Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 505
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
MelindaD ,  newsm10  smile3525

# 166
  • Бургас
Small Sun, аз съм от мамите с високо кръвно и с първата бременност, и с тази също.Пия "Допегит", обаче съм и на хранителен режим.А ти?

Докторът не ми е казвал да спазвам хранителен режим, но аз не ям солено и пържено. Туршийките ги оставям за по-нататък.
На теб какви са стойностите на кръвното? И първото си дете кога го роди?
Значи зависи от доктора.Аз понеже ходих и на кардиолог, а и гинеколога първия път ми забрани доста неща, които да се ядат, за да се сведе кръвното до нормални граници.Та не ям тестени изделия, мазно, пържено, солено.Хапвам всичко, което се готви вкъщи от рода на супа/манджа, но без хляб.Вечерята е салата - прясна с някакво чисто месо /или без/.
Стойностите ми варират 130-150/100, но с режима и лекарствата положението се подобрява и кръвното е в нормални граници.Важното и да не се качват килограми накуп ако си след 6 месец е препоръчително да се качат най-много по 1 на месец..Първия път родих 17 дни преди термин и бебе беше 4 кг без няколко грама Simple Smile .Сега и второто бебче го водят едричко.Живот и здраве като родя, ще видим дали е с бузки като на кака си като се роди.

# 167
Бонбонче, супер. Овладяла си нещата значи. И това бебче ще е пухкаво и сладко Simple Smile Ох, как без тестени, аз само на това налитам  Embarassed Обаче забелязах, че когато пия доста вода, кръвното е в нормални граници. Затова си се наливам порядъчно, въпреки че зовът към тоалетната става през двадесетминутен интервал и е малко досадно, ама...

# 168
  • Бургас
Бонбонче, супер. Овладяла си нещата значи. И това бебче ще е пухкаво и сладко Simple Smile Ох, как без тестени, аз само на това налитам  Embarassed Обаче забелязах, че когато пия доста вода, кръвното е в нормални граници. Затова си се наливам порядъчно, въпреки че зовът към тоалетната става през двадесетминутен интервал и е малко досадно, ама...
Не знам дали съм те питала, но в кой месец си, към 6 - ти ли?
Питам, защото на мен  ми се гадеше постоянно до 5 месец и също си живеех от тестени изделия, но от тях се пълнее най-много и те са в повечето случаи причината за повишаване на килограмите, а оттам и на проблемите с кръвното налягане.Отказах ги веднага след като вдигнах кръвно.Сутрин съм на пакет безсолни солети и кисело мляко.След това плодове, зеленчуци си хрупам.На обяд - каквото има сготвено, но без хляб.И към 18-19 часа прясна салата най-често от домат и половин краставица, лук, малко кашкавалче вътре и слабо овкусена.Към нея може да се добави и пържолка /филе, чисто да е без мазнина.Междувременно си хапваш плодове или зеленчуци, каквото ти се яде.Ако ти се похапне и сладко, може, но еднократно и до 16 часа най-късно.Без режим може да се свали кръвно, но не е трайно.

# 169
Бонбон, в 27-ма г.с. съм. Сега влезнах. В началото аз качих доста, защото гаденето ми минаваше, само като хапвах разни неща. Сега по-малко ям, и на последната консултация за месец и половина - два бях качила само 1.5 кг. Лошото е, че сега продължавам да си хапвам тестено, особено сутрин. Иначе и аз гледам да наблягам на готвено вкъщи, на плодове. Сладко също си хапвам, но пак казвам, водата е много важна за мен и продължавам да се наливам! Simple Smile Днес съм на консултация, да видим какво ще каже докторът. Аз разбрах, че Допегита облекчава симптомите, което значи че за момента понижава кръвното, а магнезият е този, който лекува причината за по-високото кръвно. Когато в организма се натрупа калий, това води до покачване на кръвното, а магнезият е този, който балансира нивата на калия. В нета има доста статии, а и от леля ми, която 30 години е акушерка го разбрах, и също че магнезият му трябва време да се натрупа в организма, т.е. не става със седмица прием, а повечко. Аз сега освен допегита, пия и по едно саше магнезий.

# 170
Здравейте отново, не можах да се цитирам, за да си спомните за мен. Бях обещала да кажа резулатите от  втория тест, всъщност и от третия  Laughing

И двата са с по една ярка и една бледа чертичка  newsm44

Сега силно се надявам ангината, антибиотика и най вече високата Т да не са оказали влияние и да се радваме на здраво бебе през юли-август.

Целувки за всички ви.

# 171
  • София
Браво, Лия! Сетих се за теб - и за докторицата, която ти беше надрънкала глупостите! Честито, лека бременност, безпроблемно раждане и здраво, хубаво, пухкаво лятно бебче!
ПП Ходи ли вече на преглед?

# 172
  Lia, едно честито и от мене  bouquet Желая ти много лека бременост!

# 173
  • Бургас
Lia, честита бременност и от нас!Нека да е много лека и безпроблемна!
Small Sun, аз също пия Магнезий, но за зацапване го пия мисля от 5 месец насам и също от доктори знам, че действа с натрупване в организма! Simple Smile

# 174
Благодаря момичета.   bouquet

В понеделник или вторник ще ходя на лекар да видим какво ще каже и той.

Дано няма проблеми, въпреки че ми зацапва вече 3 ден по мъничко.

Целувки и спокойна вечер на всички.

# 175
  • Бургас
Благодаря момичета.   bouquet

В понеделник или вторник ще ходя на лекар да видим какво ще каже и той.

Дано няма проблеми, въпреки че ми зацапва вече 3 ден по мъничко.

Целувки и спокойна вечер на всички.
Щом има зацапване, мисля, че е редно да се отиде по-скоро на лекар.
Аз зацапвания имам от 5 месец и се пазя като лежа и си пия изписаното от лекар.

# 176
Лиа, честита и лека от мен. Много жени имат зацапвяне в началото на бременността и това не е пролем, но при всички положения налага консултация с лекар. Не чакай до вторник.

# 177
Хмммм ....
Лиа, честита и лека от мен. Много жени имат зацапвяне в началото на бременността и това не е пролем, но при всички положения налага консултация с лекар. Не чакай до вторник.
не съм съгласна - при всеки е различно но като има зацапване - значи има някакъв проблем .... Аз миналата година имах такова зацапване в 7-8 седмица и се оказа кухо яйце, макар че всички да ме съветваха и да ме убеждваха че било нормално ..... ТАКА ЧЕ НОРМАЛНО КЪРВЕНЕ НЯМА!!!!!! Лия отивай на преглед колкото се може по бързо, ако всичко е наред има плода има пулс, ще ти изпишат нещо за задържане, за да се спре това зацапване, но всяка болка или кървене е сигнал че нещо не е наред Надявам се с тебе и с бебето всичко да е наред  Hug Hug Hug Аз ако бях на твое място и не бих издържала 3 дена със зацапване  - по добре навреме да отидеш отколкото късно  Hug Hug Hug Успех!!!!

# 178
Ти къде видя да пиша, че е нормално? Казах, че  често се случва без да е проблем. Никъде не съм я успокоявала и както виждаш посъветвала съм я да не чака до вторник за да посети док. Сега дали станах по-ясна?!

# 179
Здравейте. Искам да попитам, но не знам дали съм на правилното място. В края на месец септември ми правиха рентгенова снимка на шийни прешлени и на таза и скенер също на кръста. С моя съпруг планираме бебе. Когато ми правиха снимките попитах лекуващия ми лекар колко време трябва да мине, за да правим опити за забременяване. Отговорът беше "ние сега ще те лекуваме или за бебета ще говорим". Така и не получих отговор. Този месец бях на профилактичен преглед при гинеколожката ми и тя ми каза че всичко е наред и няма проблем само да изчакам да минат поне два месеца от снимките, но аз съм притеснена защото като чета по разни форуми пише че трябва да минат от 6 месеца до 1 година след такива снимки. Моля да ми кажете какво да правя защото настина съм доста объркана. Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт