Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • При децата ми
Здравейте!
И аз с въпрос: С какво е добре да се перат дрехи, които съдържат вълна и черни или тъмни?
И още: с какъв перилен препарат е по-добре да се перат- течен или на прах? Hug

# 211
Hrispa76 , вълна , без значение цвета, пера винаги с препарат за вълна,после плакна с омекотител. Старая се на ръка да ги пера.

# 212
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте!
И аз с въпрос: С какво е добре да се перат дрехи, които съдържат вълна и черни или тъмни?
И още: с какъв перилен препарат е по-добре да се перат- течен или на прах? Hug

Мисля, че за вълна и деликатни тъкани е по- добре течен препарат.

# 213
В Карфур видях течен Медикс за цветно на промоция 4лв и нещо . Някой пробвал ли го е ?
Гес, преписах бар кода, може ли коментар?
3800069407263
На перилните препарати Медикс съставът не се публикува никъде, така че съжалявам.

# 214
  • София
В Карфур видях течен Медикс за цветно на промоция 4лв и нещо . Някой пробвал ли го е ?
Гес, преписах бар кода, може ли коментар?
3800069407263
На перилните препарати Медикс съставът не се публикува никъде, така че съжалявам.
голяма тайна е явно съставът, което специално у мен буди подозрение  Thinking

# 215
missence ,  и на мен ми стана съмнително след отговора на Гес, тъй, че отпада. Макар да имам медикс за вълнени и деликатни и е много хубав, не ми се рискува с останалите течни. Затова си взех пак Корал за цветното. В Карфур все още е на 10 лв , докато го има на тая цена , все с него  ще си карам.
Много ми се иска да сменя Корала  ,но или цените на останалите течни са излишно завишени или опаковките на тези, с по-сносни цени в паралелните магазини, са едни такива мърляви и не ми вдъхват хич доверие.
Много ми се иска да пробвам weisser riese за цветно, ама къде да го намеря в Пловдив? Намерила съм само за бяло засега.

# 216
Извинявам се искрено и на Мексон, и на вас! Съставът го има на сайта на Мексон, но излиза само при написване на баркод. Просто при зареждане на страницата полето за въвеждане не се вижда, а трябва да скролнеш надолу, и не съм го видяла. Освен това това поле не се появява при всеки продукт, а само при някои. Сега се поразрових и го открих.

bgroza, дала си баркода на Медикс за цветно пране. Ето го състава. Спести си парите и си купи нещо друго, това мисля аз.

# 217
Мерси,Гес, инстинктивно го подминах тоя Медикс за цветното Mr. Green и както писах , взех си пак Корал!

# 218
  • На земята, която е всъщност звезда.
missence ,  и на мен ми стана съмнително след отговора на Гес, тъй, че отпада. Макар да имам медикс за вълнени и деликатни и е много хубав, не ми се рискува с останалите течни. Затова си взех пак Корал за цветното. В Карфур все още е на 10 лв , докато го има на тая цена , все с него  ще си карам.
Много ми се иска да сменя Корала  ,но или цените на останалите течни са излишно завишени или опаковките на тези, с по-сносни цени в паралелните магазини, са едни такива мърляви и не ми вдъхват хич доверие.Много ми се иска да пробвам weisser riese за цветно, ама къде да го намеря в Пловдив? Намерила съм само за бяло засега.

Аз съм много доволна от Persil Color gel, даже повече отколкото от Корал, макар че и него харесвам.

http://www.persil.bg/produkti/persil_gel/

# 219
Извинявам се искрено и на Мексон, и на вас! Съставът го има на сайта на Мексон, но излиза само при написване на баркод. Просто при зареждане на страницата полето за въвеждане не се вижда, а трябва да скролнеш надолу, и не съм го видяла. Освен това това поле не се появява при всеки продукт, а само при някои. Сега се поразрових и го открих.

bgroza, дала си баркода на Медикс за цветно пране. Ето го състава. Спести си парите и си купи нещо друго, това мисля аз.
Дам, Гес, добра препоръка.
Да ме почерпят Мексон, че още мълча. Ама в темата за миялните скоро ще изплюя камъчето Mr. Green

# 220
Завишените очаквания на Дедо към новата течна Тема се очертава да се потвърдят. Mr. Green От първото пране с варианта за бяло резултатите са повече от добри само с течния и без никакви добавки. Сега слънцето (срамежливо показващо се сред облаците) като активира фотоизбелителя ще има и допълнителен ефект.

# 221
Гес, няма какво да се извиняваш точно пък на Мексон, това че може да се вижда състава е от скоро, преди го нямаше и беше крайно време да благоволят да си публикуват състава на бозите. И искам да те помоля да обясниш на прост език какво представляват тези фотоизбелители и ако се ползва сушилня те ще действат ли или се обезсмисля присъствието им  bouquet

# 222
Фотоизбелителите обикновено се ползват на тези пазари, където сушилните са слабо разпространени, а хората предпочитат простират прането си. За да се задейства фотоизбелителят, очевидно, е нужна светлина.
Това са съставки, които се продават на гранули или като течност от производителите са суровини, и са заредени електрически така, че да се отлагат върху тъканите.
Активното вещество (алумиев- или цинков тетрабензо-тетраазапорфин) улавя светлината в червената част на спектъра. Светлината, както знаем, се състои от фотони - кванти енергия. Като улавя енергията на светлината, фотоизбелителят преминава в активирано състояние. После той, от своя страна, предава енергията на кислородните молекули във въздуха и водата (влажните дрехи по време на сушене или по време на пране). Кислородът се активира и като активен кислород има свойството да избелва и да премахва петна.
Изкуство и наука в най-чист вид! Shocked

# 223
Значи фотоизбелителите действително си избелват тъканта, не като оптичните да я правят да изглежда по-жив цвета?

# 224
Точно така, wdv, това си е истинско избелване.

Общи условия

Активация на акаунт