Ноемврийски бебета - ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН! - тема 14

• 54 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
А след какъв брой зъби започвате да ги миете? Цвети е все още с 2 цели зъба и 2 едва показали се от венеца. В голяма дилема съм - да ги започвам ли да ги мия или още ѝ е рано?
Относно игрите - имаме едно конче люлка http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7368&cat=72 , но има и колела задържа се на него за 15-20 минути. Редим рингчета, най - новото е да слагаме капки за нос на куклите, също и сироп с пипетата на панадола. Много обича да бяга по коридора и да се крие по всевъзможни ъгли. Друго любимо ѝ е да бяга с едно камионче, вързано за конец.
Виждам, че и при вас децата са започнали да се ядосват. А моята когато ѝ забраня нещо започва да се търкаля по земята. За сега съм решила да я оставям да си се търкаля, докато ѝ омръзне, за да види, че няма полза от това. Не знам доколко е правилно това, отворена съм за съвети. Mr. Green

# 616
Здравейте,знам че не е мястото тук да питам за това,но ако някой може да ми отговори ще съм в и много благодарна Hug Та въпроса ми е сега втората година като взимаме по 240 лв. в/у тези 240 лв. ли ни осигуряват и по какъв начин може да си увелича осигуровките?Смисъл иска да се осигурявам например в/у 1000 лв. има ли начин да си ги внасям някъде отделно като самоосигуряващ се нищо че съм на трудов договор?Казаха ми че можело с 2 трудови договори,както си ми е сега едната работа,където съм по майчинство и ако мога да подпиша още един трудов договор все едно работя на две места,но нещо немога да го разбера това точно Thinking Много ще съм благодарна ,ако някой е наясно и ми ги разясни тези неща.Живот  и здраве след 8-9 месеца мислим да почваме да работим по въпроса за 2 бебче и за това питам Heart Eyes

# 617
Здравейте и от мен  Grinning
Много отдавна не съм писал но все не ми остава време. Виждам че сте дикутирали майчинството. И аз още не съм получила нищо за половината ноември и декември.Обадих се и ми казаха че чакат работодателя да плати осигуровките и може би след 15-ти януари.
А иначе за игрите играем със всичко което дрънка,свети,свири,но най обичаме топките  Mr. Green

# 618
TedyKr   това, за което питаш най-добре може да ти го каже някой счетоводител и то който си разбира от работата Simple Smile Аз знам от моите, а те доста се поровиха, че при нас беше малко омотано,  че принципно  можеш да си получаваш пълното майчинство от 240 лв. и да започнеш работа на второ място, където ще си взимаш заплата, стига на намериш такава работа да те назначат. Не би трябвало да има проблем пред НОИ или НАП.  Само не знам после  като ти изтече платения отпуск как стои въпросът с първата работа. Все пак  се посъветвай в по-вещи.
 Аз така като чета и слушам май втората година ще започнем да си получаваме паричките след 25 число или пък си е индивидуално. newsm78
**bobito** и аз когато започне да прави физиономии и да се тръшка го оставям. Също смятам, че трябва да разбере, че не му минават номерата Simple Smile Преди време така се научи да идва да ме хваща за крачолите и да иска да го гушкам и разнасям с мен, но вече е прекалено тежък и ми е непосилно да върша с него каквото и да  било. Гледам го казвам му , че не мога и трябва да свърша нещо, той пореве, пореве и като види ,че няма да стане си намира друго занимание  Laughing

# 619
Майчета, влизам с едно притеснение. Вчера уж ми дойде. След 1г. и 2 м откакто съм родила. Или поне си мислех, че ми идва. Почти не тече. Само някакви капки има по превръзката и като се бърша по хартията има кървави следи. Кръвта и тя е един такъв странен цвят. Не е бистро червена... и се чудя вече да се тревожа ли. Да ходя ли на лекар и кога? Да чакам да спре или? При вас как беше първият цикъл?

# 620
Майчета, влизам с едно притеснение. Вчера уж ми дойде. След 1г. и 2 м откакто съм родила. Или поне си мислех, че ми идва. Почти не тече. Само някакви капки има по превръзката и като се бърша по хартията има кървави следи. Кръвта и тя е един такъв странен цвят. Не е бистро червена... и се чудя вече да се тревожа ли. Да ходя ли на лекар и кога? Да чакам да спре или? При вас как беше първият цикъл?

я първо си направи един тест за бременност и ако е "-" изчакай още 1 ден да видиш на къде ще тръгнат нещата. На мен първият цикъл след 10 месечно отсъствие след раждането ми беше слаб, особено първите 2 дни. И сега като ми дойде (през месец и половина я дойде я не) първия ден е слабо после на втория се позасилва и на третия е най-обилен, после намалява.

# 621
 Hug Правих си тест, "-" е за съжаление Wink Но четох из нета, дори и на Люси коментар и било нормално, днес нямам нищо вече, така че ще чакам следващия път повече  Laughing

# 622
Да ви попитам и тук, ако някой има инфо да помага:)
Аз съм самоосигуряващо се лице и ми правят рвизия и установили, че за 2010 имам внесени 3 осигуровки не на 10то число, а на 12то....и какво мислите следва от това? Обезщетението се изчислява на база минимална, а са ми го изплащали на база 1500 лв. и сега искат да им ги връщам?!? По-абсурдна нардба не бях чла. Някой да има някаква информация или се чудя да обжалвам ли или няма смисъл?

# 623
  • В две мънички очи...
MMka то и при мен е ту оскъден ту обилен...
babyblue май по-добре е да питаш в темата за счетоводството.

# 624
  • Пловдив
MMka на мен така ми идва цикъла всеки път.Леко зацапване за един-два дни,пауза и след седмица ми идва.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 22:28 от popy1979

# 625
При мен първите няколко месеца ми "вървеше" примерно 4 или 5 дена ,но под вървеше имам предвид имаше кръв само по тоалетната хартия на превръзката мнооого семпло
После уж се оправи и си стана нормален цикъл и сега миналия месец пак мноого слабо
Явно ще се нормализира чак когато спра да кърмя на цяло ,знам ли и аз ...
babyblue каква е тая щуротия бе ?Ужас !Не съм в час с тия неща ,но ми се вижда много тъпо !
А ние днес се уплашихме че бебка е глътнала едно копче от телефон ,но го намерихме в крайна сметка !
А и да ви се оплача Теди не иска да прохожда миналата седмица цяла седмица се пускаше по малко ,но в петък падна и се удари доста
Сега изобщо не се пуска ,много я е страх и скоро няма да проходи Дано забрави бързо падането
Момичета спешен въпрос : Днес в кухнята има десерт Калинка като го взех се оказа че е кафяв - звъннах в млечна кухня и ми казаха че имало по малко какао сега се чудя ад го давам ли ?
Вие давали ли сте такъв десерт ?

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 13:40 от viviq

# 626
Я да се появя и аз накрая, че то стана вече месеци затишие.
Моето съкровище расте и вече се мисли за много голяма. Започна с проявата на инати, тръшкане и нервене само ако нещо и се откаже. Аз пък от своя страна започнах с процедурата по наказване за по една минута, когато ми направи по-стабилна сцена. Та така, забавляваме се целодневно, а когато не си лазим взаимно по нервите правим нещо креативно - строим, разваляме, четем приказки, танцуваме и ... продължаваме да се кърмим Mr. Green Последното не ми пречи през деня, но нощем вече ми идва в повече, така че ако някой има идеи как да я откажа от този и навик да суче по незнам колко си пъти през ноща моля за съвет!!!!!

# 627
Виви, малко късно отговарям- нормално е според мен да се дава какао. И ние като вземахме кухня имаше с какао десерт, а днес дадох купена каша с какао и бисквити, но явно не е свикнал с вкуса и малко хапна.
Мисля, че няма защо да се притесняваш, но му давай такъв десерт наобяд, щото ако е вечерта може да се превъзбуди.
Моя хапва почти всичко вече, чак ме изумява- катък, чеснова паста,  песто на филийка, кисело зеле, лимон фреш.
Чудя се каква рибка да му сготвя и как.
Идеи?

# 628
Здравейте
с малко закъснение благодаря на всички за  пожелания.Честита радост и от мен на всички мами и  бебенца навършили една годинка.Пожелавам всички  да са  живи и  здрави и много усмихнати
целувки

# 629
Влизам да изкажа благодарности на берушка. Имам голям успех с чашата на Авент, Рая вече пие по 30-50 мл. вода на ден.  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт