Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Аз ще се радвам да споделиш линк към тази статия. Забелязах от форума, че се търси алтернатива на маята, като по- здравословен вариант. Аз честно казано нямам идея с какво може да е вредна маята, а съм я изучавала на молекулно ниво. Не, че си го спомням това, де  Simple Smile  Но ако прочета смислени аргументи съм готова да си отворя записките и да чета докато си изясня  и намеря причина.

тази статия (и в частност твърденията, които се обосновават в нея) се среща на няколко места в интернет, но мисля, че първоизточника е тук!

аз специално пренебрегвам аргументите с отглеждането на маят по време на втората световна война върху кости и останалите чисто исторически справки, защото не ми се струват особено убедителни, от една страна, а и не биха били основателна причина да се откажа да използвам мая, от друга, така че са ми по-интересни останалите твърдения... честно казано, статията е толкова хаотична, че трудно се ориентирам (а и не съм химик или молекулярен биолог) и ще се радвам да уия твоето мнение по въпроса!
Simple Smile

# 661
Хо-хо-хо  Simple Smile  Тази статия започва в стил 'световната конспирация' и преминава към нещо, което мога да определя като смесица от думи. Колкото по- непонятни термини използваме, толкова по- малко разбрани ще бъдем, но и толкова по- страшно ще звучим. За да преценя дали има някаква истина във всички тези твърдения трябва да съм доктор на 4-5 различни вида науки, а аз не съм. Но ако се вземе предвид, че поради всички злини, които носи маята, не знам как е оцеляло човечеството... едва ли има нещо вярно.

# 662
pina,благодаря много   bouquet

Толкова добре си го обяснила ,изчерпателно и точно .Още веднъж благодаря !Внесе яснота в моите чуденки за напукването на питките .
Аз снощи заинтригувана от nudel 33 и прекрасната й питка, се опитах  да направя Сръбската погачица. И отново е мястото да констатирам думите на pina за втасването .
 Не изчаках  да втаса хубаво .Деца мрънкаха ,че са гладни ...и в резултат се напука .
Друга моя грешка  е  използването на  ниска и по-широка тава .
Но искам да попитам и вас ,които сте я правили тази питка .Получи ми се малко мазничка след изпичането ,самите парчета ми стояха мазни ,а хляба беше изпечен . Дали маргарина не беше качествен ?
ето какво ми се получи...
http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26558267
http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26558497

# 663
lorys, това за мен е ненапукано  Simple Smile

# 664
lorys, това за мен е ненапукано  Simple Smile

има ,има ,аз я въртях при снимането ,че ме беше яд ,толкова много .Но като я извадих веднага си спомних за твоя пост.

http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26558502  тук се вижда

# 665
  • 5 етаж в ляво
Аз никъде не виждам напукано  Rolling Eyes

# 666
Аз никъде не виждам напукано  Rolling Eyes
Hug
 Само ми кажете ,който е правил тази питка .Наистина ли стои мазничка или не ми е бил добър маргарина и така ми мазнее ? Всички мнения са само положителни за тази питка .

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 13:42 от lorys

# 667
Значи съм добъъъър фотограф ! Само ми кажете ,който е правил тази питка .Наистина ли стои мазничка или не ми е бил добър маргарина и така ми мазнее ? Всички мнения са само положителни за тази питка .

Ееее, с лупа трябва човек да ти търси кусурите, pina пише, че не е напукано, ама ти - напукано е! Grinning Мисля, че се е отделило парчето от другото, нали са намаслени. lorys, не знам за мазното, на мен дори ми харесва да го усещам, освен пък да си сложила повече мазнина? newsm78 Пробвай и с олио някой път, просто леко да намажеш отделните парчета, може би няма да ти е мазно. Peace

# 668
Лабрексче ,взимам си поука . Щом вие казвате ,че е ок , е така .   bouquet
Аз  знаеш ли ,че слагах малките питки вътре в самата купа с маргарина  Embarassedда постоят малко

# 669

Аз  знаеш ли ,че слагах малките питки вътре в самата купа с маргарина  Embarassedда постоят малко

На мен щеше да ми хареса! Heart Eyes Peace И виж сега как ме подкокороса, и аз със сръбска погачица. Grinning

# 670
В тия форуми все идни и същи ли си пишете .За новобранци няма място.

# 671
В тия форуми все идни и същи ли си пишете .За новобранци няма място.

Защо такъв извод, напротив, всеки е добре дошъл! Peace  bouquet

# 672
labrex благодаря.Не меся за пръв път но искам питката ми да е висока и пухкава.Тая неделя ще напрявя проба с тая рецепта и дано да ми се получи.Питката ми трябва за 25 март така че има време.

# 673
........Тая неделя ще напрявя проба с тая рецепта и дано да ми се получи.Питката ми трябва за 25 март така че има време.

Така е най-добре, пробвай, ще прецениш, тъкмо ще видиш и тестото как ще ти хареса. Peace

# 674
  • София
labrex ,както винаги ми помагаш в лабиринта от рецепти!Много съм ти признателна! Благодаря!!! Hug
Утре ще се отчета със снимки и коментар.Да стискате палци  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт