам потенциална лична полза да срещам моите мисли и знания с чуждите емоции.

# 92
1. злоба/завист- все гледа в паничката на съседа и злорадства
2. мързел- все чака държавата наготово да му уреди живота
3. негативизъм/критика - все гледа да оплюе и изкритикува всичко и всички

# 93
Морален упадък - за мен, най-големия бич на обществото.

# 94
Бояна, може и да не съм те разбрала, но първо мисля, че ти не се разбираш, че да повтаряш постоянно това. Теб все не те разбират. А ти разбираш ли се?
Никой не те е карал да пръскаш светлина с ореола на самолюбието си от знания и мисли върху моите "емоционални"  Crazy постове. Не аз съм започнала спор с теб.

И какво... Laughing, когато ти казвам, че не вярвам в дядо Коледа, мислиш, че влагам емоция и чувства?!
Не е ли знание, че той е измислица?

# 95
Апатията за мен е на първите три места. Четвъртото място се взема от мърнкането на дребно.
Не зная как точно става това- хем, да сме апатични, хем, от време на време на изхленчваме жално.

# 96
Хубав въпрос!
За мен на първо място е
Безбожие!
Българинът не уважава Бог!
И съответно не възпитава и децата си в това.И затова няма да се оправим скоро.Защото кръгът е омагьосан.
А всъщност нещата са много прости: Всичко е събрано и написано в 10 -те Божи заповеди.
Достатъчно е всеки да спазва поне няколко от тях и всичко ще се оправи като с магическа пръчка.
Но не!
Българинът КРАДЕ!( особено управляващите и то здраво крадат)
Българинът ЛЪЖЕ ( особено същата групичка...ах как само лъжат)
Българинът ПОЖЕЛАВА НЕ САМО ЖЕНАТА,НО И ВСИЧКО НА БЛИЖНИЯ ( очите са му все в другото канче)
Българинът НЕ УВАЖАВА МАЙКА СИ  И БАЩА СИ ( много лоша черта, и не само родителите си а и не много други неща......да не изреждам
Но на първо място не уважава дори ЕЗИКА СИ!
А защо сме оцеляли и сме се запазили през вековете - заради религията и езика ни!А какво става в  днешно време?Накъде отиваме....?
Естествено,че не всички българи са такива.Има и много истински Българи,но те са малко за съжаление!
Все се питам кака е възможно? Къде са истинските българи,потомци на Левски,да излязат и да ни поведат.Какво става с нас?
А сме били велик народ!С велики водачи!
Една приятелка казва,че първенците са ни избити! И може би е така.
Дано се появи един истински син  на майка България и най-после поведе народа в правилната посока.
А ние да се погрижим да възпитаваме децата си в морал и ценности и да се възроди България,защото освен с историята ни ,с нищо друго не се гордея че съм българка.А това е тъжно и трябва да го променим!

# 97
.... мда, дано един ден осъзнаем, че промяната започва вътре в нас, и никакви водачи не могат да ни заведат до там...

# 98
Къде са истинските българи,потомци на Левски,да излязат и да ни поведат.Какво става с нас?

Ходят да бият циганите...

# 99
  • София
На 15 септември, класната на сина ми каза нещо много умно. На въпроса защо другите държави правели това и онова, пък ние не можем, тя отговори: защато другите имат нация, а ние все още сме племе......
А баба ми, която е много уважаван и достоен човек, патриот и борец по душа, ми беше казвала едно смешно стихче:

Срещнали се на полянка българин и славянка.
Тури-вади, вади-тури: родили се чукундури.
Хем ебливи, хем крадливи,
но най-много завистливи.....

Аз съм израснала тук, обичам страната си.....Мъчно ми е за нея...Толкова е красива и богата....
Жалко, жалко, че стопаните и са прахосници....
Не бих живяла другаде....Искам да вид тая земя цъфтяща...

# 100
И аз искам положението да се подобри. Нали за това пишем тия теми. Знам, че само с писане не става, но ако властта не е в нас какво ни остава? Със сигурност много неща са се подобрили.  Peace И това не само покрай последното правителство. 2005 или 2006 не помня една жена отсъствала 10 години от България са беше върнала на автогара София и не можеше да повярва каква е станала. Кръстеше се и плачеше от радост. Аз вярвам, че България може още да се оправи. Социалната политика е много слаба да не казвам никаква. Но и хората множеството сякаш не са социални в истинския смисъл на думата. (няма общо с комунизма)
Понякога си мисля, че може би съдбата ни е да сме тук точно, за да помогнем на тази държава.

# 101
  • София
Е, не тъй едностранчиво. Може инак:
1.Шопите;
2.Мангалите;
3...... система /без значение коя/;
4.Другите.

Дам... И най-вече другите  Grinning

# 102
1-во място мисля, че е точно липсата на морал и състрадание
2-ро жестоката завист и вместо да използваме, като мотивация чуждите успехи, ние си тровим живота с това
3-то пълната лиса на уважение към всеки друг, че в много случаи и към самите нас
Има още безброй неща да се споменават, но искрено се надявам нашите деца да бъдат различни Praynig

# 103
1. Безотговорността.
2. Байганьовщината /селяндурщината/.
3. Липсата на морал и ценности.

# 104
-Егоизма
-Простотията
-Злобата

Общи условия

Активация на акаунт