Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
ЕЛЕКСИРЧЕ, и твоята не отстъпва на моите  как самоси язавъртяла ...прекрасна е. Hug Hug  bouquet

# 526
ЕЛЕКСИРЧЕ, и твоята не отстъпва на моите  как самоси язавъртяла ...прекрасна е. Hug Hug  bouquet
Благодаря ти,Здравче! Hug Heart Eyes  bouquet

# 527
  • София
Не съм сигурна , въпроса ми за тази тема ли е , но ако има запознати ще съм щастлива да пишат
  bouquet  bouquet  bouquet
Купих си такава мая , но си нямам и идея дали е като тази която продават в БГ или в какво съотношение спрямо прясната мая да я слагам Confused
Помогнете!
Ето я!
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Active-Dry-Yeast- … -453-g/30817?at=0
И за протокола да отбележа – маята е много добра и се ползва 7грама суха към 21грама прясна , както в БГ.
Пропуснах да спомена , че е много бърза , препоръчва се с  Peace Peace ръце!

# 528
Вчерашната ми мъничка питка ( не можах да направя хубава снимка този път ooooh!)

http://prikachi.com/images/808/4367808T.jpg

Утре пак ще правя, но голяма.  Peace

# 529
  • Варна
Реа питката ти е сууупееерр Peace PeaceКакво е оформлението,че така не се вижда мн добре?

# 530
gali&presi, благодаря ти!

Оформянето е на Стаси - възелчетата  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.msg14062066#msg14062066

# 531
  • Варна
Реа мерси за линка PeaceАз явно много съм ги харесала тези възелчета,вече втори или трети път харесвам такава питка и питам за оформянето какво е Mr. Green Blush

# 532
Здравейте! Много ви моля за съвет - как да изпека питката, така че да стане с тънка и мека коричка? Скоро правих една болярска пита, която бухна много хубаво, беше вкусна и добре изпечена, но кората стана дебела и твърда. Пекох я на 180" като след като се позачерви я покрих с фолио.  Къде бъркам? Благодаря ви предварително за съветите!

# 533

Роделинка, зависи от втасване, температура на печене, препичане и т.н. Аз в печката на майка успявам да докарам и долна и горна дебели кори, а в моята фурна си ми стават перфектно питките. Но, като извадиш питката, напръскай със студена вода кората, завий с кърпа, да постои, и ще омекне. Peace

# 534
  • под тепетата
Роделинка, а като втасва се покрива с мокра изтискана кърпа, за да не хване още тогава кора. За друго не се сещам.

# 535
Благодаря ви за съветите, явно трябва още да натрупам опит и да намеря най-добрия начин за моята фурна.

# 536
Привет на всички  bouquet
Не съм много добра в месенето, по-скоро любител-експериментатор Wink Редовно ви чета и открадвам понякога по някоя и друга идея и се възхищавам на майсторството и търпението при изпипването на всеки детайл   -  искрени поздравления  bouquet
Не бих се престрашила да показвам "творенията" си тук, но вчерашната, поредна импровизащия излезе много сполучлива и вкусна и реших да я споделя:

Та това е моята "измислена" питка с плънка, а идеята за оформянето (то, всъщност заради него месих по никое време Laughing ) е от руски сайт, който видях публикуван някъде.
Хубав, усмихнат ден на всички Grinning

# 537
Ди,чудесно си я оформила,интересно е!И вкусно със сигурност!  bouquet
Рея,много им задобря на възелчетата,страхотно ти е бухнала,великолепна е!  bouquet

# 538
Eликсир, благодаря за хубавите думи Embarassed
А казани от толкова добър кулинар - са много повече от комплимент   bouquet  bouquet  bouquet

# 539
еликсирче, радвам се, че ме помниш  Hug голям зор видях с правенето на питки, но вече и аз се чувствам задобряла  Heart Eyes Благодарение на форума и една съфорумка дето ми даваше напътствия като на дете вече съм почти факир, че и разпространявам рецептата (напоследък правя само по една, но не знам на кой е) и методите на оформяне.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт