Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 740
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • При децата ми
Здравейте!
Имам въпрос: "Персил сензитив" гел, бял на цвят, в момента е на промоция в "Била"- 8,99 лв. -20 пранета.
Струва ли си и става ли за цветно?

# 256
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте!
Имам въпрос: "Персил сензитив" гел, бял на цвят, в момента е на промоция в "Била"- 8,99 лв. -20 пранета.
Струва ли си и става ли за цветно?

Тук пише, че е универсален, но аз точно него не съм ползвала:

http://www.persil.bg/svett_na_senzitiv/

# 257
  • При децата ми
Вселена, благодаря! Simple Smile
В магазина например не можаха да ми кажат за какво пране е? Rolling Eyes

# 258
Момичета, искам да ви попитам знаете ли къде най-евтино може да се купи Сано Максима - омекотителя. Някой знае ли склад или дистрибутор в Пловдив, много ще съм благодарна!   bouquet

# 259
Момичета, искам да ви попитам знаете ли къде най-евтино може да се купи Сано Максима - омекотителя. Някой знае ли склад или дистрибутор в Пловдив, много ще съм благодарна!   bouquet

Най-евтино съм го намерила в едно  магазинче до Енергото(като вървиш от центъра посока енергото)до магазина е залепен м-н Триумф(бельото). Дано ме разбра! Peace

# 260
Здравейте момичета,споделете мнения за Персил за "black"или "dark" ако сте използвали.

# 261
Става. Добър е. Това лято взех едно шише от него и нямах забележки. Това е моят опит с Персила, освен ако не държиш задължително момичетата да ти отговорят.  Wink   Laughing  В другата тема мисля, че точно за него ставаше въпрос преди няколко дена. Погледни там ако искаш.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616785.405

И аз имам един въпрос, тъкмо се отвори приказка за това. Наистина ли Первола за черно в супермаркетите е толкова кофти? Не ми се рови, но имам някакви спомени, че в старите теми имаше доста отрицателни постинги за него. Ще ви кажа защо питам - за черно винаги сме ползвали Coral или Burti, като в последно време май минахме изцяло на Burti. Миналата седмица обаче взех Perwoll от Carrefour и вчера си пуснах едно шушляково яке заедно с други тъмни дрехи. Днес имаше едни бели петна по якето. Разбирам, че е шушляк и може би затова са останали или пък Первола е кофти и той ги прави тези мизерии? Не е болка за умиране, минах с мокри кърпички, където бяха петната, и изчезнаха. В интерес на истината, останалите дрехи, които пуснах заедно с якето, бяха от друга материя и по тях нямаше нищо.

# 262
  • На земята, която е всъщност звезда.
Става. Добър е. Това лято взех едно шише от него и нямах забележки. Това е моят опит с Персила, освен ако не държиш задължително момичетата да ти отговорят.  Wink   Laughing  В другата тема мисля, че точно за него ставаше въпрос преди няколко дена. Погледни там ако искаш.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616785.405

И аз имам един въпрос, тъкмо се отвори приказка за това. Наистина ли Первола за черно в супермаркетите е толкова кофти? Не ми се рови, но имам някакви спомени, че в старите теми имаше доста отрицателни постинги за него. Ще ви кажа защо питам - за черно винаги сме ползвали Coral или Burti, като в последно време май минахме изцяло на Burti. Миналата седмица обаче взех Perwoll от Carrefour и вчера си пуснах едно шушляково яке заедно с други тъмни дрехи. Днес имаше едни бели петна по якето. Разбирам, че е шушляк и може би затова са останали или пък Первола е кофти и той ги прави тези мизерии? Не е болка за умиране, минах с мокри кърпички, където бяха петната, и изчезнаха. В интерес на истината, останалите дрехи, които пуснах заедно с якето, бяха от друга материя и по тях нямаше нищо.

От Первола е, и на моите дрехи оставаха такива следи. Сега пера с Персил за цветно или Корал и не съм имала подобни случаи.

# 263
Момичета, искам да ви попитам знаете ли къде най-евтино може да се купи Сано Максима - омекотителя. Някой знае ли склад или дистрибутор в Пловдив, много ще съм благодарна!   bouquet

Най-евтино съм го намерила в едно  магазинче до Енергото(като вървиш от центъра посока енергото)до магазина е залепен м-н Триумф(бельото). Дано ме разбра! Peace
Абсолютно те разбрах, ще отида да си купя. Благодаря много!

# 264
  • в белята
Имам питане какво производство е Persil small and mighty ,който се продава в дрогерия Лили?Има топъл печат и примерно на нон био пише 10004 6 Р1 16:38 .Иначе е паралелен внос защото пише само на английски и е с лепната преведена бележка. Цена 12.89 лв за 20 пранета.

# 265
Имам питане какво производство е Persil small and mighty ,който се продава в дрогерия Лили?Има топъл печат и примерно на нон био пише 10004 6 Р1 16:38 .Иначе е паралелен внос защото пише само на английски и е с лепната преведена бележка. Цена 12.89 лв за 20 пранета.

английско производство е. Но цената за мен е много висока. Обикновено се намира за около 9 лева за 20 дози.

# 266
  • Шумен
Здравейте, момичета! Виждам, че тук са събрани доста спецове в перилните препарати и техните съставки, затова разчитам на вашата помощ  Hug
Решила съм за бебето да ползвам многократни пелени, които обаче тряжва да се перат с правилните прахове, за да не стане гаф. Ето изискванията н апроизводителя:

Use caution with the following ingredients:
• Borax
• Oxy Clean
• "Free & Clear" formulas - these versions of detergents should be avoided completely.  In cloth diapers they cause ammonia and build up which can lead to ammonia burns, rash and leaking.
• Fabric Softener - this ingredient should be avoided completely. Ingredient may coat fabric leaving it unable to absorb.
**In un-balanced quantities, these products can prematurely break down the TPU (waterproof material) and elastic; making the material dry, brittle and susceptible to cracking.

Ползвам за нас гръцки Скип за бяло (прах) и течен за цветно, нямам представа подходящи ли са за целта. По Принцип като марка препоръчват класически Тайд, Gain и др. непознати за мен. Моля, дайте съвет! Благодаря предварително, бъдете здрави!

# 267
Тези указания, anomalia, са за американски условия. Тук не се продава боракс за битова употреба, нито имаме Окси клийн (но тук става въпрос за разни продукти за премахване на петна на базата на активен кислород), нито продукти clean & clear (които са без оцветители и ароматизатори).
От написаното става ясно, че пелените трябва да се перат с нормален прах или гел (Тайд и Гейн са такива, като Гейн е по-нисък клас и е много ароматизиран) без да се ползва омекотител (а аз добавям и продукти 2 в 1).
В този смисъл Скип на прах би бил подходящ, ако не те притеснява това, че е много силно ароматизиран. Това се отнася и за Ариел, Персил, Диксан, ОМО и т.н.
Защо най-добре не питаш в темата за пелени и гащички за много кратна употреба в На пазар какво ползват другите майки?

# 268
Има ли  доволни от   този прах ?

# 269
Guess, вече може ли да дадеш пълните си впечатления от течната Тема  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт