Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 671
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
Ами аз пиех магнезий също, но не бях имала проблем в началото- едва в 8 месец имах болки и тогава ми го изписаха.

# 451
Аз пия "Магнерич" от 5 месец.Бях с контракции не много чести, но все пак ги имаше.Така,че и моя съвет е да не ги спираш изведнъж.Посъветвай се с лекаря си.Но аз скоро влизам в 9-ти и моя доки ми каза чак втората седмица на 9-ти да го спра.

# 452
Здравейте момичета! Искам да попитам задължително ли се прави цитонамазка при бременност? Бременна съм в 11седмица, но сега не ми е правена. Идин път в годината ходя за това изследване, като последно това беше август месец. Мислите ли, че трябва да настоявам сега за такова изследване  Thinking
Не помня как беше с първата ми бременност Rolling Eyes

# 453
Здравейте момичета! Искам да попитам задължително ли се прави цитонамазка при бременност? Бременна съм в 11седмица, но сега не ми е правена. Идин път в годината ходя за това изследване, като последно това беше август месец. Мислите ли, че трябва да настоявам сега за такова изследване  Thinking
Мисля, че е нужно поне като те запишат на консултация.Аз също имам цитонамазка много от скоро, но се надявам да ми пуснат като се запиша на ЖК, от др. страна аз ще се запиша на платена такава, така че вероятно ще ми пуснат- поне така беше 2008 г. Wink

# 454
Мисля, че е нужно поне като те запишат на консултация.Аз също имам цитонамазка много от скоро, но се надявам да ми пуснат като се запиша на ЖК, от др. страна аз ще се запиша на платена такава, така че вероятно ще ми пуснат- поне така беше 2008 г. Wink
Благодаря за отговора  Simple Smile
Аз се записах преди седмица. Също платена, а не по здравна каса. Взеха ми кръв и урина за стандартните изследвания, но док нищо не спомена за цитонамазка. На 4.01. съм отново на косултация и БХС. Ако пак нищо не каже,аз ще трябва да питам за изследването newsm78

# 455
Ами сега като се замислих и на мен не ми я направиха/взеха или както там се казва веднага, а примерно втория , третия път- питай др. път.

# 456
До колкото си спомням цитонамазка е желателно да се прави на 12 месеца при по-млади жени и на 6 месеца в по-напреднала възраст или при някъкав риск. Щом август си правила не е толкова фатално, по-важно е обаче да се направи микробиология ( така ли се казваше да не сбъркам).

# 457
Но щом през август е правена няма защо  да се повтори излседването толкова скоро.

# 458
До колкото си спомням цитонамазка е желателно да се прави на 12 месеца при по-млади жени и на 6 месеца в по-напреднала възраст или при някъкав риск. Щом август си правила не е толкова фатално, по-важно е обаче да се направи микробиология ( така ли се казваше да не сбъркам).
Може би на мен ми направиха и двете понеже не ми бяха правили скоро?? newsm78 То и аз имам цитонамазка най- късно от август, ама все си мисля, че ако ми влиза в изследванията ще ми я пуснат? Поне микробиология трябва задължително...поне аз така мисля.

# 459
И аз имам няколко въпроса момичета:
Първия е ,след като съм осигурена имам ли право на безпалтен ултразвук,понеже след седмица влизам в 9ти месец, а досега всеки един съм плащала?
И втория ми въпрос е на 11ти съм на запис на тоновете и миказха ,че след това трябва да ходя всяка седмица но понеже живея в Елин Пелин и ми е невъзможно ходенет всяка седмица до София дали е проблем ако не се следят всяка седмица
Итрети въпрос:попитах за магнезия дали да продължавам да го пия и ми казаха че се пие до 36та седмица,но проблем ли е че аз съм започнала да го пия вече не по 4 а по 2 на ден и влия е ли пряко на бебето магнезият?
Благодаря за отговорите предварително мили дами!!!!!!!  bouquet

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 21:18 от beb4e_87

# 460
  • Burgas, Bulgaria
1- имаш право два безплатни видеозона
2- хубаво е да се следят тоновете накрая -да кажа, 4е е опасно ако не го правиш-за мен е така
3- щом са ти казали да спираш -спирай го ,независимо в какво количество е.... имаш интернет прочети за тези неща  Peace

# 461

2- хубаво е да се следят тоновете накрая -да кажа, 4е е опасно ако не го правиш-за мен е така

Подкрепям , понякога тоновете могат да спасят бебето Peace

# 462
И аз имам няколко въпроса момичета:
Първия е ,след като съм осигурена имам ли право на безпалтен ултразвук,понеже след седмица влизам в 9ти месец, а досега всеки един съм плащала?
И втория ми въпрос е на 11ти съм на запис на тоновете и миказха ,че след това трябва да ходя всяка седмица но понеже живея в Елин Пелин и ми е невъзможно ходенет всяка седмица до София дали е проблем ако не се следят всяка седмица
Итрети въпрос:попитах за магнезия дали да продължавам да го пия и ми казаха че се пие до 36та седмица,но проблем ли е че аз съм започнала да го пия вече не по 4 а по 2 на ден и влия е ли пряко на бебето магнезият?
Благодаря за отговорите предварително мили дами!!!!!!!  bouquet
1. ако ходиш на частно и си плащаш всеки път и този път ще си платиш - друг е въпроса ако хоиш на ЖК и те карат да си плащаш видеозона ..... поне аз ходя на частно и си плащам всеки ехограф, но ходя и по ЗК - там са ме гледали само 1-2 пъти (просто аз не искам, ехографа им не е хубав и за това ходя на частно да видим бебка хубаво) и не са ми искали пари за нищо ......

2. запис на тоновете са задължителни - аз поне не бих се лишила от тях независимо къде живея и къде ще раждам ..... До колкото знам след като си вземеш 45 дневния болничен ти издават и обменна карта и с нея отиваш в тази болница където си решила да раждаш, или при лекаря който ще те изражда (ако имаш избор на екип де) и там те следят тоновете на бебето всяка седмица, оглеждат оклоплодните води, плацентата и такива важни неща за да не се обърка нещо накрая ..... Поне аз така мисля, аз съм на ЖК на 10,01 и тогава ще си взема този болничен и ще видя какво ще каже док - кога трябва да ходя да ми следят тоновете и т.н.

3. за магнезия - той е за контракциите - ако ще раждаш нормално трябва да го спреш в 36г.с. за да може бебето да си тръгне нормално, а не магнезия да успокоява матката и да преносиш ...... Даже някъде из форума четох че доста мами го спират и по рано, че при първата им бременност са преносили и са имали трудно раждане, но все пак слушай лекаря си - той знае най-добре кое е добро за тебе и кое не е - аз лично все още пия магнезии, преди го пиех 2*1 сутрин и вечер, откакто съм в 8мес го пия 1*1 - просто го намалих, ако евентуално имам контракции или болки - пия, на ЖК ще питам до кога да го пия - макар че аз ще съм планирано секцио и няма да има проблем да го пия докрая на бременността - все пак така ще се "застраховам" бебка да не тръгне по рано  Peace

Надявам се да съм била полезна - ако имаш въпроси - по добре към лекар, все пак тук във форума казваме каквото ни се е случило на нас и какво да ни казали лекарите - но те са компетентните лица в случая Wink

# 463
Аз не съм ходила на запис на тонове. Само в деня на раждането. Но и аз родих по-рано планирано. Там където живееш няма ли начин да се следят?

# 464
За мен записа на тоновете е много важен.Благодарение на тях спасиха моето бебче.На ултразвук нищо не се видя,но благодарение на тоновете първо разбраха ,че имам контракции(аз нищо не усещах),а по-късно разбраха ,че става нещо нередно и предприеха спешно секцио.

Общи условия

Активация на акаунт