Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 625
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Благодарение на този форум и аз се научих да меся  - и се справям доста добре  Wink. Само дето не ми стават такива лъскави питите. Мажа ги преди да ги бутна за печене с жълтък, прясно мляко и разтопено масло или олио... и не става  Sad

# 106
  • сред люляците
Мила Лабрекс, можеш да се чувстваш много "виновна"   bouquet за всичките тези красоти, които са се наредили в предните постове. А и не само там. И аз показвам една такава - прекрасно се получи оформлението при мен - но аз добавих шунка и кашкавал и се получи
Питка с шунка и кашкавал

Мила Илияна, страхотна ти е питката, най-близката до оригиналите, много, много е красива и така отчетливо се виждат всичките завъртулки! Браво, майсторка си, поздравления!  bouquet  chef А пък с тия екстри вътре........мммм, само мога да си представям! Heart Eyes Crazy Ще ти крада идеята!  PeaceТо ти доброволно си я дала, де! Wink Grinning

Похвалата от теб значи много   bouquet Но и аз съм доволна от себе си този път. Пък идеята.. изведнъж ми изникна в главата, докато пиехме кафе с мъжа ми Whistling

Пепика, не остана за изложба. Бързо я ометоха. Не че аз не участвах де  Mr. Green

galkakm, изглежда много вкусно твоята питка  Heart Eyes

# 107
Един въпрос към майсторките на питките, какви трябва да са размерите на тавата за да стане висока и в същото време да не прелива питка замесена от 1кг.брашно?
За толкова тесто моята тава с диаметър 28 см. и височина около8 см. би се изпълнила над ръба.Но и маята е важна,аз ползвам само Юва,че втасва като бясна. Peace

tanya.d ,да не би да разреждаш много жълтъка и той да изтича отстрани в тавата,вместо да се запече върху питката?На 1 жълтък сложи 1 с.л. течност-олио или прясно мляко,или по половин лъжица от двете.С олио в жълтъка стават най-гланцирани.И непременно като се изпече питката намажи я с разтопено масло да лъсне още повече. Peace

# 108
Благодаря за отговора, следващия път ще пусна снимки!

# 109
Един въпрос към майсторките на питките, какви трябва да са размерите на тавата за да стане висока и в същото време да не прелива питка замесена от 1кг.брашно?
За толкова тесто моята тава с диаметър 28 см. и височина около8 см. би се изпълнила над ръба.Но и маята е важна,аз ползвам само Юва,че втасва като бясна. Peace

tanya.d ,да не би да разреждаш много жълтъка и той да изтича отстрани в тавата,вместо да се запече върху питката?На 1 жълтък сложи 1 с.л. течност-олио или прясно мляко,или по половин лъжица от двете.С олио в жълтъка стават най-гланцирани.И непременно като се изпече питката намажи я с разтопено масло да лъсне още повече. Peace
Благодаря ти, еликсир  bouquet!
Ще си премеря днес формата за тортата дали е с такива размери, имах аз една прекрасна тавичка за тази цел но услужих на някой, даже не мога да се сетя на кого и не се сетиха да си ми я върнат.
В този ред на мисли да ви споделя една комична,действителна случка с моя възрастна съгражданка.
Жената е доста възрастна, но още е много оправна домакиня, да е жива и здрава още дълги години, меси, точи абе чудесии прави и имала една много хубава точилка която едва ли не сама си точила, та всички комшийки като им се наложело искали от баба Злата точилката.
Дава я веднъж жената, но забравят да и я върнат и тя се не сеща на кого я е дала, обаче наближавало Коледа и по нашия край баклавата е задължителна по този повод, пък и на времето се точеха по минимум 40бр. тънки кори за една тава с баклава, и баба Злата знае че ще се изредят комшийките да и я искат и тя написва една бележка и я закача на външната врата
" Мили хора, идат светли празници, точилката на место!"
Историята мълчи дали са върнали точилката newsm78, или поне аз я знам до тук.

# 110
  • Пловдив
Момичета питките ви са прекрасни ,ама тази нашата Лабрекс   bouquet  bouquet   подстрекателката ни разръчка всички Wink hahaha
Ето нещичко и от мен правено тези дни.

това са едни хлебни питки

и хляб

и пита от снимките  на рускинята ,и по описанието  се получи мазало както каза Еликсирчето, не можах да се справя ,даже не я снимах ,а си я хапнахме така скришом Mr. Green  и тъй като съм инат си я направих по мой начин   Mr. Green Още много има какво да се желае но поне не е като онази скришната.. Joy Joy
Тестото си е мое Peace

ето я и от вътре памуче направо Hug гордея се с това тесто наистина  Peace

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 17:39 от ЗИЧЕ

# 111
  • Бургас
Зиче,можеш ли да намериш линк към това пухкаво тесто,памучето Simple Smile Имам едно,което си харесвам, но не пречи да използвам и втори вариант.

# 112
  • Пловдив
Линка го има горе там където пише  ..  АМА ЕТО ГО  Peace     ПИТА

# 113
ЗИЧЕ, ти направо си отворила цеха, много хлебчета, питки, много нещо, че и как изглежда там, дето си разчупилааа Crazy Heart Eyes! Питката ти е супер, виж, че си личат всичките завъртулки, кво се кОсиш, както казва една комшийка. Grinning Трябваше и другата да покажеш, хич не вярвам да е била мазало! Peace  bouquet

# 114
  • Пловдив
Лабрекс ,аз всеки ден си меся вече нали не е лято та открих сезона Mr. GreenИначе онази наистина не беше за снимки честно  Peace Peace
Днес правих една по твоите линкове дето даде ееее... стана супер ще ви я покажа като сваля снимките  Peace

# 115
  • Бургас
Зиче,ще повлечеш крак след себе си. Голяма зарибявка е това месене. Научиш ли се веднъж, спиране нямаме. Обожавам питки и да ми ухае на печиво насред зима. И за да не спамя,ето нещо и от мен. Тестото е на Хриси. Стана ми любимо, но планувам да опитам и някои други начини на приготвяне.

# 116
  • Пловдив
НИНЧЕ, ах че ти е хубава питатаааа Hug Hug Hug Hug Hug майсторица си ти знам аз  Hug Hug Hug
Сега да ви представя поредната доза пити  Hug Hug Hug
Снимките са ужасни извинете ме но вечер и с телефон така е Embarassed

ПИТИ

Тази долу стана много красива но на снимката е отвратителна Tired

Лабрексче , имало е снимка и на мазалото Embarassed Embarassed  да се увериш ,че не те лъжа..

Не правете така!!! Mr. Green Mr. Green

# 117
  • Sofia
Питка-слънчоглед по идея и с тестото на Мариета:

Оригиналът:
http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html

# 118
  • сред люляците
Зиче,ще повлечеш крак след себе си. Голяма зарибявка е това месене. Научиш ли се веднъж, спиране нямаме. Обожавам питки и да ми ухае на печиво насред зима. И за да не спамя,ето нещо и от мен. Тестото е на Хриси. Стана ми любимо, но планувам да опитам и някои други начини на приготвяне.

ninfil, чудесна е питката ти.  Имаш ли снимки стъпка по стъпка?
Зиче, за пореден път адмирации  bowuu
Tari Tasartir , прекрасно изпълнение!

# 119
Благодаря ви момичета
labrex да и в при нас е така, мъжете  трудно се впечатляват от вида на питката;
ilrai78 много апетитно изглежда тази питка с шунка и кашкавал  Heart Eyes
galkakm вкусно
Пепика ами докато беше в Афганистан мъжа ми си беше сложил в фб трикольор  за профилна снимка та за това са такива бисквитките
ЗИЧЕ както винаги много красиви и апетитни неща виждам при  теб . Hug
ninfil и твоята не отсъпва на предходните ;
Tari Tasartir  страхотен слънчоглед  Hug
Аз да ви покажа днешната си хрумка.След като една доза питка ни идва множко за един ден,по -често се случва да правя 1/3 доза ,обаче в тортената форма я пълни до половината и все ми се иска да е по височка,та днес за да е по -висока я направих в металния ринг ( регулиращ) почти събран,е такава висока не бях правила Grinning Grinning,обаче като гледам вашите какъв загар и гланц имат все повече започвам да се замислям за по-скорошна  смяна на печката newsm78

Общи условия

Активация на акаунт