Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 140 039
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 6 792
За много години момичета !
Отдавна не съм писала.Всички неща качени тази година са страхотни.Виждам нови лица, и такива които бяха по изчезнали  Simple Smile
Маме Hug ,това със трудното снимане ми е до болка познато,понякога се случва да снимам 100 пъти и после да търся снимка с най- малко пръстчета на нея Crazy
mari_eta дано сега от добро не се отървете  babydust7
kasier страхотно изглеждат тези  гъсенички, ще ги пробвам някой ден.
nudel33,rosirai страхотни възелчета  Heart Eyes
maqaami много красиви неща си показала  bouquet
Ето и моята първа за годината питка
този път в жълтъка добавих и малко олио,това прочетох от Мама Цоцоланка за което   bouquetи този път пекох без вентилатор и получих така мечтания блясък на коричката

# 421
  • Пловдив
  • Мнения: 614
зДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА
Страхотни пити ,гъсенички сте сътворили браво на вас HugГолеми майсторки сте   bouquet  bouquet
Сръбската пита от отдавна съм я правила и наистина става супер
Ето яи моята  как я бях направила  ...




Този хляб- пита на бързо го направих та не е много хубав но пък безумно вкусен Peace

Хлебна пита - ала зиче



П.П. Подкрепям предложението на Лабрекс за двете теми ...Наистина ,че всеки си побликува кой където иска и така всичко се размива... Peace

# 422
  • Мнения: 129
cvetka-koketka Може ли рецептата за питката със сирене и кашкавал ? Благодаря

# 423
  • Мнения: 11 607
Не е типично за мен да показвам малки питки.......Но заради гъсеничката с течен шоколад...........


# 424
  • Мнения: 148
Мамо Цоцоланке,я сподели за тая гъсеничка,че изглежда много вкусно

# 425
  • Мнения: 6 792
ЗИЧЕ ,Маме страхотно изглеждат
 Аз пак с  въпрос в рецептата на kasier пише 1 ч.л мая,с колко жива да я заменя  newsm78
ditsan линка е на предната страница

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 20:07 от J_M_M

# 426
  • Мнения: 11 607
Мамо Цоцоланке,я сподели за тая гъсеничка,че изглежда много вкусно

Няма много за споделяне.......Разхождаше се тук един клип.......Та някъде там, отстрани него в Ютуб, имаше клип и за тази гъсеничка........

Тестото е мое, хлебно, т.е. не е козуначено, ще стане и със сладко, мен просто ме домързя да правя 2 различни.....Разточва се, от едната страна се правят ресни, слага се течен шоколад и се завива. Принципа на раираните кифлички....Касиер дано пази линка за да го видиш нагледно. Аз също ще го потърся и ще го пусна тук, в този пост, ако го намеря.........

Ето го - http://www.youtube.com/watch?v=vqv75trqNPA

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 20:11 от Мама Цоцоланка

# 427
  • Мнения: 48
Ето я  и моята последна питка. Плетена е с 6 фитила и стана на конци/малко квадратна ми дойде, но другия път ще я дооформя/. Този път  и аз пекох без вентилатор и постигнах мечтаната златиста коричка.
[/img][/url]






Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 23:29 от suncho75

# 428
  • Мнения: 624
Записвам се в темичката с моите първи стъпки в месенето с

Погача



и Питка

# 429
  • Мнения: 116
това е първия ми опит за правене на питка като за 1 път мисля че се получи добре  Wink http://www.album.bg/byba_love/images/28998434/

Всички питки които видях са много хубави  Wink Wink Wink

# 430
  • Мнения: 304
здравейте момичета!
Да ви покажа умален вариант на питка възелчета от блога на елексир-  в смисъл,че съм намалила грамажа на продуктите затова е умзален вариант.Стана страхотно вкусна -влюбих се в тази питка и е лесна за оформяне.

бебе27 уау и това е за първи път-впечетлена съм.
слънчо 75 страхотна е тази питка и следващият път ще опитам твоето оформяне  Laughing

# 431
  • Мнения: 1 243

tihi4ka, чудесно се справяш с питките! браво на теб! Wink

# 432
  • Мнения: 6 792
Хайде и тук да покажа "чудовището"


нещо не прецених формата в която да го сложа,и се поизмъчих докато се опече.

# 433
  • Мнения: 304

tihi4ka, чудесно се справяш с питките! браво на теб! Wink
благодаря,уча се от най-добрите(т.е.. от вас).

# 434
  • Мнения: 222
cvetka-koketka Може ли рецептата за питката със сирене и кашкавал ? Благодаря


Аз си правя едно и също тесто - просто го оформям различно.
Тесто за питка:
40г мая за хляб
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 яйца /единият жълтък за намазване на питката/
250 мл топло прясно мляко
около 4 - 5 ч.ч. бяло брашно
половин пакет масло (от малките)
След като хубаво втаса, за тази питка със сиренцето - разточих цялото тесто на дълга кора. Поръсих със сирене и парченца масло (мислех и шарена сол да сложа, но забравих) и навих кората на фитил. Разрязах го на малки парчета и оформих питката на малки топчета. Оставих я да втаса още 15 мин, намазах я с жълтък и я сложих да се пече. След около 15 мин, като се понадигна я поръсих с настърган кашкавал и я допекох.

Общи условия

Активация на акаунт