Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 488
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Тъп въпрос имам, ама Embarassed
Нали течният перилен препарат се слага в средното отделение на чекмедженцето на пералнята?
Първата преградка доколкото знам е за препарат за предпране, в средната слагам праха за пране, а в последната - омекотителя.
По тази логика би трябвало течния перилен препарат да се сложи в средното, нали Blush

# 376
Благодаря ви ,момичета! И ако новият Корал е от септември 2009, то и старият би трябвало да е от 2009 -последни партиди, останали непродадени. Та 2 години /в най-добрия случай,дано при правилно съхранение/ не са много , за да го смятаме за много стар или?
Не, не са много, спокойно.

Тъп въпрос имам, ама Embarassed
Нали течният перилен препарат се слага в средното отделение на чекмедженцето на пералнята?
Първата преградка доколкото знам е за препарат за предпране, в средната слагам праха за пране, а в последната - омекотителя.
По тази логика би трябвало течния перилен препарат да се сложи в средното, нали Blush
Течният препарат се слага в мерителна чашка и после в барабана на машината при прането.
Ако не разполагаш с мерителна чашка, трябва да го изсипваш в отделението за основно пране, но не е препоръчително, защото може да се наслои в тръбата към казана и от вътрешната страна на казана и да причини лоша миризма.

# 377
Мацки кажете къде във Варна продават хубав прах. Може и течен ,може и прах нямам претенция стига да пере. Вече не смея да налитам на т.н."промоции" за 20-25 лв. литри течен и не пере изобщо.
Имам приятелка,имат магазинче за перилни директно от Италия ,ама нищо не съм купувала и нямам идея какво да взема.

във Варна доколкото знам има магазин Борн с немски препарати. Mоже да са малко по-скъпи, но си заслужава. Познавам италианските, бих препоръчла само Dash или Dixan, но гледай дозите, защото те са в едни големи литражи и привличат погледа че уж са евтини, но са за малко перални в повечето случаи.
За старите опаковки Amazing_nice , мисля че си права и срока на годност на течните е до 30 месеца от производството им. Но за различните производители може да варира.

# 378

Течният препарат се слага в мерителна чашка и после в барабана на машината при прането.
Ако не разполагаш с мерителна чашка, трябва да го изсипваш в отделението за основно пране, но не е препоръчително, защото може да се наслои в тръбата към казана и от вътрешната страна на казана и да причини лоша миризма.

На този препарат пише да не се слага в барабана Rolling Eyes Така е показано отзад на опаковката.
И понеже да, нямам такава мерителна чашка и го сипвам направо в чекмедженцето - в такъв случай правилно ли го сипвам в средното отделение? Blush Simple Smile

# 379
За старите опаковки Amazing_nice , мисля че си права и срока на годност на течните е до 30 месеца от производството им. Но за различните производители може да варира.
Срокът на годност е между 3 и 5 години.

На този препарат пише да не се слага в барабана Rolling Eyes Така е показано отзад на опаковката.
И понеже да, нямам такава мерителна чашка и го сипвам направо в чекмедженцето - в такъв случай правилно ли го сипвам в средното отделение? Blush Simple Smile
Кой е прапаратът? Някой от тези Small & Mighty или ActicPower сигурно.
Щом в средното отделение слагаш праха, значи там е мястото и на този течен препарат - в отделението за основното пране. Нарочно не пиша ляво или дясно, или средно отделение, защото при теб за основното пране е средното, но на други перални може да е вдясно или вляво, ако отделението за омекотител е в средата. Но да, в твоя случай го слагаш на правилното място.

# 380
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/13118.htm

Вижте каква опция предлагат Лидъл за проверка на състава на препаратите и праховете.

# 381
Здравейте момичета  и момчета Simple Smile
Да попитам имате ли някакви отзиви за течния Ариел(паралелен внос), който в момента се продава в Кауфланд?
Много старо производство.

Извинявам се за тъпия въпрос ама това означава, че е с изтичащ срок на годност ли?

# 382
...ама това означава, че е с изтичащ срок на годност ли?
Може и вече да е изтекъл, не знам. Нека някой ме поправи, ако греша, но на западноевропейския Ариел от последните години под логото стои надписа "Actilift" и откакто стана актилифт дозировката падна до 70 мл за, забележете, 5 - 6 кг сухо пране. На този Ариел в Кауфланд няма надпис "актилифт" и дозировката е 75 мл за 4 - 5 кг пране. Поне този, който гледах в бургаския Кауфланд, е такъв. Плюс това е съмнително евтин.

# 383
Постът на AQUА  ме кара да се замисля за течните препарати, на които отзад е показано как се сипват в отделението на пералнята, това означава ли, че не могат да се слагат директно при прането в мерителна чашка? И каква би била причината? Например течния Тео бебе не може ли да се слага вътре, след като не се продава с чашка и не е показано изрично как се слага направо в барабана, както е Персил и др?

# 384
Тези, на които указанието е да се сипват в чекмеджето, също може да се изсипват в мерителна чашка да се слагат в барабана. Гледам всички да течни да да ги дозирам така, а не през чекмеджето.

# 385
Някой може ли да даде интифа за това
http://apta.bg/product.php?ProductID=497

# 386
Купих си този Ариел

Бях се засилила към течния, зелен Персил, защото ми е любим, но жената от магазина до нас ми обясни, че не знаела от кое депо е, докато този Ариел и го носил нейн познат от складове в чужбина и тя перяла само с него. Нави ме с две думи буквално.  Mr. Green Сега съм в процес на тестване. Wink

# 387
От кога е на пазара Persil small and mighty /концентрат/. Вчера се сдобих с такъв  за цветно , за 28 пранета ,с дозираща чашка,за много смешна сума , от вносител , та ме съмнява да не е старичък, че да е толкоз евтин! Иначе ухае чудесно/ почти същата миризма като Корала/, консистенцията е ок, но още не съм го пробвала.

# 388
Може ли някой накратко да ми обясни, понеже не съм в час  Blush
С какви цифри трябва да започва баркода, за да бъде в графата - добър? Конкретно за Ариел ми е въпроса.

# 389
Може ли някой накратко да ми обясни, понеже не съм в час  Blush
С какви цифри трябва да започва баркода, за да бъде в графата - добър? Конкретно за Ариел ми е въпроса.

не можеш да се ориентираш по бар-кода. На всички Ариели той започва с 54.., независимо дали е произведен в Румъния или в Германия. Дедо беше обяснявал, че това е така, защото централата на фирмата е в Белгия и за целия ЕС бар-кода е един.

Общи условия

Активация на акаунт