Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не съм виновна за това, че моята съвсем естествена реакция на учудване я приемаш за заяждане и остър тон. Аз нямам проблем, не съм и в лошо настроение.

Щом казваш... Laughing

# 346
аз съм с вселена, все едно, едно време като е нямало препарати за вълна или квото и да било, не сме ходили изпрани и чисти и вълнените пуловери са се разпадали, като са ги прали с каквото и да било. И като помислиш реално, малко или много, всички перилни препарати са еднакви, пак изпират, някой не толкова хубаво, някои и по добре. много претенциозни станахме и с големи изисквания, та чак взехме да не виждаме, че кой знае каква голяма разлика няма. аз съм прал с немски, анлглийски, френски и други такива ариели и персили и дрехите излизат еднакво изпрани от пералнята, включително и с бг персил, според мен повечето е внушение, и като цяло, повечето бг работа е на гол гъз пищови, както се казва, не искам да обидя никого с мойто мнение или имам някой предвид, всичко най ви пожелавам и весели празници  newsm10 Simple Smile

# 347
аз съм с вселена, все едно, едно време като е нямало препарати за вълна или квото и да било, не сме ходили изпрани и чисти и вълнените пуловери са се разпадали, като са ги прали с каквото и да било. И като помислиш реално, малко или много, всички перилни препарати са еднакви, пак изпират, някой не толкова хубаво, някои и по добре. много претенциозни станахме и с големи изисквания, та чак взехме да не виждаме, че кой знае каква голяма разлика няма. аз съм прал с немски, анлглийски, френски и други такива ариели и персили и дрехите излизат еднакво изпрани от пералнята, включително и с бг персил, според мен повечето е внушение, и като цяло, повечето бг работа е на гол гъз пищови, както се казва, не искам да обидя никого с мойто мнение или имам някой предвид, всичко най ви пожелавам и весели празници  newsm10 Simple Smile
Нали вървим напред, защо не переш с домашен сапун на реката тогава!!!!!Удобствата,които ни предлага новото време е за удобство нали?Майка ти едва ли е имала кашмирни блузи,че да и се налага да пере с тях.Естествен но,че вълната от едно време дебела един пръст за да стопли,боцкаща до полуда,няма какво да и се случи.Guess благодаря ти за всички съвети! wash

# 348
Момичета,  усмихнете се,   тук сме си взаимно полезни, или поне се опитваме да бъдем, нали така? Не си мерим.....прането  Laughing.

Досмеша ме много с това пране с шампоан. Спомних си ,колко много пъти съм го правила аз самата ( да , очевидно не съм на 18 хихихих)
Факт е, че единствената си  наистина кашмирена жилетка ( че то вече, не остана нещо, което да не е кашмир ) , пера на ръка - а съм известна, с крайна неприязън към ръчното пране.  Освен нея, с тази привилегия се ползва и един шал на Ливърпул, който е нито вълнен, нито кашмирен, но бидейки безбожно скъп фенски артикул,  си заслужава усилието.  Grinning

# 349
Нали вървим напред, защо не переш с домашен сапун на реката тогава!!!!!Удобствата,които ни предлага новото време е за удобство нали?Майка ти едва ли е имала кашмирни блузи,че да и се налага да пере с тях.Естествен но,че вълната от едно време дебела един пръст за да стопли,боцкаща до полуда,няма какво да и се случи.Guess благодаря ти за всички съвети! wash

За удобство ДА, но не и да им ставаш роб и, ако случайно, нямаш въпросното удобство, да чакаш, да не переш, да припкаш с последни пари /напр./ да си купиш въпросното удобство.  Laughing

Освен това едно време хората са имали качествени вълнени, копринени и кашмирени дрехи, просто снабдяването с тях ставаше по друг начин, обикновено купуване от чужбина или с връзки от Кореком. Поне с майка ми и леля ми беше така. И понеже майка ми е много грижовна към всичко, нещата й не са мръднали и до днес.

# 350
  • Бургас
Хайде, моля ви не разводнявайте темата! Зададе се въпрос и всеки си даде мнението, така че хайде дотук!

Пък и темата е ЗА течните препарати и Вселена да ме прощава, но Гес ги разбира мааалко (много дори) повече нещата и е казала какво е мнението ѝ и защо е такова и това е достатъчно. Пък който не ще да "робува" на удобството и подходящите препарати, нека си приплаква с чиста водица дори ако иска, но да не убеждава останалите, че това е правилния начин Peace

И да не е само спам, да благодаря за препоръките за жълтия Софтлан - мирише наистина божествено Crazy

# 351
Хайде, моля ви не разводнявайте темата! Зададе се въпрос и всеки си даде мнението, така че хайде дотук!

Пък и темата е ЗА течните препарати и Вселена да ме прощава, но Гес ги разбира мааалко (много дори) повече нещата и е казала какво е мнението ѝ и защо е такова и това е достатъчно. Пък който не ще да "робува" на удобството и подходящите препарати, нека си приплаква с чиста водица дори ако иска, но да не убеждава останалите, че това е правилния начин Peace

И да не е само спам, да благодаря за препоръките за жълтия Софтлан - мирише наистина божествено Crazy

Да ме прощаваш, но и аз съм дала мнението си и защо е такова и това е достатъчно, за да ми се задават заядливи въпроси! И не е зле да четеш малко по- задълбочено: никой не е казал, че това е правилният начин. Написала съм СТАВА, което е доста различно от ТАКА Е ПРАВИЛНО!  Naughty

