Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 77 528
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Някой ползвал ли е италиански гел Аче, 28 пранета за 10 лв? Продавачката го хвали, а аз се чудя...

# 571
*peony*, добра е цената, толкова струва и в Карфур.

# 572
bgroza, благодаря ти за отговора  Hug Карфур ми е доста далеч, а този Корал го видях в квартален магазин и затова попитах дали си заслужава като цена. Ще си го взема, защото доста добри отзиви чувам за него, а досега не съм го ползвала. 

# 573
  • There I was on a July morning
*peony*, преди малко минах през магазина на Борн за препарати от Австрия и Германия - Коралът там е 13 лв. Тези хора много се уливат с цените, а уж са директни вносители.

# 574
имам въпрос към Дедо, Guess Who или който е запознат. Бях в Карфур и видях, че се продава течен Калгон, както и такъв на Фреш-актив, за добавка против варовик за течни перилни. После разгледах моите течни препарати и на никой не пише, че съдържат такава добавка както пише на праховете. Само е указано при варовита вода колко да се увеличи дозата. Става въпрос за немски Ариел за цветно, Корал за черно и Софлан за вълна. Та имат ли течните добавката или не? Ако я нямат не е ли това причина за евентуални миризми от мухлясване по натрупан варовик. При мен е твърда водата и е важно, въпреки че често си правя почистването с препарат.

# 575
Отговарям веднага, защото Дедо се вясва от дъжд на вятър вече. Течните също имат съставки за омекотяване на водата — фосфонати и/или поликарбоксилати. Проблемът е, че в течните е невъзможно да се вложат много от омекотяващите съставки на праховете, защото не са разтворими във вода, затова процентът на ПАВ е по-голям, отколкото в праховете. Но да, има.

# 576
благодаря Guess Who Hug разбирам значи само да си увеличавам дозата

# 577
И аз с въпрос: възможно ли е на практика оптичните избелители да избелят цветна дреха при продължително ползване и проблем ли е ако се пере цветно с гел, в който се съдържат оптични избелители?

# 578
  • There I was on a July morning
Да, при многократно пране, цветовете избеляват.

# 579
  • Пловдив
Включвам се с въпрос към вас- в Метро има промоция на Персил прах-10кг за 30лв.  Отзиви за Персила от Метро?
Темата е за течни препарати, но се надявам, че сте ползвали и прахообразни и имате отзиви...

# 580
Включвам се с въпрос към вас- в Метро има промоция на Персил прах-10кг за 30лв.  Отзиви за Персила от Метро?
Темата е за течни препарати, но се надявам, че сте ползвали и прахообразни и имате отзиви...
и тук може да получиш отговор, но по-добре в другата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633598.0

# 581
Отговарям веднага, защото Дедо се вясва от дъжд на вятър вече. Течните също имат съставки за омекотяване на водата — фосфонати и/или поликарбоксилати. Проблемът е, че в течните е невъзможно да се вложат много от омекотяващите съставки на праховете, защото не са разтворими във вода, затова процентът на ПАВ е по-голям, отколкото в праховете. Но да, има.
Няма дъжд напоследък - само сняг. Натрупан.
Ама Гес, пак се държиш кат' магаре на лед Laughing Има, ама не пазят машината, затова го няма символчето с реотанитееее. Спорили сме с теб, недоспорили. Количеството антикалк добавка в геловете е дотолкова, колкото да не се отрази твърдата вода на качеството на прането. Завишаваш дозата - пере. Но за да пази от отлагания не стига. А Енито баш за това пита Laughing

# 582
  • в огледалото на живота
Здравейте.
Имам въпрос:Този Корал,удачен ли е за бяло пране?
Ако ли не, какъв да ползвам с бялото?
Предварително благодаря  Hug

# 583
Няма дъжд напоследък - само сняг. Натрупан.
Ама Гес, пак се държиш кат' магаре на лед Laughing Има, ама не пазят машината, затова го няма символчето с реотанитееее. Спорили сме с теб, недоспорили. Количеството антикалк добавка в геловете е дотолкова, колкото да не се отрази твърдата вода на качеството на прането. Завишаваш дозата - пере. Но за да пази от отлагания не стига. А Енито баш за това пита Laughing

благоддаря, Дедо, значи ще слагам. Не погледнах опаковката, но май беше за 28 пранета. Около 7 лева е за месец, Ще купя за проба. Hug

# 584
devi4ca,този Корал си е само за цветно и то не силно замърсено. За бялото си намери друг препарат

Общи условия

Активация на акаунт