# 352
аз съм с вселена, все едно, едно време като е нямало препарати за вълна или квото и да било, не сме ходили изпрани и чисти и вълнените пуловери са се разпадали, като са ги прали с каквото и да било. И като помислиш реално, малко или много, всички перилни препарати са еднакви, пак изпират, някой не толкова хубаво, някои и по добре. много претенциозни станахме и с големи изисквания, та чак взехме да не виждаме, че кой знае каква голяма разлика няма. аз съм прал с немски, анлглийски, френски и други такива ариели и персили и дрехите излизат еднакво изпрани от пералнята, включително и с бг персил, според мен повечето е внушение, и като цяло, повечето бг работа е на гол гъз пищови, както се казва, не искам да обидя никого с мойто мнение или имам някой предвид, всичко най ви пожелавам и весели празници  newsm10 Simple Smile

какъв домашен сапун ве булка, ясно добре, ти се възползваш максималко от супер продуктите на новото време, аз като по прост и като съм си прал, супер скъпи пуловери и тенески на много градуси, по невнимание разбираш ли и след това нищо не им е ставало, съм падал и ставал по улиците с тях. мале, то пишело 30, аз пък съм изпрал на 60 и то трябвало да бъде за вълна, аз пък с обикновен леле и кат гледам май, нищо му няма. просължавай все така, напредъка е наслада нали? Wink Stuck Out Tongue

# 353
Точно от това имаше нужда темата Laughing
Леко зацапване!

# 354
  • Бургас
Мдааа, хайде сега да приперем с хубав течен препарат и да поомекотим после Mr. Green

# 355

За удобство ДА, но не и да им ставаш роб и, ако случайно, нямаш въпросното удобство, да чакаш, да не переш, да припкаш с последни пари /напр./ да си купиш въпросното удобство.  Laughing

Освен това едно време хората са имали качествени вълнени, копринени и кашмирени дрехи, просто снабдяването с тях ставаше по друг начин, обикновено купуване от чужбина или с връзки от Кореком. Поне с майка ми и леля ми беше така. И понеже майка ми е много грижовна към всичко, нещата й не са мръднали и до днес.
това изобщо не може да се предположи, ние се бръснехме с мотиките едно време и ходихме облечени в плат за палатки, леле кви некачествени пуловери от по 1 пръст носихме и т.н. падение Wink  Stuck Out Tongue

# 356
Бре, много вода изтекла от последното ми влизане тук! Ся да се отчета и аз, пък и една мистерия да разгадаете наред с другото. Машинно плетените дрехи, т.е. купени от магазина, пера с някакъв препарат за вълна. Естествено, всеки път - различен щото нали знаете, че докато не се пробва всичко що има на пазара, не мирясвам.  Laughing  Обаче, не знам дали си спомняте, бях писал в една друга тема, че имам баба, да ми е жива и здрава, която плете много хубаво ръчно с шишове. Що блузи ми е оплела... Преди като бях по-малък не исках да ги нося, защото ги мислех за смотани.  Mr. Green  Детски акъл. Но от няколко години я тормозя да ми плете разни неща и тя слуша и изпълнява.  Laughing  Обаче ми е казала, че държи тези неща, изплетени от нея, да ги пере тя, защото по нейните думи "знаела как да ги поддържа". Е, съгласил съм се, кво да правя.  Laughing Конкретно тези дрехи съм ги прал и аз - и на ръка, и в пералнята, винаги с препарат за вълна и винаги с омекотител. Бабчето с какво мислете пере - с  Tide Color. От както се помня ползва само Tide и не го е сменяла. Не знам какви магии прави тая жена, но пуловери, които е прала тя с обикновен прах за пране, изглеждат в пъти по-добре отколкото когато съм ги прал аз с гел за вълна. Факт. Имам пуловери, които са на повече от пет години - без да преувеличавам, изглеждат като току-що оплетени. Според мен, конкретно в моя случай, тайната е в сушенето. Бабет, освен автоматичната си пералня, има и една полуавтоматична от Балканската война, която между другото работи без грешка и до ден днешен. Доста често след основната програма на автоматичната, ползва само центрофугата на другата пералня. Много ласкаво се изказва за тази центрофуга, не знам какво й е необикновеното, но наистина дрехи, които са сушени в нея, стават невероятно меки, пухкави и свежи. Или не знам, може и бабчето да прави някакви магии, които не разкрива, но аз с толкова старания и с в пъти по-качествени неща като Coral например, не мога да докарам плетените дрехи до такъв вид, до какъвто тя успява. 

# 357
Точно от това имаше нужда темата Laughing
Леко зацапване! ... и омирисване  Joy

# 358
  • При децата ми
Абе и аз нямам друга работа ами ще питам!? Crazy
Момичета, спокоѝно! Simple Smile Аз със сигурност ще си купя препарат за вълнени дрехи, но утре тези пуловери ще изпера с този "Персил". Blush
И нещо друго- прочетох(винаги чета) етикета на бутилката отзад и никъде не пише, че не става за вълнени дрехи и деликатни тъкани. newsm78 Да кажа пак "Персил"-сензитив, гел, бял на цвят.

И още: благодаря на всички за отговорите!  bouquet

# 359

И нещо друго- прочетох(винаги чета) етикета на бутилката отзад и никъде не пише, че не става за вълнени дрехи и деликатни тъкани. newsm78 Да кажа пак "Персил"-сензитив, гел, бял на цвят.

И още: благодаря на всички за отговорите!  bouquet

Точно той. Отзад, отдолу, има картинка на задраскана вълнена дреха.

Спокойно ги изпери, нищо няма да им стане, просто пери или в перална машина на съответната програма, или ръчно внимателно, без много дърпане или извиване и простри най- добре в хоризонтално положение.

Общи условия

Активация на акаунт